Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@05:32:46 GMT

استفاده از محصولات تراريخته؛ آري يا خير

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۶۶۳۱

استفاده از محصولات تراريخته؛ آري يا خير

خبرگزاري آريا - روزنامه سبحان چاپ شيراز سه شنبه در شماره 4816 يادداشتي با عنوان ` استفاده از محصولات تراريخته آري يا خير` منتشر کرده است.

در اين يادداشت به قلم سميه رعيتي آمده است: گياه تراريخته به گياهي گفته مي شود که يک يا چند ژن محدود را از گونه هاي ديگري به جز خزانه ژنتيکي آن گياه از طريق روش هاي مدرن ژنتيک مولکولي و مهندسي ژنتيک دريافت کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هدف از اين کار، بهبود مقاومت گياه نسبت به برخي از آفات يا بيماريهاي گياهي، افزايش تحمل تنشهاي غير زنده نظير شوري و کم آبي، بهبود کيفيت و بازارپسندي محصول، افزايش توليد و عملکرد گياه، افزايش بهره وري در کشاورزي و در نهايت، افزايش سطح سلامت جامعه از طريق کاهش مصرف انواع سموم و کودهاي شيميايي است.
با وجود تلاشهاي فراوان، تا به امروز نه تنها هيچ تضميني براي رسيدن به اهداف فوق وجود ندارد بلکه در مواردي محصولات تراريخته به علت کوتاه بودن فرآيند «بررسي سامت »، اثرات بسيار مخربي را بر سلامت جامعه بشري داشته اند.
بايد توجه داشت که همانند هر فناوري مدرن ديگري، علي رغم فوايد بسيار و به تبع آن علاقه مندان زياد در بين محققان و کشاورزان، استفاده از گياهان تراريخته منتقديني دارد.
اين انتقادات بر اساس ملاحظات اکولوژيکي و اقتصادي مي باشد چرا که موجودات تراريخته غالبا به درخواست ابداع کنندگان آنها تحت قوانين مالکيت معنوي محافظت مي شوند.
از طرفي سازمانهاي متولي امور بهداشت، محيط زيست و کشاورزي در سطح جهان اظهارنظرات مختلف و ضدونقيضي درباره محصولات دستکاري شده ژنتيکي داشته اند.
به اين ترتيب رفتار مردم هم درباره انتخاب اين محصولات و در کشورهاي مختلف، متفاوت بوده است. اروپايي ها معمولاً نسبت به سلامت محصولات غذايي خود ايمني و دقت بيشتري را مدنظر قرار مي دهند و تا حد زيادي از مصرف محصولات تراريخته رويگردان هستند و قفسه مغازه ها تا حد زيادي از اين محصولات خالي شده، چون خريدار چنداني ندارند، بنابراين به طور کلي اقبال عمومي در سطح جهان، نسبت به اين محصولات رو به کاهش است.
هر چند واردات محصولات تراريخته، طي اين سا لها وجود داشته و الان هم متأسفانه وجود دارد.
اما به لحاظ قانوني، واردات اين محصولات توسط اظهار خود واردکنندگان مشخص مي شود. يعني واردکننده اظهار مي کند که يک محصول دستکاري ژنتيکي شده را وارد کرده و وزارت بهداشت براساس اطلاعات خود واردکنندگان اين محصول را مورد بررسي قرار مي دهد. شايد وجود همين ضد و نقيض ها و مشاهده واکنش هاي گوناگون در خصوص قانون واردات اينگونه محصولات از سويي و توجه برخي کارشناسان به ممنوعيت استفاده از محصولات تراريخته از سوي ديگر باعث سردرگمي و بلاتکليفي مردم در استفاده از اين محصولات مي شود و همواره اين سؤال را در ذهن افراد به وجود مي آورد که استفاده از محصولات تراريخته «آري يا خير».
منبع: روزنامه سبحان
2027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۶۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا برای واردات غلات از روسیه و بلاروس، تعرفه وضع می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، در تحولات جهانی، «کاترین تای» نماینده تجاری ایالات‌متحده، در سخنرانی خود در شورای تجارت و فناوری اروپا، بر اهمیت روابط فرا آتلانتیک تاکید کرد و خواستار همکاری نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا به‌منظور مقابله با چالش‌های ناشی از چین شد.

اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد به‌منظور ممانعت از ایجاد عدم تعادل در بازارهای خود توسط روسیه و بلاروس و آرام کردن کشاورزانی که ماه‌هاست نسبت به واردات ارزان‌قیمت اعتراض دارند، تعرفه‌هایی را بر واردات غلات از این ۲ کشور اعمال کند. در واقع با توجه به افزایش صادرات گندم روسیه از ۳۵ میلیون تن به ۵۰ میلیون تن، کمیسیون اروپا نگران خطر افزایش واردات از این کشور است.

از سوی دیگر و بر اساس داده‌های تجارت بین‌المللی کالا که به‌تازگی توسط «یوروستات» منتشر شده است، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ موفق به کسب مازاد تجاری قابل‌توجهی در تجارت کالا به ارزش ۳۸ میلیارد یورو شد؛ این رقم در مقایسه با سال ۲۰۲۲ که اتحادیه اروپا با کسری ۴۳۶ میلیارد یورویی مواجه بود، نشان‌دهنده بهبود چشمگیری است. کسری تجاری اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲، به‌طور عمده ناشی از افزایش قیمت انرژی بود که در نهایت منجر به افزایش ارزش واردات تجاری این بلوک شده بود.

رئیس‌جمهور فرانسه، در سفر اخیر خود به برزیل، توافق تجاری پیشنهادی بین اتحادیه اروپا و بلوک مرکوسور آمریکای جنوبی را به‌شدت مورد انتقاد قرار داده و آن را«معامله بسیار بد» خوانده است. علت انتقاد رئیس‌جمهور فرانسه از این توافق، عدم توجه کافی به مسائل مربوط به تنوع زیستی و استانداردهای حفظ محیط‌زیست بوده است.

در تحولات منطقه‌ای، به‌تازگی شورای عمومی سازمان تجارت جهانی با اتفاق آرا، نماینده دائم عربستان سعودی را به‌عنوان رئیس ارگان حل اختلاف برای دوره ۲۰۲۵- ۲۰۲۴ انتخاب کرد. این امر، گام مهمی در جهت افزایش نقش و نفوذ عربستان سعودی در سازمان تجارت جهانی و همچنین در عرصه تجارت بین‌الملل به شمار می‌رود.

همکاری میان قزاقستان و امارات متحده عربی در زمینه دیجیتال و هوش مصنوعی، توافق نفتی عربستان و بنگلادش توسعه زیرساخت‌های انرژی بنگلادش و تقویت امنیت انرژی این کشور، توافق‌های تجاری جدید افغانستان و پاکستان در ارتباط با صادرات زغال‌سنگ و پنبه، رفت‌وآمد آزادانه رانندگان و حل چالش‌های تجارتی و ترانزیتی از دیگر اخبار مهم منطقه است.

در بخش پژوهش‌های تازه آنکتاد به‌تازگی در گزارشی تحت عنوان «روندهای کلیدی تجارت جهانی در سال ۲۰۲۳» نکات و داده‌های مهمی را در مورد روندهای تجارت جهانی بیان کرده و از امکان تغییر در الگوهای سنتی تجارت جهانی سخن گفته است. نظارت دقیق بر این تحولات برای درک پیامدهای این پویایی‌های تجاری در حال تحول برای کشورهای درحال‌توسعه، حیاتی است. آنکتاد در گزارش مهم دیگری تحت عنوان «اقیانوسی از فرصت‌ها: پتانسیل جلبک دریایی برای پیشبرد ابعاد غذایی، محیط زیستی و جنسیتی توسعه پایدار» به بررسی فرصت‌های این صنعت نوپا پرداخته است.

از آنجاکه اقتصاد دریا پایه یا دریا محور در سال‌های اخیر به یکی از اهداف کلیدی توسعه اقتصادی ایران بدل شده است، این گزارش برای سیاست‌گذاران ایرانی و نیز فعالان بخش خصوصی در این حوزه نکات مهمی در بر دارد.

بانک جهانی نیز در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرده، وضعیت اقتصاد پاکستان را ناپایدار برشمرده و این کشور را در نقطه عطف تاریخی دانسته است، نقطه‌ای که اتخاذ تصمیمات دشوار برای نجات اقتصاد این کشور را ضروری می‌سازد.

گفتنی است؛ در هشتاد و پنجمین گزارش از سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت جهانی» مجموعه‌ای از تحولات اخیر در دولایه جهانی و منطقه‌ای محیط ژئواکونومیک ایران ارائه‌شده و خلاصه‌ای از آخرین گزارش‌ها و انتشارات بین‌المللی در قالب بخش پژوهش‌ها و کتاب‌های تازه، ارائه‌ شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • تولید ماهانه ۲۵ هزار گیاه زینتی در سرای نوآوری کشت‌بافت رفسنجان/ رشد ۵ برابری درآمدها در دو سال
  • افزایش حدود پنج برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال
  • اتحادیه اروپا برای واردات غلات از روسیه و بلاروس، تعرفه وضع می‌کند
  • جهش واردات نفت چین از روسیه
  • واردات نفت چین از روسیه در ماه مارس افزایش یافت
  • بهترین کود برای افزایش بار خیار
  • فنر قیمت‌ها در نرود!؛ دلیل افزایش قیمت‌ها در ابتدای سال چیست؟