Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از هرمزگان- مراسم تجلیل دانش‌آموختگی ۱۴۶ نفر از دانش‌آموختگان علمی کاربردی استان هرمزگان، در رشته‌های مختلف دانشگاه جامع علمی کاربردی هرمزگان ورودی ۹۴ با هدف تقویت ارزش‌های فرهنگی و اسلامی و تحکم هویت ایرانی با حضور معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی و جمعی از مدیران و مسئولین استانی عصر روز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه در سالن اجتماعات مرکز مدیریت آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری بندرعباس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر موسی جاودان رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان در این مراسم با قدردانی از حضور سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور، گفت: دانشگاه به‌عنوان مهد متفکران و اندیشمندان و مدیران آینده نقش مؤثر در تحولات فرهنگی و اجتماعی هر کشوری دارد و دانش اموختگان هر جامعه‌ای معرف و گویای اصول نگرشی و شالوده بنیانی اعتقادات و ارزش‌های نظام آموزشی و تبلبور آرمانی آن جامعه می‌باشد.
برای حفظ منزلت اجتماعی دانش‌آموختگان تلاش می‌کنیم
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان بیان کرد: وجه تمایز و تفاوتی که در بینش‌ها و ارزش‌های دانش‌آموختگان نظام‌های آموزشی وجود دارد درواقع برگرفته از جامعه‌ای است که در آن پرورش‌یافته و شخصیت اجتماعی‌شان شکل‌گرفته است.
وی تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی به‌عنوان مولود انقلاب شکوهمند اسلامی با رویکرد‌های الهی و معنوی، جهان‌بینی و نظام ارزشی اسلام را بر مبنای عمل و روش خود قرار داده و باهدف تربیت عالمان عامل، جهت‌گیری‌های آموزشی خود را بر اساس نظام مهارت و کارآفرینی شکل داده است.
جاودان ادامه داد: منزلت اجتماعی افراد به عوامل مختلفی بستگی دارد برخی منزلت اجتماعی را در کسب درآمد بیشتر، بعضی در شهرت و عوامل دیگر می‌دانند یکی از شاخه‌های منزلت اجتماعی منزلت هویتی است که برگزاری مراسم جشن دانش‌آموختگی در حقیقت باهدف تقویت منزلت اجتماعی و هویتی دانشجویان تدارک دیده شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان در ادامه با اشاره به مسئولیت خطیر افراد در جامعه افزود: همه افراد در قبال خود و جامعه مسئول هستند و برای ایفای این مسئولیت نیز باید با تمام توان تلاش کرد. امیدوارم دانش‌آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی با درک مسئولیت و مراقبت از خود، زندگی فردی و اجتماعی، علم و مهارت‌هایی که کسب کرده‌اند، موفق باشند.
موفقیت جز با تربیت نیروی ماهر و کارآفرین محقق نمی‌شود
در ادامه آبتین امیری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس، در جشن دانش‌آموختگی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان با اشاره به‌ضرورت تربیت نیروی کارآفرین گفت: متأسفانه جامعه دانشگاهی که شامل مجموعه اساتید و مدیران و دانشجویان است نگاه آموزشی و حوزه‌ای و بخش‌نامه‌ای دارند.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس، بابیان اینکه علیرغم اینکه در آموزش قوی هستیم در خروجی و کاربردی کردن آموخته‌ها مشکل‌داریم ابراز کرد: متأسفانه علیرغم تعداد بالای فارغ‌التحصیلان و متقاضیان کار در هرمزگان با کمبود نیروی متخصص روبرو هستیم این مشکل آموزش عالی ماست که نتوانسته در حوزه صنعت و حوزه‌های تخصصی نیرو تربیت کند.
امیری در ادامه به وضعیت آموزش عالی در کشور هند پرداخت و افزود: هند تقریباً کشوری درحال‌توسعه مانند کشور ماست، اما در این کشور کارآفرینانش بیشتر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ماست. آن‌ها می‌خواهند تا سال ۲۰۳۰قدرت اول اقتصادی جهان شوند یعنی چین، آمریکا و کشور‌های برتر اقتصادی را پشت سر بگذارند. تا همین‌جا خود را به ۵کشور برتر اقتصادی رسانده‌اند.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه باید از این الگو‌ها به‌خوبی بهره بگیریم، اظهار کرد: ما کشور ثروتمندی هستیم و با اتکا به نیرو‌های توانمند و کارآفرین می‌توانیم در دنیا نقش‌آفرین باشیم اگر نگاهی به کشور چین را داشته باشیم متوجه خواهیم شد که اکنون جز کشور‌های اول اقتصادی دنیاست. این اتفاق جز باتربیت نیروی ماهر و کارآفرین محقق نمی‌شود.
وی با اشاره به لزوم حرکت در مسیر تربیت نیروی کارآفرین گفت: متأسفانه دیدگاه پشت‌میزنشینی مانع کارآفرینی شده و امیدواریم مراکز آموزش عالی کشور. با درک نیاز‌های جامعه به سمت تربیت نیروی ماهر حرکت کنند.
۳۵۰هزار دانشجو در مراکز علمی کاربردی مشغول تحصیل هستند
دکتر احمدرضا پیش‌بین سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در آیین جشن دانش‌آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان با قدردانی از تلاش‌های مدیریت دانشگاه و مراکز تحت پوشش در هرمزگان گفت: ۲۷سال قبل هسته اولیه دانشگاه جامع علمی کاربردی شکل گرفت لذا مدعی هستیم این دانشگاه مولود انقلاب است.
سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به موج جمعیتی دهه شصت و هفتاد افزود:موج جمعیتی که در این دهه ایجاد شد، شاهد توسعه ۴۰۰تا۵۰۰درصدی دانشگاه‌ها بودیم در همین دانشگاه جامع علمی کاربردی ۱۰۰۰دانشگاه با ۸۰۰هزار دانشجو وجود داشت. از اثرات منفی این موج رواج مدرک‌گرایی بود. اولیا فرزندان را به سمت کسب مدرک هدایت کردند و به کمتر از دکتری هم رضایت نمی‌دادند. حتی در مناطق دورافتاده که امکانات هم نداشتند تربیت دکتر داشتیم. به عبارت روشن‌تر تعداد دارندگان مدرک دکترای بیکار هفت برابر شده و بر اساس بررسی‌های انجام‌شده تا ۵۰سال آینده php داریم متأسفانه یک مسابقه بین مراکز آموزش عالی ایجادشده بود و کشور ما در تولید مدرک جز ۵کشور برتر دنیا هستیم. نتیجه افزایش فارغ‌التحصیلان بیکار بود. بحث مهارت و شغل متناسب با رشته از چالش‌های پیش رو مطرح شد.
دکتر احمدرضا پیش‌بین با اشاره بااینکه برنامه‌ای برای ایجاد مقاطع ارشد و بالاتر نداریم، اظهار کرد: به خانواده دانش جویان دانشگاه جامع علمی کاربردی به خاطر هدایت فرزندان به سمت این دانشگاه تبریک عرض می‌کنم، چون این دانشگاه به دنبال بالفعل رساندن توانمندی فرزندان شما در قالب آموزش مهارت‌هاست. ما در این دانشگاه افتخارمان این است که بیشترین رشته‌هایمان کاردانی است؛ و برنامه‌ریزی‌هایمان هم بر اساس تنظیم برنامه و رشته‌ها ۶۰درصد در کاردانی و ۴۰درصد کارشناسی باشد و لازم به ذکر است در مقاطع بالاتر اصلاً برنامه‌ای نداریم مگر دریکی دو رشته خاص که صنعتی است.
دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۸۰۰ رشته و هزار مرکز فعالیت دارد
سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با درخواست از دولت و مسئولین جهت حمایت از این دانشگاه یادآور شد: ما معتقدیم سرمایه‌گذاری باید بازگشت داشته باشد چرا در آموزش عالی این کار صورت نمی‌گیرد؟
وی افزود: دانشگاه‌ها و دانشکده‌هایی داریم که ردیف اعتباری دارند به راستی چه اندازه این مراکز متناسب با نیاز جامعه دانشجو تربیت می‌کنند؟ مقررشده تا سال ۱۳۹۹سی درصد دانشجویان مهارتی باشند که هم‌اکنون نیمی از آن محقق نشده است درحالی‌که در دانشگاه جامع علمی کاربردی این ظرفیت وجود دارد آموزش‌های مهارتی با آموزش‌های نظری متفاوت است، اما متأسفانه دانشگاه جامع علمی کاربردی ردیف اعتباری ندارد و امیدواریم دولت و مجلس حمایت کنند و با اختصاص ردیف اعتباری شاهد شکوفایی دانشگاه‌های علمی و کاربردی باشیم.
ما معتقدیم در دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشجو بر اساس نیاز منطقه تربیت می‌شود و مسئولین باید اهتمام داشته و محیط کار را فراهم کنند. اگر چنین نباشد و ظرفیت‌ها ایجاد نشود عملاً فعالیت ما به کارآفرینی منجر نخواهد شد.
وی در پایان بابیان آماری از وضعیت دانشگاه‌های علمی کاربردی کشور گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۸۰۰ رشته و هزار مرکز فعالیت دارد و ۳۵۰هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند. در هرمزگان هم با جایگزینی مراکز بیست مرکز فعالیت خواهد کرد. البته از اقدامات پیش رو تشکیل کانون‌های دانش‌آموختگان است که پیشنهاد می‌کنم برای هرمزگان هسته اولیه کانون از میان همین فارغ‌التحصیلان انتخاب و کانون دانش‌آموختگان هرمزگان تشکیل شود؛ و در ادامه دانشجویان همه یک‌صدا پیمان‌نامه دانشجویی را قرائت کردند.
متن پیمان‌نامه به شرح ذیل هست:
بسم‌الله
اینک که با استعانت به ذات اقدس الهی، این مقطع تحصیلی را در دانشگاه جامع علمی کاربردی با موفقیت به پایان رسانده‌ایم در پیشگاه مردم، باخدای خود پیمان می‌بندیم که در انجام وظایف و در خدمت به مردم شریف ایران و در توسعه مهارت و کارآفرینی آن‌طور که شایسته و بایسته مقام رفیع انسان و رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی است سعی و تلاش کنیم و در حرفه خود همواره راستی و صداقت را در پیش‌گرفته و مسئولیت‌های محوله را به نحو احسن و باکمال دقت انجام داده و اخلاق حرفه‌ای را رعایت نماییم.
با عزمی استوار و راسخ این پیمان‌نامه را به‌عنوان سند شرافت فردی و حرفه‌ای خویش با قلم عشق به مردم شریف و میهن‌پرست عزیز اسامی امضا می‌کنیم.
قابل‌ذکر است که از ۶ نفر از مدرسین شایسته، دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان تقدیر به عمل آمد که اسامی آنان به شرح ذیل هست.
«سرکار خانم معصومه کمی زاده، سمیه رهسپار، بنفشه رحیی و جناب آقای شاهرخ خانی، براتعلی باخدا، محمود ملک پور»
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: دانشگاه علمی کاربردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۶۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است

ایسنا/هرمزگان رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: تاسیس رشته‌های جدید و تدوین سرفصل‌های آموزشی متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است.

مصطفی ظهیری‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، هرمزگان را استان فرصت‌ها دانست و اظهار کرد: استان هرمزگان به واسطه دارا بودن ظرفیت‌های گسترده و متنوع، راهبردی‌ترین استان ساحلی کشور محسوب می‌شود.

وی، با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی برای بالفعل کرده ظرفیت‌های بالقوه استان هرمزگان، عنوان کرد: در صورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز علمی نقش مهمی در تحقق اهداف دارد.

رئیس دانشگاه هرمزگان، بیان کرد: دانشگاه هرمزگان به عنوان دانشگاه جامع استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۲۳۰ عضو هیات علمی در ۱۴۹ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف، تمام همت خود را برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های خدادای استان هرمزگان به کار گرفته است.

ظهیری‌نیا، با اشاره به برگزاری دو همایش با همکاری اتاق بازرگانی طی ۶ ماه گذشته در استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: محوریت همایش‌های برگزار شده طی مدت اخیر که یکی از آن‌ها نیز روز گذشته بود، اقتصاد دریا محور بود و سعی شد از بعد علمی و تخصصی‌تر به این موضوعات پرداخته شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه هرمزگان سعی دارد به بهره‌گیری از اسناد بالادستی به ویژه سند توسعه اقتصاد دریا محور که توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، ابلاغ شد، پرداخته و فعالیت‌ها را ساماندهی ‌و برنامه تحولی خود در این زمینه ‌تدوین کند که یکی از این برنامه‌های تحولی، توسعه رشته‌های متناسب با اقتصاد دریا محور و پذیرش‌های متناسب با ظرفیت‌های استان هرمزگان است.

وی ادامه داد: تا کنون در این زمینه اقداماتی نیز انجام شده است که تاسیس رشته‌های جدیدی که ماموریت‌گرایی را دنبال می‌کند در دستور کار استان هرمزگان است.

رئیس دانشگاه هرمزگان، تشریح کرد: بازنگری در سرفصل‌های آموزشی موجود از دیگر اقداماتی است که درحال انجام شدن است تا محتوای مطالب آموزشی را متناسب با ظرفیت‌های استان هرمزگان سوق دهیم، چراکه وزارت علوم این ظرفیت را دارد که سرفصل آموزشی دوره‌های ۴۰ واحد درسی، متناسب با ظرفیت‌های استانی و محلی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • مرادصحرایی: امتیاز ویژه دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند
  • امتیاز ویژه برای دانشجومعلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سر کلاس درس می‌روند
  • امتیاز ویژه برای دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • امتیاز ویژه دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان