Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@15:20:04 GMT

داودی: پذیرش FATF هیچ نکته مثبتی برای ایران ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۲۰۲۶

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه پذیرش FATF هیچ نکته مثبتی برای ایران ندارد، گفت: در عوض آمریکایی‌ها می‌توانند از آن برای اعمال دقیق‌تر تحریم‌ها علیه ایران استفاده کنند.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، پرویز داودی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «انرژی؛ پیشران اقتصاد ایران» که صبح امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با اشاره به اینکه ابزار قیمتی نمی‌تواند مشکل بخش انرژی را حل کند، گفت: استفاده از قیمت شرایط خاص خود را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ارزش تولیدات در سال ۹۶، رقم ۶۹۴ هزار میلیارد تومان بود که در این بخش نفت را نیز شامل می‌شود، اما اگر بخواهیم تولید از نیرو‌های مولد بدون نفت را بررسی کنیم، به رقم ۵۴۰ هزار میلیارد تومان می‌رسیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ۵-۴ سال اخیر رشد اقتصادی خوبی نداشتیم، گفت: این موضوع موجب شد تا مردم ما دچار تحریم نیز شوند. این موضوع مربوط به تحریم نیز بوده است.

وی افزود : در حال حاضر رکود و بیکاری در کشور ما بسیار بالاست و سرمایه‌گذاری جدید در کشور نداریم و از همه مهم‌تر ضریب جینی در کشور نیز بالا رفته که این موضوع در بخش شهرنشینی بیشتر است.

داودی با اشاره به نرخ تورم گفت: تا سال گذشته دولت توانسته بود نرخ تورم را کنترل کند، اما با توجه به سیاست‌های اقتصادی که از سال پیش در نظر گرفت و به خصوص موضوع ارز خارجی، کنترل نرخ تورم از دست دولت خارج شد.

وی همچنین با اشاره به علت ایجاد وضعیت بد اقتصادی در کشور گفت: مهم‌ترین علت، نگاه دولت‌مردان ایران به بیرون از کشور است که برای این موضوع باید حتما به نگاه به داخل تبدیل شود و موضوع دیگر جنگ اقتصادی و تحریم‌هاست که متأسفانه دولت شرایط جنگ اقتصادی را درک نکرده است و بودجه‌ای که هم‌اکنون در مجلس در حال تصویب است، متناسب با تحریم و جنگ اقتصادی نیست.

داودی با اشاره به شرایط آمریکایی‌ها گفت: آن‌ها از سال ۲۰۰۴ ساختار خود را تغییر دادند و در وزارت دارایی‌شان عملا مرکز مبادلات مالی در جهان را تشکیل دادند که کارش رصد مبادلات مالی در جهان است و البته هدف آن‌ها ایران است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: آن‌ها به طور دقیق می‌دانند چه کاری دارند انجام می‌دهند، اما در ایران برای مقابله با تحریم‌ها هنوز اقدامات قابل توجهی انجام نداده‌ایم.

وی گفت: آمریکایی‌ها برای مقابله با ایران حتی عرف دیپلماتیک را رعایت نکردند و مسئولان ارشدشان با کارشناسان کشور‌هایی که مشتری کالا و نفت ایران بودند، به گفتگو پرداختند تا از ایران کالا و نفت نخرند، اما در ایران هیچ اقدام مفیدی در این خصوص انجام نشد و حتی چین که بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران بود، ما یک سال در این کشور سفیر نداشتیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دیگر مشکلات موجود اضافه کرد: بحث قاچاق و مشکلات پولی از دیگر مواردی است که باید به آن اشاره کرد، زیرا ساختار ارزی کشور ساختار مناسبی نیست و در کنار آن روند کند پروژه‌های عمرانی و فساد اقتصادی نیز بر این مشکلات دامن زده است.

این مقام مسئول با اشاره به معطل کردن کشور به بیرون که تجربه آن را در برجام داشتیم گفت: ما در دوران برجام دیدیم که حتی یک سرمایه‌گذاری هم انجام نشد. اما الان موضوع FATF مطرح می‌شود که می‌گویند ما باید FATF را بپذیریم تا بتوانیم مبادلات بانکی انجام دهیم، اما همین جا اعلام می‌کنم که پذیرش FATF مشکلات ما را افزایش خواهد داد.

داودی گفت: پذیرش FATF کوچک‌ترین مشکل ما را نیز برطرف نخواهد کرد و هیچ نکته مثبتی را برای ما نخواهد داشت، اما در عوض آمریکایی‌ها بار‌ها گفته‌اند که ایران با پذیرش FATF دست ما را برای تکمیل بسته تحریم‌ها باز می‌گذارد و عملا پذیرش FATF می‌تواند دقت تحریم‌ها را برای آمریکا افزایش دهد؛ و اصطلاحاً آن‌ها می‌توانند در تحریم نقطه‌زنی کنند. به همین دلیل پذیرش FATF اصلا به صلاح ایران نیست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرویز داودی اف ای تی اف تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۲۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل متحد با تحریم‌های یکطرفه علیه ایران در حوزه انرژی مخالف است

استفان پریزنر (Stefan Priesner) هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران­، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با قدردانی از دانشگاه صنعتی شریف برای برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی تاب آوری و پایداری انرژی گفت: انرژی یک موتور و عامل محرک برای دستگاه‌های مختلف است؛ بنابراین انرژی تجدیدپذیر هم فوق‌العاده در رابطه با اقتصاد اهمیت دارد.

وی با اشاره به آلایندگی انرژی‌های فسیلی افزود: برای کاهش این مشکل و آلایندگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی در محیط زیست، باید از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر تفاهم کشور‌های عضو سازمان ملل برای کاهش آلایندگی و افزایش ۱.۵ درجه‌ای دمای کره زمین، بیان کرد: سازمان ملل متحدد به دولت‌های عضو این سازمان کمک می‌کند تا بتوانند آلاینده‌های کربنی را به حداقل برسانند.

وی با اشاره به نقش مهم دانشگاه صنعتی شریف برای دستیابی به این هدف،  اضافه کرد: می‌توانیم شبکه‌ای از دانشگاه‌های مختلف جهان با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف ایجاد کنیم تا به هدف کاهش آلاینده‌ها برسیم.

­پریزنر ادامه داد: برای رسیدن به این هدف باید از فناوری‌های مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم.  کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه برای رسیدن به این هدف به ما کمک می‌کنند؛ کشور‌ها برای تحقق به این هدف باید در مسئله تأمین مالی به یکدیگر کمک کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که سازمان ملل برای کمک به ایران در حوزه تأمین مالی طرح‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش آلایندگی، چه اقدامات مؤثری انجام داده؟،  اظهار کرد: سازمان ملل متحد تأیید می‌کند که تحریم‌های اعمال شده علیه کشور ایران، یکطرفه هستند و ما در سازمان ملل متحد به دنبال راه‌هایی هستیم که به ایران کمک کنیم؛ به ویژه در زمینه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی که به راحتی وارد ایران شوند.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران افزود: تأیید می‌کنیم که ایران تحریم‌ها بر سلامت و بهداشت انسان‌ها تأثیر سوء دارد و سعی می‌کنیم که اینها را به حداقل برسانیم.

وی تأکید کرد: فجایعی مثل طوفان‌های شن، سیلاب‌ها و چنین فجایع طبیعی، بر انسان‌ها تأثیرات سوء دارند و به عنوان سازمان ملل متحد تلاش می‌کنیم برای انجام رسالتمان، راه‌هایی را برای رهایی از این مشکل فراهم کنیم.

پریزنر در ادامه درباره همکاری با دانشگاه صنعت شریف تصریح کرد: در ابتدا هدفمان شناسایی مسائلی است که سازمان ملل می‌تواند برای ایران انجام دهد؛ قبل از برگزاری این رویداد بین‌المللی نیز نشست‌هایی را با افراد ذیربط داشتیم که حداقل از نظر فناوری و ارائه راه حل‌ها به شما کمک کنیم.

وی گفت: تأکید می‌کنم که اکنون به یک زمان خیلی بحرانی رسیده‌ایم و اگر نتوانیم جلوی گرمایش ۱.۵ درجه‌ای کره زمین را بگیریم، فجایای فوق‌العاده اقلیمی و انسانی ایجاد می‌شود. باید به میزان گرمایش قبل از دوران صنعتی شدن برسیم و محدودیت‌هایی را برای کشور‌های مختلف ایجاد کنیم تا میزان آلایندگی خود را به حداقل برسانند.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران در پایان اظهار کرد: مجددا تأیید می‌کنم که تحریم‌ها علیه ایران یکطرفه هستند و از سمت سازمان ملل متحد نیستند و این سازمان سعی می‌کند که حداقل، تأثیرات انسانی این تحریم‌ها را خنثی کند.

مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس بین‌المللی تاب آوری و پایداری انرژی امروز پنجشنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) برگزار شد؛ این کنفرانس تا دوم اردیبهشت در تهران ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • چرا سیاست تشدید تحریم موشکی علیه ایران بی ارزش است؟
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • شکسته شدن هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی از دستاورد‌های مهم وعده صادق بود
  • بیانیه ضد ایرانی جو بایدن
  • بیانیه تند بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا
  • درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری به مسئولان
  • سازمان ملل متحد با تحریم‌های یکطرفه علیه ایران در حوزه انرژی مخالف است
  • دولت سیزدهم گام‌های مثبتی در زمینه مالیات برداشته است
  • افق‌های جدید، پیش روی هاب پیوند کلیه ایران/ پذیرش بیمار از ۱۲ کشور جهان در بیمارستان فرهیختگان
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد