Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- جمعی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مرغ و تخم مرغ خراسان رضوی روز سه شنبه طی نشستی در مشهد نسبت به ممنوعیت صادرات تخم مرغ، فقدان توازن بین قیمت تولید و نرخ فروش تخم مرغ در بازار و واردات آن ابراز ناخرسندی کردند.

تولیدکنندگان و صادرکنندگان مرغ و تخم مرغ در این نشست با حضور اعضای اتاق بازرگانی مشهد در محل کانون کارآفرینان خراسان رضوی، خواستار اصلاح قیمت تخم مرغ در طرح تنظیم بازار و همچنین رفع ممنوعیت صادرات مرغ و تخم مرغ شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار خراسان رضوی در این نشست گفت: به صنعت دام و طیور به عنوان بخش مهمی از کشاورزی توجه لازم صورت نمی گیرد. محصولات کشاورزی ایران به ویژه در بخش دام و طیور کیفیت بالایی برخوردار است اما این بخش ضعف مدیریتی زیادی دارد.
سیدحسن موسوی افزود: خراسان رضوی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان مرغ و تخم مرغ در ایران است و هیچ مشکلی در تامین نیاز مردم ندارد. با این وجود در پی افزایش قیمتها و اختصاص نیافتن ارز دولتی به برخی نهاده های پرورش طیور قیمت تمام شده تولید تخم مرغ به شدت بالا رفته بطوری که هم اینک قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ برای تولیدکننده به 72 هزار ریال رسیده است.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که سازمان تعزیرات حکومتی هنوز نرخ 53 هزار و 500 ریال دو سال پیش را ملاک ارزیابی قیمت تخم مرغ برای تولیدکننده قرار داده است. بر این اساس مرغدار برای فروش هر کیلوگرم تخم مرغ بین 15 هزار تا 17 هزار ریال ضرر می کند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار خراسان رضوی گفت: افزایش هزینه های تولید برای مرغداران باعث شده چرخه تولید جوجه ریزی تا تولید مرغ و تخم مرغ از شرایط عادی خارج شود به نحوی که اکنون دو میلیون قطعه مرغ تخمگذار باید راهی کشتارگاه شوند. در این شرایط دولت نیز صادرات مرغ و تخم مرغ را ممنوع کرده و همین باعث ضرر مرغداران شده است.
وی افزود: از سوی دیگر در حالی که هیچ نیازی به واردات تخم مرغ نیست دولت طی دو ماه گذشته مجوز واردات 20 هزار تن تخم مرغ کم کیفیت از ترکیه صادر شده است. یکی از رسالتهای مهم 'شرکت پشتیبانی امور دام' حمایت از صنعت دام و طیور است اما از زمانی که مسئولیت تنظیم بازار برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت گذاشته شد این شرکت عملا رسالت خود را از دست داد. وزارت جهاد کشاورزی نیز در تنظیم بازار نقش خود را ایفا نمی کند.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی اتاق بازرگانی نیز فقط چانه زنی برای دو یا سه محصول را انجام می دهد و عملا در خصوص دام و طیور هیچ نقشی ایفا نمی کند. همه اینها در حالی است که 23 درصد اشتغال خراسان رضوی مربوط به بخش کشاورزی می باشد و همچنین 50 درصد اشتغال استان به بخش صنایع تبدیلی مربوط است لذا توقف صادرات و تولید در این حوزه بخشی از اشتغال خراسان رضوی را از بین می برد.

* سرمایه های بلوکه
یک صادرکننده مرغ و تخم مرغ نیز در این نشست گفت: سال 1394 میزان 100 هزار تن تخم مرغ از ایران صادر کرد و دولت در همان زمان اعلام کرد که اگر روزی ناگزیر به واردات تخم مرغ شدیم هیچگاه مانع از صادرات تخم مرغ نخواهیم شد. اما هم اینک در پی ممنوعیت صادرات این اقلام سرمایه صادرکنندگان در انبارها بلوکه شده است.
سیدمهدی سعید موسوی افزود: هم اینک هر کیلوگرم تخم مرغ در بازار 150 هزار ریال به فروش می رسد و عرضه تخم مرغ دچار مشکل شده است. اگر به مشکلات این بخش توجهی نشود چند ماه دیگر تخم مرغ نیز به سرنوشت مرغ دچار شده و بسیاری از مرغداران را مجبور به تعطیلی واحدهای خود می کند.

* نرخهای غیرواقعی
یک صادرکننده دیگر مرغ و تخم مرغ نیز در این نشست گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نرخ هر کیلوگرم تخم مرغ را 78 هزار ریال اعلام می کند در حالی که از مرغداران به نرخ هر کیلو 56 هزار تا 60 هزار ریال خریداری می شود.
سید هادی مظلومان افزود: نرخهایی که از سوی سازمان صنعت برای خرید تخم مرغ از مرغداران اعلام می شود غیرواقعی است و بر اساس همین نرخهای غیرواقعی کار تنظیم بازار را انجام می دهد.
وی ادامه داد: در شرایطی که نهاده های مصرفی طیور(انواع دان مرغ) را باید به سه برابر قیمت نسبت به پارسال خریداری کنیم، چرا تخم مرغ را از ما کمتر از قیمت پارسال خریداری می کنند.

* کاهش تولید و بیکاری کارگران
یک تولیدکننده مرغ و تخم مرغ نیز در این نشست گفت: دو سال است که واحدهای تولیدی مرغ و تخم مرغ در خراسان رضوی عاری از آنفلوآنزای پرندگان هستند و هزینه زیادی برای تجهیز مرغداریها و نگهداری و پرورش مرغ انجام داده اند.
سیدعلی سادات افزود: در این شرایط که قیمت تخم مرغ پایین نگه داشته و صادرات ممنوع شده است تولیدکنندگان قادر به تامین هزینه های خود نیستند و مجبور می شوند واحدها را تعطیل یا میزان تولید را کاهش دهند که این مهم به بیکاری کارگران می انجامد.

* نهاده های دو نرخی
محمد نوری فرد یکی دیگر تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ در خراسان رضوی هم گفت: برای نهاده ها دو نرخ در بازار وجود دارد، یک نرخ مربوط به نهاده ای است که با ارز دولتی 4200 تومان وارد کشور می شود اما سه ماه طول می کشد به دست تولیدکننده برسد. نرخ دوم نیز مربوط به بازار آزاد است که عده ای نهاده را 60 درصد گرانتر از نرخ رسمی آن در بازار عرضه می کنند و تولیدکننده به دلیل اینکه نهاده با نرخ دولتی با تاخیر سه ماهه به دستش می رسد ناگزیر است نهاده گرانتر را خریداری کند.

* ممنوعیت صادرات خلاف قانون است
عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی مشهد و رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: هرگونه ممنوعیت صادرات محصولات داخلی خلاف قانون و سیاستهای برنامه پنجم توسعه است.
محمدحسین روشنک افزود: بعد از صنعت نفت، صنعت مرغ و تخم مرغ بیشترین سرمایه گذاری را در کل کشور انجام داده اما از تولیدکننده مرغ و تخم مرغ هیچ حمایتی نمی شود، در حالی که مشکلات این صنف مشکلات مردم است.
وی ادامه داد: در این شرایط دولت باید اجازه دهد مرغ و تخم مرغ صادر شود و بخشی از یارانه ای که در قالب نهاده های طیور به تولیدکننده می دهد در زمان صادرات محصول از صادرکننده پس بگیرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی گفت: دولت در زمانی که قیمتها افزایش می یابد برای راضی کردن مردم در قالب طرح تنظیم بازار تولیدکنندگان را وادار به کاهش قیمت می نماید و در صورتی که از این حیث به نتیجه لازم نرسید اقدام به واردات آن کالا می کند که این یک ایراد است.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه دام و طیور نتوانسته به وظیفه خود به خوبی عمل کند. این وزارتخانه برای همه بخشهای تولیدی ارز دولتی دریافت می کند اما در مدیریت بازار، صادرات و واردات ناموفق بوده است.
روشنک ادامه داد: ریشه بخشی از مشکلات تمرکز اختیارات در تهران است. در شرایطی که همه تصمیمات در حوزه اقتصاد در تهران گرفته می شود چرا باید مسئولان استانی پاسخگوی تبعات این تصمیمات در استانها باشند.
نشست تولیدکنندگان و صادرکنندگان مرغ و تخم مرغ خراسان رضوی بدون حضور مسئولان و کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی برگزار شد.
خراسان رضوی دارای 270 واحد مرغ تخم گذار با ظرفیت 9 میلیون قطعه در هر دوره است. مصرف تخم مرغ در این استان 65 هزار تن در سال است و پیش از این تا 30 هزار تن مازاد تولید آن به کشورهای دیگر صادر می شد.
7489/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مشکلات تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۷۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود
  • کاهش ۵۰ درصدی قیمت برنج ایرانی با حمایت بخش خصوصی
  • افزایش ۲۴ درصدی صادرات از خراسان رضوی به پاکستان
  • قیمت نجومی کاکائو؛ شکلات از دسترس خارج شد!