Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت:رویکرد شایسته سالاری و جذب استعدادها در این رشته،از جمله راهکارهایی است که می‌تواند در علوم انسانی مفید باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر حمید عرفانیان خان زاده در نخستین همایش تخصصی تعالی و تحول درعلوم انسانی وآشنایی اساتید با روش اجرایی کرسی‌های ترویجی و نظریه پردازی که در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بومی سازی علوم انسانی با مسیر درست، دنبال کردن آیین نامه ارتقا و رکود علمی، رویکرد شایسته سالاری و جذب استعدادها در این رشته، کارکرد مشارکتی دانشگاه و جامعه و حوزه، بازنگری و برنامه‌ریزی منسجم برای تحول در علوم انسانی، تدوین درست معیارهای علوم انسانی در صدا و سیما و در نهایت تغییر رویکرد در آموزش و پرورش و نیز تغییر اولویت در انتخاب رشته‌ها در آموزش و پرورش از جمله راهکارهایی است که می‌تواند در علوم انسانی مفید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: علوم انسانی بیشتر از زاویه نقد مورد التفات قرار گرفته است و بیشتر صاحب‌نظران دانشگاهی و حتی غیر دانشگاهی به کاربردی بودن آن پرداخته و یا پای را فراتر می‌گذارند و وجود علمی بودن حوزه مطالعات انسانی را مورد تردید قرار می‌دهند. در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که سیر تحولات آن سریع است و کارکردهای علمی بیشتر از سایر کارکردها در فضای عمل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در خصوص اهمیت تعالی منابع انسانی، تصریح کرد: این شکاف منجر به بی اعتمادی به نظام آموزشی در فضای علوم انسانی شده است. اگرچه جایگاه علوم انسانی در تعالی یک جامعه بر فردی پوشیده نیست و مقام معظم رهبری هم در این خصوص هشدار دادند و حرکت‌هایی برای تغییر این رویکرد آغاز شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: کاهش این شکاف می‌تواند به کاربردی شدن علوم انسانی کمک شایانی کند و منجر به این شود که نگاه را تغییر دهد و در یک کلام منجر به تعالی علوم انسانی شود. البته واضح است که زمانی امکان فوق مهیاست که قبل از هر چیزعلل وجود این شکاف را بدانیم و متناسب با آن راهکار ارائه دهیم.

وی عنوان کرد: علل و عوامل پیدایش این شکاف در علوم انسانی به طور عمده و در رشته مدیریت به مواردی مانند اینکه خاستگاه تئوری‌های غرب است، به روز نشدن اساتید، مدیران ما علمی نیستند، رویکرد و نگرش جامعه به علوم درآمدزا و بلاتکلیفی دانشگاه در فلسفه آموزش علوم انسانی اطلاق می‌شود.

عرفانیان خان‌زاده خاطر نشان کرد: برای حل این مشکل و بومی‌سازی، چند سالی است فعالیت‌هایی در این زمینه انجام شده و نتایج در بعضی زمینه‌ها بد نبوده است اما در تعدادی رشته مسیر مناسبی انتخاب نشده است به عنوان مثال، در رشته مدیریت اساتید دانشگاه انتخاب شدند که کمی مساله‌ساز است.

وی بیان کرد: در خصوص کهنه اندیشی و آموزش کهنه مواردی مانند مباحث مربوط به یک قرن قبل است، سر فصل‌های اساتید با وزارت علوم به روز نیست و به روز نبودن اساتید مطرح می‌شود اما در دانشگاه MIT با نگاه برنامه‌ریزی پویا، سناریو نویسی و آینده پژوهی جلوتر از زمان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اظهار کرد: مدیران ما به شدت تحت تاثیر نظام سیاسی حاکم در هر دوره چهار الی هشت ساله هستند و عمر خدمتی مدیران دو الی چهار سال است. با تغییر تفکر از اصلاح طلب به اصول‌گرا یا بر عکس، مدیران عوض می‌شوند لذا فرصت برای اجرا و دنبال نمودن یک تئوری علمی و رفتار علمی داده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: سوالی که در ذهن ایجاد می‌شود این است که اساساً دنبال تولید علم هستیم و یا به دنبال تولید تکنیسین، دانشگاه‌ها با ماهیت علوم انسانی، معمولاً عالم پروری می‌کنند در حالی که سایر دانشگاه‌ها می‌توانند به خوبی علم را با عمل گره بزنند و تکلیف مشخص شود


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تحول علوم انساني خراسان رضوي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۰۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل ۴۰۰ پرستار، ۴۹۰ نیروی حوزه سلامت خانواده، ۲۰۹ کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، گفت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت مورد توجه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیر تا 200 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.

وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت مورد نظر طرح سلامت خانواده است؛ بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم و در موضوع سرطان نیز یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح سراج با توجه به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.

مصری بیان کرد: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.

وی خاطرنشان کرد: بین 23 تا 27 رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقای سلامت در شهر شود. اکنون 300 هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به 400 نفر هیأت علمی برسد.

وی افزود: همچنین یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل 400 پرستار، 490 نیروی حوزه سلامت خانواده، 209 کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود.

مصری در ادامه گفت: در سرانه تخت، قم بین استان‌های آخر قرار دارد و تلاش داریم با جایگزینی تخت‌های قدیمی و ایجاد تخت‌های جدید این کمبود را جبران کنیم. در این راستا 250 تخت مادر و کودک در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که به زودی 12 خودرو وارد ناوگان اورژانس 115 می‌شود، اضافه کرد: 35 هزار مترمربع فضای آموزشی کمبود داریم؛ از سوی دیگر نیاز است دانشکده توانبخشی و داروسازی در استان احداث شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

مصری با اشاره به سیاست جوانی جمعیت، گفت: با تلاش مسوولان، شاخص فرزندآوری در سال جاری نسبت به پارسال،‌ نیم‌ واحد در استان قم ارتقا یافت و دلیل آن زیست بوم فرهنگی و مذهبی استان است؛ این رشد شاخص خوبی است و باید ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: جوانی جمعیت سلامت‌ساز است و باعث بالندگی اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • آزمون کنکور سراسری فردا در گیلان
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟