Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مديرعامل بانک توسعه صادرات در مراسم رونمايي از برنامه هاي پنجمين نمايشگاه تراکنش ايران پيش بيني کرد: در يک افق زماني 10 ساله هر نهادي خود را با تغييرات در حوزه بانکداري الکترونيک و روشهاي نو در صنعت مالي تطبيق ندهد، از بازار عقب مي ماند، چرا که ذائقه مشتريان خدمات جديد را مي پذيرد و از آن استقبال مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا، صالح آبادي، در اين نشست، عملکرد مرکز فابا بعنوان متولي آموزش و توسعه نظام بانکداري الکترونيک در کشور را قابل تقدير دانست و گفت: آنچه مسلم است، تحولات وسيعي در حوزه مبادلات بانکي و مالي در جهان اتفاق افتاده و خواهد افتاد و چه بخواهيم و چه نخواهيم، به سمت بانکداري ديجيتيال حرکت مي کنيم.
وي از فين تک ها، بلاکچين و ارز ديجيتال بعنوان سازو کار و نمونه هايي نو از تغييرات و تحولات در حوزه بانکداري نام برد و افزود: گرچه اين ساز و کار نو به شمار مي روند، اما با سرعت بالا، در حال ايجاد تغييرات متعدد در نظام بانکداري ايجاد هستند.
صالح آبادي تصريح کرد: اگر بانک را بعنوان يک واسط مالي در نظر بگيريم، بانک جاييست که افرادي منابع خود را در آن سپرده گذاري مي کنند و عده اي ديگر از اين منابع سپرده شده، استفاده مي کنند؛ در واقع افراد با اعتماد به يک نهاد مالي واسط با افراد ديگر ارتباط مالي برقرار مي کنند؛ ساز و کار بلاکچين به نحوي طراحي شده که در بستر فني آن دو نفر هم مي توانند به يکديگر اعتماد کنند؛ اين فناوري مي تواند منجر به تحولات بنيادي در صنعت مالي شود که نياز به نهاد واسطي به نام بانک را با تغييراتي مواجه کند.
وي گفت:افرادي هستند که ريسک گريز هستند و تمايل دارند منابع خود را در پروژه هايي سرمايه گذاري کنند که ريسک کمي دارد و در مقابل افرادي ريسک پذيرند و علاقه مند به سرمايه گذاري در طرح هاي پرريسک هستند؛ در حال حاضر تکنولوژي هاي جديد اين ظرفيت را دارند که اين گروهها را متناسب با ظرفيت و علاقه منديشان به يکديگر وصل کنند؛ در واقع سازوکارهاي نو اين بستر را فراهم مي کند و فضاي صنعت مالي را در دنيا از آنچه در حال حاضر مي شناسيم، متحول خواهند کرد.
مديرعامل بانک توسعه صادرات يادآور شد: دو حوزه پرداخت و تسهيلات در اين جريان مورد توجه است؛ در بخش پرداخت تکنولوژي هاي نو مانند موبايل بنکيگ و اينترنت اشيا و ساير روش هاي متنوع پرداخت شکل گرفته اند و در بخش تسهيلات نيز با استفاده از اعتبار سنجي دقيق، سيستم مالي از روش هاي فيزيکي و حضوري بي نياز مي شود.
صالح آبادي به دستاوردهاي شرکت اعتبارسنجي ايرانيان در رتبه بندي اعتباري بيش از سي و دو ميليون نفر در کشور اشاره کرد و گفت: اين شرکت فناورانه توانسته است طي دوازده سال، پروفايل اعتباري افراد را از سيستم بانکي کشور جمع آوري کرده، بررسي نمايد و بر اساس دو فاکتور توانايي و تمايل آنها به بازپرداخت، رتبه بندي کند، مي توان برابر اطلاعات اين سامانه اينطور برنامه ريزي کرد که افراد مبتني بر رتبه اعتباري مثبت خود، تا سقف مشخصي بدون ارائه ضامن وام دريافت کنند؛ اين سامانه ها مي توانند به فرهنگسازي در زمينه رتبه اعتباري کمک کند.
علي صالح آبادي اذعان داشت: در حوزه پرداخت تسهيلات و خدمات پرداخت با تحولاتي مواجه هستيم که در بستر تکنولوژي هاي نو از جمله بلاکچين رخ مي دهند و بر اين باورم که همه سيستم بانکي بايد به سمتي حرکت کند که از ظرفيت هاي تکنولوژي هاي نو استفاده کند.
وي اظهار داشت: معتقدم کافيست يک يا دو مجموعه و يا نهاد از فناوري هاي نوين در سيستم خود استفاده کنند قطعا در جذب مشتريان مجموعه هاي ديگر موفق خواهند بود، اين يک رقابت است که در صنعت خدمات مالي در پيش خواهيم داشت که مي توان گفت يک الزام است و نه اختيار.
مراسم رونمايي از برنامه هاي پنجمين نمايشگاه تراکنش ايران، رونمايي از جشنواره فيلم تراکنش و رونمايي از دوره دکتري مهارتي( DBA) بانکداري ديجيتال، در مرکز فناوري آموزشي بانکداري الکترونيک برگزار شد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۰۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی

به گفته رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن گاه بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخته می‌شود. همچنین، گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است.

به گزارش ایلنا، حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا شرحی از وضعیت تجارت فیلترشکن در ایران ارائه کرد و گفت: از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون با حجم بیشتری از معامله فیلترشکن در کشور مواجه هستیم و هرچند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و دولتمردان دیگر هم تاکید داشته‌اند که فروشندگان فیلترشکن باید شناخته شوند، اما تاکنون هیچ گزارش شفافی درباره مجموعه‌هایی که این کسب‌وکار را پیش می‌برند به دست نیامده است.

وی افزود: در حال حاضر هر یک از ما ماهانه رقمی را برای خرید فیلترشکن می‌پردازیم و این خدمت در سبد خرید خانوار وارد شده و جایگاه مهمی در این سبد دارد و حتی گاه در شهری مانند تهران شاهد هستیم هزینه پرداخت‌شده برای فیلترشکن بیشتر از هزینه‌ای است که برای استفاده از اینترنت به اپراتور‌ها پرداخت می‌شود.

اسلامی اظهار کرد: با این تفاسیر تصویری که از گردش مالی این کسب‌و‌کار حاصل می‌شود می‌تواند دربرگیرنده ارقام هنگفتی باشد، اما چون ارقام شفاف نیست، نمی‌توان رقم دقیقی را از درآمد مجموعه‌های عرضه‌کننده عنوان کرد. اما می‌توان گفت که گردش مالی این کسب‌وکار به اندازه گردش مالی یک اپراتور اینترنت است در حالی که عرضه‌کنندگان اینترنت مالیات پرداخت نمی‌کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ادامه داد: کارایی کسب‌وکار‌های مرتبط با فیلترشکن به ناکارآمد شدن سیاست فیلترینگ در کشور انجامیده و حتی در استفاده همزمان از سرویس‌های داخلی و خارجی اختلال ایجاد کرده است؛ به طور مثال وقتی فیلترشکن فعال است امکان استفاده از پلتفرم‌های بانکی از بین می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: فارغ از چالش‌های مرتبط با کسب‌وکارها، اجبار به نصب فیلترشکن خانواده‌ها را در محدودسازی دسترسی کودکان در فضای اینترنت به چالش کشانده و همچنین احتمال نصب بدافزار‌ها را بالا برده و امنیت تلفن‌های همراه را پایین آورده است، این در حالیست که نسل جوان‌تر که به نسل «زِد» معروفند، بیشتر تقاضای دسترسی به فیلترشکن را دارند، اما عمومیت استفاده از این خدمت همه نسل‌ها و از نظر جغرافیایی همه کشور را دربرگرفته است، زیرا امروز حتی در ساده‌ترین امور مانند به‌روزرسانی برنامه‌ها در گوگل‌پلی نیاز به فیلترشکن است در حالی که وزیر ارتباطات خود به صراحت اظهار داشته‌اند که نظر کارشناسی ایشان هم بر رفع فیلتر گوگل‌پلی است.

اسلامی گفت: به هر حال این کسب‌وکار امروز به بیزنس بزرگی تبدیل شده که به نظر نمی‌رسد بتوان به راحتی آن را کنترل کرد؛ در حال حاضر بیشتر دسترسی‌ها به زمان پیش از فیلترینگ برگشته و آنچه به جا مانده نارضایتی‌های جدی، مشکلات امنیتی و تحمیل هزینه خرید فیلترشکن به خانوار است.

این کارشناس درباره عوامل تاثیرگذار بر قیمت فیلترشکن توضیح داد: قیمت این سرویس را سختی دسترسی به آن مدیریت می‌کند؛ وقتی دسترسی به فیلترشکن سخت می‌شود در شرایطی که بخشی از جامعه در فضا‌های فیلترشده از قبیل اینستاگرام، تلگرام و توییتر کسب‌وکار خود را به طور مستقیم و غیرمستقیم پیش می‌برند، ناچار به پرداخت هزینه فیلترشکن هر قدر هم بالا هستند، زیرا در غیر این صورت با از بین رفتن کسب‌وکار خود مواجه می‌شوند و اینجا دیگر عرضه و تقاضا در قالب یک رفتار اقتصادی مطرح نیست.

وی تصریح کرد: به یقین اخلاق ملی و دینی جامعه ایرانی دسترسی به سایت‌های غیراخلاقی یا ضدامنیت ملی را تحمل نمی‌کند با این حال دامنه فیلترینگ امروز به اندازه‌ای وسیع شده که حتی کسانی که درگیر این چالش‌های غیراخلاقی و غیردینی نیستند با فیلترینگ در کشمکش هستند.

اسلامی در ادامه از ناامن بودن مبادی تامین فیلترشکن گفت و اظهار کرد: مبادی امن نیستند، زیرا کسب‌وکار‌های فعال در این حوزه شناسایی نشده‌اند و ارتباطات تامین‌کنندگان داخلی با اشخاص حقیقی و حقوقی است که در خارج از کشور هستند در نتیجه ما با هیچ مجموعه پاسخگویی مواجه نیستیم و حتی در داخل حاکمیت نیز کسی نمی‌تواند شناسایی کند که چه مجموعه‌هایی فیلترشکن عرضه می‌کنند و البته که تامین‌کنندگان سعی دارند خود را در بالاترین سطح ناشناخته بودن نگاه دارند تا کسب‌وکارشان دچار مشکل نشود.

دیگر خبرها

  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • پرسپولیس-آلومینیوم با یک داور تکراری
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • خاندزوی: بدهی‌های ایران تا سال قبل را به صفر رساندیم
  • فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • توافق مالی در رختکن پرسپولیس برای نحوه تمدید قرارداد
  • سقف پرداخت حقوق در شرکت های دولتی چقدر است؟