Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یزد با بیان اینکه عده‌ای در داخل کشور دست‌به‌دست دشمن داده و سعی در تغییر ارزش‌ها دارند، گفت: دشمن با ابزارهای مختلف جنگ نرم ازجمله رسانه وارد عمل شده و سعی می‌کند آرام‌آرام الگوها و فرهنگ ایرانی و اسلامی را تغییر دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا؛ رهبر معظم انقلاب در بیانیه اخیر خود 7 سرفصل را موردتوجه قراردادند که سبک زندگی به‌عنوان هفتمین سرفصل آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سرفصل هفتم بیانیه گام دوم انقلاب در رابطه با سبک زندگی این‌چنین آمده است: «سخن لازم دراین‌باره بسیار است. آن را به فرصتی دیگر وامی‌گذارم و به همین جمله اکتفا می‌کنم که تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیان‌های بی جبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همه‌جانبه و هوشمندانه می‌طلبد که باز چشم امید در آن به شما جوان‌ها است».

رئیس جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یزد در رابطه با این مطلب در گفتگو با خبرنگار یزدرسا اظهار کرد: امام خامنه‌ای در سال‌های اخیر در مورد سبک زندگی تأکید و سفارش زیادی داشته‌اند؛ اهمیت سبک زندگی در حرکت روبه‌جلوی فرد و جامعه حرف اول را می‌زند.

سیما راغبیان با بیان اینکه سبک زندگی در متن زندگی هر فرد جای دارد و درواقع اساس سعادت یا شقاوت فرد در نحوه زیستن وی رقم می‌خورد، تصریح کرد: در وصف اهمیت سبک زندگی همین بس که دشمن تمام‌قد ایستاده و سعی دارد با برنامه‌ریزی و نفوذ سبک زندگی ایرانی و اسلامی را خدشه‌دار کرده و به‌جای آن سبک زندگی غربی را ترویج کند.

وی افزود: اینکه مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر تأکید زیادی داشته‌اند نشان از این دارد که حفظ سبک زندگی ایرانی اسلامی کار سنگینی بوده و حرکت جهادی مردم و مسئولان را می‌طلبد؛ باید در این زمینه به‌طور بایسته و شایسته کار شود.

مسئولان در وهله اول خود الگویی برای دیگران باشند

راغبیان با تأکید بر اینکه لازم است مسئولان ذی‌ربط افراد اهل فکر و اندیشه عمیق را دعوت کرده و با تشکیل اتاق فکرهای مختلف درزمینهٔ سبک زندگی ایرانی و اسلامی فعالیت کنند، خاطرنشان کرد: داشتن برنامه‌ریزی آموزشی در سیستم آموزش‌وپرورش، آشناسازی کودکان با سبک زندگی ایرانی و اسلامی، ایجاد واحدهای درسی مختلف در دانشگاه، ایجاد گفتمان در رابطه با سبک زندگی می‌تواند راهگشا باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیان‌های بی جبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است، اذعان کرد: اگر مسئولان دست نجنبانند چه‌بسا که خسارات جبران‌ناپذیر دیگری هم متحمل شویم.

وی با بیان اینکه تغییر فرهنگ تدریجی است و حفظ سبک زندگی ایرانی و اسلامی تلاش مستمر می‌طلبد، ادامه داد: دشمن با ابزارهای مختلف جنگ نرم ازجمله رسانه وارد عمل شده و سعی می‌کند آرام‌آرام الگوها و فرهنگ ایرانی و اسلامی را تغییر دهد؛ گاهی در داخل نیز شاهد هستیم که عده‌ای دست‌به‌دست دشمن داده و به‌عنوان‌مثال فیلم‌هایی را می‌سازند که به‌وضوح تلاش برای تغییر ارزش‌ها در آن‌ها مشاهده می‌شود و کسی هم آن‌ها را نقد نمی‌کند.

راغبیان تأکید کرد: مسئولان برای ترویج و حفظ سبک زندگی ایرانی و اسلامی باید در وهله اول خود الگویی برای دیگران باشند؛ مردم مسئولان را مورد قضاوت قرار می‌دهند و درصورتی‌که از این مرحله سربلند بیرون بیایند، به آن‌ها اعتماد خواهند کرد.

لزوم استفاده از 2 بازوی حوزه و دانشگاه برای حفظ سبک زندگی ایرانی و اسلامی

 استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه فرهنگ غرب نشان داده است که پیروی از این فرهنگ آرامشی در پی ندارد، گفت: به دنبال سبک زندگی غربی افسردگی و ناامیدی ازهم‌پاشیدگی هست؛ اگرچه برخی فکر می‌کنند سبک زندگی غربی ثروت و چیزهای دیگری را به دنبال دارد اما آن چیزی که خواسته و فطرت انسان می‌طلبد، امنیت و آرامش روانی است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و ارگان‌هایی که درزمینهٔ ترویج فرهنگ اسلامی نقش دارند، می‌توانند با استفاده از دو بازوی حوزه و دانشگاه در جهت حفظ و ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی گام بردارند؛ استفاده از افراد صاحب‌نظر و توانمند درزمینهٔ تبیین ارزش‌ها و آگاه‌سازی مردم با استفاده از محتوای خوب سبک زندگی ایرانی و اسلامی می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۱۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا نادعلی در نطق پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سوم اردیبهشت ماه به مناسبت زاد روز مرحوم شیخ بهایی بزرگ (ره)، فقیه، اندیشمند، حکیم، شاعر و معمار فرزانه ایرانی، روز معمار نام گرفته است، گفت: ایران عزیز ما، زادگاه معمارانی بزرگ بوده است که شاهکارهای کم و گاه بی نظیری را هم در دوره پیش از اسلام و به ویژه در دوره پس از اسلام از خود به ارمغان گذاشته‌ و به واسطه آن در تاریخ ماندگار گشته و شهرتی جهانی یافته‌اند. حقیقتا به ندرت می‌توان هنر فنی یافت که به اندازه معماری با زندگی مردم پیوند داشته باشد. معماری و فرهنگ، دو واژه آشنا با ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند. معماری از مهمترین مقولات فرهنگ است و بر آن تاثیر می‌گذارد و آینه ایست روشن از شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه در ادوار مختلف و نحوه زیست وسبک زنگی مردم در آن.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه متأسفانه نبود الگوهای متناسب با میراث و سنت فرهنگی اجتماعی پیشین ما و تکیه بر الگوهای وارداتی، غرب‌گرا، گاه مغشوش و به دور از انگاره های اسلامی، ایرانی و حتی شرقی، معماری و شهرسازی، امروز شهرهای ما به ویژه تهران را از مسیر صحیح خود دور کرده است، گفت: این خود جای خالی الگوهایی کارآمد و الهام بخش با طعم فرهنگ ایرانی – اسلامی را در معماری امروز ما نشان می‌دهد؛ الگوهایی که تنها در کتابها و کلاس‌های دانشگاه‌های ما آموزش داده نشود؛ بلکه در عمل، ظاهر و باطن خانه‌ها و ابنیه ما را شکل دهد.

نادعلی ادامه داد: الگوی طرح‌های جامع موجود که هنوز توسعه شهری ما پیرو آن است، گرچه به جهت معماری داخلی هم از موازین و آموزه های فرهنگی و سبک زندگی ایرانی اسلامی دور است، در عین حال به شکل ویژه تر مفهوم منظرین و فرهنگی محیط شهری را نادیده میگیرد. این امر منجر به پیشامد تناقضی شده است که چرا کلانشهر تهران به عنوان مرکز سیاسی و اداری و پایتخت جمهوری اسلامی ایران شاهد چنین نابهنجاری و اغتشاشی در سیما و منظر خود شده است!؟ بسیاری از نماهای شهری، چه در حوزه ساختمان های مسکونی شخصی و چه در ساختمان هایی با کاربری اجتماعی و حتی ابنیه حاکمیتی همچون وزارتخانه ها و ادارات و بانک ها و غیره در شأن و جایگاه یک شهر ایرانی اسلامی نیست، چه برسد در شأن ام القرای جهان اسلام که ما بدان نظر ویژه داریم.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نباید فراموش کرد که سیما و منظر شهری بخشی از مشاعات شهر است و جزء املاک شخصی مردم به شمار نمی‌آید، با توجه به اینکه شکل و قالب نماهای شهری بر روی افکار، روح و روان، سبک زندگی و در یک کلام فرهنگ مردم اثرگذار است، باید نسبت به آن دقت حداکثری شود. تدوین سیاست‌های ارتقاء کیفیت معماری ساختمان‌های شهر تهران و بهبود سیما و منظر شهری یکی از اصلی‌ترین اهداف و مأموریت‌هایی است که مجموع مدیریت شهری باید در برنامه های خود قرار دهد؛ امر مهمی که البته در سال‌های گذشته چندان در برنامه‌ریزی‌های شهری دیده نشده است.

او در ادامه نطق پیش از دستور خود که متن آن را در اختیار رسانه ها قرار داد با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از بناهایی که شهرداری تهران در ادوار پیشین، خود متولی ساخت آنها بوده است نیز سنخیت چندانی با معماری ایرانی اسلامی ندارد، گفت: این در حالی است که مصوبه «ساماندهی وضعیت سیما و منظر شهری و کیفیت محیطی شهر تهران» بر تدوین سندی جامع به‌منظور تحقق اهداف سیما و منظر در چشم‌انداز طرح راهبردی شهر تهران تأکید دارد و شهرداری تهران می‌بایست ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ تصویب این مصوبه، این سند را ارائه می‌کرد که متأسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته و کماکان جای آن خالی است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: با نظر به لزوم توجه و تمرکز بر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و جایگاه ویژه امر مهمی چون معماری در فرهنگ زیست و سبک زندگی مردم در شهر، باید موضوع سیما و منظر شهری را جدی بگیریم و از هویت بر جای مانده از گذشته و میراث فرهنگیمان در معماری شهری حفاظت کنیم و بدین منظور اگر به دنبال توفیقاتی در اجرا و عمل هستیم، نیازمند مشارکت جدی شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران باشیم و مجموعه مدیریت شهری نسبت به اجرایی شدن این مصوبه و مصوباتی از این دست و موضوع پاسداشت سیما و منظر شهر خود باید اهتمام ویژه ای داشته باشد.

کد خبر 846606 برچسب‌ها شوراى شهر تهران شهردارى تهران تهران معماری

دیگر خبرها

  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • روزنامه جمهوری اسلامی: دشمن غدار جمهوری اسلامی، فقر است؛ مسئولان مراقب باشند
  • دشمن غدار جمهوری اسلامی، فقر است؛ مسئولان مراقب باشند
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • مقام حزب الله: آینده پس از «طوفان الاقصی» و پاسخ ایران دستخوش تغییر خواهد شد
  • روزنامه جمهوری اسلامی: ملت که نباید همیشه در شعب ابی طالب زندگی کنند
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید
  • رکن اصلی سبک زندگی ایرانی-اسلامی، معماری تمدن‌پایه است
  • ارزش‌های ناب انسانی و اسلامی در جامعه ایرانی
  • ورزش های ناب انسانی و اسلامی در جامعه ایرانی