Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مؤسسه قرآنی فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س)، پیرو شفاف‌سازی مالی صورت گرفته از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روابط عمومی مؤسسه قرآنی فرهنگی بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) گزارشی از عملکرد آموزشی، فرهنگی و مالی بیت‌الاحزان در سال 96 را در راستای تنویر و آگاهسازی افکار عمومی ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عملکرد آموزشی ـ فرهنگی بیت‌الاحزان در سال 96
مهدی شهسوار، مدیر روابط عمومی مؤسسه بیت‌الاحزان گفت: در سال 1396، هشت شعبه جدید در شهر نیریز استان فارس، روستای آهوان(شهرستان قلعه گنج کرمان)، بخش جازموریان(شهرستان رودبار جنوب کرمان)، شهر آباده طشک(شهرستان نیریز فارس)، شهرستان رودهن تهران، آبادان خوزستان، روستای جایدشت(شهرستان فیروزآباد فارس) و روستای نصیرآباد(شهرستان فسا استان فارس) و همچنین سه مرکز شبانه‌روزی در شهرستان ملایر استان همدان، شهرستان آبادان استان خوزستان و شهر مقدس قم راه‌اندازی شد.
مدیر روابط عمومی بیت‌الاحزان با بیان این که راه‌اندازی شعبه و مراکز شبانه‌روزی در بیت‌الاحزان تابع آیین‌نامه و ضوابط خاصی است، ادامه داد: برای راه‌اندازی یک شعبه یا مرکز شبانه‌روزی، باید شخصی که دارای صلاحیت‌های مندرج در آیین‌نامه تأسیس شعب است، مسئولیت را قبول کند و در صورت ارائه تعهدات لازم با هماهنگی و مجوز معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوز تأسیس شعبه یا مرکز شبانه‌روزی از سوی مؤسسه بیت‌الاحزان صادر می‌شود که تاکنون جهت تمامی مراکز و شعب بیت‌الاحزان این روند رعایت شده است.
مسئول ستاد تبلیغات و اطلاع‌رسانی بیت‌الاحزان، شعب مؤسسه را از لحاظ مالی مستقل از مرکز مدیریت مؤسسه عنوان کرد و افزود: مسئولان شعب بیت‌الاحزان موظفند هزینه‌های اداره شعبه و حقوق و مزایای پرسنل و اساتید را از راه‌هایی مانند اخذ شهریه از قرآن‌آموزان، صندوق نذورات، موقوفات قرآنی، هدایای مردمی و این قبیل امور تأمین نمایند و مرکز مدیریت بیت‌الاحزان از لحاظ مالی امکان مساعدت به شعب را ندارد.
شهسوار یکی دیگر از فعالیت‌های شعب مؤسسه بیت‌الاحزان را برگزاری سه نوبت آزمون‌های داخلی در این سال برشمرد و اظهار کرد: در مجموع هفت هزار و 155 نفر رشته در این آزمون‌ها ثبت نام کردند که شامل دو هزار و 572 نفر در سطوح مختلف رشته حفظ، دو هزار و 569 نفر در رشته روخوانی و روان‌خوانی، هزار و 165 نفر در رشته ترجمه و مفاهیم و 759 نفر در رشته تجوید قرآن است که از این بین تعداد سه هزار و 134 نفر موفق به قبولی در این آزمون‌ها شده و گواهی قبولی از مؤسسه دریافت کردند.
وی افزود: در بیش از 85 مهد و پیش‌دبستانی قرآن محور مؤسسه نیز در این سال، سه هزار و 261 نونهال قرآنی تحت آموزش‌های قرآنی قرار گرفتند.
مدیر روابط عمومی بیت‌الاحزان درباره دیگر برنامه‌های بیت‌الاحزان در این سال به راه اندازی سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات مؤسسه، برگزاری دوره‌های تربیت معلم قرآن، برگزاری دومین سال تحصیلی حوزه علمیه قرآن محور، برگزاری دوره تربیت معلم و آمادگی کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث تحت عنوان دانشسرای باقرالعلوم(ع)، جذب 25 قرآن‌آموز از کشور عراق، حضور 1000 قرآن‌آموز طرح ملی رحله در طرح قرآنی 1451 اشاره کرد.
گزارش بودجه‌های دریافتی دولتی مؤسسه، دلیل تخصیص و محل هزینه کرد
وی در ادامه با اشاره به مساعدت‌های ارگان‌های دولتی از قبیل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به مؤسسه بیت‌الاحزان در سال 96 جهت طرح ملی رحله و مراکز شبانه‌روزی حفظ یکساله، گزارشی از عملکرد و ریز هزینه این مراکز و نیز میزان دریافتی مؤسسه از بخش دولتی ارائه کرد.
شهسوار با بیان اینکه مؤسسه بیت‌الاحزان برای سومین سال پیاپی در تابستان 96 طرح ملی رحله را بین 26 مرکز در 11 استان کشور برگزار کرد، افزود: در ابتدای طرح تعداد هزار و 889 جوان 14 تا 22 ساله نام‌نویسی کردند و پس از مصاحبه تخصصی، هزار و 346 نفر جهت ورود به دوره برگزیده شدند.
مسئول ستاد تبلیغات و اطلاع‌رسانی بیت‌الاحزان تعداد قرآن‌آموزانی که در پایان دوره موفق به حفظ یک تا چهار جزء از قرآن کریم شدند هزار و 279 نفر خواند و افزود: از این تعداد، 210 نفر حافظ یک جزء، 421 نفر حافظ دو جزء، 499 نفر حافظ سه جزء و 149 نفر حافظ چهار جزء قرآن کریم شدند.
شهسوار تعداد کادر آموزشی طرح ملی رحله سه را 143 نفر و کادر اجرایی را نیز 31 نفر عنوان کرد و گفت: جهت این طرح مبلغ 18 میلیارد و 810 میلیون ریال هزینه شده است که جهت شفاف‌سازی بیشتر آنالیز ریز هزینه‌های این طرح در سال 1396 جهت 26 مرکز برگزارکننده ارائه می‌شود.

مدیر روابط عمومی بیت‌الاحزان در ادامه از تجلیل از 247 حافظ کل قرآن خود در قالب جشنواره ملی جبرئیل امین در سال 1396 گفت و افزود: از این تعداد 131 نفر بانوان تربیت‌یافته شعب مؤسسه و 116 نفر آقایان تربیت یافته مراکز شبانه‌روزی حفظ قرآن بودند.
وی میزان هزینه‌کرد مؤسسه جهت هشت مرکز شبانه‌روزی حفظ یکساله خود در سال 96 را 22 میلیارد و 851 میلیون ریال برآورد کرد و گفت: در این مراکز تعداد 135 نفر حافظ کل و 20 جزء قرآن کریم تربیت شده‌اند و مجموعا 32 کادرآموزشی و اجرایی در این مراکز مشارکت داشته‌اند که جهت تنویر افکار عمومی ریز هزینه‌کرد این مراکز نیز ارائه می‌شود:

مسئول ستاد تبلیغات و اطلاع‌رسانی بیت‌الاحزان با اشاره به مساعدت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرح ملی رحله و مراکز شبانه‌روزی حفظ یکساله بیت‌الاحزان، گفت: در سال 96 مجموعاً مبلغ 150 میلیون تومان جهت این طرح‌ها به حساب مؤسسه واریز شده است که تمامی این مبلغ صرفاً بخشی از حقوق اساتید و کادر اجرایی طرح را تأمین کرده است.
وی با بیان این‌که هزینه ماهانه 171 شعبه بیت‌الاحزان در سال 96 به طور میانگین حدود 544 میلیون تومان بوده است، افزود: در آزمون سراسری حفظ و مفاهیم سال 1396 تعداد پنج هزار و 856 قرآن‌آموز از شعب و مراکز شبانه‌روزی بیت‌الاحزان ثبت نام کردند که با توجه به میزان قبولی مؤسسه در این آزمون مبلغ 110 میلیون تومان مساعدت از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شعب بیت‌الاحزان بر اساس جدول قبولی آزمون تخصیص داده شد.
شهسوار همچنین از تخصیص مبلغ 296 میلیون تومان مساعدت سازمان اوقاف و امور خیریه طی چند مرحله به مؤسسه بیت‌الاحزان در این سال خبر داد و درخصوص هزینه‌کرد آن گفت: از مبلغ مذکور بخشی جهت تأمین حقوق اساتید و پرسنل طرح ملی رحله و مراکز شبانه‌روزی حفظ یکساله، قسمتی صرف برگزاری گردهمایی حافظان کل قرآن و قسمتی جهت تکمیل ساختمان در حال ساخت آشپزخانه مراکز شبانه‌روزی بیت‌الاحزان هزینه شده است.
مدیر روابط عمومی بیت‌الاحزان افزود: هزینه‌های این مؤسسه مردمی در سال 1396، 10 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است و مجموع مساعدت‌های دریافتی از وزارت ارشاد و سازمان اوقاف حدود 560 میلیون تومان بوده است که آن هم بر اساس فعالیت‌های مصوب و مورد تأیید ارگان‌های مذکور بوده است.
وی بیان کرد: این مساعدت‌ها براساس تفاهم‌نامه قبلی و پس از اتمام طرح و ارسال گزارش مستند و مکتوب از این فعالیت‌ها واریز شده و در واقع مبالغ واریزی بر اساس تربیت هزار و 279 حافظ اجزاء آقا در سومین دوره طرح ملی رحله در 26 نقطه کشور و 247 حافظ کل قرآن و قبولی آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم انجام شده است.
مسئول ستاد تبلیغات و اطلاع‌رسانی بیت‌الاحزان گفت: اگر بخواهیم با نگاه آماری به میزان مساعدت دریافتی مؤسسه از مجموعه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف جهت طرح ملی رحله و مراکز شبانه‌روزی بنگریم متوجه می‌شویم که این مبلغ تنها 9 درصد از هزینه‌های طرح را پوشش داده است.
وی با یادآوری اینکه در طلیعه پنجمین دهه انقلاب اسلامی ایران شایسته است جامعه قرآنی کشور با اتحاد و انسجام در جهت ترویج قرآن در جامعه گام بردارند و از اختلاف و مسائل حاشیه‌ای دوری کنند به فعالان قرآنی توصیه کرد: به جای طرح برخی ادعاهای تفرقه‌برانگیز در فضای رسانه‌ای که زیبنده جامعه قرآنی نیست، از ظرفیت این فضا به منظور پیگیری مطالبه به حق خود از قوای قانون‌گذاری و اجرایی کشور در راستای توجه بیشتر نهاد حاکمیتی به فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی استفاده کنند.
شهسوار با اشاره به برخی شبهات مطرح شده در فضای مجازی پیرامون نحوه دریافت مساعدت‌های دولتی، گفت: مؤسسه بیت‌الاحزان در سال 96 جهت تربیت یک‌ساله شبانه‌روزی هر حافظ کل قرآن به طور متوسط 16.5 میلیون تومان هزینه‌ کرده است و مساعدت‌های دولتی در قیاس با هزینه‌های انجام شده بسیار ناچیز بوده است.
مدیر روابط عمومی بیت‌الاحزان با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری جهت تربیت 10 میلیون حافظ قرآن از مؤسسات و فعالان قرآنی درخواست کرد افق دید خود را گسترش دهند؛ چرا که قیاس یک مؤسسه کوچک با یک مؤسسه کشوری و اثرگذار که هرساله پذیرای جوانانی از اقصی نقاط کشور و برخی کشورهای خارجی است، قیاسی اشتباه است و منطق حکم می‌کند، مساعدت دولتی به سمت فعالیت‌های اثرگذار و ثمربخش هدایت شود.
مدیر روابط عمومی بیت‌الاحزان با تشکر از شفاف‌سازی صورت گرفته توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مؤسسات قرآنی کشور را به ارائه شفاف عملکرد آموزشی، فرهنگی و مالی خود توصیه کرد و افزود: روابط عمومی مؤسسه بیت‌الاحزان آمادگی دارد هر گونه سؤال و ابهامی در خصوص فعالیت‌ها و مسائل مالی خود را به صورت شفاف و مستند در اختیار رسانه‌ها و افکار عمومی قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۰۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، راضیه سلطان عباسی ندوشن در اولین جلسه شورای اداری حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳ ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی و قبولی طاعات و عبادات و تبریک سال جدید به همکاران این مدیریت با اشاره به کلام امیرالمومنین(ع) در خطبه ۱۹۲، اظهار داشت: از نشانه‌های متقین، این است که در دینداری نیرومند و در عین دور اندیشی، نرم خو هستند.

وی با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری(حفظه الله) و اهمیت پیوست برنامه‌های فرهنگی به طرح‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم و همه چه بخواهند، چه نخواهند، هوا را تنفس می‌کنند و به هوا برای ادامه حیاتشان نیاز دارند.
 
کارشناس دینی بیان کرد: ما طلاب مدارس علمیه خواهران استان هرمزگان باید در جهاد تبیین و گسترش امر فرهنگی بکوشیم، به خصوص فضای گفتمانی جامعه را قرآنی کنیم.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان تصریح کرد: مردم ما می‌توانند به‌واسطه قرآن نیازهای خودشان را برطرف کنند؛ طبق فرمایشات و توصیه‌های مقام معظم رهبری که فرمودند، گفتمان قرآن تبدیل به گفتمان غالب جامعه شود، باید دانش آموزان ما با قرآن مانوس شده به گونه‌ای که وقتی در کنار یکدیگر هستند، براساس آیات قرآن فکر کنند، حرف بزنند و مسائل را حل کنند.
 
عباسی اظهار کرد: لازمه گفتمان سازی قرآنی این است که آنقدر کار شود، آنقدر مسلم شود که از نقشه شهری اسلامی تا رفتار اجتماعی و تربیت خانوادگی، همه قرآنی شود که ان‌شاءالله با یک طراحی جدید تمام مسائل با نقشه و راهبرد قرآنی حل شود و به نقطه مطلوب برسد.
 
وی یادآور شد: در قرآن آیات مختلفی در بخش تعلیم، تربیت، فرهنگ، فرهنگ سازی پوشش در قرآن، فرهنگ سازی غذا خوردن در قرآن، فرهنگ سازی همسایه داری، وجود دارد.
 
کارشناس دینی تصریح کرد: با توجه به طراحی جدید در زمینه آیات کلیدی قرآنی، باید سراغ آیات کلیدی رفت و به حفظ آیات قرآن توصیه شود و همه باید فضای زندگی و اجتماعی خودشان را با آیات توامان کنند.
 
وی با اشاره به طرح مسطورا با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه های قرآنی، ابراز کرد: ان‌شاءالله هر معاونت با الگو گرفتن از این طرح از چشم انداز افق۱۴۱۴ و سیاست‌های تعریف شده کار را پیش ببرد و چشم انداز یکساله داشته باشد.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان خاطرنشان کرد: هدف جهاد تبیین که طبق بیانات حضرت آقا، دین و معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) است باید به گونه‌ای باشد تا جوابگوی شبهه‌های پراکنده در جامعه و افکار عمومی باشد، لذا لازم است هر سه معاونت یک کار واحد برای میدان‌های عملیاتی طراحی و اجرا کنند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • بیست‌وچهارمین دوره حفظ تخصصی مؤسسه جامعه القرآن‌ برگزار می‌شود
  • تربیت حافظان قرآن در موسسه بیت‌الاحزان قم
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • پروانه فعالیت ۵ موسسه فرهنگی قرآن و عترت در سنندج صادر شد
  • حق هنر کتابت قرآن ادا نمی‌شود
  • ثبت‌نام ۴۴۶۶ یزدی در طرح ۴۰۰۰ حافظ ۴۰۰۰ شهید