Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-25@18:08:16 GMT

پنجمین علت مرگ ایرانیان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۵۱۹۱

 رویداد۲۴ دکتر باقر لاریجانی - رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در افتتاحیه پروژه "تهران پایتخت تغییر دیابت" که روز گذشته برگزار شد، با اشاره به روند رو به گسترش بیماری‌های غیرواگیر در جهان، گفت: ۸۰ درصد مرگ و میرهای مربوط به این گروه از بیماری‌ها مربوط به ۴ بیماری دیابت، سرطان، بیماری‌های تنفسی و قلبی و عروقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۶۲ درصد از کل میزان بار بیماری‌ها در جهان ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است، افزود: بار اقتصادی بیماری‌های غیرواگیر برای جوامع بسیار بالا است و در دو دهه گذشته مبلغ قابل توجهی برای این بیماری‌ها در جهان صرف شده که نشان می‌دهد این بیماری‌ها نیازمند توجه جدی هستند.

وی با اشاره به وقوع ۸۲ درصد مرگ‌ها در ایران براثر بیماری‌های غیرواگیر افزود: بیش از ۷۶ درصد بار بیماری‌ها در کشور به بیماری‌های غیرواگیر اختصاص دارد. پنجمین علت مرگ در ایران به بیماری دیابت اختصاص دارد. لذا عزمی ملی برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور وجود دارد.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر درباره تشکیل کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر گفت: سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تدوین شد. این سند مورد حمایت‌های ملی و بین المللی قرار گرفت.

وی به اهداف سند ملی بیماری‌های غیرواگیر اشاره و خاطرنشان کرد: علاوه بر اهداف سازمان جهانی بهداشت برخی اهداف اختصاصی متناسب با شرایط کشور در این سند در نظر گرفته شد. ثابت نگه داشتن میزان شیوع دیابت و چاقی یکی از اهدافی است که در این سند دنبال می‌شود و مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی نیز هست.

لاریجانی با بیان اینکه پیش بینی می‌شود شیوع دیابت تا سال ۲۰۴۵، به میزان ۴۸ درصد در جهان افزایش یابد، اظهار داشت: بار این بیماری‌ها تا سال ۲۰۴۵ افزایش خواهد یافت. هزینه دیابت در دنیا در سال ۲۰۱۷ برابر ۷۲۷ بیلیون دلار برآورد شده بود که این میزان تا سال ۲۰۴۵ به ۷۷۶ بیلیون دلار می‌رسد.

وی افزود: هزینه دیابت در منطقه مدیترانه شرقی و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۷ برای هر بیمار دیابتی ۱۲۸۲ دلار و کل هزینه دیابت حدود ۱۷ درصد کل بودجه بهداشتی و معادل ۵۰ بیلیون دلار تخمین زده شده و قاعدتاً مرگ و میر ناشی از این بیماری‌ها نیز در منطقه افزایش خواهد یافت.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر از روند فزاینده دیابت در جهان سخن گفت و افزود: شیوع دیابت در منطقه ما، ۱۰/۸% است و با روند فزاینده‌ای که دارد، پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵ به ۱۲ / ۱% برسد. میزان شیوع دیابت در منطقه خاورمیانه بیش از سایر مناطق و در زنان بیش از مردان است.

لاریجانی از نظام ثبت اطلاعات دیابت در کشور خبر داد و گفت: اطلاعات مرتبط با تمامی بیماری‌های غیرواگیر در سطح استان‌ها موجود است و به مسئولین استانی ارائه شده است. وضعیت شیوع بیماری در تمام کشور یکسان نیست و در برخی استان‌ها نیازمند توجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه بیش از ۸.۵ درصد هزینه‌های بهداشت و درمان کشور صرف دیابت می‌شود، به کاهش میزان شیوع و مرگ و میر ناشی از دیابت در تهران اشاره کرد و گفت: خوشه بندی فضایی میزان مرگ به علت بیماری‌های غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط با آن در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران انجام شده است.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر با بیان اینکه بیش از یک چهارم ایرانی‌ها چاق هستند و شیوع فعالیت فیزیکی کم در ایران ۵۷% است، گفت: سایر عوامل مانند مصرف دخانیات نیز در ابتلای افراد به دیابت نقش دارند.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰% ایرانی‌ها فشار خون بالا و بیش از ۲۵% چربی خون بالا دارند، گفت: در بیماری دیابت تنها قند خون افراد مهم نیست، بلکه فشار خون و چربی نیز از عوامل تشدید کننده عوارض این بیماری هستند.

لاریجانی با اشاره به روند افزایشی شیوع دیابت در استان‌های کشور گفت: روند تغییرات میزان شیوع دیابت با روند تغییرات میزان چاقی هماهنگ است. در ۲۷ سال گذشته در برخی استان‌های کشور، میزان شیوع دیابت دو برابر شده و در جمعیت بالای ۵۰ سال کشور ۵۰ درصد یا مبتلا به دیابت هستند یا در معرض این بیماری قرار دارند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه شیوع دیابت در تهران کاهش یافته، گفت: استان‌های با فضای ورزشی کمتر و سبک زندگی با فعالیت کمتر، شیوع دیابت بالاتری دارند.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر گفت: آگاهی از دیابت حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد است که شبیه آمار جهانی است. پوشش خدمات پیشگیری و درمانی دیابت در کشور خوب است. برای نظم خدمات در تهران باید تلاش بیشتر شود.

لاریجانی ضمن اشاره به پایگاه‌های جامع اطلاعات موجود در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: کشور ما یکی از پیشروها در استراتژی‌ها و اطلاعات روشن در زمینه بیماری‌های غیرواگیر است و جایزه‌ای بین المللی هم در این زمینه دریافت شده است.

وی با تاکید بر لزوم عزم ملی برای اجرایی کردن استراتژی‌های مرتبط با کنترل بیماری‌های غیرواگیر گفت: کنترل میزان شیوع، پوشش درمانی، کیفیت درمان، نظام ثبت و پوشش بیمه‌ای از جمله اهدافی است که در زمینه بیماری دیابت باید دنبال شود و بر این اساس توافق‌هایی بین معاونت‌های وزارت بهداشت برای راه‌اندازی کلینیک‌های دیابت در سراسر کشور به این منظور صورت گرفته است.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر با اعلام این نکته که علیرغم همه این تلاش‌ها اگر کارهای بیشتری نکنیم، نمی‌توانیم به اهداف مرتبط با کنترل دیابت در کشور دست یابیم، گفت: در نقاط مختلف کشور باید مسئولان را مجاب کنیم که چه اقداماتی باید برای دیابت انجام دهند و این موضوع مستلزم همکاری تمامی بخش‌های مرتبط در استان‌های مختلف کشور است.

بنابر اعلام روابط عمومی کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر، وی تاکید کرد: اطلاعات مرتبط با بیماری دیابت جمع آوری و ساماندهی شده و تلاش می‌شود کلینیک‌ها راه اندازی و متخصصین مربوطه برای ارائه بهتر خدمات در کشور ساماندهی شوند.

لاریجانی با اشاره به اینکه کلینیک‌های دیابت هم برای درمان و هم آموزش برای پیشگیری از این بیماری طراحی شده‌اند، گفت: با نرم افزاری که در حال آماده‌سازی است اقدامات این کلینیک‌ها اطلاعات خوبی برای برنامه ریزی های بعدی در اختیار خواهند گذاشت.

وی با بیان اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای کنترل بیماری دیابت، این امر را مستلزم همکاری همه مسئولان و مشارکت مدیران استانی دانست و گفت: شرایط استان تهران در زمینه بیماری دیابت جالب نیست و نیازمند کار جدی است و همه ارگان‌ها باید باهم همکاری کنند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 علت مرگ علت مرگ ایرانیان دیابت و قند بیماری دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بیماری های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است

به گزارش خبرنگار مهر، ودود اسحق زاده صبح سه شنبه در نشست ساماندهی ایستگاه های ورزش صبحگاهی و عصرگاهی در اردبیل اظهار کرد: یکی از آسیب‌های جدی در جامعه رشد بیماری‌های غیرواگیر همچون فشار خون و چاقی است.

وی با تاکید بر اینکه توسعه ورزش همگانی میان اقشار مختلف در جلوگیری از آن نقش دارد، خاطرنشان کرد: به منظور گسترش سلامتی، نشاط و شادابی جسم به دنبال ایجاد بسترهای مناسب ورزشی در محلات و بوستان ها با تقویت ایستگاه های ورزش صبحگاهی و عصرگاهی هستیم.

رییس هیات ورزش های همگانی استان اردبیل متولی بسترسازی ورزش همگانی را شهرداری اعلام کرد و گفت: در کنار شهرداری تامین مربی ایستگاه ها با هیات ورزش های همگانی است که تلاش می کنیم تا با انتخاب مربیان در این ایستگاه ها نشاط و شادابی را به بوستان ها بیاوریم.

وی اهداف ورزش های همگانی را یادآور شد و تصریح کرد: حفظ سلامت روحی و جسمی جامعه، ایجاد نشاط عمومی و شادابی جامعه و فراهم کردن فرصت تفریحات سالم برای همه از جمله این اهداف است.

اسحق زاده بیان کرد: به زودی دوره مربیگری ورزش روزانه نیز برگزار خواهد شد و با حضور این مربیان در ایستگاه ها و با انجام صحیح حرکات ورزشی از آسیب دیدگی شرکت کنندگان جلوگیری خواهیم کرد.

کد خبر 6086393

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • رشد بیماری‌های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • رشد بیماری های غیرواگیر در جامعه نگران کننده است
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا