Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- نشست امنیتی مونیخ یکی از مهمترین و پرسابقه ‌ترین نشست‌های سیاسی و امنیتی در جهان به شمار می‌رود که هدف آن بررسی آینده تحولات جهان است، در نشست امسال نیز که با مشارکت گسترده مقام‌های کشورهای مختلف برگزار شد.

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی به قلم محمدمهدی مظاهری استاد دانشگاه، آورده است: بیش از 30 رئیس دولت و نزدیک به 50 وزیر امور خارجه از سرتاسر جهان در کنار ده ‌ها مقام ارشد نظامی در آن شرکت کردند، مهمترین محورهای مورد توجه، ارزیابی جایگاه اتحادیه اروپا در تحولات جهانی، نحوه همکاری با آمریکا در کنار بررسی پیامدهای آغاز دوره‌ای تازه در نظم جهانی و رقابت قدرت‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخلاف سالهای گذشته که همه سخنرانیهای مقامات حاضر تم همکاری و مشارکت برای رتق و فتق امور جهانی را داشت، نشست امسال متاثر از سیاستهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بیشتر رنگ و بوی رقابت، طعنه زنی و دست انداختن داشت.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، به نیابت از کشورهای اروپایی در این اجلاس امنیتی سخنرانی کرد و بارها به ترامپ تاخت.

وی بدون ملاحظه حضور «ایوانکا ترامپ» و «جراد کوشنر» دختر و داماد ترامپ که در سالن سخنرانی حضور داشتند، سیاستهای رئیس‌جمهور آمریکا در رقابت تجاری با اروپا و نیز کاهش نقش امریکا در ناتو را به سخره گرفت؛ رویکردی که از قضا با تشویق مکرر حضار هم مواجه می‌شد.

هر چند مقامات آمریکایی جمهوری خواه و دموکرات مختلفی از آمریکا در نشست امنیتی امسال مونیخ حاضر شده بودند، اما سخنرانان اصلی این کشور به نوعی «مایک پنس» معاون رئیس ‌جمهور آمریکا، «جو بایدن»، معاون باراک اوباما و «لیندسی گراهام»، سناتور جمهوریخواه آمریکایی بودند که سخنرانی آنها نشان داد اختلافات گسترده تنها بین آمریکا و اروپا نیست، بلکه فضای سیاسی داخلی آمریکا نیز از شکاف عمیق سیاسی رنج می‌برد.

بایدن در سخنان خود خطاب به حضار تاکید کرد که ترامپیسم دوام زیادی نخواهد داشت و رهبری آمریکا در جامعه جهانی بازخواهد گشت. گراهام، سناتور جمهوریخواه نیز اگر چه تلاش ترامپ برای تغییر سیاست خارجی آمریکا را ستایش کرد، اما با این حال از تصمیم ترامپ در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و افغانستان بدون مشورت با متحدان انتقاد کرد و گفت که با آن مخالف است.

بنابراین به وضوح می‌توان نتیجه گرفت که نشست امنیتی مونیخ که پیش از این محل تجمع سیاستگذاران جهان برای همفکری و تبادل نظر در زمینه جهان درحال تغییر و طیف گسترده‌ای از موضوع‌های مهم جهانی در حوزه رقابت و همکاری بود، امسال به عرصه نمایش اختلافات عمیق آمریکا و اروپا و البته طعنه و کنایه به دونالد ترامپ تبدیل شد.
البته اختلافات آمریکا و اروپا تنها به مناسبات دوجانبه آنها ختم نشد، نکته مهم دیگر در رابطه با کنفرانس امنیتی مونیخ امسال، تبدیل این نشست به عرصه تقابل آمریکا با اروپا بر سر ایران بود؛ نمایندگان آمریکایی حاضر در این نشست تلاش کردند از نشست امنیتی مونیخ هم همچون کنفرانس ورشو، برای تاختن به ایران استفاده کنند به طوری که مایک پنس در دیدار با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان گفت آمریکا و اروپا، باید برای مقابله با ایران، در کنار هم باشند و بار دیگر از کشورهای اروپایی خواست تا از تضعیف تحریم‌‌های آمریکا علیه ایران دست بردارند، اما این خواسته باز هم با مخالفت اروپا روبرو شد و آنگلا مرکل، تاکید کرد که حفظ برجام کمک بیشتری برای کنترل به گفته او «نقش مخرب ایران در منطقه» می‌کند.

جلوه بارز و مهم دیگر نشست مونیخ برای ایران، حضور پررنگ و سخنرانی اثر گذار وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست بود؛ سخنرانی که تارنمای پولیتیکوآن را «مسحور کننده» خواند. وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ، تلاشها برای اعمال فشار مجدد بر ایران و کشاندن بحث به سوی برنامه موشکی ایران را ناکام گذاشت، نسبت به تلاش اسرائیل برای جنگ افروزی و عواقب رفتارهای آمریکا در منطقه که خطر درگیری نظامی را افزایش می‌دهد، هشدار داد و برای کشورهای اروپایی خط و نشان کشید که با سابقه‌ای که در جنگ ایران و عراق از خود به جا گذاشته اند، حق ندارند در کسوت «بازجو» با ایران برخورد کنند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد بعد از نشست سطح پایین و بی‌ دستاورد ورشو، نشست مونیخ آوردگاهی برای عرض اندام و بیان حقانیت ایران در مجامع بین ‌المللی بود و توانست جبهه سستی که با رهبری آمریکا و اسرائیل برای تحت فشار قرار دادن برنامه موشکی ایران و ایجاد اجماع علیه کشورمان درست شده بود را از هم گسیخته و دستاوردهای دیپلماتیک برجسته‌ای در عرصه سیاست خارجی ایران رقم بزند.

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی؛ 1397.11.30
گروه اطلاع رسانی**9117**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي روزنامه جمهوري اسلامي نشست سياسي امنيتي در جهان نشست مونيخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۳۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکسی از دبیر شورای عالی امنیت ایران در نشست امنیتی سن‌پترزبورگ

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دوازدهمین «نشست بین‌المللی مقامات عالی رتبه‌ مسئول در امور امنیتی» و «نشست دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس» در شهر سن‌پترزبورگ روسیه برگزار شد.

جماران عکسی یادگاری از مقامات شرکت کننده در نشست منتشر کرده است که در آن علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ایران نیز در آن حضور دارد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898962

دیگر خبرها

  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • عکسی از دبیر شورای عالی امنیت ایران در نشست امنیتی سن‌پترزبورگ
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ
  • سخنگوی وزارت خارجه : آمریکا در ۳ هفته اخیر پیام‌های متعددی را از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به ایران ارسال کرد
  • کنعانی: آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران | اقدام ایذایی در اصفهان، بی‌ارزش بود