Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه "فرست پست" نوشت: مکانیزم مالی اتحادیه اروپا برای همکاری با ایران نخستین تلاش جدی برای به چالش کشیدن دلار از سال ۱۹۴۴ است.

به گزارش ایسنا، این نشریه هندی با اشاره به شدت گرفتن تلاش کشورهای جهان برای کاهش وابستگی خود به دلار از روسیه و چین گرفته تا اتحادیه اروپا نوشت که مکانیزم ایجاد شده توسط انگلیس، آلمان و فرانسه، نخستین مکانیزم از نوع خود است و باید آن را از سایر تلاش‌های قبلی کشورهای جهان برای استقرار یک ساز و کار مالی مستقل از دلار متمایز دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینستکس در دنیای واقعی این پتانسیل را دارد که نه تنها اروپا بلکه هر کشور دیگری را که به دلیل تحریم‌های آمریکا از تجارت با ایران منع شده است، از غل و زنجیرهای تحریمی آمریکا برهاند. هند یکی از همین کشورها است که ایران سومین تامین کننده بزرگ نفت آن پس از عربستان و عراق است. معافیت تحریمی آمریکا برای خرید نفت ایران توسط هند در ماه می خاتمه می‌یابد، اما اینستکس می‌تواند این امکان را به هند بدهد که بدون نقض تحریم‌های آمریکا به رابطه اقتصادی خود با ایران ادامه دهد.

مقامات اروپایی گفته‌اند امکان پیوستن دیگر کشورها به اینستکس وجود دارد و هند که با سرمایه‌گذاری کلان بر روی توسعه بندر چابهار ایران به دنبال رابطه استراتژیک با ایران و افغانستان است می‌تواند نفع زیادی از اینستکس ببرد.

فرست پست، اینستکس را نشانه عصبانیت اروپایی‌ها از یکجانبه‌گرایی آمریکا خوانده است و می‌افزاید این مکانیزم می‌تواند آغازی بر شورش اروپا در برابر تحریم‌های فرامرزی آمریکا باشد. هر چند اینستکس در حال حاضر تنها معاملات غذا و دارو با ایران را در بر می‌گیرد، اما این مکانیزم از فضای زیادی برای رشد بیشتر برخوردار است.

در ادامه این مقاله، فرست پست اروپا را نیازمند اقدام عاجل در خصوص استفاده آمریکا از دلار به عنوان اسلحه می‌داند چرا که نه تنها ایران بلکه کشورهای دیگری هم چون روسیه نیز توسط آمریکا تحریم شده‌اند و این مساله روابط اروپا و دیگر کشورها را دچار مشکلات زیادی کرده است. برای مثال به دلیل تحریم‌های آمریکا پروژه ۱۱ میلیارد دلاری انتقال گاز روسیه به آلمان متوقف شده است.

اینستکس توانایی ایفای نقش در دو بعد اقتصادی و سیاسی را دارد. گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین از راه اندازی اینستکس در راستای حفظ نظام چندجانبه در نظم جهانی استقبال کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا و آمریکا اتحادیه اروپا و ایران اینستکس حذف دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۴۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن: از پروژه گازی ایران و پاکستان حمایت نمی‌کنیم

یک رسانه پاکستانی گزارش داد واشنگتن به اسلام‌آباد در خصوص عدم حمایت از پروژه خط لوله انتقال گاز میان ایران و پاکستان و عدم صدور معافیت از تحریم‌ها برای این پروژه هشدار داد.

به گزارش ایسنا، واشنگتن می‌گوید از پروژه خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان حمایت نکرده و درباره خطر تحریم‌ها به دلیل همکاری اسلام‌آباد با تهران هشدار داده است.

پیشتر رسانه‌های پاکستانی گزارش داده بودند «مصدق مالک» وزیر نفت پاکستان گفته اسلام آباد قصد درخواست از دولت آمریکا برای دریافت معافیت از تحریم‌ها برای پروژه خط لوله گاز پاکستان-ایران را دارد.

پایگاه خبری نیشن پاکستان روز دوشنبه نوشت مصدق مالک در گفت‌وگوی غیررسمی با رسانه‌ها گفت: «ما به دنبال معافیت از تحریم‌های آمریکا خواهیم بود، زیرا پروژه گازی پاکستان و ایران نمی‌تواند بار تحریم‌ها را تحمل کند».

به نوشته روزنامه «داون» پروژه خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان از مدت‌ها پیش در دستور کار قرار داشته اما چندین سال گرفتار تاخیرهای مکرر و چالش‌ها بر سر تامین بودجه شده است.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «ما همواره به همه توصیه می‌کنیم که معامله کردن با ایران در بردارنده ریسک تماس و برخورد پیدا کردن با تحریم‌های ما بوده و به همه توصیه داریم که این مساله را بسیار محتاطانه در نظر داشته باشند.»

این سخنگو اضافه کرد: «ما از اجرای این پروژه خط لوله حمایت  نمی‌کنیم.» او همچنین گفت «دونالد لو» مقام مسئول امور جنوب و مرکز آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا چند روز قبل به یک کمیته کنگره آمریکا همین مساله را گفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم
  • آمریکا با پروژه گازی ایران و پاکستان مخالفت کرد!
  • واشنگتن: از پروژه گازی ایران و پاکستان حمایت نمی‌کنیم
  • تاکید امیرعبداللهیان بر تداوم دیدارها برای لغو تحریم‌ها
  • تاکید بر تداوم دیدار‌ها برای لغو تحریم‌ها
  • تداوم گفت‌وگوها و دیدارهای ایران و اروپا برای لغو تحریم‌ها
  • تاکید ایران و اروپا به تداوم گفتگوها و دیدارها برای لغو تحریم‌ها
  • تاکید ایران و اروپا به تداوم گفت‌وگوها و دیدارها برای لغو تحریم‌ها
  • تاکید بر تداوم دیدارها برای لغو تحریم‌ها