Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-16@23:37:33 GMT

نخستین جایزه جمالزاده برگزیدگانش را شناخت 

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۰۷۳۲۴

نخستین جایزه جمالزاده برگزیدگانش را شناخت 

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم پایانی نخستین دروه جایزه جمالزاه در شهر اصفهان برگزار شد. شهردار اصفهان در این آیین،  اظهار کرد: محمدعلی جمالزاده به عنوان یکی از چهره‌های برجسته و شاخص ادبیات ایران، به مدت ۱۶ سال در این شهر زندگی کرد و ۹۰ سال مابقی عمرش را به روایت آن پرداخت.

قدرت‌الله نوروزی ادامه داد: این نویسنده بزرگ سه دوره حاکمیت قاجاریه، پهلوی‌ و جمهوری اسلامی ایران را درک کرد و طبعا آثار درخشان او حاصل چنین درک عمیقی از وقایع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین خبر خوش نامگذاری یکی از خیابان های اصفهان به نام محمدعلی جمالزاده را پشت تریبون اعلام کرد و گفت: جمالزاده همیشه منشا خیر و برکت بوده و امیدوارم چنین برنامه‌هایی برای جمالزاده‌ها تکرار شود تا فرهنگ گفت‌وگو میان مردم ترویج داده شود.

او سپس برگزاری جایزه جمالزاده را عامل قرار گرفتن اصفهان در مسیر خلاقیت دانست و اظهار کرد: همه شهرها می‌کوشند که واجد عنوان شهر فرهنگی باشند و شاخصه‌های مهم چنین شهری درخشیدن هنر و زندگی راحت و گفت‌وگوی آزادانه هنرمند در آن است که اگر چنین شود شاهد خلاقیت فرهنگی در تمام ابعاد شهر خواهیم بود. اگر خلاقیت در شهر جریان یابد، می‌توانیم ادعای جهان شهری کرده و از ظرفیت‌های جهانی برای حل مسائل شهری استفاده کنیم.

قدت الله نوروزی افزود: جایزه جمالزاده می‌تواند ظرفیت‌های هنری این شهر را بشناسد و به جامعه بشناساند، ظرفیت بومی را به ظرفیت جهانی تبدیل کرده و بین مولد اثر، خود اثر و مخاطبان آن ارتباط منطقی ایجاد کند.

شهردار اصفهان، این شهر را در مسیر زیست پذیر شدن و پیشتاز در حوزه‌های فرهنگی معرفی و خاطر نشان کرد: اصفهان، نیازمند انتقادات و نظرات اهل هنر بوده و هست. امیدوارم رودخانه‌ آن نیز همیشه زنده و پایدار باشد تا نصف جهان تبدیل به مقصد دائمی سفر مسافران شود.

توجه ویژه به داستان به عنوان مولفه رشد و توسعه جامعه

دبیر جایزه جمالزاده نیز در این آیین ضمن تشکر از علی خدایی نویسنده و داستان نویس شناخته شده و محمد معماریان قائم مقام دبیر و بخش های دولتی و خصوصی که به برپایی جایزه جمالزاده کمک کردند، گفت: بسیار خرسندم که در آستانه یک‌صد ساله شدن داستان کوتاه مدرن ایرانی به یاد مرحوم سید محمدعلی جمالزاده که یکی از سرمایه‌های نمادین شهر اصفهان است این جایزه‌ ادبی برگزار می شود و امیدوارم که با استمرار جایزه جمالزاده، هر ساله جایزه‌ای با توسعه کمی و کیفی بیشتر برگزار کنیم.

روحانی با بیان گزارشی از تعداد آثار ارسال شده به این جایزه ادامه داد: ارسال ۱۵۴۷ اثر از ایران و خارج از کشور یک دستاورد بزرگ برای جایزه جمالزاده محسوب می شود و از جمله اهداف برپایی این جایزه نیز توجه ویژه به هنر داستان به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های رشد و توسعه جامعه، بهره‌گیری از شخصیت، نام و میراث ادبی جمالزاده به‌عنوان آغازگر داستان‌نویسی ایران و یکی از سرمایه‌های فرهنگی اصفهان، همچنین فراهم شدن زمینه‌های پژوهش، شناخت و بازتاباندن خلاقانه تاریخ، فرهنگ و زیست‌بوم اصفهان در آثار ادبی بود.

آثار جمالزاده کمتر خوانده شده است

حسن میرعابدینی، پژوهشگر ادبیات داستانی معاصر ایران نیز که سخنران ویژه این مراسم بود گفت: درباره جمالزاده حرف های بسیاری زده شده اما آثارش کمتر خوانده شده است. جمالزاده نویسنده نوگرایی است که در آستانه تحول جامعه ایرانی ضرورت تغییر را حس کرد و با تلفیق داستان گویی شفاهی و شرقی با تکنیک ادبیات غربی، پایه گذار سبک نوینی در ادبیات ایرانی شد.
این منتقد همچنین به نویسندگان جوان توصیه  کرد آثار جمالزاده را بخوانند چرا که شناخت عجیب جمالزاده از تیپ‌های مختلف جامعه می‌تواند دوای درد ادبیات داستانی معاصر که از لحاظ شناخت خوب جامعه دچار فقر است، باشد.  

او ادامه داد: تسلط کم‌نظیر جمالزاده به زبان و گستردگی دایره لغات نیز از دیگر ویژگی‌های بارز اوست که مطالعه آثارش به نویسندگان می‌آموزد.

او مطالعه تمامی آثار جمالزاده را برای نوآموزان عرصه داستان‌نویسی نیز مهم دانست و گفت: آثار جمالزاده را بخوانید و از اینکه فکر شما را قدیمی بدانند، نترسید. چنانچه به آثار این نویسنده برجسته دل بدهید و با او همراه شوید، قطعا مطالب زیادی آموختنی بسیاری برای شما در آنها وجود دارد.

این محقق در ادامه جمالزاده را پایه‌گذار ادبیات جدید ایران دانست و اظهار کرد: اگرچه جمالزاده عمده دوران زندگی‌اش را در خارج از ایران به سر برده، اما چون خیلی به اصفهان فکر می‌کرد و در مسائل آن دقیق می‌شد، در آثارش مسائلی را مطرح می‌کند که هنوز هم گریبان‌گیر جامعه ما است و گویی که بسیاری از آدم‌ها از جهان داستانی او بیرون آمده‌اند.

درادامه این مراسم  فهرست سه نفر ابتدایی هر بخش به این شرح اعلام شد:

برگزیدگان بخش داستان آزاد:

نفر اول: ناهید عصمتی برای داستان پشت‌بام نجمه

نفر دوم: مجتبی شول افشارزاده برای داستان سفرهای گلی

نفر سوم: زهرا نی چین برای داستان جای پنجه‌های بابا

برگزیدگان بخش داستان اصفهان:

نفر اول: مریم منوچهری برای داستان شب خاموش نقش‌جهان

نفر دوم: هما جاسمی برای داستان آختامار

نفر سوم: نسیبه فضل‌اللهی برای داستان اتللوی تابستانی

برگزیدگان بخش زندگی نگاره:

نفر اول: مکرمه شوشتری برای اثر پولاروید

نفر دوم: محسن رهنما برای اثر مردی مقابل رژه

نفر سوم: محمدرضا عبداللهی برای اثر جایی که توپ‌های هفت‌سنگ می‌روند و در آنجا گم می‌شوند.

 در پایان این مراسم از پوستر دومین دوره جایزه جمالزاده در حضور علی خدایی، کیومرث پور احمد، سروش صحت، سارا سالار و جمعی دیگر از نویسندگان و هنرمندان به نام ایران واصفهان رونمایی شد. همچنین کتاب مجموعه  آثار منتخب و ویژه نامه نخستین جایزه جمالزاده دراختیار علاقه مندان قرارگرفت.

کد خبر 4546686 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات جایزه ادبی محمدعلی جمال زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه ریسباف باید به موزه ملی اصفهان تبدیل شود

شهردار اصفهان گفت: ریسباف باید موزه ملی اصفهان شود، این اراده در دولت‌مردان شهر ایجاد شده، اکنون شما هنرمندان باید کمک کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _دوشنبه، بیست‌وهفتم فروردین_ در نشست صمیمانه اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان با مدیر کل ارشاد و هنرمندان اظهار کرد: اگر ارشاد بتواند تشریفات قانونی را حل کند، شهرداری آمادگی دارد پنج زمین را برای احداث پلاتو اختصاص دهد، احداث با شهرداری، تشریفات اداری و قانونی با ارشاد و بهره‌برداری با سرمایه‌گذار است.

وی با اشاره به اجرای گالری‌های هنری در مترو افزود: شهرداری آمادگی فراهم کردن زیرساخت و سازه‌ها را دارد، باید در انتخاب و نوبت‌دهی مدیریت انجام شود تا شهرداری درگیر نشود.

شهردار اصفهان با اشاره به صندوق حمایت از تولید آثار هنری، گفت: شهرداری به‌عنوان تسهیل‌گر در این امر آماده همکاری است، صندوق ایجاد و احداث شود، بخشی را شهرداری سرمایه‌گذاری می‌کند و سایر ارگان‌ها نیز باید به کمک بیایند، در بودجه شهرداری برای این منظور ردیف در نظر گرفته شده، اما در صورتی که بقیه ورود کنند کار به سرانجام می‌رسد.

قاسم‌زاده با تاکید بر رعایت کپی رایت آثار هنری، تصریح کرد: شهرداری برای استفاده از آثار هنری همیشه حق هنرمند را پرداخت کرده است، اما اگر غفلتی صورت گرفته و رعایت نشده اطلاع دهید تا اعاده حق شود.

وی با اشاره به کارخانه ریسباف، خاطرنشان کرد: قرار است در هفته فرهنگی اصفهان این مجموعه بازگشایی شود و در محوطه یک رخداد فرهنگی برگزار شود، با همکاری استانداری، شهرداری و اداره ارشاد تلاش می‌شود تا این مجموعه به میراث فرهنگی شهر و بزرگترین موزه شهر و حتی کشور تبدیل شود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه در هفته جاری مجموعه ریسباف به شهرداری تحویل داده می‌شود و همزمان با بهره‌برداری مرمت آن نیز انجام می‌شود، افزود: در نهایت تبدیل به مکانی می‌شود که جزو رؤیای شهر بوده است.

قاسم‌زاده با تاکید بر اینکه همه باید در کنار هم از هویت شهر دفاع کنیم، ادامه داد: در رمزگشایی تمدن صفویه یکی از رموز این بود که عالم، هنرمند و سیاست‌مدار زبان یکدیگر را فهمیدند اگر یکی از این سه ضلع نبود نقش جهان خلق نمی‌شد، در حال حاضر نیز اگر در اصفهان بخواهیم آثار هنری خلق کنیم باید کنار هم باشیم، ریسباف باید موزه ملی اصفهان شود، این اراده در دولت‌مردان شهر ایجاد شده، شما باید کمک کنید.

وی با بیان اینکه موزه تئاتر را در یک دعوای طولانی و حقوقی در هفته جاری حاکم شدیم که این موزه در تالار تیموری است، گفت: اگر این مکان استعداد تبدیل به موزه تئاتر را دارد به تشخیص اهل فن امور آن پیگیری شود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه کارت منزلت ساده‌ترین خدمتی است که می‌توانیم به هنرمندان ارائه دهیم، تصریح کرد: اگر در لیست مصوبه شورای اسلامی شهر نیست، یک لایحه مکمل آماده کرده تا تقدیم شورا شود.

قاسم‌زاده با تاکید بر اینکه کمک کنید تا جشنواره بهشت دوباره راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: موزه هنرهای معاصر یکی از درد و رنج‌های من است، سازمان نوسازی و بهسازی قول داده است تا پایان محرم و صفر این مکان را تحویل دهد.

کد خبر 744937

دیگر خبرها

  • دانش بنیان کردن، راه‌حل حذف نگاه‌های سطحی از دیپلماسی فرهنگی
  • فرهنگسرای نیاوران میزبان نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی شد/«خوشنویسی» سردمدار هنرها
  • نخستین فیلم شهیدآوینی پس از ۴۴ سال روی پرده رفت
  • انعکاسِ اتفاقیِ زنان در نمایشگاه انعکاس
  • کارخانه ریسباف باید به موزه ملی اصفهان تبدیل شود
  • فراخوان نخستین دوره رویداد ملی حامی هنر منتشر شد
  • معرفی بهترین فیلمنامه‌های سال/«داستان آمریکایی» و «جانشینی» بردند
  • داستان صادره از کن! | ثبت احوال اسمالون نخستین مرکز دولتی کن بود
  • انعکاسِ اتفاقیِ زنان در نمایشگاه «انعکاس»
  • منارجنبان یکی از آثار تاریخی اصفهان (فیلم)