Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرطان، عارضه‌ای که از نگاه بسیاری درمان قطعی ندارد و باید منتظر مرگ نشست، اما «کار تی سل تراپی» یکی از انواع روش‌های سلول درمانی است که امید بیماران مبتلا به سرطان خون و لنفوم را برای درمان قطعی کرد. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سرطان، عارضه‌ای است که از نگاه بسیاری درمان قطعی ندارد و باید منتظر مرگ نشست، اما تحقیقات محققان در دنیا روزنه‌های امیدی را فراروی مبتلایان این بیماری گشوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «کار تی سل» تراپی یکی از انواع روش‌های سلول درمانی است که امید بیماران مبتلا به سرطان خون و لنفوم که به انواع درمان‌هایی همچون شیمی درمانی، رادیوتراپی و پیوند مغز استخوان پاسخ نداده اند، افزایش داده است. این روش برای نخستین بار سال ۲۰۱۷ از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز دریافت کرد و به فاصله چند ماه دو نوع کارتی سل تراپی تایید این سازمان را کسب کرد.

فاطمه رهبری زاده عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس که تاکنون تحقیقات بسیاری را در این حوزه انجام داده است درباره این روش توضیحاتی را ارائه داد و بیان کرد: در روش درمان سرطان خون با کار تی لنفوسیت‌های «T» مهندسی شده ساخته می‌شود که قابلیت شناسایی و انهدام سلول‌های سرطانی را دارد. این سلول‌ها دسته‌ای از سلول های سیستم لنفوسیتی هستند و با تزریق این سلول‌های مهندسی شده به فرد سرطانی این سلول‌ها می‌توانند سلول‌های بدخیم را از بین برند.

وی ادامه داد: در بدن افراد مبتلا به سرطان لنفوسیت‌های «T» دچار نقص می‌شوند و قادر به تشخیص سلول‌های سرطانی نیست؛ بنابراین سیستم ایمنی فرد تضعیف می‌شود.

سلول‌های سرطانی نابود می‌شوند
رییس مرکز تحقیقات و توسعه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس همچنین عنوان کرد: پس سلول‌های «T» از بدن فرد گرفته می‌شود و کار مهندسی سلول‌ها با انتقال ژن به آن‌ها انجام می‌شود. با دستکاری ژنتیک این سلول‌ها دارای گیرنده جدیدی در سطح خارجی سلول می‌شوند و قابلیت شناسایی آنتی ژن‌های سرطانی را پیدا می‌کنند. پیامی که در اثر برخورد با آنتی ژن‌های سرطانی در داخل سلول‌های تی ایجاد می‌شود سلول‌های «T» را فعال می‌کند و مبارزه قوی با سلول‌های سرطانی آغاز می‌شود.

رهبری زاده درباره مشکلات برای استفاده از این شیوه درمانی گفت: تا ۹۶ درصد پاسخ مثبت این درمان در دنیا گزارش شده است. مشکل روش درمانی این است که هزینه بالایی دارد و هزینه درمان به حدی بالا است که حتی در کشور‌های اروپایی و امریکایی نیز برای مردم پرداخت آن مشکل است.

ایران در مسیر درمان سرطان‌های خون و لنفوم
به گفته وی، در ایران نیز محققان در گروه بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس از سال ۱۳۸۴ تحقیقات و پژوهش‌ها در این حوزه را شروع کردند. در این بازه زمانی انواع مدل‌ها و نسل‌های مختلف کار تی سل بررسی شده است. همچنین دانشجویانی نیز فارغ التحصیل شدند و در حال حاضر در سایر مراکز تحقیقاتی مشغول فعالیت هستند.

رهبری زاده همچنین ابراز کرد: از دو سال پیش ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی برای تشریح تحقیقات جهت درمان سرطان خون و غدد لنفاوی حمایت‌های موثری را به این تحقیقات در دانشگاه تربیت مدرس اختصاص داده است. خوشبختانه در سال جاری تعدادی از سازه‌های ساخته شده در این تحقیقات نتایج خوبی را در سطح کشت سلول در آزمایشگاه نشان داد، اما هنوز مسیر طولانی برای رسیدن به فاز آزمون‌های کلینیکال وجود دارد. اما همه در تلاش هستیم تا هر چه زودتر محصولی با قیمت مناسب به دست بیماران ایرانی برسد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۱۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان مرکز سرطان جان هاپکینز مریلند دریافتند که ترکیب ایمونوتراپی با یک واکسن ضد تومور شخصی سازی شده باعث افزایش روند کوچک شدن تومور در مقایسه با ایمونوتراپی به تنهایی می‌شود.

سرطان کبد ششمین سرطان شایع در جهان است. محققان تخمین می‌زنند که در سال ۲۰۲۰ ۹۰۵۷۰۰ نفر به سرطان کبد مبتلا شده‌اند و پیش بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۴۰ به ۱.۴ میلیون نفر برسد.

کارسینوم هپاتوسلولار (HCC) شایع‌ترین نوع سرطان کبد است که بیش از ۸۰ درصد موارد را شامل می‌شود.

یکی از جدیدترین گزینه‌های درمانی برای HCC، ایمونوتراپی است- درمانی که از سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. با این حال، مطالعات گذشته نشان می‌دهد که تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد از تشخیص‌های HCC به ایمونوتراپی پاسخ می‌دهند و حدود ۳۰ درصد ممکن است مقاوم باشند.

اکنون، نتایج یک کارآزمایی بالینی اولیه نشان می‌دهد که افراد مبتلا به HCC تحت درمان با ایمونوتراپی و واکسن شخصی‌سازی شده ضد تومور در مقایسه با افرادی که فقط ایمونوتراپی دریافت می‌کنند، دو برابر بیشتر احتمال دارد که کوچک شدن تومور را تجربه کنند.

این کارآزمایی بالینی اولیه برای GNOS-PV۰۲- یک واکسن DNA شخصی سازی شده بود.

«مارک یارچوآن»، سرپرست تیم تحقیق، توضیح داد: «اساساً هدف GNOS-PV۰۲ آموزش سیستم ایمنی برای تشخیص آنتی‌ژن‌های موجود در سرطان است تا سیستم ایمنی بهتر بتواند سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و به آنها حمله کند.»

وی در ادامه افزود: «این واکسن برای سرطان هر بیمار شخصی سازی شده است. همانطور که هر فرد دارای اثر انگشت منحصر به فرد است، هر سرطانی مجموعه‌ای از آنتی ژن‌های منحصر به فرد خود را دارد که از جهش‌های DNA منحصر به فرد در سرطان مشتق شده‌اند.»

برای ساخت یک واکسن شخصی‌سازی شده، ابتدا نمونه‌برداری از سرطان گرفته می‌شود و DNA سرطان برای شناسایی آنتی‌ژن‌های منحصربه‌فرد بالقوه درون سرطان توالی‌یابی می‌شود. سپس یک واکسن شخصی ساخته می‌شود که آنتی ژن‌های منحصر به فرد شناسایی شده در تجزیه و تحلیل بیوپسی تومور را رمزگذاری می‌کند.

GNOS-PV۰۲ همراه با داروی ایمونوتراپی pembrolizumab استفاده شد.

سازمان غذا و دارو آمریکا در نوامبر ۲۰۱۸ مجوز دارو پمبرولیزوماب را برای درمان HCC صادر کرد.

یارچوآن گفت: «علیرغم پیشرفت‌های اخیر در درمان HCC، تنها تعداد کمی از بیماران به درمان‌های سیستمیک فعلی پاسخ می‌دهند و پیش‌آگهی بیماران مبتلا به بیماری پیشرفته نسبت به سایر انواع تومور پایین‌تر است.»

به گفته یارچوآن، «ما آموخته‌ایم که واکسن‌ها می‌توانند سلول‌های ایمنی را قبل از از بین بردن سلول‌های سرطانی خسته کنند. به همین دلیل، واکسن‌های سرطان کنونی اغلب با سایر درمان‌های فعال کننده سیستم ایمنی مانند پمبرولیزوماب ترکیب می‌شوند. این درمان از فرسودگی سلول‌های T ناشی از واکسن جلوگیری می‌کند.»

محققان ۳۶ شرکت کننده را برای این کارآزمایی بالینی انتخاب کردند. همه شرکت کنندگان ترکیبی از واکسن GNOS-PV۰۲ و پمبرولیزوماب را دریافت کردند.

در پایان مطالعه، محققان دریافتند که تقریباً یک سوم شرکت‌کنندگان کوچک شدن تومور را تجربه کردند، که تقریباً دو برابر تعداد افرادی است که در مطالعات ایمونوتراپی به تنهایی برای HCC دیده شده‌اند.

علاوه بر این، حدود ۸ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه پس از دریافت درمان ترکیبی، هیچ شواهدی از وجود تومور نداشتند.

یارچوآن اظهار داشت: «این خبر بسیار دلگرم کننده است. گام تحقیقاتی بعدی باید یک آزمایش بزرگ‌تر فاز دوم در درمان خط اول باشد.»

کد خبر 6084910

دیگر خبرها

  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • راز مرگ پسر ۲۲ ساله گمشده برملا شد
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه با دستاورد محققان ایرانی
  • ضرورت ایجاد بانک سلولی برای درمان بیماران دیابتی
  • ارتباط عجیب میان یک جلبک دریایی و بقای انسان‌!
  • روزنه امید برای بیماران مبتلا به سرطان خون