Web Analytics Made Easy - Statcounter

فشار آمریکا بر کشورهای عربی برای خودداری از عادی‌سازی روابط با سوریه، دست رد آمریکا به سینه کُردهای سوریه، مذاکرات داعش با کُردهای سوریه برای انتقال به غرب عراق و افشای طرح آمریکا برای بیرون راندن «الحشد الشعبی» از غرب عراق از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به بالا گرفتن تنش میان قطر و امارات نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات به راهبرد دوحه برای "گسستن بحران" بین قطر و چهار کشور عرب امارات، عربستان، مصر و بحرین حمله کرد و در توییتی نوشت: راهبرد قطر برای شکستن بحران، خود در بحران است. یک لوح فشرده و تکراری، جلسات پوشالی و عدم اهتمام بین المللی حال روز امروز راهبرد دوحه است.

قرقاش افزود: در این چارچوب، سردرگمی دوحه ادامه دارد و بی شک با یأس و تناقض آرا است. تلاش برای برهم زدن صفوف چهار کشور (امارات، عربستان، بحرین و مصر) با اصل اساسی این کشورها و در صدر آنها عربستان روبرو شده است. دوحه نیاز دارد که در راه یافتن راه حلی که مسیر آن روشن است، از خودخواهی دست بردارد.

بر اساس گزارش پایگاه خبری عربی 21،این اظهارات تند قرقاش با واکنش شدید مدیر دفتر رسانه ای وزارت خارجه قطر روبرو شد و احمد الرمیحی در توییتی گفت: راهبرد قطر روشن و شفاف و در تریبون های بین المللی حاضر است. آخرین مورد نیز سفرهای دوره‌ای امیر قطر و حضورش در کنفرانس امنیتی مونیخ بود.

وی در اشاره به محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی افزود: سفرهای دوره ای قطر بر عکس کسی است که در قبال رسانه های خارجی شتابزده و عجول است و در سیاست خود ناپخته است که آخرین مورد آن (به زعم الرمیحی) بازگشایی سفارت امارات در دمشق بود.

گفته های قرقاش همچنین با حمله کاربران عرب روبرو شد و آنها گفتند که وابسته به کشوری است که قتل و جنایت راهبرد اصلی آن به شمار می رود.

فشار آمریکا بر کشورهای عربی برای خودداری از عادی‌سازی روابط با سوریه

5 منبع آگاه به رویترز گفتند که ایالات متحده در حال لابی و رایزنی با کشورهای خلیج فارس است تا همچنان انزوای سوریه را حفظ کرده و روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دمشق از سر نگیرند.

منابع آگاه افزودند: از جمله کشورهای عربی خلیج فارس که آمریکا فشار زیادی را بر آن وارد کرده تا همچنان سوریه را منزوی نگه دارد، امارات متحده عربی است. مقام‌های امارات متحده عربی سعی کرده‌اند تا به دمشق نزدیک‌تر شوند تا به‌زعم خود با نفوذ ایران مقابله کنند.

به‌نوشته رویترز، رویکردهای متضاد و متناقض در مرحله اولیه آزمون و خطا است که آیا بشار اسد رئیس جمهور سوریه می‌تواند بار دیگر اعتبار سیاسی و دیپلماتیک خود را پس از 8 سال جنگ و درگیری به دست آورد یا نه.

بسیاری از کشورها روابط خود را با سوریه از ابتدای درگیری‌های این کشور قطع کردند. برخی کشورهای خلیج فارس نیز سفارتخانه‌های خود در دمشق را تعطیل کرده یا سطح روابط خود را با دولت سوریه کاهش داده‌اند. عضویت سوریه در اتحادیه عرب نیز به‌حالت تعلیق درآمده است. پروازها متوقف شده و این کشورها مرزهای خود با سوریه را بسته‌اند. آمریکا و سایر کشورها تحریم‌های اقتصادی زیادی را علیه سوریه اعمال کرده‌اند.

واشنگتن با حمایت و همراهی کشورهای خلیج فارس مثل عربستان سعودی و قطر، خواستار آن نیست که سوریه بار دیگر به جامعه بین‌المللی بازگردد آن هم تا زمانی که بر سر یک روند سیاسی برای پایان دادن به جنگ داخلی این کشور توافق و اجماع کلی حاصل گردد.

یک مقام ارشد آمریکایی درباره فشارهای دیپلماتیک بر سوریه گفت: سعودی‌ها در اعمال فشار بر سایر کشورها کاملاً مفید و مؤثر عمل کرده‌اند و قطر نیز اقدامات مناسب و درستی انجام داده است.

وی افزود: ایالات متحده از این مسئله خرسند و راضی است که برخی کشورهای عربی خلیج فارس ترمز را کشیده‌اند.

موضع آمریکا نشان می‌دهد که بشار اسد هنوز راهی طولانی در پیش دارد تا از سوی جامعه بین‌المللی مورد پذیرش واقع شود، آن هم در شرایطی که ارتش سوریه توانسته است با حمایت ایران و روسیه بخش‌های زیادی از اراضی تصرف‌شده توسط تروریست‌ها را بازپس بگیرد.

رویترز در ادامه افزود: عدم حمایت آمریکا و وزن منطقه‌ای ریاض برای پایان دادن به انزوای سوریه، این مسئله را سخت‌تر خواهد کرد که دمشق بتواند سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای بازسازی این کشور را به‌راحتی جذب کند.

در حالی که امارات متحده عربی بر این باور است که کشورهای مسلمان باید به‌آرامی سوریه را برای بازگشت به جامعه بین‌المللی قبول کنند تا دمشق از مدار نفوذ ایران خارج شود ولی قطر و عربستان سعودی از رویکرد آمریکا حمایت می‌کنند.

یک منبع آگاه در یکی از کشورهای خلیج فارس در این باره گفت: امارات متحده عربی، بشار اسد را تنها گزینه می‌داند و بر این باور است که مقابله با نفوذ ایران در سوریه می‌تواند مانع از ایفای نقشی شود که تهران هم‌اکنون در عراق بازی می‌کند.

یک مقام آمریکایی و یک دیپلمات ارشد غربی و 3 منبع سیاسی در کشورهای عربی نیز اظهار داشتند: مقام‌های آمریکایی و سعودی با نمایندگان کشورهای عربی خلیج فارس صحبت کرده و از آنها خواسته‌اند تا روابط خود را با سوریه مجدداً از سر نگیرند. آنها به‌طور خاص از کشورهای عربی خلیج فارس خواسته‌اند تا تضمین دهند که کشورهایشان از تلاش سوریه برای بازگشت به اتحادیه عرب حمایت نخواهند کرد و سفارتخانه‌های آنها همچنان بسته خواهد ماند یا تنها با تعداد کمی از کارکنان خود به فعالیت ادامه خواهند داد.

دست رد آمریکا به سینه کُردهای سوریه

جوزف ووتل فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا در واکنش به درخواست کردهای سوریه مبنی بر باقی ماندن ۱۵۰۰ نفر از نظامیان ائتلاف بین‌المللی در سوریه اظهار کرد: موضوع باقی‌ماندن نیروهای آمریکا در سوریه مطرح نیست و نیروهای آمریکایی دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور مبنی بر خروج از سوریه را اجرا می‌کنند.

وی افزود: بررسی‌ها درباره باقی ماندن نیروهای آمریکا در سوریه نیست بلکه درباره آنچه که ائتلاف بین‌المللی می‌تواند انجام دهد، است.

پیشتر مظلوم کوبانی فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) از ائتلاف بین‌المللی به اصطلاح ضد داعش به رهبری آمریکا خواسته بود که ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تن از نظامیان خود را در سوریه باقی بگذارد تا به این نیروها در عملیات مقابله با داعش کمک کنند.

مذاکرات داعش با کُردهای سوریه برای انتقال به غرب عراق

شورای استانداری «الانبار» عراق از مذاکرات بین عناصر گروه تروریستی داعش و شبه‌نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» خبر داد.

نیروهای دموکراتیک وابسته به آمریکا هستند و در حال حاضر عناصر داعش را در شرق فرات واقع در استان دیرالزور سوریه محاصره کرده‌اند.

با وجود اینکه خبرها از توافق بین داعش و کُردها حکایت دارد، ولی «کینو گابرییل» سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه ۲۷ بهمن ماه از ادامه عملیات نظامی در یک مساحت کوچک در شرق فرات علیه داعش خبر داد تا اخبار مربوط به توافق با داعش را بی‌اساس جلوه دهد.

«فرحان محمد الدلیمی» عضو شورای استانداری الانبار نیز به مذاکرات بین کُردهای تحت حمایت آمریکا با داعش اشاره و تأکید کرد که داعش در مذاکرات محرمانه با نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) از آنان خواسته است که به عناصر این گروه اجازه دهند به مناطق بیابانی غرب الانبار منتقل شوند.

به گفته الدیلمی، عناصر داعش همچنین به کُردها گفته‌اند که به مناطق بیابانی استان حمص واقع در مرکز سوریه منتقل نمی‌شوند.

این مسئول عراقی تأکید کرد که این خواسته داعش هزاران علامت سؤال را مطرح می‌کند مبنی بر اینکه داعیشها اطمینان دارند نیروهای پنهان آنان در مناطق بیابانی به راحتی در رفت و آمد هستند.

وی تصریح کرد که عناصر داعش از طریق تونلهای پنهانی که بعضا به طول سه کیلومتر می‌رسد در حال تردد هستند و شاید ازاین تونلها برای عبور از سوریه به سمت مناطق غرب الانبار استفاده کنند.

الدیلمی از دولت مرکزی خواست که تا دیر نشده است، دست به اقدام بزند و به نیروهای امنیتی دستور دهد که عملیات گسترده‌ای در مناطق بیابانی انجام دهند.

عضو شورای استانداری الانبار در پایان خاطر نشان کرد که خواسته داعش برای انتقال به الانبار در راستای بازساماندهی این گروه در مناطق بیابانی عراق است تا نیروهای امنیتی را هدف قرار دهند و امنیت شهرهای الانبار را بر هم بزنند.

در همین ارتباط، یک مقام ارشد نظامی آمریکا از فرار بیش از هزار داعشی از سوریه به کوهها و دشتهای غرب عراق طی شش ماه گذشته خبر داد.

وی اعلام کرد که عناصر داعش در حالی به دنبال فرار از سوریه هستند که آخرین پایگاه آنها در جنوب شرقی سوریه در حال بازپس گیری است. گفته می‌شود برخی از این نیروهای داعشی از اعضای القاعده در عراق هستند.

افشای طرح آمریکا برای بیرون راندن «الحشد الشعبی» از غرب عراق

کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق از دسیسه‌های جدید آمریکا علیه نیروهای سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) این کشور خبر داد.

«علی جبار» عضو این کمیته گفت که نیروهای «آمریکایی حاضر در پایگاه عین الاسد در استان الانبار و سایر استانهای غربی، در حال برنامه‌ریزی برای بیرون راندن نیروهای الحشد الشعبی از این استان‌ها هستند».

جبار به پایگاه خبری «المعلومه» عراق گفت که این نقشه‌ها به خاطر ترس واشنگتن از درگیری با الحشد الشعبی است و اینکه موجب شکل‌گیری افکار عمومی شود که پس از اعمال فشار به دولت، خواستار بیرون راندن نیروهای آمریکایی شود که به صورت غیر قانونی از عراق شود.

وی با بیان این مطلب افزود: «همه تلاش و کوشش آمریکا برای بیرون راندن نیروهای الحشد الشعبی از استانهای غربی، شکست خواهد خورد و نخواهد توانست  افکار عمومی شکل‌دهد که حامی بقای نظامی آن باشد».

این مسئول عراقی ادامه داد: «نیروهای آمریکایی از الحشد الشعبی می‌ترسند و در تلاشند که آن را از پایگاههای خود و مناطق حضور نظامی خود در الانبار، نینوی و صلاح الدین دور کند».

المعلومه هم گزارش داد که کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق شنبه هفته جاری خبر اعلام حمایت نیروهای آمریکایی از شیوخ عشایر و فرماندهان برجسته در استانهای غربی عراق را فاش کرد.

نیروهای آمریکایی با این حمایت در تلاشند که «یک پایگاه نظامی از مزدوران ایجاد کنند تا حمایت مردم را به دست آورند و مدت زمان بقای خود در کشور [عراق] را افزایش دهند».

«کاظم الحاج»  از کارشناسان امنیتی عراق هم هشدار داد که آمریکا در تلاش است با استفاده از مزدوران خود، نیروهای امنیتی، الحشد الشعبی و برخی از شخصیتهای حاضر در غرب عراق به ویژه نینوی را هدف قرار دهد.

الحاج همچنین تأکید کرد که «آمریکا در حال برنامه‌ریزی است تا نیروهای دیگر به جز داعش را [در عراق] تشکیل دهد تا برنامه‌های جدید خود را در عراق اجرا کند».

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن برجام ایران آمریکا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه

خبرگزاری رویترز دوشنبه شب گزارش داد که نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا، رویترز به نقل از منابع امنیتی عراق و مقامات دولت آمریکا گزارش داد که نیروهای ایالات متحده در عراق و سوریه در ۲۴ ساعت گذشته هدف دو حمله قرار گرفتند.

رویترز به جزییات بیشتر این خبر هیچ اشاره ای نکرده است.

رویترز همچنین به نقل از مقام آمریکایی افزود: دو پهپاد را در نزدیکی پایگاه هوایی عین الاسد در استان الانبار در غرب عراق سرنگون کردیم.

پایگاه نظامی عین الاسد در غرب عراق که محل استقرار شماری از نظامیان اشغالگر آمریکایی در این کشور است،  عصر دوشنبه هدف حمله پهپادی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، یک مقام آمریکایی در این باره به خبرگزاری «رویترز» گفته بود که پایگاه مذکور مورد حمله پهپادی قرار گرفته است.

این حمله تنها ساعاتی پس از آن صورت گرفت که گردان های حزب‌الله عراق اعلام کرد نیروهای مسلح آن‌ها، حملات علیه نیروهای آمریکایی را از سر خواهند گرفت.

این گروه مقاومت عراقی تصریح کرد: به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج نظامیان آمریکایی (از عراق) در سفر (اخیر) «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق به واشنگتن، حملات را از سر می گیریم.

دو روز پیش سازمان «الحشدالشعبی» عراق از حمله به پایگاه نظامی «کالسو» واقع در استان «الانبار» خبر داده بود.

«علا الناشی» نماینده ائتلاف فتح در پارلمان عراق در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تاکید کرد: همزمان با حضور هیات عراقی به ریاست محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در واشنگتن، آمریکا حمله‌ای متجاوزانه علیه پایگاه‌های وابسته به نیروهای امنیتی و الحشدالشعبی در استان بابل انجام می‌دهد.

السودانی نخست وزیر عراق به تازگی به واشنگتن سفر و درمورد زمان پایان ماموریت نظامیان آمریکایی در این کشور گفت‌وگو کرد.

الناشی تاکید کرد: تجاوز آمریکا وقاحت و بی مسوولیتی علیه نیروهای امنیتی و الحشدالشعبی عراق به شمار می‌رود.

وی از دولت عراق خواست که به منظور حفظ کرامت عراقی‌ها، علیه مسوولان آمریکایی در شورای امنیت شکایت کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس