Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@14:10:35 GMT

مصرف بیش از حد سیگار به بینایی آسیب می‌رساند

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۲۷۷۲

مصرف بیش از حد سیگار به بینایی آسیب می‌رساند

بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه راتگرز" (Rutgers University) آمریکا نشان می‌دهد که مصرف بیش از ۲۰ نخ سیگار در روز می‌تواند به بینایی آسیب برساند.

"مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا" (CDC) تخمین می‌زند در حال حاضر ۳۴.۳ میلیون بزرگسال سیگار می‌کشند و بیش از ۱۶ میلیون نفر به بیماری‌های مرتبط با سیگار کشیدن از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این پژوهش، ۷۱ شرکت‌کننده سالم که در زندگی خود کمتر از ۱۵ نخ سیگار کشیده بودند و ۶۳ نفر که روزانه بیش از ۲۰ نخ سیگار مصرف می‌کردند مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که افراد دسته دوم به تنباکو معتاد هستند و هیچ تلاشی برای ترک سیگار نمی‌کنند. شرکت‌کنندگان بین ۲۵ تا ۴۵ سال داشتند و بینایی آن‌ها معمولی بود.

پژوهشگران، نحوه تشخیص رنگ‌ها را در شرکت‌کنندگان بررسی کردند. یافته‌های این پژوهش، تغییرات قابل توجهی را در بینایی مربوط به رنگ‌های قرمز- سبز و آبی- زرد نشان دادند. براساس این نتایج، مصرف مواد مخدر موجود در سیگار می‌تواند به توانایی دیدن رنگ‌ها آسیب برساند. پژوهشگران دریافتند توانایی کسانی که زیاد سیگار می‌کشند، نسبت به کسانی که سیگار مصرف نمی‌کنند، در تشخیص رنگ‌ها کمتر است.

"استیون سیلورستاین" (Steven Silverstein)، از نویسندگان این پژوهش گفت: دود سیگار، حاوی ترکیباتی است که برای سلامتی مضر هستند و می‌توانند ضخامت لایه‌های مغز را کاهش دهند و به مناطقی مانند لوب پیشانی که نقش بزرگی در کنترل فکر دارد، آسیب برسانند. این ترکیبات، فعالیت نواحی مغز که به پردازش بینایی مرتبط هستند نیز کاهش می‌دهند.  
وی افزود: پژوهش ما نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد سیگار یا قرار گرفتن در معرض ترکیبات آن، تشخیص بصری را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اعتیاد به تنباکو، به نقص در پردازش بصری منجر می‌شود.

اگرچه این پژوهش، یک توضیح فیزیولوژیکی در مورد نتایج به دست آمده ارائه نمی‌دهد، اما سیلورستاین باور دارد که نیکوتین و سیگار می‌توانند به سیستم عروقی بدن آسیب برسانند و رگ‌های خونی و نورون‌های شبکیه چشم را تخریب کنند.

وی اضافه کرد: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که نقص‌های پردازشی در افرادی که به اسکیزوفرنی مبتلا هستند و بیش از حد سیگار می‌کشند نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.

این پژوهش، در مجله "Psychiatry Research" به چاپ رسید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری علم و دانش دانستنی های علمی سیگار بینایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۲۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند تحقیقاتی را به ثمر برسانند که در بررسی دقیقتر تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی موثر است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حامد دانشور دانش‌آموخته دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدل سازی و تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده توان با ترانزیستور گسسته در محفظه شیلد روزنه دار» با بیان اینکه تقویت کننده توان یکی از بخش‌های اصلی هر تجهیز مخابراتی است، افزود: تأثیرپذیری الکترومغناطیسی این تقویت کننده یکی از مسائل مهم در عملکرد این تجهیزات است.


وی خاطر نشان کرد: پژوهش‌های انجام شده در این حوزه، عملکرد کل مدار تقویت کننده تحت تابش میدان‌های الکتریکی مجاور آن را به صورت همزمان مورد تحلیل قرار نمی‌دهند. در این پژوهش، عملکرد کل مدار تقویت کننده توان تحت تابش میدان الکتریکی در یک محفظه شیلد روزنه دار به صورت تمام موج تحلیل شد.


به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برای انجام این پژوهش، ابتدا یک تقویت کننده توان با مشخصات موردنظرطراحی گردید و سپس این تقویت کننده برای کاهش اثرات میدان‌های تابشی مجاور درون یک محفظه شیلد روزنه دار قرار گرفت.


وی ادامه داد: در ادامه با تحت تابش قراردادن این محفظه، تأثیرپذیری عملکرد تقویت کننده توان تحلیل شد.


فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان کرد: با استفاده از نتایج و روش ارائه شده در این پژوهش می‌توان تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تجهیزات مخابراتی مختلف نظیر موبایل و ماهواره‌های مخابراتی را با دقت بیشتر مورد بررسی قرار داد.


دانشور عنوان کرد: از نتایج حاصل از این پژوهش تاکنون دو مقاله منتشر شده که تمرکز اصلی آن‌ها روی تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده با تعمیم روش عددی تفاضل محدود حوزه زمان است.


وی افزود: برای ادامه این پژوهش، با فراهم کردن ترانزیستور مورد استفاده در طراحی تقویت کننده توان موردنظر و ساخت این تقویت کننده، می‌توان نتایج حاصل از این پژوهش را با نتایج حاصل از اندازه گیری صحت سنجی نمود.


وی با اشاره به ویژگی‌های این پژوهش گفت:دقت بالاتر در تحلیل تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت توان در مقایسه با روش‌های دیگر و تحلیل‌های نرم افزاری و همچنین کاهش تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی مختلف به کمک محفظه شیلد روزنه دار از ویژگی‌های این تحقیق بوده است.


گفتنی است، اساتید راهنمای این پروژه دکتر احد توکلی و دکتر پریسا دهخدا از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.

دیگر خبرها

  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی در تجهیزات مخابراتی
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع