Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-20@00:44:57 GMT

علت شیوع آنفولانزای خوکی در گرجستان

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۶۵۲۰

علت شیوع آنفولانزای خوکی در گرجستان

رئیس مرکز ملی کنترل بیماری‌های گرجستان، گزارش کرد که تعداد تلفات ویروس H۱N۱ (آنفولانزای خوکی) در گرجستان به ۲۲ نفر رسید. در حال حاضر میزان بروز آن ۱۸۶ نفر در ۱۰۰۰۰۰ نفر است. ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۵ بین الملل بیداری اسلامی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از "وستنیک قفقاز"، 22 نفر تلفات، رقم بالایی است که نیاز به توضیح دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمستان سال 2009-2010 با چنین  تلفاتی روبه‌رو نبوده‌اند و از آنفولانزای خوکی که از ماه دسامبر آغاز شد، نه تنها افراد مسن یا کودکان یا کسانی که در گروه پرریسک قرار داشتند، فوت شده‌اند، بلکه جوانان نیز جان خود را از دست داده‌اند.

کلاس‌های مدرسه به صورت نیمه خالی برگزار می‌شود. تقریبا همین وضعیت در سالن‌های کنسرت و سینما نیز دیده می‌شود.

در همین حال، جامعه متخصصان و روزنامه‌نگاران در حال تلاش برای درک این مساله هستند که چرا این اتفاق در گرجستان رخ داده است، در حالی که، به عنوان مثال، در همسایگی آن، آذربایجان هیچ اتفاقی نیفتاده است.

اپیدمیولوژیست وزارت بهداشت جمهوری آذربایجان، عبادالله آقایِف، بی هیچ تردیدی اظهار داشت که در آذربایجان عملاً هیچگونه گسترش آنفلوانزای خوکی وجود ندارد.

روسای وزارت بهداشت گرجستان در پاسخ به تمام سوالاتی که در مورد دلایل چنین تفاوت آشکاری وجود دارد، خاطر نشان می‌کنند که در آذربایجان و گرجستان "از روش‌های مختلفی برای تشخیص بیماری‌های ویروسی استفاده می‌کنند." اما حتی اگر چنین باشد، پنهان کردن مرگ و میر غیرممکن است. علاوه بر این، سازمان بهداشت جهانی به وضوح از طریق ساختارهای خود پروسه‌ها در زمینه اپیدمیولوژیک را ثبت می‌کند.

شیوع آنفولانزای خوکی در گرجستان با 8 قربانی

منابع آگاه به اتفاق آراء ادعا می‌کنند که وضعیت در گرجستان بدون شک پیچیده‌تر از سایر کشورهای همسایه، از جمله آذربایجان و روسیه است. ظاهرا دلیل آن این است که در نتیجه اصلاحات موفق در بخش بهداشت و درمان، گرجستان ده‌ها کلینیک در سطح اروپایی را ایجاد کرده است، اما سیستم متمرکز کنترل بیماری‌ها در آن تضعیف شده است.

مرکز ملی کنترل بیماری‌ها دارای اهرم‌های پیشگیرانه موثر برای تاثیرگذاری بر وضعیت، از جمله کنترل مرزی موثر نیست. خدمات ویژه‌ای که نهاد‌های مهم اجتماعی را از نظر انطباق با استانداردهای امنیت اپیدمیولوژیک در گرجستان کنترل می‌کنند، مدت‌هاست فراموش شده‌اند - آنها طی یک روند مبارزه‌ای با سازمان‌های نظارتی فاسد که مانع از توسعه سریع کشور می‌شدند، حذف شده‌اند.

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1115/CT10 واژه های کاربردی مرتبط گرجستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گرجستان گرجستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد

کاظم وطن‌خواه در آستانه روز علوم آزمایشگاهی درباره وضعیت شبکه آزمایشگاهی کشور اظهار کرد: بیش از ۷۵۰۰ آزمایشگاه در حوزه بهداشت و درمان در بخش‌های دولتی، خصوصی، سازمان‌ها و نهادهای مختلف به ارئه خدمت مشغول هستند. آزمایشگاه مرجع سلامت در ساختار نظام سطح‌بندی و برنامه‌ریزی شبکه ملی آزمایشگاهی کشور در راس قرار گرفته است. همچنین آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی و آزمایشگاه‌های بهداشتی در حوزه درمان و بهداشت در سطوح مختلف دیگر قرار می‌گیرند.

گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور در دستور کار

وی با بیان اینکه آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، برنامه گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور را بر مبنای اسناد بالادستی در دستور کار قرار داده، افزود: در حال حاضر،  برنامه راه‌اندازی و تاسیس شبکه‌های آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی در دستور کار آزمایشگاه مرجع سلامت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: لحاظ کردن برنامه شبکه‌های آزمایشگاهی در برنامه‌های ارتقای بهره‌وری وزارت بهداشت در سازمان ملی بهره‌وری ایران و همچنین لحاظ کردن برنامه « ایجاد شبکه آزمایشگاهی بهداشت طبق شیوه‌نامه آزمایشگاه مرجع» در برنامه عملیاتی و ابلاغ  آن به دانشگاه های علوم پزشکی  منتخب برای استقرار شبکه آزمایشگاهی جزو اقدماتی است که به منظور گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور انجام شده است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه استقرار شبکه آزمایشگاهی در سیستم دولتی  در سال ۱۴۰۲ در دانشگاه‌های منتخب به نحو مطلوبی انجام شده، اظهار کرد: طبق اسناد بالادستی، استقرار شبکه آزمایشگاهی در سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان حداقل ۸۵ درصد به سرانجام رسیده است.

وطن‌خواه با بیان اینکه آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری بیشتر در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه  تشخیص بسیاری از بیماری‌های تحت مراقبت به تخصص علمی ویژه، صرف هزینه زیاد برای راه‌اندازی آزمایش‌های فوق‌تخصصی و در نتیجه تجهیز آزمایشگاه نیاز دارد که در مواردی به‌دلیل عدم بروز و شیوع کم یا مقطعی بودن بیماری، تاسیس آزمایشگاه تخصصی در همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مقرون به صرفه نیست، به همین دلیل برای این بیماری‌ها، آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت، انتخاب و اعتبار بخشی شده‌اند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت علاوه بر شرح وظایف مشترک، درارتباط با بیماری‌های مختلف شرح وظایف خاصی نیز بر عهده دارند. آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری عمدتا در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند که تعداد آزمایشگاه‌های از این دست، ۲۱ مورد است.

وطن‌خواه با اشاره به ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی کشور برای بیماری‌های نوپدید خاطرنشان کرد: ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی و افزایش دامنه آزمایش‌های تشخیصی حوزه معاونت بهداشت از کووید-۱۹ به سایر عوامل بیماری‌زا که منشاء بالقوه تهدیدات زیستی هستند، از جمله CCHF، «تب دانگ»، «چیکن‌گونیا»، «سیاه زخم» و «لپتوسپیروز» در دانشگاه‌های منتخب ظرفیتی را برای تشخیص این گروه از بیماری‌های نوپدید و باز پدید ایجاد کرده که در حال توسعه است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره هزینه آزمایش‌ بیماری‌های نوپدید گفت: هزینه انجام آزمایش کووید-۱۹ بر اساس تعرفه مصوب گرفته می‌شود و در دیگر موارد براساس محاسبات دقیق و کارشناسی تعیین شده و پس از طی مراحل قانونی به تصویب می‌رسد. در صورت لزوم، تمام این موارد حسب مورد قابل بازنگری است.

وطن‌خواه با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاه‌ها گفت: با توجه به پاندمی کووید-۱۹، حجم زیادی از آزمایش‌های مختلف در شبکه آزمایشگاهی کشور به خصوص در بخش دولتی انجام شد که سبب فرسوده شدن ناوگان تجهیزات آزمایشگاهی شد. تا کنون در دو مرحله و با استفاده از وام بانک جهانی، بخشی از تجهیزات اصلی آزمایشگاهی شامل سل کانتر، اتوآنالایزر، ایمونواسی آنالایزر، میکروسکوپ، کشت خون خودکار، تعیین هویت و آنتی بیوگرام خودکار و همچنین دستگاه RT PCR تامین شده که حدود ۳۰ درصد از نیاز بخش دولتی را برطرف کرده است.

تجهیزات آزمایشگاهی بخش خصوصی نیازمند نوسازی

وی ادامه داد: در بخش خصوصی نیز نیاز به نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی به خصوص سیستم‌های بسته وجود دارد که امیدواریم در تعامل با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نسبت به بهبود وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی گام‌های موثری برداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش شیوع سالک در سمنان
  • دولت ارمنستان 4 روستا را به جمهوری آذربایجان واگذار کرد
  • ارمنستان ۴ روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد
  • در نامه ای به وزیر بهداشت: وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • وزارت بهداشت حذف هپاتیت C در ایران را اعلام کند
  • کیفیت «گندم» کشور در سطح جهانی است
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • برگزاری کلاس آموزشی بهداشت و پرورش کرم ابریشم در نیشابور
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد