Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@09:54:33 GMT

پویایی نظام با نقدهای سازنده

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۸۹۰۸

پویایی نظام با نقدهای سازنده

تهران- ایرنا- «انقلاب اسلامی همچون پدیده‌ای زنده و با اراده، همواره دارای انعطاف و آماده‌ی تصحیح خطاهای خویش است و به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان می دهد» بخشی از پیامی بود که رهبر معظم انقلاب در بیانیه‌ای مهم و راهبردی به آن اشاره کردند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ورود جمهوری اسلامی به فصل جدیدی از زندگی، حضرت آیت الله خامنه‌ای در بیانیه‌ای مهم و راهبردی با تشکر از حضور سرافرازانه و دشمن‌شکن مردم در راهپیمایی 22 بهمن، به تبیین ویژگی‌های مسیر پر افتخار پیموده شده در چهل سال گذشته و برکات خیره‌کننده انقلاب اسلامی در رساندن ایران عزیز به جایگاه شایسته ملت پرداختند و با تأکید بر امید واقع‌بینانه به آینده و نقش بی‌بدیل جوانان در برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمانها، خطاب به جوانان و آینده‌سازان ایران مقتدر، الزامات این جهاد بزرگ را در 7 سرفصل اساسی بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بخشی از این بیانیه آمده است که انقلاب اسلامی همچون پدیده‌ای زنده و با اراده، همواره دارای انعطاف و آماده‌ی تصحیح خطاهای خویش است، امّا تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست. به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان می دهد.
در این زمینه به ذکر چند نکته می پردازیم؛
1- یکی از مباحثی که در عرصه اجتماعی و سیاسی مطرح می شود، نقد و معیارهای آن است. در واقع یکی از اصلی ترین و مهم ترین ابزارهای رسیدن به جامعه مطلوب، پذیرش «نقد» است. در جامعه ای اگر نقد وجود نداشته باشد، آن جامعه دچار رخوت و رکود خواهد شد. از این رو استقبال از انتقادهای سازنده بخش جدایی ناپذیر نظام های مردمسالار است. به عبارتی دیگر نظام‏ های سیاسی مردم سالار می‏کوشند تا فرهنگ نقد و انتقاد پذیری را نهادینه کنند. بر این اساس فرهنگ نقد و پذیرش آن در چنین نظام هایی جایگاهی محوری دارد.
2- وجود نقد امری ضروری برای توسعه به حساب می آید، منتهی توجه به آیین و ملزومات نقد امری غیر قابل کتمان است. در مقابل تمکین به نقدهای سازنده نیز امری ستوده و گریز ناپذیر است. به نظر می رسد در جوامعی که نقد سازنده سامان مند بوده و درست استفاده می شود، بازخوردهای خوبی دارد و در مقابل حاشیه سازی و تخریب، جامعه را به سمت قطبی شدن می کشاند. از این رو در نگاهی جامع الاطراف و دیدی منصفانه، همدلی در اجتماع قوت و قوام بیشتری خواهد داشت.
3-در واقع نقد کردن و نقد پذیری، سرمایه ای ارزنده برای صلاح فرد و اصلاح جامعه به شمار می رود. شناخت کاستی ها و تلاش برای زدودن آنها، گامی اساسی در رسیدن به رستگاری فردی و اجتماعی است. بر این اساس اگر نقد وجود نداشته باشد جامعه به سمت پیشرفت حرکت نمی کند.
4- در نگرش سیستمی بازخوردهای منفی موجب شناسایی آسیب ها می شوند از این رو در بهبود کارکرد سیستم بازخوردهای منفی با ارزش تر از بازخوردهای مثبت به شمار می روند. به عبارتی نقد به سالم سازی می انجامد و بازخوردهای منفی سیستم را در فرآیند زمانی به سمت بهتر شدن پیش می برد.
در واقع هر نظام سیاسی که آماده‌ تصحیح خطاهای خویش باشد می تواند به رفع نواقص و آسب ها بپردازد و تا زمانی که چنین پذیرشی وجود نداشته باشد، آفت ها دامنه دار شده و حل مسائل با مشکلات جدی مواجه می شود.
5- نظربه این که فاصله و تمایز میان نهادها در فرایند زمانی آسیب های جدی را به کشور وارد کرده و تنها شکاف ها را بیشتر می کند، هموارشدن فضای نقد به مثابه سدی است که در برابر این فاصله گذاری ها می ایستد و از اصطکاک ها و واگرایی ها کاسته و بر همگرایی ها می افزاید. طی چهار دهه ای که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، دشمنان همواره بر آنند که از فضای کشور تصویری سیاه ارائه کنند و با فضاسازی اختلاف ها را پررنگ نشان دهند. از این رو، نقد سازنده می تواند به مثابه ابزاری قدرتمند در برابر دشمنانی که در پی ایجاد اختلاف، درگیری و تنش در کشور هستند، باشد.
6- اشاره رهبر انقلاب به اهمیت انتقادهای سازنده و نگرش مثبت نسبت به آنها، گویای آن است که نظام مردم سالار دینی نقش برجسته ای به دیدگاه ها و آزاد اندیشی در راستای رفع ایرادات می دهد. این حس نیت نسبت به نقدپذیری و آسیب شناسی در راستای زدودن نواقص، نشانگر پویایی نظام سیاسی و ایستا نبودن آن است.
پژوهش**458**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي مردمسالاري نظام ديني مردمسالاري ديني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۸۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی از تعرفه‌های جدید پزشکی

محمدباقر حیدری نایب رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی، با اشاره به مصوبه هیأت وزیران درخصوص رشد ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی پزشکی، گفت: پیش از آنکه تعرفه‌های خدمات پزشکی در هیات وزیران مطرح شود، در ابتدا شورای عالی سلامت رشد ۴۶ درصدی تعرفه‌های پزشکی را تصویب کرد، هرچند که با همان افزایش ۴۶ درصدی هم جامعه پزشکی توان ارائه خدمات مطلوب به جامعه مورد نیاز را نداشت، اما درنهایت رشد ۳۵ درصدی تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی پزشکی به تصویب رسیده است.

وی افزود: عده‌ای تصور دارند که تمام مبلغ با این افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌ها، دستمزد پزشکان است و آن را با میزان افزایش دستمزد کارگران و کارمندان مقایسه می‌کنند، این درحالیست که کمتر از ۱۰ درصد این رقم سهم ویزیت پزشکان را شامل خواهد شد. تعرفه‌های خدمات تشخیصی درمانی معادل دستمزد پزشکان نیست و اجزای تعرفه شامل جزء حرفه‌ای و جزء فنی، ویزیت، تعرفه پرستاری، دارو و ملزومات پزشکی، خدمات آزمایشگاه و تصویر برداری و جزء هتلینگ بیمارستانی است.

نایب رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اینکه درخواست جامعه پزشکی این بود که بهای تمام شده خدمت را در نظر بگیرند و براساس کار کارشناسی در این زمینه تصمیم‌گیری شود، یادآور شد: طی ۱۲ سال گذشته، دستمزد اعمال جراحی پزشکان چه در بخش خصوصی و چه دولتی دو برابر نشده است، اکنون سوالی که مطرح می‌شود این است که کدامیک از خدمات طی این مدت چندین برابر نشده است؟

حیدری معتقد است که افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌ها باعث خواهد شد جامعه پزشکی توان ارائه خدمات مطلوب به بیماران را نداشته باشند و ادامه داد: این موضوع موجب فشار وارد شدن به بیمارستان دولتی خواهد شد. از سوی دیگر نیز بخش دولتی به تنهایی گنجایش ارائه خدمات به بیماران را ندارد. با این کار نمی‌دانم باید چه پاسخی به جامعه پزشکی داد؟.

وی بیان کرد: اگر راهکاری در این زمینه اندیشیده نشود، موجب تعطیلی مراکز درمانی یا کاهش ارائه خدمات بهتر به جامعه خواهد شد.

منبع : ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • هوشیار باشیم توطئه انشقاق بین مردم و نظام عملیاتی نشود
  • مجمع برای دفاع از نظام و انقلاب اسلامی شکل گرفته است
  • ثبت نام ۱۹۰ داوطلب انتخابات مجلس مازندران در سایت شورای ائتلاف
  • پیگیری های نظام پزشکی در حادثه فوت متخصص قلب
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: نباید اجازه دهیم از بسیج یک وجهه ترسناک برای مردم درست کنند/ مسئولان و مدیران نظام اسلامی باید در طهارت نفس و در پاک‌دستی برای بقیه الگو باشند/ مراقبت از پاک‌دستی فقط با نظارت فیزیکی بسیج ادارات حاصل نمی‌شود؛ کارهای فرهنگی لازم است
  • دستاوردهای تعامل سازنده دولت سیزدهم با مجلس
  • انتقاد رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی از تعرفه‌های جدید پزشکی
  • تسلیم کارزار ۱۶ هزار نفری جامعه پزشکی به قوه قضاییه
  • سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز: مردم مهمترین هدف مورد هجوم دشمن است/ خیلی از اصول‌گرایان هم کوتاهی کردند/ وجود انسان‌های بی‌بصیرت مانع رشد وحدت امت است
  • فراجا در تراز انقلاب اسلامی، پاسخگو و مردمی