Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی برنا ؛ یکی از دلهره های جامعه ایرانی  به خصوص قشر اجاره نشین ، میزان افزایش کرایه و رهن منزل در سال آینده نسبت به نوسانات بازار است .

اینکه مسئولان چه برنامه ای نسبت به  این دلنگرانی جامعه دارند و از اصلا علم اقتصادی چه کمکی در این خصوص می تواند انجام دهد و آیا تعیین فهرست کرایه برای منازل در مناطق مختلف می تواند یاری دهند باشد یا خیر ؟ مباحثی بود که برای رسیدن به پاسخ آنها با  دو نماینده مجلس و دو کارشناس اقتصاد به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اقدامات مقطعی معکوس عمل می‌کند

کمال اطهاری، پژوهشگر اقتصاد شهری، مسکن و اسکان غیر رسمی؛ در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا درباره بحران مسکن در زمینه کرایه ها مطرح کرد: در طرح جامع مسکن، ما بارها مسائلی را بیان کرده‌ایم؛ اما دولت ها عمل نکرده اند و تکرار آن بی معنا است.

وی ادامه داد: تا زمانی که یک سیاست جامع وجود نداشته باشد، اقدامات مقطعی معکوس عمل می‌کند؛ همانطور که امروز در رابطه با اتومبیل شاهد آن هستیم. زمانی که می‌خواهند قیمت ها را ثابت کنند، در بازار شاهد افزایش آن هستیم؛ همین اتفاق برای ارز نیز رخ داد.

او تصریح کرد: هیچ برنامه جامعی در زمینه سیاست های اجتماعی وجود ندارد؛ اگر برنامه جامع تدوین نشود،  رابطه هم افزایی بین رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی برقرار نخواهد شد و ادامه این روند اوضاع را خراب تر می‌کند .حوزه مسکن یک حوزه ناهمگن است؛ تلاش مداخلانه گرانه دولت عامل فشار بیشتر به عرضه خواهد شد که فساد را دامن می‌زند؛ دولت برای مداخله در حوزه مسکن ابزار های لازم را ندارد و بهتر است که دخالتی نداشته باشد زیرا امکان دارد فضا در این بعد  متشنج شود .

دولت مانع  رشد قیمت مصالح شود

 مهدی سلطان محمدی، پژوهشگر اقتصاد مسکن نیز  در گفت‌وگو با خبر نگار اجتماعی خبرگزاری برنا؛ درباره اینکه به سال جدید نزدیک می‌شویم و امکان به وجود آمدن بحران مسکن در بخش کرایه و رهن  زیاد است  و دولت چه کارهایی می تواند انجام دهد ، مطرح کرد: کرایه خانه ها معمولا با تورم و با افزایش قیمت مسکن تغییر می‌کند؛ تلاش مداخلانه گرانه دولت برای اینکه قیمت تعیین کند  به غیر از اینکه عرضه را تحت فشار بیشتری قرار می‌دهد، فساد را دامن می‌زند و  روابط بین مالک و مستاجر را از شفافیت خارج می‌کند که در نهایت فشار برروی مستاجران خواهد بود .

وی ادامه داد: در حوزه مسکن، دولت اصلا هیچ دخالتی ندارد و عرضه و تقاضا عمدتا توسط مردم تامین می‌شود بنابر این مداخله دولت، در حالی که نه ابزار های لازم را دارد و نه امکان مداخله موثر وجود دارد، جز  اینکه بازار را متشنج بکند نتیجه دیگری نخواهد داشت.

پژوهشگر اقتصاد مسکن تصریح کرد: دولت اقدامی که باید انجام بدهد، این است که تورم را کنترل و از رشد قیمت ها جلوگیری بکند، نقدینگی را کنترل و نظمی را به سیاست های اقتصادی خود بدهد. امروز نیاز است که امکانات سرمایه گذاری را دولت افزایش دهد تا امکان عرضه در حوزه مسکن بیشتر شود؛ همه این مسائل کمک هایی است که دولت می‌تواند به این بخش بکند  و سرمایه گذاری را  به سمت بخشی که نیاز های ضروری تری در آن وجود دارد هدایت کند .

سلطان محمدی در پاسخ به این سوال که آیا فهرست بندی و منطقه بندی  قیمت مسکن کار مثبتی است، اذعان کرد: حوزه مسکن یکی از کارهای ناهمگن است. کار همگن مثلا بحث  خودرو ، در این فضای همگن شما درمورد یک مدل پراید یا پژو صحبت می کنید؛ خودروهایی که شبیه یکدیگر هستند؛ اما زمانی که در مورد مسکن صحبت می‌کنیم هیچ خانه ای با دیگری مشابه نیست؛ محله با محله دیگر تفاوت دارد؛ یک خیابان با دیگری تفاوت دارد؛ در یک خیابان، کوچه با کوچه و خانه با خانه دیگر فرق دارند، حال در خانه نیز طبقه با طبقه و نقشه شمالی یا جنوبی آن فرق دارد.  در چنین فضایی ابزار های ما چیست تا بتوانیم این خانه ها را ارزیابی کرده و قیمت گذاری کنیم؟ یا اصلا معیار ما چیست؟ این مسائل جز اینکه به فساد دامن زده و بازار را متشنج بکند هیچ دستاوردی نخواهد داشت.

تمرکز ما برروی بودجه است و به موضوع مسکن نرسیده‌ایم

محمد رضا بادامچی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبر گزاری برنا؛ درباره توجه این روزهای نمایندگان به دلنگرانی بحران مسکن و افزایش قیمت کرایه خانه ها با شروع سال جدید گفت: ما اکنون تمرکز بر روی بودجه داریم  و هنوز به موضوع مسکن نرسیده ایم ،اما در بودجه حتما این مورد را مد نظر خواهیم گرفت.

دولت در این حوزه برنامه ریزی کند؛ ما در مجلس کمک خواهیم کرد

محمد وحدتی هلان، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا درباره بحران احتمالی  مسکن در بعد از عید و افزایش قیمت کرایه خانه ها بیان کرد: احتمال این موضوع بسیار کم است چرا که به حد کافی قیمت کرایه ها افزایش داشته است اما، ما  از دولت این خواسته را داریم که نظارت کامل بر مواد اولیه و مصالحی که در مسکن استفاده می‌شود را داشته و کنترل خود را بر این مسئله افزایش بدهد.

وی اضافه کرد: دولت باید کنترل خود را بر کمبود ها بیشتر کند تا بتوانیم این افزایش قیمت ها که به تمام جامعه فشار آورده است را حل کنیم و به یک ثبات برسیم.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما بتوانیم عرضه خود را در حوزه مسکن افزایش دهیم؛ قیمت ها نیز به ثبات خواهد رسید و کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین دولت باید برنامه ریزی خوبی را در این زمینه داشته باشد، و اگر در مجلس نیز نیاز به قانون و یا اصلاح قانونی نیاز باشد ما تمام سازوکارها را آماده کرده و به دولت برای کاهش قیمت ها کمک خواهیم کرد.

وحدتی در پایان اظهار داشت : هم اکنون در شهرها به طور غیر ملموس قیمت کرایه ها فهرست بندی شده است، ما مناطقی داریم که در آن قیمت ها بالا و یا پایین است، اما این کار به صورت کارشناسی انجام نمی‌شود، به عقیده من تنها مسئله ای که به کاهش قیمت مسکن تاثیر خواهد گذاشت، عرضه زیاد آن است، یعنی زمانی که ما مسکن خالی زیادی را به مردم عرضه کنیم، آن زمان به صورت خودکار قیمت ها نیز از نظر قیمت مسکن و از نظر کرایه کاهش پیدا خواهد کرد.

خبرنگار: علی چاهه

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد مسکن مجلس مسکن اقشار کم درآمد بحران مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۱۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارمین هاوینگ بیت کوین انجام شد

هاوینگ بیت کوین اتفاقی از پیش برنامه‌ریزی شده است در شبکه بیت کوین که تقریباً هر چهار سال یک بار (پس از هر ۲۱۰ هزار بلاک) رخ می‌دهد و پاداش استخراج بیت کوین را به یکباره نصف می‌کند. در حقیقت، با هاوینگ، تورم و تعداد بیت کوین‌هایی که هر ۱۰ دقیقه تولید می‌شود، نصف خواهد شد. بعبارت دیگر پاداشی که تا دیروز معادل 6.24 بیت کوین بود امروز به 3.125 بیت کوین کاهش یافت.

هاوینگ می‌تواند اثر چشم‌گیری روی قیمت بیت کوین داشته باشد. از آنجا که رویداد هاوینگ در واقع نرخ عرضه بیت کوین‌های جدید یا همان عرضه را نصف می‌کند، به عقیده کارشناسان این رویداد تأثیر قابل توجهی بر قیمت بیت کوین می‌گذارد و می‌تواند ارزش بیت کوین را در طول زمان افزایش دهد.

در نگاهی به گذشته اولین هاوینگ درسال  2012 رخ داد در آن زمان قیمت بیت کوین 8دلار بود که طی یکسال پس از آن حدود 8000 درصد رشد را تچربه کرد. هاوینگ دوم در سال 2016 قیمت بیت کوین را از661 دلاردر کمتر از یکسال  به  حدود 20000 دلار رساند ونهایتا در سال 2020 همزمان با پاندمی کرونا بیت کوین از 8465 دلار تا قبل از پایان سال به سقف تاریخی خود یعنی نزدیک 69000 دلاررسید.

 

هاوینگ به‌عنوان سد دفاعی دربرابر کاهش دائمی ارزش ارزهای فیات طراحی شده است. ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیت کوین، در بخشی از توضیحات مربوط به هاوینگ می‌گوید:

«مشکل اصلی با ارزهای رایج، اعتمادی است که برای کارکرد آن‌ها نیاز داریم. باید به بانک مرکزی اعتماد کرد که ارزش پول را کاهش ندهد، اما تاریخچه‌ی ارزهای فیات نقض این اعتماد را نشان می‌دهد.»

همچنین ویتالیک بوترین خالق اتریوم در یادداشتی در وبسایت بیت کوین مگزین، در ارتباط با هاوینگ می‌نویسد:

«علت اصلی انجام این کار کنترل تورم است. یکی از بزرگ‌ترین خطاهای ارزهای فیات سنتی که تحت کنترل بانک‌های مرکزی هستند، این است که این بانک‌ها می‌توانند به هر میزان که بخواهند پول چاپ کنند و اگر بیش‌ازحد چاپ کنند، ارزش ارز دولتی طبق قانون عرضه و تقاضا سریعاً رو به کاهش می‌گذارد»

افزایش علاقه به بیت کوین در آستانه‌ی هر هاوینگ، با جابه‌جایی حجم زیادی از بیت کوین‌ها به آدرس‌ هولدرهای بزرگ این رمزارز کاملاً مشهود است. هاوینگ سرعت گسترش عرضه‌ی بیت کوین را کند می‌کند و درآمد استخراج‌کنندگان بیت کوین را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد و این اتفاق می‌تواند به کاهش موقت سختی شبکه‌ی بیت کوین منجر شود؛ زیرا ماینرهایی که از سخت‌افزار قدیمی‌تر استفاده می‌کنند، احتمالاً این کار را به‌دلیل بازدهی پایین درآمدزایی، متوقف خواهند کرد.

بیت کوین از زمان تولدش راه درازی را پیمود و اخیراً معرفی صندوق‌های قابل‌ معامله‌ در بورس (ETF)، دسترسی به بیت کوین را برای سرمایه‌گذاران راحت‌تر کرده و جذابیت و پذیرش آن را در محافل مالی سنتی افزایش داده است. احتمال دارد با چهارمین هاوینگ بیت کوین، بزرگان این بازار برخلاف انتظار عموم نسبت‌ به انباشت سودهای خود اقدام کنند و قبل‌ از هر نوع حرکت صعودی، شاهد اصلاح عمیق‌تر در بازار باشیم.

 

سید علیرضا موسوی

دانلود هاوینگ

دیگر خبرها

  • خانه‌دار شدن کابوس جوانان بیجار/نفس مستاجران به شماره افتاد
  • در خرید مسکن بی گدار به آب نزنید / پشت پرده آگهی های خانه ارزان
  • جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در مناطق 22گانه تهران (+عکس)
  • تورم‏‏‌سنجی در فایل‏‏‌های آپارتمانی
  • اینفوگرافیک| افزایش قیمت کرایه ها
  • هرتزوگ: آمریکا در سیاست داخلی ما دخالت نکند
  • وزیر راه‌ و رئیس بانک مرکزی مسئول اجرای تعهدات دولت در عرضه زمین و تسهیلات مسکن هستند
  • چهارمین هاوینگ بیت کوین انجام شد
  • افزایش کرایه بار، تبعات تورمی ندارد
  • افزایش ۴۰ درصدی ‌کرایه‌های ‌‌حمل و نقل درون‌شهری در اردبیل