Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@17:01:05 GMT

روایت اکونومیست از ظهور سوسیالیسم جدید

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۷۰۶۰

اکونومیست در سرمقاله تازه‌ترین شماره خود در شانزدهم فوریه با اشاره به ظهور دوباره سوسیالیسم می‌نویسد: اگرچه سوسیالیست‌های جدید به دنبال تغییر شرایط هستند اما نسخه‎‌ای که آنها در نظر گرفته‌اند پاسخ مناسبی به مشکلات سرمایه‌داری نیست.

به نظر می‌رسید، پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروری در سال ۱۹۹۱، نبرد میان ایدئولوژی‌ها در قرن بیستم به پایان رسید و سرمایه‌داری برنده این جنگ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از اکونومیست، امروز ۳۰ سال از آن زمان می‌گذرد و نوع جدیدی ازسوسیالیسم در حال ظهور است. در آمریکا الکسندریا اوکازیو-کورتز، نماینده کنگره و در بریتانیا، جرمی کوربین، رهبر تندروی حزب کارگر از محبوبیت خاصی برخوردار هستند.

به عقیده نویسنده گزارش، سوسیالیسم با طرح انتقاداتی از آنچه در جوامع غربی به وجود آمده، در حال بازگشت است. در حالی که سیاستمداران جناح راست دست از جنگ بر سر ایده‌ها برداشته‌اند و به میهن‌پرستی افراطی روی آورده‌اند، چپ‌گرایان بر نابرابری، مشکلات مربوط به محیط زیست و محول کردن قدرت به شهروندان به جای نخبگان تمرکز کرده‌اند.

اگرچه ظهور دوباره چپ ممکن است برخی از مشکلات را حل کند، اما بدبینی آن در قبال دنیای مدرن بیش از حد افراطی است.

با این حال، تجدید حیات سوسیالیسم مسئله‌ای است که باید به آن توجه کرد. در دهه ۱۹۹۰، احزاب چپ‌گرا معتدل‌تر شدند. رهبران بریتانیا و ایالات متحده، تونی بلر و بیل کلینتون ادعا کردند که راه سومی را در پیش گرفته‌اند که تطابق میان دولت و بازار را به دنبال دارد.

تونی بلر، نخست‎وزیر بریتانیا، در سال ۱۹۹۴ و همزمان با برانداختن تلاش حزب کارگر در مورد مالکیت دولتی شرکت‌ها اعلام کرد که این سوسیالیسم من است. با این حال هیچ‌کس، به‌ویژه سوسیالیست‌ها فریب نخوردند.

بسیاری از سوسیالیست‌های جدید، جوان هستند و از نگاه آنها امروز این راه سوم به بن‌بست رسیده است. بر اساس نظرسنجی گالوپ، ۵۱ درصد از آمریکایی‌های ۱۸ تا ۲۹ ساله دیدگاه مثبتی نسبت به سوسیالیسم دارند.

در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۶، جوانان بیش از آنکه به هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ رای داده باشند، به برنی سندرز رای داده‌ بودند.

در فرانسه نیز یک‌سوم رای‌دهندگان زیر ۲۴ سال، در انتخابات سال ۲۰۱۷ به نامزد چپ افراطی رای دادند. اما همه طرفداران سوسیالیسم جوان نیستند. به عنوان مثال، بسیاری از حامیان جرمی کوربین در بریتانیا همسن او هستند.

طی ۴۰ سال گذشته نابرابری در غرب افزایش یافته است. به عنوان مثال، در آمریکا میانگین درآمد یک درصد پردرآمد جامعه حدود ۲۴۲ درصد افزایش یافته که این رقم در حدود ۶ برابر بیشتر از درآمد قشر متوسط جامعه است.

سوسیالیست‎‌های جدید معتقدند که نابرابری افزایش یافته و از کنترل خارج شده است؛ به‌گونه‌ای که اقتصاد در خدمت منافع قشر خاصی قرار گرفته است. به عقیده چپ‌گرایان جدید، وظیفه دولت این است که بار دیگر جامعه را به تعادل برساند و سلسله‌مراتب حاکم بر اقتصاد و جامعه هم باید دموکراتیزه شود.

به باور نویسنده، اگرچه همه اهداف سوسیالیست‌ها افراطی نیستند اما چپ‌گرایان جدید در برخی از بخش‌های آسیب‌شناسی دچار اشتباه هستند و نسخه‌های آنها مشکلی را حل نمی‌کند.

به عنوان مثال در مورد نابرابری باید گفت که در بازه زمانی ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ و پس از اصلاح مالیاتی، نابرابری درآمدی در ایالات متحده کاهش یافت. متوسط درآمد واقعی خانواده‌ها در سه سال منتهی به ۲۰۱۷، حدود ۱۰ درصد بیشتر شد. اگرچه بسیاری متفق‌القول هستند که وضعیت اشتغال بی‌ثبات است، اما واقعیت این است که در سال ۲۰۱۷، به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی ۲۵ تا ۵۴ ساله، ۹۷ نفر در مشاغل تمام‌وقت داشته‌اند. در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۵، تنها ۸۹ نفر بوده است.

سوسیالیست‌های جدید همچنین درک درستی در مورد افکار عمومی ندارند. دیدگاه آنها در مورد اینکه مردم از نابراری خشمگین هستند، احساس می‌کنند کنترل زندگی خود را از دست داده‌اند و فرصت‌هایشان در مقایسه با گذشته کم شده، درست است. با این حال، به نظر نمی‌رسد تمایل افراطی در مورد توزیع مجدد درآمد وجود داشته باشد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد، حمایت آمریکایی‌ها از توزیع مجدد دارایی‌ها در مقایسه با سال ۱۹۹۰ بیشتر نشده است. همچنین با برخی اقداماتی که دولت‌ها انجام داده‌اند، مردم بریتانیا در حال حاضر، احساس بهتری در مورد ثروتمندان دارند.

نویسنده تاکید می‌کند که اگر تشخیص سوسیالیست‌ها تا این حد بدبینانه باشد، به این ترتیب نسخه‌هایی که آنها می‌پیچند هم دچار مشکل است که می‌تواند از نظر سیاسی پرریسک و خطرناک باشد.

سوسیالیسم جدید به دنبال تغییر شرایط است؛ اما همچون سوسیالیسم قدیم از نبود یک اقدام جمعی رنج می‌برد و نسبت به توانایی‌های فردی تردید دارد. این مشکلی است که لیبرال‌ها باید با آن مقابله کنند.

تجارت نیوز/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000CVM برچسب ها: اکونومیست ، سوسیالیسم ، امپریالیسم

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: اکونومیست سوسیالیسم امپریالیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۷۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت قرائتی از شکایت همسرش به رهبری

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 5 حجت‌الاسلام محسن قرائتی روایت جالبی از شکایت همسرش در محضر رهبر انقلاب دارد. روایت قرائتی را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • فیلم| دنیای آزاد خبرنگاران در آمریکا به روایت تصویر
  • روایت قرائتی از شکایت همسرش به رهبری
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • رئیسی: آماده صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا هستیم / دانش مهندسان ایرانی امروز در جای جای قاره آسیا ظهور و بروز دارد
  • رئیسی: آماده صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا هستیم / دانش مهندسان ایرانی امروز در جای جای قاره آسیا ظهور رو بروز دارد
  • ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • ظهور قدرت اراده ملت ایران در عملیات «وعده صادق»
  • راز ظهور قدرت ایران در نظم نوین جهانی