Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@21:28:33 GMT

بورس نفت نمودی از مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد است

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۹۳۴۶

بورس نفت نمودی از مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد است

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «تأمین مالی مردمی پروژه های کلان بخش انرژی از طریق صندوق های سرمایه گذاری پروژه» در چارچوب پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، با حضور کارشناسان و صاحب نظران این حوزه برگزار شد. در این نشست کارشناسان حاضر بر نقش بزرگ و ظرفیت های بازار سرمایه در تأمین مالی مردمی پروژه های کلان بخش انرژی تأکید کردند و آن را نمادی از مردمی سازی و دروانزایی مورد تأکید اقتصاد مقاومتی دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نشست پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی که با موضوع «تأمین مالی مردمی پروژه های کلان بخش انرژی از طریق صندوق های سرمایه گذاری پروژه» برگزار شد ابتدا یک مقاله مرتبط با موضوع نشست ارائه شد و سپس اعضای نشست به بحث و بررسی پرداختند.

لزوم اتکاء به ظرفیت‌های داخلی در تمامی جنبه‌های تأمین مالی

در این نشست سید علی حسینی، مدیر عامل بورس انرژی ایران ضمن ارائه یک مطالعه در رابطه با تأمین مالی مردمی پروژه های کلان بخش انرژی از طریق صندوق سرمایه گذاری پروژه گفت: در حوزه مالی مرتبط با بازار سرمایه هم به لحاظ دانش آن و هم به لحاظ منابع مالی مورد نیاز باید به ظرفیت های داخلی اتکاء داشته باشیم.

حسینی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه انرژی برای افزایش ظرفیت های تولیدی بسیار اهمیت دارد، گفت: برای این سرمایه گذاری نیاز به منابع مالی است که یکی از راهکارهای اساسی تأمین این منابع مورد نیاز استفاده از ظرفیت صندوق های سرمایه گذاری پروژه است.

حسینی گفت: ابتدا در سازمان بورس ایده صندوق پروژه برای حل مشکلات حقوقی و مالی جمع آوری منابع مردمی مطرح شد تا این تأمین مالی ها در فضایی شفاف و با ریسک مدیریت شده انجام شود.

حسینی ادامه داد: بعد از آن در بورس انرژی ایده صندوق پروژه ها شکل گرفت که در طی ۴ سال عملیاتی شد و اکنون منابع در این صندوق ها بر اساس یک فرآیندِ متناسب با پیشرفت پروژه تخصیص داده می شود.

حسینی گفت: صندوق پروژه ها در پروژه های زیرساختی و کلان مختلفی از قبیل طرح های نفتی و گازی بلندمدت قابل استفاده است باید در بلندمدت در جذب منابع مالی تمامی حوزه های انرژی کشور به این صندوق ها اتکاء شود.

در ادامه بحث ها شریفی، مدیر عامل نیروگاه پرند شرکت مپنا گفت: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات نیروگاه های سیکل ترکیبی توسط گروه مبنا در داخل کشور ساخته می شود و برای خرید و تأمین مالی تجهیزات خارجی از صندوق پروزه ها کمک گرفته شده است.

شریفی گفت: با انجام سرمایه گذاری های لازم، نیروگاه گازی قابلیت تبدیل به نیروگاه های سیکل ترکیبی را دارند و فایده این کار در این است که راندمان و ظرفیت نیروگاه ها به صورت فوق العاده ای افزایش و آلاینده ها کاهش می باید.

وی ادامه داد: در کل به لحاظ فنی تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی برای کشور بسیار اهمیت دارد و این اقدام نیاز به تأمین مالی دارد که استفاده از ظرفیت صندوق پروژه ها می توانند کمک بزرگی در این زمینه بکند.

شریفی در پایان سخنان خود در رابطه با موفقیت صندوق پروژه گفت: ما نمونه های موفقی از تأمین مالی پروژه هایی چون نیروگاه پرند را داشتیم و لازم است سایر پروژه ها هم با این شیوه های تأمین مالی، تبدیل به سیکل ترکیبی شوند.

صندوق پروژه نماد مردمی سازی و درونزایی مورد تأکید اقتصاد مقاومتی

در ادامه مهندس ساعدی، عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: بحث مردمی سازی و درونزایی که یکی از توصیه های اصلی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است در صندوق پروژه ها مصداق پیدا می کند و بازار سرمایه نزدیک ترین مسیر برای تأمین مالی پروژه های آتی برای فرزندانمان است.

ساعدی با بیان اینکه در صندوق توسعه ملی راهکارهایی برای اعطای منابع ارزی وجود دارد، گفت: یکی از راهکارها در ترکیب با مشارکت بخش خصوصی نمود پیدا می کند که یک سازوکار مخصوصی دارد.

ساعدی گفت: در زمینه های افزایش توان تولید نفت و ایجاد پتروپالایشگاه ها یا سایر پروژه ها کلان از آنجایی که اپراتورهای دولتی، یک شرکت یا بانک به دلایلی به تنهایی نمی تواند تأمین مالی لازم را انجام دهند، نیاز به مشارکت اپراتورهای بخش خصوصی است.

ساعدی در ادامه در قالب یک سازوکار به کمیته اقتصاد مقاومتی مجلس پیشنهاد کرد که یک صندوق پروژه ایجاد شود تا طرح های پالایشی را جلو ببرد و برای عملیاتی شدن آن با ایجاد سازوکارهای لازم، تأمین مالی از طریق بازار سرمایه صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه برخی نقد می کنند که حتی در صورت ایجاد پروژه های توسعه طرح های کلان نفتی، به دلیل تحریم ها امکان فروش محصولات آن به خارج وجود ندارد، گفت: این نقد وارد نیست و اگر بخش خصوصی را وارد فعالیت های اقتصادی حوزه انرژی کنیم، مسئله تحریم ها کمرنگ می شود.

وی افزود: بدین صورت که می توان محصولاتی که از طریق پروژه ها تولید شده است را در داخل برای افزایش توان تولیدی مصرف کرد و همچنین با مشارکت بخش خصوصی در داخل و خارج به فروش رساند که بورس نفت یکی از نمونه ها در این زمینه است.

وی در پایان گفت: برای جذب و ترغیب مردم جهت مشارکت در تأمین مالی پروژه ها راهکارهای متعددی وجود دارد و به عنوان نمونه این امکان وجود دارد که از مردم ریال گرفته شود و به صورت ارز پایه به آن ها تضمین های لازم داده شود که در این صورت هم مردم به سود خود دست می یابند و هم سرمایه گذاریشان تضمین می شود.

بورس نفت نمودی از مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد است

در پایان نشست بختیار، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه بخش انرژی در دنیا به لحاظ تولید و ظرفیت ها جز رتبه های برتر هستیم و این امکان وجود دارد که با اتکاء به سرمایه ها و  منابع مالی داخلی پروژه های حوزه انرژی را فعال ساخت.

بختیار گفت: در حوزه انرژی نتوانسته ایم سرمایه های مردم را برای توسعه فعالیت ها دخیل کنیم و به سمت تولید هدایت کنیم بلکه سرمایه ها به بازارهای موازی سکه و ارز جاری شده است و در نتیجه بلای جان اقتصاد کشور شده است.

این نماینده مجلس به عنوان سخن پایانی این نشست با بیان اینکه مجلس هم به دنبال طرح استفاده از سرمایه های مردمی در بخش پالایشگاه ها و پتروپالایشگاه است، گفت: بورس نفت یکی از نمود های مشارکت مردمی در اقتصاد است که موفقیت آن تحول بزرگی در حوزه انرژی کشور خواهد.

کد خبر 4546173

منبع: مهر

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی بورس انرژی صنعت برق انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۹۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه جذب ۸۰ همت سرمایه بخش خصوصی توسط شهرداری تهران

به گزارش خبرنگار مهر، نوید خاصه‌باف مدیرکل سازمان امور مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌گذاری شهرداری تهران در شهرداری تهران در نشست خبری با اشاره به تغییر سیاست‌ها و رویکردهای این سازمان گفت: نگرش برد برد با همکاری بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: با همکاری شهرداری و… ۱۵ پروژه بلاتکلیف سال گذشته مشکلات آن رفع شد و برای جذب ۸۰ همت سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی شده است.

مدیرکل سازمان امور مشارکت‌های مردمی و سرمایه‌گذاری شهرداری تهران خاطر نشان کرد: ۱۶ ابر پروژه نیز احصا شده و ۱۰۲ همت جذب سرمایه‌گذاری برای آن پیش بینی شده است.

خاصه باف همچنین از راه اندازی داشبورد مدیریتی سرمایه‌گذاری شهرداری تهران خبر داد و گفت: مقدمات ایجاد پنجره واحد سرمایه گذاری نیز فراهم شده و هیات‌های اندیشه ورز تشکیل شده است.

خبر در حال تکمیل است.

کد خبر 6085106

دیگر خبرها

  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • برنامه جامع مشارکت مردم در اقتصاد امروز نهایی می‌شود
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • میزبانی فرابورس ایران از چهارمین صندوق املاک و مستغلات کشور ​
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • برنامه جذب ۸۰ همت سرمایه بخش خصوصی توسط شهرداری تهران