Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ بیست و سومین همایش تکریم خادمان قرآن کریم امروز 29 بهمن‌‌ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران و فعالان قرآنی کشورمان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، رحیم خاکی، قاری بین‌المللی و یکی از خادمان قرآنی برگزیده این دوره به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت.
در ادامه عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان سخنانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ابتدا با طرح این سؤال که آیا باید برگزیده شدن به عنوان خادم قرآن را آغاز خدمتگزاری به این کتاب مقدس و آموزه‌های متعالی آن قلمداد کنیم یا انجام خدمت، گفت: بدون شک فرهیختگان حاضر در این جلسه با من هم‌رأی هستند که بدون شک برگزیده شدن به عنوان خادم قرآن و آویختن این لوح بر گردن، آغاز خدمتگزاری مخلصانه در مرحله جدیدی است که ما پیش رو داریم.
وی افزود: خدمت در این عرصه خدمتگزاری بی‌چشم‌داشت و خالصانه، خدمت به خود در جهت شکوفا شدن و بهتر شدن، خدمت به ارزش‌های متعالی انسانی و دینی، خدمت به نشان دادن برجستگی‌های معارف اسلامی در سطح جهانی، خدمت به نماز و عدالت به عنوان دو شاخص اصلی در اسلام است.
فقهی‌زاده تصریح کرد: در دوره‌ای که ما بیش از پیش باید به دنبال عرضه برجستگی‌های موجود در اسلام، باشیم. بر خود می‌بالیم که قرآن کریم قرن‌ها پیش به عنوان برترین آموزه‌ها و ارمغان‌های الهی از جانب خداوند متعال نازل شده است.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در بخش دیگری از صحبت های خود به روایتی از امام رضا(ع) که با واسطه از آیت الله العظمی سیستانی آن شنیده است، اشاره کرد و گفت: در روایت شریفی امام رضا(ع) می فرمایند «يَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَيُعَلِّمُهَا النَّاسَ، فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَ»، مراد از «الناس» در این روایت شریف همه مردم نیست بلکه کسانی که در جبهه رقیب با مکتب متعالی عترت طاهره قرار دارند، هستند. کسانی که به ظاهر دلداده ائمه نیستند و شاید به تعبیر امروزی ها، زاویه داشته باشند. اگر این معنا را مد نظر قرار دهیم که به نظر می رسد کاملاً صحیح و درست است، وظیفه مبلغان مکتب اهل بیت(ع) و در دیدی کلان تر وظیفه دلدادگان قرآن کریم، عرضه بایسته و شایسته معارف قرآن همانطور که هست، به جهانیان است.
وی با تأکید بر اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم چه با عنوان و چه بی عنوان در این ملبس و در این چارچوب که نفس می کشیم مبلغ قرآن کریم هستیم، گفت: شایسته است که در این مقام نخست آموزه های الهی قرآن کریم و معارف متعالی مکتب اهل بیت را آنچنان که هست پیراسته از خرافات و به دور از گزافه گویی ها در وجه رحمانی دین ببینیم و تلاش کنیم به صورت مستقیم و غیر مستقیم این آموزه های متعالی را به دیگران عرضه کنیم. به آنچه عرضه می کنیم ببالیم و سر خودمان را بلند بگیریم نه به چشمداشت نام و نان، افتخار کنیم که عملاً خادم قرآن کریم هستیم اگرچه این عنوان پر افتخار را ظاهراَ نداشته باشیم.
فقهی زاده بیان کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران که دستاورد خون شهیدان و مبتنی بر مبانی اصیل قرآن و معارف عترت طاهره شکل گرفته است افتخار دارد همه ساله در عمل به سنت نیکو و گران بار در جستجوی خادمان بزرگوار قرآن کریم در حوزه های گوناگونی که منشا خدمات قابل توجهی شده اند، است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: معتقدیم شمار خادمان قرآنی کریم بسیار بیش از آن چیزی که در توان ما هست و در قوالب اداری و مدیریتی همه ساله توفیق شناسایی و معرفی آنها را به دست می آوریم، است.
آیه ای که در طلیعه سخنان خودم اشاره کردم معتقدم دریافت عنوان خادم القرآن باید به مثابه عهدی تلقی شود که با خدا می بندیم در این ایه شریفه برخی مفسران معتقد هستند شهید به معنای الگو است. در کنار معنای صحیحی که برای این آیه به معنای شاهد قائل هستند
فقهی زاده در ادامه صحبت های خد اظهار کرد: اگر با خدا عهد بسته ایم که در راه خدا آموزه های قرآن را تبلیغ و ترویج کنیم توجه داشته باشیم که باید دمادم بر این عهد پا فشاری کنیم، بصیرت بورزیم و هوشیاری دمادم داشته باشیم،‌ این مسئولیت در وهله اول بر عهده عالمان و پر افتخارترین چهره هایی که امروز در جامعه اسلامی به عنوان خادمان قرآن با آنها مواجه هستیم، است. ما در معاونت قرآن و عترت بر خود می بالیم که کوچکترین خادمان این عزیزان پر افتخار باشیم.
در ادامه این مراسم از سامانه جامع قرآنی کشور رونمایی شد. این سامانه برنامه های مصوب وزارت ارشاد و به استناد شرح وظایف سازمانی قرآن و عترت و برای ایجاد هم افزایی و ارائه خدمات مناسبت تر در حوزه قرآن و عترت راه اندازی شده است.
در بخش دیگری از این مراسم از خادمان برگزیده این دوره تجلیل به عمل آمد. و پس از ان  لوح خادمی قرآن به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطاء شد. 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به‌منظور توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی، گسترش و تقویت فرهنگ و تنوع‌بخشی به روش‌های سوادآموزی، تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان نهضت سوادآموزی به نمایندگی رئیس سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سرپرست این معاونت منعقد شد.

شبیر فیروزیان در ابتدای مراسم انعقاد تفاهم‌نامه مشترک سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در معاونت قرآن و عترت برگزار شد گفت: در دههٔ ۶۰ موج قرآنی گسترده‌ای در کشور اتفاق افتاد و بعد از آن بنا به اتفاقاتی دچار نوسان گردید و به لطف خداوند این موج در عصر حاضر دوباره در حال شکل‌گیری است و جای بسی خشنودی است که تمام سازمان‌های مردم‌نهاد چون نهضت سوادآموزی قدم در ماندگاری آن برداشته و از این جریان بهره‌برداری به نحو مطلوب می‌نماید.

سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از فعالیت مشترک با سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: این معاونت می‌کوشد با پایبندی به تعهدات این تفاهم‌نامه در جهت معرفی افراد علاقه‌مند، روحانیون، مبلغان، معلمان مربیان و مدرسان قرآن، فعالان فرهنگی داوطلب و خیرین جهت بهره‌گیری از توانمندی‌های آن‌ها به‌ویژه در امر شناسایی، جذب نگه داشت و آموزش سواد به جامعه هدف همکاری لازم را با سازمان نهضت سواد آموزی داشته باشد و در راه تحقق اهداف وتوافقات مشترک با درایت و برنامه ریزی به نتیجه مطلوب دست‌یابد.

وی افزود: راهبری و کمک در تبلیغ و ترویج و حمایت‌های ستادی از دفاتر استانی و همچنین نظارت کلان بر عملکرد آنها در این معاونت انجام خواهد گرفت.

شبیر فیروزیان بیان کرد: تشکیل کمیته‌های راهبری و عملیاتی، انتخاب و سازماندهی افراد واجدالشرایط و صدور ابلاغ برای آنان جهت فعالیت در واحدهای زیر مجموعه، برنامه‌ریزی جهت توانمندسازی، نظارت وارزیابی مستمر برحسن اجرای برنامه‌ها و تهیه و تولید محتواهای تبلیغی، ترویجی و فرهنگی ویژه گروه هدف با رویکرد مفاهیم قرآنی از جمله فعالیت‌های این مدیریت در تحقق اهداف تفاهم‌نامه می‌باشد.

در ادامه رییس سازمان نهضت سوادآموزی موضوع انعقاد این تفاهم‌نامه را شناسایی و تهیه بانک اطلاعات افراد باسواد قرآنی فاقد مدرک تحصیلی و بی‌سوادان علاقه‌مند به باسوادی از مسیر قرآن‌آموزی و جذب آنان باهدف باسوادی عنوان نمود.

علیرضا عبدی گفت: از جمله اهداف این تفاهم‌نامه تنوع‌بخشی به روش‌های سوادآموزی از مسیر قرآن‌آموزی و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و جلب مشارکت و هم‌افزایی فعالان و خیرین قرآنی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد در کاهش بی‌سوادان کشور می‌باشد.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به روش مکتب‌خانه‌ای و کاربردهای این نوع آموزش در زمان‌های گذشته دررابطه‌با طرح سواد قرآنی بیان کرد: یکی از مسائلی که ریشه در فرهنگ ما دارد و مورد غفلت واقع شده، موضوع سواد قرآنی است. سوادی که با آموزش قرآن انتقال پیدا می‌کرد و گوشه‌ای از این فرهنگ، یادگیری مهارت خواندن و نوشتن بود.

وی ادامه داد: افراد بسیاری را در سنین مختلف داریم که تا کنون شرایط استفاده از فضای مدرسه برایشان مقدور نگردیده است؛ ولی از مسیر قرآن، خواندن و نوشتن را آموخته‌اند بسیاری از این افراد موفق به دریافت مدرک تحصیلی نشده‌اند و به همین دلیل سال‌ها مسیر رشد آنها مسدود مانده است. با اجرای این طرح سازمان نهضت سوادآموزی می‌کوشد تا افرادی که سواد قرآنی دارند شناسایی شوند و بر مبنای توانمندی‌هایی که دارند مدرک تحصیلی دریافت نموده تا بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: مورد دیگر در اجرای سواد قرآنی برای افرادی است که بنا به هر دلیلی تمایل دارند از طریقی غیر از مسیرهای رسمی موجود، آموزش ببینند.

وی افزود: نیاز به اجرای این طرح از مراجعه افرادی شکل‌گرفته است که متقاضی یادگیری سواد هستند اما نمی‌خواهند به‌صورت کلاسی درس بخوانند؛ زیرا فقط تمایل دارند؛ قرآن و دعا خواندن را یاد بگیرند؛ بنابراین سواد قرآنی یک ظرفیت است که برای این افراد فراهم می‌آید و افراد داوطلب می‌تواند از این مسیر باسواد شود و مدرک تحصیلی دریافت کنند. علاوه بر این با ارائه مدرک تحصیلی مسیر پیشرفت در حوزه دانش برای این افراد هموار می‌شود.

علیرضا عبدی در پایان مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه گفت: امید است با اجرای توافقات مشترک گام بزرگی در جهت اهداف هر دو سازمان برداشته شود.

شایان ذکر است؛ این تفاهم‌نامه مشتمل بر ۷ ماده و در دو نسخه تنظیم و در تاریخ ۱۴۰۳/۲/۴ به امضاء طرفین رسید و مدت و زمان اعتبار این تفاهم‌نامه به مدت ۲ سال است که در صورت توافق طرفین، قابل‌تمدید است.

کد خبر 6087762 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن و عترت مرحله ۱۴ گانه در اشکنان
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز مدارس بیضا
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • ثبت نام ۱۶۱۸ نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت (ع) دانشجویان اعلام شد
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور اعلام شد
  • اجرای طرح ارزیابی حافظان قرآن کریم در خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود