Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، افزایش صادرات و عدم اتکا به صادرات نفتی از جمله اهدافی است که هم در سند چشم انداز و هم در سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است به گونه ای که بررسی بندهای مختلف این سیاست ها نشان می دهد باید تفاوت ماهوی بین صادرات و خام فروشی قائل شد.

در اقتصاد مقاومتی، سیاست گذاری و برنامه ریزی برای افزایش صادرات محصولات نهایی و خلق ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی مورد تاکید  است وخام فروشی در تعارض با ادبیات اقتصاد مقاومتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی صادرات غیرنفتی در ۱۰ ماه گذشته از سال جاری حکایت از آن دارد که نه تنها عمده اقلام صادراتی کشور همچنان نفتی است، بلکه اکثر این محصولات به نوعی مواد خام و فاقد ارزش افزوده هستند.

برخی از این اقلام به لحاظ چرخه تولید در زمره مواد خام بوده و معمولا فرایند پیچیده‌ای روی آنها انجام نشده و محصول نهایی تلقی نمی‌شوند که برای اقتصاد کشور ارزش افزوده داشته باشند؛ حداکثر امتیازی که می توان برای برخی از این محصولات قائل شد، نیمه خام بودن آنها است.

به عنوان مثال میعانات گازی که در صدر جدول  مذکور نشسته است،  در دسته بندی ها جزء مواد خام محسوب می شود؛ همچنین پروپان مایع شده ناشی از گاز نفتی تفکیک شده و بوتان ناشی از گاز تفکیک شده هم جزو محصولات نیمه خام دسته بندی می شوند. 

متانول، اوره و پلی اتیلن نیز در بین محصولات پتروشیمی جز دسته بندی نیمه خام بوده و نمی توانند به عنوان پیشتاز صادرات غیرنفتی محسوب شوند.

همچنین قیر نفت محصول خام محسوب می شود چراکه ناشی از قدیمی بودن پالایشگاه ها است و صادرات آن، ارزش افزوده بالایی را نصیب کشور نمی کند.

محصولات نیمه تمام از آهن و فولاد نیز در دسته بندی محصولات نیمه خام قرار دارند.

البته در بین این ۱۵ محصول، نام سکوهای شناور یا غوطه ور حفاری یا استخراج نیز به چشم می خورد که طی ۱۰ ماه سال جاری، به میزان ۶۵۹ میلیون و ۳۹۵ هزار دلار صادرات داشته است.

در مجموع از ۳۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار صادرات کل ۱۰ ماه گذشته از امسال، ارزش صادراتی این ۱۵ قلم بیش از ۱۶ میلیارد و ۳۵۷ میلیون دلار بوده است.

به گزارش مهر، از رقم مربوط به صادرات این ۱۵ قلم، در خوشبینانه ترین حالت سه ردیف شامل محصولات نیمه تمام از آهن و فولاد، قیر نفت و سکوهای شناور یا غوطه ور حفاری یا استخراج با ۲ میلیارد و ۴ میلیون دلار دارای ارزش افزوده اندک یا زیاد است و مابقی یعنی ۱۴ میلیارد و ۳۵۲ میلیون و ۸۱۹ هزار دلار ماده خام و فاقد ارزش افزوده تلقی می شود.

براین اساس ۸۷.۷ درصد از  ۱۵ قلم عمده صادراتی کشور را مواد خام تشکیل می دهد. 

کد خبر 4545039 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی خام فروشی صادرات غیرنفتی صادرات و واردات صادرات کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال چشمگیر از محصولات دانش‌بنیان ایرانی در مالزی

با حمایت سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، غرفه شرکت‌های دانش‌‍‌بنیان ایرانی در بزرگترین رویداد نمایشگاهی حوزه سلامت جنوب شرق آسیا در مالزی برپا شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی لوازم پزشکی و دارویی مالزی، 10 شرکت ایرانی تازه‌ترین تولیدات خود را در حوزه لوازم پزشکی و دارویی عرضه کرده بودند که مورد توجه بازدیدکنندگان و شرکت‌کنندگان از کشور‌های مختلف قرار گرفت.

در این راستا، شرکت‌هایی از تایلند، هنگ‌کنگ و میانمار از داروها و مکمل‌های دارویی تولید ایران استقبال کردند. همچنین انواع لوازم جراحی اورتوپدی، ویلچر‌های فوق سبک با طراحی زیبا و متناسب با حجم و وزن بیمار و دستاورد‌های حوزه فناوری زیستی مورد توجه خریداران عمده این بازار قرار گرفت.

به گفته مدیر اجرایی بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی لوازم پزشکی و دارویی مالزی، ایران، فرانسه و لتونی با ارائه صد‌ها دستاورد ویژه در حوزه داروسازی، تجهیزات و لوازم پزشکی برای نخستین بار به عنوان میهمانان ویژه در این نمایشگاه بزرگ شرکت کردند.

حمایت از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا

کاون تصریح کرد: محصولات ویژه شرکت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش دارو، لوازم جراحی اورتوپدی و توانبخشی مثال‌زدنی است و به نظر من به زودی جایگاه خوبی را در بازار‌های مالزی و منطقه جنوب شرق آسیا پیدا خواهد کرد.

بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی و دارویی تا 31 فروردین ماه با حضور بیش از 100 شرکت فعال از 15 کشور دنیا برگزار شد.

این نمایشگاه سالانه فرصتی برای تبادل دانش و تجربه و ارائه فناوری‌های نوین حوزه پزشکی میان 10 کشور عضو اتحادیه "آسه آن" است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد
  • عراق اولین شریک تجاری گمرکات مازندران در صادرات کالا
  • زمین‌های کوچکی که با همت بزرگ به ارزش افزوده می‌رسد
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی و کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران
  • مشکل صادرات واحد‌های تولیدی حل می‌شود
  • استقبال چشمگیر از محصولات دانش‌بنیان ایرانی در مالزی