Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، شهیندخت مولاوردی در جلسه ستاد صیانت از حقوق شهروندی، سلامت اداری و عفاف و حجاب در تالار معصومیه فرمانداری قم با تاکید بر ضرورت تبیین صحیح منشور حقوق شهروندی افزود: منشور فوق برنامه راهبردی دولت برای تحقق حقوق شهروندی در کشور است.

وی یکی از چالش های حقوق شهروندی و حوزه زنان و جامعه را موازی کاری زیاد در کشور دانست و ادامه داد: برای اولین بار در دولت دوازدهم ، احکام وزرا دارای پیوستی است که در آن اولویت های عمومی و اختصاصی وزارتخانه ها به روشنی تبیین شده که این پیوست، نقشه راهی برای اعضای کابینه دولت ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملاوردی با بیان اینکه تاکید بر حقوق شهروندی به عنوان اولویت دولت با جدیت پیگیری می شود گفت: بسیاری از حقوق تبیین شده در منشور حقوق شهروندی به طور مستقیم و یا غیرمستقیم به نظام اداری کارآمد ارتباط دارد.

وی با بیان اینکه پیشگامی دولت در اجرایی حقوق شهروندی مورد تاکید رئیس جمهوری است گفت: بازتوزیع قدرت به منظور باز تعریف مشارکت های بخش خصوصی و مردم در اداره جامعه از جمله امور مورد تاکید منشور حقوق شهروندی است.

وی گفت: خدمت گذاری دولت، جلب رضایت ارباب رجوع، تعریف رابطه دولت و ملت، قانون گرایی، احترام متقابل از جمله اموری است که مورد تاکید منشور حقوق شهروندی قرار گرفته است.

مولاوردی ایجاد عدالت در ابعاد مختلف را از جمله محورهای اساسی منشور حقوق شهروندی دانست و گفت: افزایش پاسخگویی سیاسی، تقویت مشارکت جامعه مدنی، ایجاد بخش خصوصی رقابتی به منظور مبارزه با فساد، رفع موانع نهادینه شده قدرت و بهبود مدیریت اداری از جمله شاخص های بین المللی می باشد که در منشور شهروندی نیز به آن توجه شده است.

مولاوردی با بیان اینکه در هزاره سوم نقش و مسئولیت دولت ها متحول شده و به موازات آن نقش آفرینی مسئولان در گسترده نظام اداری نیز تغییر کرده است، گفت: ایجاد نظام حکمرانی خوب، تضمین صیانت از حقوق شهروندی و ایجاد بستر لازم برای ایفای نقش فعال شهروندان در عرصه امور عمومی کشور از جمله اموری است که باید مورد تاکید قرار گیرد.

دستیار پیشین رئیس جمهوری در حقوق شهروندی، نظام اداری را بازوی نظام سیاسی دانست و گفت: ضعف و قوت نظام اداری به طور مستقیم بر کارآیی نظام سیاسی اثر گذار است.

وی با بیان اینکه شاخص اعتماد اجتماعی درکشور وضعیت مناسبی ندارد، گفت: دلیل نامناسب بودن این شاخص، ضعف نظام اداری است که اصلاح نظام اداری در این زمینه ضروری می باشد.

ملاوردی ادامه داد: نهادینه شدن حقوق شهروندی باید از سنین پایین آغاز گردد که در این زمینه با مشکل جدی در کشور مواجه هستیم که باید بسترسازی لازم در این زمینه انجام شود.

وی تغییر رفتار را مرحله پس از آموزش دانست و گفت: مهم این است که آموزش های حقوق شهروندی منجر به تغییر رفتار شود و اگر تنها به گرفتن مدرک خلاصه گردد به اهداف خود نرسیده است.

مولاوردی ادامه داد: استانداردهای حقوق شهروندی در کشور با کاستی هایی مواجه می باشد که باید به دنبال افزایش این استانداردها درکشور بود که در این زمینه مطالعاتی انجام و راهکارهایی نیز استخراج شده است.

وی با اشاره به طرح بهینه کاوی تجارب موفق مدیریتی در حوزه حقوق شهروندی به عنوان جدیدترین اقدام در دستور کار دستیاری ویژه ریاست جمهوری در حوزه حقوق شهروندان افزود: سامانه تجارب موفق مدیران کشور به منظور بهبود عملکردها و پیشگیری از مشکلات در دستیاری ویژه ریاست جمهوری در حال طراحی است.

ملاوردی ، دستیابی به راهکارهای خلاقانه برای بهبود حقوق شهروندی را ضروری دانست و گفت: موازی کاری، ارزیابی ها و بازرسی های متعدد با معیارهای مختلف مشکلاتی را در ادارات کشور ایجاد کرده است.

وی گفت: ایجاد سازو کار منسجم و یکپارچه ، جلوگیری از موازی کاری، ایجاد شبکه همکاری در راستای پیشبرد اهداف منشور حقوق شهروندی ضروری است که حذف موازی کاری می تواند ریل گذاری مناسبی در نهادینه سازی حقوق شهروندی در کشور ایجاد کند.

ملاوردی با بیان اینکه تاسیس نهادملی حقوق بشر ملی آخرین مراحل خود را در نهاد ریاست جمهوری طی می کند؛ گفت: در رویکرد جدید، دانشگاه ها به عنوان مرکز علمی و فکری برای مطالعه 10 حوزه بحرانی نقش آفرینی خواهند کرد که در این راستا خوشه حقوق شهروندی با مسئولیت دانشگاه شهید بهشتی ایجاد شده است.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت بازخوانی آرمان های انقلاب اسلامی در آغاز دهه پنجم انقلاب گفت: بیانیه راهبردی گام دوم رهبر معظم انقلاب به عنوان بیانیه ای راهبردی چراغ راه حرکت مسئولان کشور است که باید برای حرکت قوی تر در مسیر آرمان های انقلاب، اهداف انقلاب و مسیر طی شده بازخوانی و مشکلات گذشته برطرف شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آرمان های انقلاب اسلامی حقوق زنان قانون اساسی قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۹۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف

در عصر شتاب بی‌سابقه در پیشرفت فناوری، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) به سنگ بنای نوآوری‌های بی‌شماری تبدیل شده‌اند که چهره آینده را در صنایع مختلف شکل می‌دهند.

این فناوری دیگر محدود به تحقیقات دانشگاهی یا پروژه‌های تجربی نیست، بلکه نشان‌دهنده نیروی محرکه توسعه‌های عمده در زمینه‌های مختلف است، از مراقبت‌های بهداشتی، که شاهد انقلاب‌هایی در تکنیک‌های تشخیصی و درمانی بوده است، تا صنعت، جایی که فرآیند‌های تولید و نگهداری دوباره تعریف شده‌اند. 

اصول و مبانی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

به همین ترتیب، در زمینه‌های آموزشی و امنیتی نقش هوش مصنوعی و فناوری مشهود است، جایی که هوش مصنوعی روش‌های یادگیری و محافظت از جوامع خود را تغییر می‌دهد.

 تکامل این فناوری‌ها در حال شکستن مرز‌های سنتی است تا افق جدیدی پر از فرصت‌ها و چالش‌ها را آشکار کند و ما را به بازنگری در محدودیت‌های فعلی از آنچه ممکن است وادار می‌کند.

هوش مصنوعی (AI)، در گسترده‌ترین و عمیق‌ترین تعریف خود، به تلاش بشر برای ایجاد ماشین‌ها و سیستم‌هایی با قابلیت شبیه‌سازی توانایی‌های شناختی و ذهنی انسان، مانند تفکر، یادگیری و حل مسئله اشاره دارد. این پیگیری به توسعه سیستم‌هایی گسترش می‌یابد که قادر به انجام وظایفی هستند که معمولاً به هوش انسانی نیاز دارند، مانند تشخیص گفتار، تفسیر تصویر و حتی درک زبان طبیعی.

یادگیری ماشینی (ML)، به عنوان یک شاخه حیاتی از هوش مصنوعی، پایه‌های توسعه این سیستم‌ها را پایه‌ریزی می‌کند و ماشین‌ها را قادر می‌سازد تا داده‌های بزرگ را تجزیه و تحلیل کنند، الگو‌ها و روابط غیر آشکار را استخراج کنند و به طور مستقل عملکرد خود را با یادگیری از آزمون و خطا بهبود بخشند. بدون نیاز به برنامه نویسی صریح این پیشرفت به این معنی است که ماشین‌ها اکنون می‌توانند درک و تخمین‌هایی را بر اساس داده‌های موجود توسعه دهند و دری را به روی کاربرد‌های جدید و نوآورانه در هوش مصنوعی باز کنند.

توسعه و بلوغ فناوری‌ها

با گذشت زمان، فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین شاهد پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی فراتر از مدل‌های نظری اولیه برای رسیدن به سیستم‌های پیچیده و بسیار کارآمد بوده‌اند. پیشرفت‌های پی در پی در محاسبات، چه در سرعت پردازش و چه در قابلیت‌های ذخیره‌سازی، علاوه بر در دسترس بودن حجم عظیمی از داده‌های دیجیتال و نوآوری‌های مداوم در طراحی و توسعه الگوریتم‌ها، همه اینها به پیشبرد و پیشرفت با سرعت کمک کرده است. اکنون ماشین‌ها می‌توانند در برخی زمینه‌ها از جمله تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ، تشخیص تصاویر با دقت بالا و حتی تولید محتوای خلاقانه جذاب، از توانایی‌های انسان پیشی بگیرند.

کاربرد‌های انقلابی هوش مصنوعی

تاثیر رو به رشد هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در چندین حوزه کلیدی مشهود است. در زمینه مراقبت‌های بهداشتی، موضوع دیگر تنها به بهبود تشخیص و درمان محدود نمی‌شود، بلکه نوآوری به توسعه روبات‌های جراحی رسیده است که با دقت و کارایی بالا عمل می‌کنند و سیستم‌های تجزیه و تحلیل ژنومی که به طراحی درمان‌های سفارشی کمک می‌کنند. در دنیای صنعت، مفاهیم تولید به لطف اتوماسیون و رباتیک مبتنی بر هوش مصنوعی کاملاً تغییر کرده است که منجر به بهبود گسترده در کارایی و کاهش خطا‌ها و ضایعات شده است. در زمینه امنیت، فناوری‌های هوش مصنوعی به توسعه سیستم‌های نظارتی پیشرفته و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده کمک کرده‌اند که به تشخیص زودهنگام تهدیدات و مبارزه با جرایم سایبری کمک می‌کند. این احتمالات همیشه در حال گسترش هستند و مرز‌ها را به سوی آینده‌ای سوق می‌دهند که در آن خطوط بین واقعیت و داستان‌های علمی تخیلی محو می‌شود و ماشین‌ها به شرکای فعال در سفر تکاملی انسان تبدیل می‌شوند.

انقلاب مولد هوش مصنوعی

یکی از مهیج‌ترین و بحث برانگیزترین نوآوری‌ها در دنیای هوش مصنوعی، هوش ساختاری یا Generative AI است. این فناوری تنها به تجزیه و تحلیل داده‌ها یا درک دنیای اطراف محدود نمی‌شود، بلکه با توانایی خود در ایجاد محتوای جدید و مبتکرانه، خواه متن، تصویر، موسیقی یا حتی ویدیو، گامی جسورانه به جلو برمی دارد. این نوع هوش از الگوریتم‌های پیشرفته‌ای برای درک الگو‌ها و ساختار‌های مختلف در داده‌هایی که روی آنها آموزش دیده است، استفاده می‌کند و سپس از این درک برای ایجاد محتوای جدیدی استفاده می‌کند که تشخیص آن از آثار ایجاد شده توسط انسان دشوار است.

هوش ساختاری افق‌های جدیدی را برای خلاقیت و نوآوری می‌گشاید، زیرا می‌توان از آن برای تولید ایده‌های جدید در ادبیات، طراحی، هنر و حتی علم استفاده کرد. طراحان مد می‌توانند از آن برای ایجاد طرح‌های جدید استفاده کنند، در حالی که نویسندگان می‌توانند از آن برای ایجاد پیش نویس‌های خام از داستان‌ها یا یافتن پایان‌های جایگزین برای داستان‌های خود استفاده کنند. علاوه بر این، محققان می‌توانند از هوش ساختاری برای تولید مدل‌ها و آزمایش‌های فکری جدید استفاده کنند که به درک جهان به روش‌هایی کمک می‌کند که قبلاً ممکن نبود.

با این حال، هوش ساختاری با مجموعه‌ای از چالش‌های اخلاقی و عملی همراه است. سؤالاتی در مورد مالکیت معنوی، اصالت و مسئولیت مطرح می‌شود، به ویژه زمانی که تشخیص اینکه آیا یک اثر توسط انسان یا ماشین تولید شده است دشوار می‌شود. علاوه بر این، نگرانی‌هایی وجود دارد که از این فناوری برای ایجاد اطلاعات نادرست یا محتوای مخرب استفاده شود.

با وجود این چالش ها، نمی‌توان پتانسیل عظیم هوش ساختاری را انکار کرد. مانند تمام فناوری‌های انقلابی، به رویکردی متعادل نیاز دارد که در عین برخورد دقیق و مسئولانه با چالش‌های مرتبط با آن، از پتانسیل حداکثر استفاده را ببرد. در نهایت، هوش سازنده می‌تواند فصل جدیدی خیره کننده در داستان هوش مصنوعی و خلاقیت انسان باشد و آینده‌ای را شکل دهد که در آن مرز‌های بین هنر و فناوری به طور فزاینده‌ای محو شود.

تغییرات رادیکال نحوه تعامل ما را تغییر می‌دهد

در نتیجه، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی نشان دهنده ستون‌های اساسی انقلاب تکنولوژیکی زمان ما هستند. از مبانی عمیق آنها گرفته تا کاربرد‌های انقلابی‌شان تا جهان‌های جدیدی که با هوش ساختاری باز شده‌اند، ما شاهد دگرگونی‌های ریشه‌ای هستیم که نحوه تعامل ما با دنیای اطرافمان را تغییر می‌دهند و آینده ما را تعریف می‌کنند. پیشرفت در این زمینه‌ها نه تنها کارایی‌ها را بهبود می‌بخشد یا امکانات را گسترش می‌دهد، بلکه سوالات پیچیده‌ای را در مورد اخلاق، حقوق و مسئولیت‌ها نیز مطرح می‌کند.

ضروری است که ما به تحقیق و توسعه در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی مسئولانه و آگاهانه ادامه دهیم، در حالی که همه ذینفعان - از دانشمندان، توسعه‌دهندگان، دولت‌ها و حتی کاربران نهایی - را در گفتگوی باز در مورد استفاده بهینه و ایمن از این تکنولوژی ما باید به دنبال تعادل بین آرزوی نوآوری و پیشرفت و تضمین حفاظت از ارزش‌های انسانی و حفظ حریم خصوصی و امنیت باشیم.

در نهایت، چالش و فرصت این است که؛ این فناوری‌ها را برای خدمت به خیر بیشتر هدایت کنیم و اطمینان حاصل کنیم که تأثیر آنها بر بشریت مثبت و پایدار است. همانطور که ما به سمت آینده‌ای حرکت می‌کنیم که در آن نقش هوش مصنوعی افزایش می‌یابد، جوامع ما باید تصمیم بگیرند که چگونه از این قدرت جدید به گونه‌ای استفاده کنند که به پیشرفت دست یابد و عدالت و برابری برای همه پیش برود.

منبع: المیادین

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • خانواده اساسی‌ترین رکن جامعه و مدنیت اسلامی است
  • قانون جامعی در مورد حقوق عامه و آزادی‌های مشروع وجود ندارد
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • کتابخانه محل مناسبی برای آموزش حقوق شهروندی به کودکان و نوجوانان است
  • واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان