Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@03:59:01 GMT

علت اصلی زیاد شدن زلزله‌های کرمان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۸۳۲۱

هرچند زلزله های اخیر در فاصله ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری کرمان رخ داده است اما موجب حراس مردم شده و باید با آموزش و بالا بردن سطح تاب آوری از صدمات احتمالی زلزله کاست. از سوی دیگر کوهبنان نیز با وجود زلزله های کوچکتر در معرض خطر زلزله  قرار داشته و با وجود یکه جمعیت ساکن در این مناطق کمتر نواحی زرند و کرمان است اما دارای سکنه است که باید برای آن چاره اندیشی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه آسیب پذیری  ساختمان های فرسوده  حتی جدید نشان داد با یک زلزله ۷ریشتری باید منتظر تلفات مالی و جانی قابل توجه بود و اگر زلزله های کوهبنان و زرند منجر به تلفات نشده دلیل آن فاصله داشتن کانون زلزله با مناطق جمعیتی بوده است. بررسی تعداد زلزله های ۶ ماه گذشته منطقه نشان می‌دهد نسبت به سال گذشته تعدد زلزله ۸۰ درصد بیشتر بوده است بنابراین علت چرایی افزایش تعداد زلزله در این منطقه تنها جبران یک دوره سکون بوده است و از الگوی خاصی پیروی نمی کند.

در منطقه بین چترود و راور یک گسل وجود دارد که ترکیب زلزله ها نشان می دهد، از جنوب شرقی گسل به شمال غربی مهاجرت کرده است، که همگی به بزرگی ۶ ریشتر بوده اند، این سیر تغیر مکان به اندازه یک زلزله ۷ ریشتری انرژی آزاد کرده است. تلاقی گسل زرند با گسل کوهبنان طی ۱۱-۱۲ روز زلزله های متعددی بوجود آورد که بزرگای هیچکدام بیشتر از ۵ ریشتر نبود والبته زلزله های خوشه ای پیش از این نیز سابقه داشته و اکنون نیز طبیعی به نظر می رسد.

در ایران طی ۲۰ سال گذشته تنها دو زلزله هفت ریشتری رخ داده است، این در حالی است که انتظار می رود به طور معمول در هر دهه دو زلزله هفت ریشتری  ثبت شود بنابراین با توجه به تغییرات پوسته زمین می توان گفت این تعداد زلزله در جبران سکوت دهه هایش بوده است.

مدیریت امکانات به گونه ای که ریسک را کاهش داده و تاب آوری را افزایش دهیم می تواند آسیب های رسیده را کاهش دهد. بررسی خسارت‌های سر پل ذهاب بصورت عددی چه تلفات مالی و چه جانی نشان می‌دهد چیزی حدود ۲۲۵۰ میلیارد تومان خسارت به منطقه وارد شده این در حالیست که تاکنون دولت ۵ هزار میلیارد به معنای ۱۰۰ درصد بیشتر از میزان خسارت وارده در منطقه هزینه کرده است و هنوز اقدامات زیادی باقی مانده است چنین فرمولی به علت عدم مدیریت منابع مالی صورت گرفته است. افزایش تاب آوری به معنای بازگشتن زندگی مردم به روال پیش از زلزله به این معنا که اگر هم اکنون صاحب امکانات عدیده ای نیستند بعد زلزله هم توقع ایجاد امکانات متعدد ندارند ،بلکه زندگی در روال عادی ادامه دارد،تاب آوری به معنای برگشت پذیری سریع است که شامل آموزش مردم ،تقویت استحکام بناها و همچنین پیش بینی و مدیریت شرایط بحرانی.

* استاد زلزله‌شناسی مهندسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و عضو وابسته فرهنگستان علوم

* منتشر شده در کانال زلزله‌شناسی

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۸۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نون خ ۵» چهره زیبای سیستان و بلوچستان را به مردم نشان داد

حسین سلطان‌محمدی کارشناس و منتقد سینما و تلویزیون درباره مجموعه تلویزیونی «نون خ ۵» گفت: توانایی سازندگان مجموعه «نون خ» در سری پنجم، برای دیدن ایران و ایرانی، با نگاه طبیعی و مثبت به سیستان و بلوچستان و مشخصاً چابهار، فراتر از داستان‌سرایی، ما را به افتخار کردن و بالیدن به سرزمین‌مان، سوق داده است. 

وی عنوان کرد: این مجموعه داستانی که چندین سال است ما را با خود همراه کرده، ویژگی دیدن از نوعی دیگر یا به قولی با چشم‌های شسته، را به ما نشان داد. می‌دانیم که در دنیای امروز، نقل سخن و واژه برای توصیف جغرافیا یا مردم، پیشگام تحلیل و استنباط مردم شده است و به‌سختی برداشت متفاوتی نسبت به آنچه در زبان‌های جاری است، بیان شده و مقبول می‌افتد. 

این منتقد ادامه داد: اما این مجموعه، بعد از نگاه به طبیعت کردستان و به همراه آن، صفا و زلالی مردمان ساکن در آن دیار، که توانست نگاهمان را به آن منطقه از برداشت سیاسی به برداشت طبیعی و انسانی، بچرخاند، در سری پنجم به منطقه‌ای رفت که سال‌ها با انتساباتی به مواد مخدر و همچنین اشرار، اشتهار داشت. اما سفرنگاران این مجموعه، روی دیگری از این منطقه و ساکنان آن را به ما نشان دادند.

وی افزود: شاید خرده‌روایت‌هایی که دیده‌ایم، ما را از وحدت روایی مورد انتظار، دور نگه داشته باشد اما در فحوای این روایت سفرنامه‌ای، ما به سرزمینی بسیار زیبا، که در عین نداشتن مثلا درمانگاه منظم و پزشک مقیم، به اسکی روی آب و موج سواری و قایق سواری در سواحل آرام آن مشغول هستند و همچنین طبیعت بکر و دست نخورده و قابل بازدید به عنوان مقصد گردشگری و مانند این رسیده‌ایم. 

این کارشناس رسانه توضیح داد: حتی در مقاصد بین راهی مانند کرمان یا در استان مرکزی و اراک و مانند آن، چنین نگاه انسانی به روابط افراد دیده شده است. مجموعه «نون خ» را باید یکی از موفق‌ترین اقدامات تلویزیونی سال‌های اخیر دانست که با نگاه متحد به اقوام و سرزمین ایران، ساخته شده و درونش همانند خیلی از مجموعه‌های طنز، اشاراتی صریح به موضوعات ساده تا پیچیده سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و ... مطرح نزد مردم دارد؛ از ماشین مقوایی پلیس در جاده‌ها و برنج نخوردن وحید شمسایی گرفته تا طعنه به پخش چندین و چندباره مجموعه مختارنامه.

وی افزود: البته در متن خود همان واقعیت انسانی را نهفته داشته، قاچاق پرندگان یا به رخ کشیدن صنایع دستی هر منطقه و به سرقت بردن میراث فرهنگی توسط دیگران با نام طنز کشور ایندولند، روزشمار قابل تغییر و افزایش برای اجرای پروژه‌های عمرانی، توسعه اینترنت در کشور که در همه جا حتی در بیابان برای استفاده در دسترس قرار دارد و البته در مواردی هم نیست همانند آزمون آنلاین در دانشگاه، امنیت و حضور فعال نیرو‌های نظامی و انتظامی برای مقابله با فساد و حمایت از مردم، بخش‌هایی از خرده اشاراتی است که از این مجموعه دیده شده است و به اینها باید ورود به ماجرای کودکان سرطانی را هم افزود. 

سلطان‌محمدی خاطر نشان کرد: این مجموعه با یک اتفاق جالب، که ازدواج شیرین با سلمان بود، بینندگان را غافلگیر کرد و در ادامه با طعنه به مجمع عقلا یا انجمن جوانان منزوی روستا، طعنه‌های سیاسی صریحی را با خود همراه کرده بود. تا اینجا که به بخش‌های انتهایی آن نزدیک شده ایم، ما را کنجکاو و همراه خود کشانده است و ما توانستیم نکات بسیار جالبی را در آن کشف کنیم. حفظ سلامت در تولید مجموعه و تداوم آن، علاوه بر دست اندرکاران سیمافیلم و تلویزیون، برعهده سازندگان و عوامل آن نیز است تا این ارتباط زیبا و این نگاه سلامت را سال‌ها تداوم بخشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • حل مشکل جمع آوری و حمل زباله از منطقه گردشگری امامزاده شیخان علی آباد کتول
  • ده‌ها زلزله و پس‌لرزه تایوان را لرزاندند
  • آغاز اجرای طرح آزمایشی جمع‌آوری زباله از جلوی در منازل در تبریز
  • «نون خ ۵» چهره زیبای سیستان و بلوچستان را به مردم نشان داد
  • شرکت آب منطقه‌ای کرمان دیگر کارفرمای پروژه انتقال آب خلیج فارس به شهر کرمان نیست
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله بامدادی این استان جنوبی را لرزاند
  • آغاز عملیات جمع آوری فاضلاب سیاه اسطلخ رشت
  • آغاز عملیات جمع آوری فاضلاب منطقه سیاه اسطلخ رشت