Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@00:47:57 GMT

خام فروشی همچنان ادامه دارد/فتونیوز

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۳۱۷۴

خام فروشی همچنان ادامه دارد/فتونیوز

بعد از اعمال تحریم‌ها در آبان 97، کره جنوبی واردات میعانات گازی را از ایران متوقف کرد. با توجه به اینکه تعداد پالایشگاه‌های با خوراک میعانات گازی در جهان محدود و تولید میعانات نیز اجتناب‌ناپذیر است، ایجاد پالایشگاه‌هایی با خوراک میعانات گازی و پالایش این ماده می‌تواند راهکار مقابله با تحریم صادرات میعانات گازی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سرویس چندرسانه ای شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هر بار که تحریم‌های جدید از جانب آمریکا و شرکایش اعمال می‌شود، کارشناسان اقتصادی منتظر هستند تا اثرات زخم کهنه اقتصاد کشور به نام خام‌فروشی که  سالهاست در بدنه اقتصاد ریشه دوانده، نمایان شود.

متاسفانه طی چند ماه گذشته و با بازگشت تحریم‌های نفتی در آبان 97، همراه با کاهش یک‌میلیون بشکه‌ای صادرات نفت، صادرات میعانات گازی نیز کاهش یافته است که کشور را با مشکلاتی مواجه کرده است.

میانگین صادرات نفت ایران در سال 96 و قبل از اعمال تحریم‌ها در حدود 430 هزار بشکه بوده است که بعد از تحریم‌ها صادرات این محصول با کاهش چشم‌گیری همراه شد، به طوری که پیش از آن، سهم کره جنوبی از 430 هزار بشکه صادرات در روز، به 200 هزار بشکه در روز رسید که در ادامه با اعمال تحریم‌های نفتی، واردات نفت از ایران را متوقف کرده است.

 

کره جنوبی به عنوان بزرگترین خریدار میعانات گازی از ایران با جایگزین کردن استرالیا و قطر به‌عنوان صادرکنندگان میعانات گازی و واردات نفت سبک، نفت سبک و سنگین جای خالی ایران در واردات خود را پر کرد. از آنجایی که استخراج میعانات گازی همواره وجود دارد انبارهای این محصول همان نفتکش هایی هستند که آنها را با خود حمل می کنند و از همین جهت باید سریع تر راهی برای صادرات و یا تبدیل آنها پیدا کرد.

مذاکرات نشان داد که  حل این مسئله مانند دیگر مسائل کلان کشور از داخل آغاز می‌شود. باید به سمتی حرکت کرد که تنوع محصولات صادراتی کشور، هزینه تحریم را برای آمریکا و شرکایش افزایش دهد.

جدا از اینکه خام فروشی به‌صورت کلی نقطه‌ضعفی برای اقتصاد کشور است، مسئله خام فروشی میعانات گازی به‌طورکلی دو تفاوت اساسی با مسئله خام فروشی نفت دارد. اول، تولید این ماده اجتناب‌ناپذیر است؛ به طوری که این میعانات گازی همراه با گاز استخراج می‌شود ونمی توان مانع آن شد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۳۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین، تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ دیروز (سوم اردیبهشت) در گزارشی با اشاره به تصویب تشدید تحریم های جدید علیه صادرات نفت ایران در مجلس آمریکا نوشت: تحلیلگران بازار نفت معتقدند که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از انجام هرگونه حرکتی که می تواند قیمت نفت خام یا بنزین را برای مصرف کنندگان آمریکایی افزایش دهد، بیزار است.

به گفته کارشناسان، رئیس جمهوری آمریکا احتمالا از اختیارات پیش بینی شده در این طرح برای اعمال معافیت ۱۸۰ روزه در اجرای این تحریم ها استفاده و از اجرای سختگیرانه آن اجتناب خواهد کرد.

به نوشته بلومبرگ، وضعیت کنونی تا حدودی مشابه اوضاعی است که دولت بایدن با روسیه و تهاجم آن به اوکراین مواجه است. اگرچه کاخ سفید تحریم هایی را علیه روسیه اعمال کرده، اما در همین حال تلاش کرده تا ضمن محدود کردن درآمدهای این کشور اجازه دهد صادرات نفت آن همچنان جریان داشته باشد تا عرضه جهانی تحت فشار قرار نگرفته و تورم که از جمله دغذغه های انتخاباتی بایدن است، افزایش نیابد.

واشنگتن همچنین در روزهای اخیر و با وجود تمدید تحریم ها علیه نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، با تداوم صدور نفت آن کشور موافقت کرد.

به گفته شرکت مشاوره انرژی کلیر ویو (ClearView Energy Partners) مستقر در واشنگتن، در صورت اجرا و اعمال تحریم های جدید، قیمت های جهانی نفت می تواند به میزان ۸.۴۰ دلار افزایش یابد.

رویترز پیشتر به نقل از کلیر ویو نوشته بود که ۲ طرح مصوب مجلس، "در صورت اجرا و اعمال می‌توانند بر صادرات نفت ایران تأثیر مستقیم بگذارند. "

به گفته این گروه پژوهشی، در طرح نخست که "قانون توقف پهلوگرفتن نفتکش های ایران" (SHIP / Stop Harboring Iranian Petroleum) نامگذاری شده، بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی که "آگاهانه" در حمل و نقل، انتقال، تراکنش مالی و فرآوری نفت خام و محصولات نفتی ایران شرکت می‌کنند، تحریم می شوند. کشتی هایی که این ممنوعیت را نقض کنند به مدت ۲ سال از ورود به بنادر آمریکا منع خواهند شد.

با این حال، این طرح شامل معافیت های ۱۸۰ روزه است که بایدن می تواند از آن برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت استفاده کند.

مصوبه دوم نیز یک طرح ضد ایران و چین است که تحریم‌های ثانویه بر نفت ایران را به هرگونه معامله خرید نفت از ایران توسط یک موسسه مالی چینی گسترش می دهد. این تحریم ها با ارزیابی های سالانه آغاز شده و اجرای آن تا سال ۲۰۲۹ ادامه خواهد داشت.

رئیس جمهوری آمریکا در این مورد نیز می تواند معافیت های دوره ای تحریم ها را اعمال کند.

کد خبر 846699 منبع: ایرنا برچسب‌ها نفت ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • اوجی: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است