Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: لایحه جامع انتخابات گامی به جلو برای بهتر شدن نظام انتخاباتی در ایران است زیرا بسیاری از نقاط ضعف و اختلافات نظام انتخاباتی موجود را برطرف می کند.

دکتر روح الله اسلامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون لایحه جامع انتخابات که از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است، افزود: 37 انتخابات پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران برگزار شده اما این موارد انتخابات با بی نظمیهایی همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: زیادی تعداد نامزدها به خصوص در انتخابات مجلس جریان انتخابات و احراز صلاحیتها را طولانی می کرد و همچنین امکان تخلف در انتخابات وجود داشت و نیز نقش احزاب در جریان انتخابات پررنگ نبود. از اینرو اصلاح قانون انتخابات در دستور قرار گفت و مقام معظم رهبری مهر ماه 95 سیاستهای کلی انتخابات را اعلام کردند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه فرودسی مشهد گفت: با ابلاغ سیاستها از سوی رهبری اراده ملی پشت اصلاح قانون انتخابات قرار گرفت و در وزارت کشور نیز شورای راهبردی و کارگروههای تخصصی اصلاح قانون انتخابات شکل گرفت. طی 28 نشست با حضور وزیر کشور و 16 نشست کارشناسی در نهایت لایحه جامع انتخابات با امضای رئیس جمهوری سوم بهمن ماه جاری آماده تقدیم به مجلس شد تا با قید یک فوریت بررسی شود.

* تجمیع قوانین و شفافیت مالی
دکتر اسلامی در ادامه گفت: این لایحه نقاط مثبت زیادی دارد که تجمیع قوانین انتخابات مختلف از آن جمله است. طبق این لایحه، انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری همزمان و انتخابات شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری با یکدیگر برگزار خواهند شد و همه موارد مربوط به این انتخابات در لایحه مشخص شده است.
وی افزود: همچنین طبق این لایحه منابع مالی برای تبلیغات نامزدها به صورت شفاف باید مشخص باشد و از محل اعتبارات نهادهای عمومی، نهادهایی که از بودجه دولتی استفاده می کنند، نهادهای نظامی و نهادهای زیرمجموعه رهبری نباید ریالی برای تبلیغات انتخابات هزینه شود. این امر گام مثبتی برای جلوگیری از هدررفت منافع عمومی است.

* جلوگیری از تخلفات انتخاباتی
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: الکترونیکی شدن انتخابات در مراحل مختلف احراز هویت تا اخذ رای و شمارش آرا، شفافیت انتخاباتی و سرعت را افزایش می دهد. ثبت نام رای دهندگان پیش از برگزاری انتخابات نیز از موارد مثبتی است که جلوی بسیاری از تخلفات و سوءاستفاده ها را در حین برگزاری انتخابات می گیرد.
وی گفت: خریدن آرا و سوءاستفاده از شناسنامه ها، از مهمترین آسیبهای انتخاباتی بود که با الکترونیکی شدن انتخابات اینگونه تخلفات رنگ می بازد.

* پررنگ شدن نقش احزاب و خوداظهاری
دکتر اسلامی افزود: در لایحه جامع انتخابات نقش احزاب و نهادهای مدنی بسیار پررنگ شده بطوری که یکی از مراجع تعیین صلاحیت نامزدها در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، احزاب ملی هستند. همچنین طبق این لایحه امکان ارائه فهرست نامزدها در انتخابات مجلس توسط احزاب فراهم شده که یکی از ظرفیتهای مثبت آن اختصاص یک ششم فهرست به بانوان است.
وی ادامه داد: تعیین صلاحیت نامزدها تاکنون به صورت کیفی بوده ولی در این لایحه در کنار تعیین صلاحیت توسط مراجع چهارگانه دادستانی، نیروی انتظامی، اداره کل ثبت احوال و اداره کل اطلاعات، خوداظهاری نامزدها نیز مدنظر قرار گرفته است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با خوداظهاری جلوی اعمال نظرهای شخصی و مغرضانه در تعیین صلاحیت نامزدها گرفته می شود و در صورت خوداظهاری، دیگر نهادهای ناظر به دنبال احراز صلاحیت پایبندی به اصول اساسی نمی روند.

* لزوم شتاب در تصویب لایحه جامع انتخابات
دکتر اسلامی همچنین گفت: روند بررسی و تصویب این لایحه کندی و این در حالی است که اگر مجلس اراده کند لایحه قابلیت اجرا شدن در انتخابات بعدی را خواهد داشت. همچنین برای اجرایی شدن این لایحه به ویژه در بخش الکترونیکی شدن انتخابات باید زیرساختهای لازم فراهم شود و نیز جنبه های هوشیاری محلی افزایش یابد که با تقویت و حمایت احزاب می توان در این خصوص اقدام کرد.
وزیر کشور هشتم بهمن ماه جاری از ارائه لایحه جامع انتخابات به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خبر داده بود.
عبدالرضا رحمانی فضلی گفته بود: لایحه جامع انتخابات روز هفتم بهمن ماه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
قائم مقام وزیر کشور در امور مجلس و هماهنگی استانها نیز گفته بود: لایحه جامع انتخابات لاایحه ای است که به شکل یک منظومه کامل همه انتخابات کشور را در بر می گیرد.
سید سلمان سامانی افزود: در لایحه جامع انتخابات برگزاری انتخابات مختلف از جمله شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و مجلس خبرگان رهبری با رعایت اصول قانونی اساسی و سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری پیش بینی شده است.
7505/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انتخابات لايحه جامع مجلس شوراي اسلامي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۵۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مطالبه گری به‌وقت دانشجو با حضور فرماندار کرمانشاه

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه؛ عصر چهارشنبه(۲۹ فروردین) جلسه چهارم برنامه "به‌وقت دانشجو" با حضور محمدرضا آمویی فرماندار و رئیس ستاد انتخابات شهرستان کرمانشاه برگزار شد.
در این برنامه، محمد آمویی ضمن بیان توضیحاتی در خصوص نحوه اجرا کلیه مراحل برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در حوزه انتخابیه کرمانشاه ارائه نمود.
وی در ادامه ضمن تشریح نحوه اجرای دورم دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه، پاسخگوی سوالات دانشجویان در این خصوص بود.
برنامه "به‌وقت دانشجو" به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه و در قالب سلسله نشست‌های مطالبه‌گری دانشجویی، در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه برگزار می‌شود.
این برنامه در واقع مجالی است برای مطالبه‌گری و پرسش و پاسخ دانشجویی که با محوریت انتخابات و با دعوت از مسئولین برگزار کننده و کاندیداهای انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار می‌شود و در آن ضمن ارائه‌ توضیحات عملکردی توسط میهمانان؛ سوالات، انتقادات و پیشنهادات دانشجویان بیان و مطالبه می‌شود.


از جمله میهمانان قبلی این برنامه می‌توان به علی شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه و رییس ستاد انتخابات استان، دبیر ستاد انتخابات استان و برخی از کاندیدا اشاره کرد.

خبرنگار: سید محمد مهدی حسینی

انتهای خبر/

کد خبر: 1227584 برچسب‌ها ایسکانیوز مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • برپایی ۶۵۴ شعبه اخذ رای در کرمانشاه برای انتخابات دور دوم مجلس
  • نشست مطالبه گری به‌وقت دانشجو با حضور فرماندار کرمانشاه
  • برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه به صورت تمام الکترونیک
  • مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند
  • استقرار ۱۴۱۹ دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی
  • آمادگی استان اردبیل برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • اسامی منتخبان زن مجلس دوازدهم/ رقابت ۷ خانم در دور دوم
  • مجله علمی «روانشناسی ارتباطات» دانشگاه آزاد میاندوآب مجوز انتشار گرفت
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج