Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارزش واردات کشور در چهار ماهه مهر تا دی ماه ۱۳۹۷، نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافت. واردات دی ماه ۱۳۹۷، نسبت به ماه مشابه در سال قبل ۴۲ درصد تنزل یافت.

گروه بازرگانی بازار نیوز: احسان سلطانی پژوهشگر اقتصاد در کانال تلگرامی  خود نوشت:

ارزش واردات کشور در چهار ماهه مهر تا دی ماه ۱۳۹۷، نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
واردات دی ماه ۱۳۹۷، نسبت به ماه مشابه در سال قبل ۴۲ درصد تنزل یافت.  با وجود این که صادرات رسمی غیرنفتی کشور در ده ماهه سال ۱۳۹۷ تقریبا تغییر نکرد، اما ارزش واردات کشور ۱۷ درصد سقوط پیدا کرد.  در شرایطی که تراز تجاری صادرات غیرنفتی و واردات در ده ماهه سال ۱۳۹۶ منفی ۵.۷ میلیارد دلار بود در ده ماهه سال ۱۳۹۷ به مثبت ۷۰۰ میلیون دلار بالغ گردید. در طی ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۷، ۳۶.۴ میلیارد دلار کالا به صورت رسمی و قطعا بیش از ۴۰ میلیارد دلار به صورت رسمی و غیر رسمی کالا از کشور خارج شده است. علاوه بر این حدود ۴۰ میلیارد دلار نفت صادر شده است.  تراز تجاری قاچاق و غیر رسمی نیز نباید منفی باشد. تراز تجاری گردشگری نیز منفی نیست. بیش از هر عامل دیگر (مانند تحریمها) کاهش شدید قدرت خرید مردم (به ویژه تقاضا برای کالاهای وارداتی) در اثر افزایش ۳ برابری نرخ ارز، عامل سقوط شدید واردات محسوب می شود لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000CSC برچسب ها: احسان سلطانی ، واردات ، اقتصاد

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: واردات اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۲۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انتظاری پنج ماهه فعالان اقتصادی برای تامین ارز واردات

به گزارش تابناک اقتصادی؛ روز گذشته داوود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با اقتصاد آنلاین اعلام کرده بود که یک ماه است، تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی متوقف شده است، موضوعی که علیرغم انتظار نسبت به پاسخگویی به رسانه ها، با واکنش سریع بانک مرکزی مواجه شد. این بانک با ارسال نامه ای به اقتصاد آنلاین اعلام کرد که این مطلب را تکذیب می کند و از ابتدای سال جاری (فروردین ماه)، بر اساس آمار موجود بانک مرکزی، ۲ میلیارد و ۷۷۲  میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

این تکذیبیه بانک مرکزی در شرایطی صادر شد که امروز، باز هم فعالان اقتصادی و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که در نشست صبحانه کاری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با موضوع تحقق شعار سال و بررسی برخی مشکلات و مسائل پیش روی بخش خصوصی در اتاق تهران گرد هم آمدند، دوباره این موضوع را تکرار کردند.

به نقل از اقتصادآنلاین؛ کاوه زرگران، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: فعالان اقتصادی ۵ ماه است که منتظر تخصیص ارز هستند.

وی افزود: از ۳۰ مهرماه خیلی از شرکت ها کالاهای اساسی را وارد و در بازارهای داخلی فروخته اند و منتظر تخصیص ارز هستند، از این تاریخ به بعد بسیاری از کالاها مشمول تخصیص ارز نشده اند.

زرگران گفت: بانک مرکزی دیروز اعلام کرده که اتاق تهران اطلاعات اشتباه داده، به عنوان رئیس انجمن غلات اعلام می کنم که ما محموله های متعددی از  شرکت های مختلف از ۳۰ مهر سال گذشته در نوبت تخصیص ارز هستند و هنوز نتوانسته اند ارز دریافت کنند. 

وی افزود: در ۵ ماه پایانی سال ۱۴۰۲ دولت خوراک مردم را از جیب بخش خصوصی و یا حالا وام هایی که بانک ها تامین کرده اند داده است و همچنان بخش خصوصی منتظر است که تعیین تکلیف شود.

زرگران ادامه داد: یک ماه از سال گذشته و وضعیت نرخ ارز به دلیل بودجه مشخص نیست گفته می شود که قرار است نرخ ارز شکر و برنج که ۲۸ هزار و ۵۰۰ است حذف شود، اما این موضوع ابلاغ نشده و این روند می تواند تامین این کالاها را در بازار در آینده مشکل کند.

 

دیگر خبرها

  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • چشم انتظاری پنج ماهه فعالان اقتصادی برای تامین ارز واردات
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • سقوط دانشگاه‌های چهار کشور بزرگ جهان در رتبه‌بندی QS
  • افزایش حدود پنج برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد
  • تخصیص ۶۲۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال