Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@21:07:29 GMT

چهره سال هنر انقلاب اسلامی در فارس انتخاب می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۱۷۴۳

چهره سال هنر انقلاب اسلامی در فارس انتخاب می‌شود

به گزارش ایكنا از فارس، محمد کرم‌اللهی، رئیس حوزه هنری فارس امروز، 30 بهمن‌ماه در حاشیه نخستین نشست ستاد انتخاب چهره برتر هنر انقلاب اسلامی در سال جاری در این استان گفت: حوزه هنری به سنت سال‌های گذشته در روز 20 فروردین چهره سال هنر انقلاب اسلامی را در سطح کشور معرفی می‌کند.
وی افزود: از مدت‌ها قبل پیگیر آن بودیم که سهم هنرمندان انقلاب اسلامی استان‌ها در این رویداد ادا شود و لااقل هیئت انتخاب با دیدی وسیع و جامع هنرمندان استان‌ها را نیز در این رابطه ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس ادامه داد: چندی پیش نیز اداره‌کل امور استان‌ها در این رابطه نظرسنجی خوبی از استان‌ها داشت که با تشکیل کارگروهی سعی کردیم زبده نظرات بچه‌های فارس را منتقل کنیم.
وی گفت: خوشبختانه امسال آیین‌نامه خوبی تدوین شده که البته نیاز به تکمیل در حین اجرا دارد اما در نوع خود تلاش قابل توجهی است خصوصاً که تعریف خوبی از جشنواره‌ها و رقابت‌های ملی نیز با ذکر اسامی آنان همزمان با این آیین‌نامه ارسال شده است.
کرم‌اللهی بیان کرد: بر این اساس در حوزه هنری استان کارگروهی تعریف شده که در 7 عرصه هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، هنرهای تصویری، آفرینش‌های ادبی، ادبیات پایداری و انقلاب اسلامی، موسیقی و پژوهش ادب و هنر برترین‌ها را نامزد کنند.
وی افزود: در ادامه هیئتی متشکل از جمعی از مدیران و تصمیم‌گیران فرهنگی و هنری استان و هنرمندان پیشکسوت و شاخص و نخبه گرد هم می‌آیند تا از بین این نفرات یک نفر را به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی به ستاد مرکزی هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی کنند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: مواردی همچون خلق یا انتشار اثر با گستره مخاطب بالا، فعالیت موثر در جبهه فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی و سوابق ارزنده در خصوص آموزش هنر به هنرمندان جوان انقلابی از جمله ملاک‌های این انتخاب است.
وی افزود: واکنش هنرمندانه به جریان‌های معارض فرهنگی، تجربه جریان‌سازی فرهنگی ـ هنری همسو با انقلاب اسلامی در سطح استان و کسب موفقیت و دریافت مقام و جوایز معتبر در رویدادهای ملی و یا بین‌المللی مهم از دیگر ملاک‌های انتخاب این چهره است.
کرم‌اللهی ادامه داد: این موارد باید در سال 1397 رخ داده باشد و اگر فردی در ملاک‌های 6 گانه فوق در سال‌های پیش فعالیت داشته برای انتخاب در سال 97 کفایت نمی‌کند و باید مدارک فعالیت در سال جاری وی لحاظ شده و ملاک گزینش باشد.
وی در پایان اظهار كرد: علاوه بر انتخاب این چهره امیدواریم زمینه‌ای فراهم شود تا ستاد هفته هنر انقلاب اسلامی در استان خود نیز بتواند از این چهره در هفته هنر انقلاب اسلامی در فروردین‌ماه آینده تقدیر کند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي هنر انقلاب اسلامي چهره سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۱۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد

هوش مصنوعی (AI) را می‌توان برای دیدن جزئیات تصاویری که از چشم انسان دور می‌مانند، آموزش داد. اکنون یک ابزار هوش مصنوعی، چیز غیرمعمولی را در مورد یک چهره در نقاشی رافائل شناسایی کرده: بخشی از این نقاشی را رافائل نکشیده است.

به گزارش فرادید، چهره مورد بحث متعلق به سنت جوزف است که در سمت چپ بالای تابلوی معروف به مدونا دلا روزا (یا بانوی گل سرخ) دیده می‌شود. 

در واقع محققان مدت‌هاست بر سر اینکه آیا این نقاشی واقعاً اثر رافائل است یا خیر بحث کرده‌اند. نتیجه‌گیری درباره منشأ یک اثر هنری به شواهد مختلفی نیاز دارد، با این حال روش جدیدتر تحلیل مبتنی بر الگوریتم هوش مصنوعی به حمایت از کسانی آمده که فکر می‌کنند دست‌کم برخی از ضربات به دست هنرمند دیگری انجام شده است. 

محققان بریتانیایی و آمریکایی یک الگوریتم تجزیه و تحلیل سفارشی را بر اساس آثاری که می‌دانیم نتیجه روش ویژه‌ی قلموکاری این استاد ایتالیایی است، توسعه دادند. 

حسن اوگیل، ریاضیدان و دانشمند کامپیوتر از دانشگاه برادفورد در بریتانیا، ماه دسامبر، پس از انتشار یافته‌های محققان توضیح داد: «با استفاده از تجزیه و تحلیل ویژگی‌های عمیق، از تصاویر تأیید شده نقاشی‌های رافائل استفاده کردیم تا کامپیوتر را آموزش دهیم که سبک او را تا حد بسیار دقیقی تشخیص دهد، از ضربه‌های قلم مو گرفته تا پالت رنگ، سایه‌ها و هر جنبه‌ای از کار.» 

«کامپیوتر نسبت به چشم انسان، سطوح عمیق میکروسکوپی را می‌بیند.» 

فرآیندهای یادگیری ماشینی معمولاً باید با مجموعه وسیعی از نمونه‌ها آموزش داده شوند، چیزی که همیشه در مورد آثار یک هنرمند تک در دسترس نیست. تیم در این مورد، برنامه از پیش آموزش‌دیده‌ای را که Microsoft به نام ResNet50 توسعه داده بود، همراه با یک تکنیک یادگیری ماشینی سنتی به نام Support Vector را اصلاح کرد. 

قبلاً ثابت شده بود این روش در شناسایی نقاشی‌های رافائل دارای دقت ۹۸ درصدی است. معمولاً آموزش روی عکس‌های کامل داده می‌شود، اما این بار آموزش روی جزئیات صورت‌ها متمرکز بود.

مدونا، کودک و سنت جان همگی آثار خلق‌شده رافائل در نظر گرفته می‌شوند، اما در مورد سنت جوزف اینطور نیست. محققان خاطرنشان می‌کنند در بحث‌های قبلی درباره اصالت این نقاشی، تصور می‌شد صورت سنت جوزف به خوبی سایر چهره‌های موجود در قاب، کشیده نشده است. احتمالاً شخص دیگری در کشیدن صورت سنت جوزف نقش داشته است

اوگیل می‌گوید: «وقتی دلا روزا را به طور کلی آزمایش کردیم، نتایج قطعی نبود.» 

«بنابراین، تک‌تک قطعات را آزمایش کردیم. تایید شد بقیه تصویر رافائل کشیده، اما چهره جوزف به احتمال زیاد کار رافائل نیست.» 

جولیو رومانو، یکی از شاگردان رافائل، احتمالاً خالق چهره چهارم بوده است، اما این نتیجه‌گیری به هیچ وجه قطعی نیست. این نمونه دیگری از فناوری مدرن است که اسرار نقاشی‌های کلاسیک را آشکار می‌کند، این بار با هوش مصنوعی. 

به گفته کارشناسان، مدونا دلا روزا در سال‌های ۱۵۱۸ تا ۱۵۲۰ روی بوم نقاشی شده است. اواسط دهه ۱۸۰۰ بود که منتقدان هنری در این که کل این اثر، کار رافائل باشد، دچار تردید شدند. 

اکنون درستی این تردیدها تقریباً با قطعیت به اثبات رسیده است، اگرچه تیم تحقیقاتی پشت این مطالعه تأکید میکند که این هوش مصنوعی به جای اینکه جایگزین متخصصان هنری شود، در آینده به کمک آن‌ها خواهد آمد. 

اوگیل می‌گوید: «این موردی نیست که فکر کنیم هوش مصنوعی جای انسان‌ها را میگیرد. فرآیند احراز هویت یک اثر هنری شامل بررسی بسیاری از جنبه‌های آن می‌شود، از منشأ آن گرفته تا رنگدانه‌ها، وضعیت اثر و غیره.»

با این حال، از این نوع نرم‌افزار می‌توان به عنوان ابزاری برای کمک به این فرآیند استفاده کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • آیین گرامی‌داشت روز هنر انقلاب اسلامی در استان سمنان
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب می‌شود
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • گفت‌وگو با مسعود نجابتی، چهره سال هنر انقلاب اسلامی/ پیش‌درآمد هنر انقلاب برای طرح تمدن نوین اسلامی