Web Analytics Made Easy - Statcounter

عارف گفت: مسئولان ما در برنامه فرهنگی و اجتماعی شرکت می‌کنند ولی در مسابقات قرآنی می‌گویند بودجه نداریم و وقت کمی برای فعالیت‎های قرآنی می‎گذارند.

خبرگزاری شبستان- گرگان: نقش قرآن در زندگی فردی و اجتماعی در زندگی یک مسلمان را نمی‎توان نادیده گرفت، و زندگی قرآنی با زندگی بدون قرآن فاصله‎اش از روشنی تا سیاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شاید ریشه بسیاری از مشکلاتی که در جامعه به وجود آمده را باید فاصله خانواده‎ها از معنویت به‌ویژه قرآن دانست و امروز مسئولان با برنامه‎ریزی و پرورش خانواده‎های قرآنی می‎توانند بسیاری از مشکلات و هنجارهای اجتماعی را حل کنند.

 

نقش قرآن را در رفتار، اخلاق، کردار و درستی انسان‎ها نمی‎توان نادیده گرفت و امروز که دشمنان بنیان خانواده‎ اسلامی را نشانه گرفته در تلاش است که اعضای خانواده‎ها را از قرآن و معنویت جدا کنند.

 

امروز ریشه بسیاری از ناهنجاری‎های اجتماعی را باید دوری از قرآن دانست چرا که در خانواده‎های قرآنی ناهنجاری‎های اجتماعی کمتری به چشم می‎خورد، برای درک این مهم کافی است سری به ندامتگاه‎ها زد تا به این مهم درک کرد که بسیاری از بزهه‎های اجتماعی در دوری قرآن از زندگی شکل گرفته است.

 

قطعاً با توجه به برنامه‎ریزی جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به قدرت نخست منطقه در چشم‎انداز 1404 تنها در صورتی محقق می‎شود که جامعه را به سمت قرآن سوق داد.

 

ازاین‌رو مقام معظم رهبری به تربیت 20 میلیونی جامعه قرآنی تأکید داشتند و مسابقات مختلفی از سوی سازمان‎ها و نهادهای مختلف برگزار می‎شود.

 

یکی از این مسابقات، مسابقات قرآنی«مدهامتان» است که سیزدهمین دوره آن به شکل استانی در مصلی شهرستان علی‎آباد کتول در حال برگزاری است.

 

در این دوره از مسابقات بیش از 500 نفر در بخش‎های مختلف و رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل بالای 16 سال در بخش خواهران و برادران و در رشته قرائت ترتیل، قرائت نماز، قرائت تقلیدی، حفظ جزء 30، اذان و نقاشی زیر 16 سال در بخش خواهران و برادران به رقابت می‎پردازند.

 

در حاشیه برگزاری این مسابقات حضور یک خانواده قرآنی که متولی حضور بیش از 30 نفر از شهرستان کردکوی در این مسابقات شدند توجه ما را به خود جلب کرد و به سراغ این خانواده قرآنی رفتیم و با حسن عارف، مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحب‌الامر شهرستان کردکوی به گفت‎وگو پرداختیم.

 

حسن عارف در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان  اظهار کرد: تعداد 30 نفر از دانش آموزان قرآنی را در قالب رشته‌های مختلف قرآنی حفظ قرائت اذان و ترتیل در این مسابقات اعزام کردیم.

 

وی تصریح کرد: نفس برگزاری مسابقات قرآنی مثل «مدهامتان» بسیار نیک و پسندیده است و از اینکه بسیاری از فعالان قرآنی تجمیعی می‎شوند و تا توانایی‎های خود را بسنجند بسیار حائز اهمیت است.

 

قرآن منجر به کاهش آسیب‎های اجتماعی می‎شود

مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحب‌الامر کردکوی متذکر شد: مهم‌تر از این مسابقه دورهمی قرآنی است، در حقیقت این مسابقه قرآنی یک همایش قرآنی محسوب می‎شود و برگزاری چنین برنامه‎هایی در طول سال بسیار ارزشمند است.

 

عارف تأکید کرد: از اینکه بچه‎های قرآنی از قومیت‎ها و شهرهای مختلف و مذاهب مختلف دورهم جمع می‎شوند و رقابت سالمی در دنیا که رقابت ناسالم وجود دارد برگزار می‎کنند بسیار اثرگذار خواهد بود.

 

وی گفت: معتقد هستم دانش آموزان و بچه‌های مسجدی اهل قرآن درصد خطا و ریزششان ازنظر اخلاقی بسیار پایین است، نزدیک به 30 سال که فعالیت قرآنی دارم و براثر تجربه فعالیتم شاهد این بودم که جوانان و نوجوانانی که اهل قرآن هستند از خطا و آسیب‎های اجتماعی دور بودند.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحب‌الامر کردکوی با بیان اینکه به‌اتفاق خانواده در این جمع حاضر هستم و در این مسابقه هر یک‌در یک رشته‎ای مشغول هستیم، یادآور شد: همسرم مدیر پشتیبانی قرآنی در این مسابقات است که در قسمت خواهران فعالیت می‎کنند و همچنین امروز 10 نفر از دختران شهرستان کردکوی در این مسابقات حضور یافتند و فرزندم حسین در رشته اذان و دخترم زینب در حفظ جزء 30 شرکت کردند.

 

مسئولان برای فعالیت‎های قرآنی بودجه و وقت ندارند

عارف گفت: افتخار دارم که مدیر دارالقرآن آموزش‌وپرورش شهرستان کردکوی، موسسه قرآنی هدایت و مدیر کانون فرهنگی مسجد هستم و اعتقاد دارم در زندگی هر چه برکت و افتخار داریم از وجود قرآن است و احساس می‎کنم که از قرآن جدا شوم برکات در زندگی من نیز از بین می‎رود.

 

وی افزود: در نظام مقدس جمهوری اسلامی رویکرد قرآنی جامعه خوب است و پیشرفت‎های زیادی در زمینهٔ قرآنی داشتیم ولی کافی نیست و به خاطره هجمه فرهنگی دشمن در حوزه فرهنگی باید اقدام‎های ایجابی در برابر دشمنان داشته باشیم که اقدامات ما کافی نبوده است.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحب‌الامر افزود: چه از نظر مادی و معنوی نیاز است که مسئولان در کشور به قرآن توجه داشته باشند و برای فعالیت‎های قرآنی بودجه و وقت بگذارند.

 

عارف متذکر شد: مسئولان ما در برنامه فرهنگی و اجتماعی شرکت می‌کنند ولی در مسابقات قرآنی می‌گویند بودجه نداریم و وقت کمی برای فعالیت‎های قرآنی می‎گذارند.

 

وی افزود: در روایت‎ها به این نکته توجه شده که با توجه به موقعیت روز فرزندان خود را با فرهنگ و آداب تربیت کنیم و در مسائل قرآنی باید به این‌گونه باشیم و با تولیدات رسانه‎ها، پویانمایی، فیلم، برگزاری مسابقات و اردوهای تفریحی برای جوانان و نوجوانان در این مسیر اثرگذار باشیم.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری صاحب‌الامر کردکوی تأکید کرد: روش سنتی نمی تواند جوانان را به قرآن جذب کند و نیاز به بازنگری در روش‎ها و برنامه‎های قرآنی وجود دارد تا بتوانیم جوانان بیشتری را جذب کنیم.

 

عارف گفت: پیشنهاد می‌دهم که از شاداب سازی مساجد و اماکن قرآنی این اقدام آغاز شود و با استفاده از پیش‎نمازهای توانمند و جوان و با روابط عمومی بالا بتوانیم جوانان را جذب مسجد کنیم و ائمه جماعات نیز باید جوابگو سؤالات و شبهات در فضای مجازی باشند

 

«حسین عارف»، یکی از فعالان قرآنی که در این مسابقات به همراه خانواده شرکت کرده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: قرآن همان‌طور که کتاب هدایت است در زندگی تأثیر زیادی داشته است.

 

ایجاد جذابیت در فعالیت‎های قرآنی

وی تصریح کرد: خدا را شاکر هستیم که در خانواده ای به دنیا آمدم که پدر و مادرم قرآنی هستند و توانستم در این مسیر قرآن را فرا گیرم.

 

این فعال قرآنی گفت: در مسابقات قرآنی «مدهامتان» در رشته اذان شرکت کردم، نزدیک  به 8 سال است فعالیت قرآنی دارم و در حال حاضر در  متوسطه دوم تحصیل می کنم.

 

عارف افزود: ایجاد جذابیت در کلاس‎های قرآن و خشک نبودن کلاس‎ها و زمینه‌سازی برای فعالیت قرآنی در سطح مدارس و افزایش جذابیت مثل برگزاری مسابقات و جوایز و هدایا می‎تواند به حضور بیشتر جوانان در برنامه‎های قرآنی و مذهبی کمک کند.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: حادثه تروریستی زاهدان اردبیل اصفهان زاهدان مقام معظم رهبری خبرگزاری شبستان شهرستان آران و بیدگل آران و بیدگل دارالشهدای آران و بیدگل مسابقات قرآنی مدهامتان خانواده قرآنی مسابقات قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۵۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال

وزیر آموزش و پرورش گفت: وزیر آموزش و پرورش از جذب نخبگان از جمله نخبگان قرآنی از مهر امسال خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی در کمیسیون تخصصی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور گفت: براساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب نخبگان بدون آزمون در دانشگاه فرهنگیان انجام خواهد شد و این به معنای استخدام رسمی است.

وی افزود: دانشگاه فرهنگیان برای مهر 1403 از میان نخبگان قرآنی یعنی حافظان و قاریان قرآن که مقام دارند، دانشجو معلم استخدام می‌کند.

صحرایی گفت: نخبگان در حوزه‌های ورزشی و هنری هم می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه تربیت اوان کودکی که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک آن را مصوب کرده است، موضوع تربیت قرآنی یکی از برنامه‌های جدی است.

وی با اشاره به اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی با مسئولیت معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش، سازوکار بهره‌مندی مؤسسات قرآن از فضای مدارس کشور برای برگزاری کلاس‌های قرآن را پیدا کنند، اگر این سازوکار وجود دارد، روش اجرای آن طی یک هفته اعلام شود و اگر وجود ندارد، در مدت یک هفته ساز و کار آن مشخص شود.

صحرایی با اشاره به اینکه پول‌های قرآنی کشور باید در آموزش و پرورش هزینه شود نه در جاهای دیگر افزود: همواره قربانی عدم توجه دستگاه‌هایی بودیم که نمی‌دانند تحول باید از آموزش و پرورش ایجاد شود، هم‌اکنون در کشور مشکل کمبود پول وجود ندارد، مسئله این است که نمی‌دانیم پول در کجا هزینه شود. 

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: طرح تاسیس مدارس غیردولتی قرآنی ظرف یک ماه ارائه شود و برای سال تحصیلی جدید حتی با درصدی از مدارس موجود، این کار اجرا شود. هم اکنون برخی مدارس غیردولتی در حال اجرای این کار هستند و به دلیل قرآن پایه بودن، خانواده‌ها هزینه پرداخت می‌کنند تا فرزندشان اینگونه تربیت شود.

طرح اتقان را به رتبه‌بندی مرتبط کنید

صحرایی درباره طرح اتقان بیان کرد: این طرح ارتقای توانمندی قرآنی معلمان دوره ابتدایی است و باید آن را به رتبه‌بندی معلمان مرتبط کنید و معلمی که دوره اتقان را طی نکرده است، از رتبه‌بندی محروم شود. معلمان بدون سواد قرآنی وارد آموزش و پرورش نمی‌شوند اما ممکن است در گذر زمان به دلیل اینکه با آن مانوس نبودند، فراموش کنند و باید در دوره‌های ضمن خدمت به آموزش قرآن توجه کرد.

صحرایی ادامه داد: برای تسری طرح اتقان به دوره متوسطه دوم بیاندیشید همچنین دوره‌های تأمین مدرسان قرآن برگزار شود؛ نیم میلیون نفر از معلمان باید در طرح مسطورا شرکت کنند که تا کنون حدود 450 هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند.

وی تاکید کرد: مؤسسات نباید در کنار مدارس قد علم کنند بلکه مدرسه را تقویت کنند، نباید به مدرسه آسیب بزنیم و نگذاریم آموزش و پرورش نحیف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یزد از استان‌های پیشتاز در طرح بزرگ ۴ هزار حافظ قرآن کریم
  • یافتن همسر مناسب مهمترین دغدغه جوانان در تشکیل خانواده
  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • اولین رویداد فرهنگی محفل فرشته‌ها در استان
  • استان همدان نیازمند زیرساخت تربیتی برای جوانان
  • این افراد معلم می‌شوند
  • فعالان قرآنی بدون آزمون دانشجو معلم می‌شوند
  • استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال
  • نوجوانان و جوانان تهرانی یک‌ساله حافظ قرآن شوند
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد