Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد انتشار امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه می‌تواند بخش‌هایی از مغز را که در نزدیکی گوشی قرار دارند تحریک کند و فعالیت آن بخش را افزایش می‌دهد. آفتاب‌‌نیوز : استفاده از تلفن همراه پیش‌تر نگرانی‌هایی را میان کاربران این وسیله ایجاد کرده بود، به طوری که بار‌ها مسئله‌هایی درباره احتمال ایجاد تومور‌های مغزی در پی استفاده از تلفن همراه مطرح شد که همین موضوع دانشمندان را به بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیسی این وسیله روی مغز سوق داد، اما نتیجه عکسی از این مطالعات به دست آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مطالعات تازه محققان درباره تاثیر استفاده از تلفن همراه، وجود هرگونه تاثیر مخرب از این وسیله را روی مغز رد کرد.
این مطالعات نشان می‌دهد، امواج رادیویی ناشی از استفاده از تلفن‌های همراه، بخش‌هایی از مغز را که در نزدیکی آنتن تلفن همراه قرار دارند، فعال‌تر می‌کند.
تا کنون نیز هیچ نشانه‌ای از آسیب دیدگی در این بخش از مغز (نزدیکی گوشی) با استفاده از تلفن همراه، دیده نشده است.
محققان در این آزمایش از۴۷ داوطلب، اسکن مغزی گرفتند تا تغییرات گلوکز‌های متابولیسم شده مغز آنان را هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه، بررسی کنند.
محققان در پی این آزمایش دریافتند ۵۰ دقیقه مکالمه با تلفن همراه، متابولیسم گلوکز را در بخش‌های مغزی نزدیک به گوشی تا هفت درصد افزایش می‌دهد.
تأثیر امواج ناشی از گوشی و آنتن تلفن همراه بر بدن انسانامواج گوشی و آنتن‌های تلفن همراه در زمره امواج فرکانس رادیویی قرار می‌گیرند، به عبارتی این محدوده مربوط به امواج غیر یونیزه کننده است که اثر تخریبی روی بافت‌های زنده نداشته و فقط منجر به افزایش دمای ناحیه‌ای از بدن می‌شوند که در معرض تابش قرار گرفته است.
میزان امواج در نزدیکی آنتن کمتر استانرژی جذب شده در بدن ناشی از آنتن تلفن همراه، در نزدیکی آنتن کمترین مقدار است و با دور شدن شخص تا فاصله ۱۰۰ متری افزایش و سپس شروع به کاهش می‌کند، از طریق دیگر با افزایش فاصله از آنتن، افزایش توان گوشی برای جلوگیری از کاهش کیفیت گیرندگی، توان ناشی از گوشی افزایش می‌یابد.
تأثیر امواج تلفن همراه بر کودکانکودکان بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند. کودکان به علت سیستم عصبی در حال رشد و جذب انرژی بیشتر از ناحیه سر، بیشتر در معرض خطر امواج تلفن همراه هستند و باید کودکان را از استفاده زیاد از تلفن همراه برحذر داشت.
افرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارندافرادی که تنظیم کننده ضربان قلب در بدن دارند با احتیاط از تلفن همراه استفاده کنند. افرادی که در بدن آن‌ها از قطعات کاشتنی مانند تنظیم کننده ضربان قلب استفاده شده، باید محدودیت در استفاده از تلفن همراه و حضور در میادین امواج فرکانس رادیویی داشته باشند، زیرا این موارد کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
تأثیر امواج تلفن همراه بر یادگیری و حافظهاستفاده از تلفن همراه ممکن است اثرات زیان آوری روی عملکرد‌های ادارکی انسان مانند حافظه و تمرکز ایجاد کند، با این وجود مطالعاتی که تشعشعات امواج فرکانس رادیویی با سطح پایین را بر روی حیوانات بررسی کرده، تاثیری برعملکرد‌های ادارکی گزارش نکرده است.
اثر موبایل بر گوشاثر موبایل بر گوش انسان در دراز مدت به صورت احساس اصوات اضافی تایید شده است. عموما توافق‌هایی بر این امر وجود دارد که انرژی فرکانس رادیویی باعث انبساط بافت‌های مغز می‌شود که ناشی از تغییرات حرارت کوچک، اما سریع بافت‌ها است.
این امر باعث ایجاد امواج فشاری می‌شود که از طریق جمجمه به گوش درونی فرستاده می‌شود، جایی که گیرنده‌های حساس صوتی در آن جا قرار دارند. به این ترتیب، اثر حرارتی موبایل بر گوش انسان در دراز مدت وبه صورت احساس اصوات وز وز، هیس هیس یا تق تق تایید می‌شود.
تأثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشمتاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی است بر اساس نتایج بررسی‌های علمی، تاثیر تشعشعات میدان‌های فرکانس رادیویی بر آغاز و رشد تومور‌های سرطانی ثابت نشده است.
جدیدترین یافته‌های حفاظت در برابر اشعه فدرال آلمان نیز خطر پیشرفت سرطان در اثر امواج تلفن همراه را تایید نکرده است، همچنین تاثیر تخریبی موبایل بر سلامتی چشم انسان منتفی اعلام شده است.
حرف آخرعده‌ای بالا رفتن سوخت و ساز در سلول‌های مغزی را نشانه بدی دانسته و از آن به عنوان زمینه ساز ایجاد تومور‌ها یاد کرده اند و عده‌ای دیگر این افزایش سوخت و ساز را به "افزایش فعالیت" تعبیر کرده و آن را مثبت در نظر گرفته اند. ‏ ‏
حقیقت امر این است که کل این ماجرا چیز چندان جدیدی نیست و تنها درصد و آمار ارائه شده در تحقیق فوق است که جدید به نظر می‌رسد، قبلا هم طی تحقیقاتی اعلام شده بود که امواج الکترومغناطیس موبایل می‌توانند توسط پوست و بافت‌های مجاور جذب شوند و حرارت به صورت موضعی کمی بالا رود، این بالا رفتن حرارت و افزایش جریان خون موضعی ناشی از آن می‌تواند باعث افزایش مصرف انرژی و افزایش سوخت و ساز در سلول‌های مغزی ناحیه شود.
سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۹۶ پروژه‌ای بین المللی را با نام پروژه میادین الکترومغناطیس (EMF Project) آغاز کرده است که در آن به جمع آوری شواهد مرتبط با تاثیر امواج الکترومغناطیس در سلامت افراد می‌پردازد، با این حال این سازمان اعلام می‌کند که تاکنون هیچ نشانه محکمی برای عوارض موبایل در سلامتی نیافته است و تنها مورد ثابت شده، افزایش میزان سوانح رانندگی به دنبال استفاده از موبایل است (که طبعا ربطی به امواج الکترومغناطیس ندارد) البته با توجه به این که بیشتر سرطان‌ها و تومور‌ها روندی تدریجی دارند و گاه تا علامت دار و قابل تشخیص شدن آن‌ها ده‌ها سال طول می‌کشد و از رواج تلفن همراه نیز کمتر از دو دهه می‌گذرد، نمی‌توان به صراحت نقش امواج موبایل در شکل گیری چنین تومور‌هایی را رد یا تایید کرد و باید منتظر تحقیقاتی که در سال‌های آینده انجام خواهند شد باشیم. ‏
منبع: تبیان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: امواج موبایل امواج پارازیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۱۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار/ این دو موبایل دیگر بروزرسانی دریافت نخواهند کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش زومیت، گوشی‌های وان پلاس ۸ و وان پلاس ۸ پرو که در سال ۲۰۲۰ معرفی شده بودند، به پایان چرخه‌ی عمر خود رسیدند. وان پلاس وعده داده بود که برای این گوشی‌ها سه سال به‌روزرسانی اندروید و چهار سال به‌روزرسانی امنیتی منتشر خواهد کرد.

طبق بیانیه‌ی رسمی، آخرین به‌روزرسانی وان پلاس ۸ دارای وصله‌ی امنیتی آوریل ۲۰۲۴ (فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳) است و OxygenOS 13.1.0.587 را برای کاربران به‌ارمغان می‌آورد. جدیدترین به‌روزرسانی گوشی وان پلاس ثبات و امنیت دستگاه را افزایش می‌دهد. به‌روزرسانی دردسترس کاربران هندی قرار گرفته است و به‌مرور برای سایر مناطق منتشر خواهد شد.

از مشخصات وان پلاس ۸ می‌توان به صفحه‌نمایش اولد ۹۰ هرتزی، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵، دوربین اصلی و سلفی ۴۸ و ۱۶ مگاپیکسلی، باتری ۴٬۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی و شارژ سریع ۳۰ واتی اشاره کرد. قیمت گوشی مذکور در زمان عرضه حدود ۷۵۰ دلار اعلام شده بود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899416

دیگر خبرها

  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون درمراکزنظامی کره‌جنوبی
  • کره‌جنوبی استفاده از گوشی آمریکایی آیفون را در مراکز نظامی ممنوع کرد
  • هشدار/ این دو موبایل دیگر بروزرسانی دریافت نخواهند کرد
  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت
  • دیجی کالا ؛ بزرگ ترین بازار آنلاین موبایل ایران
  • دستگیری سارقی که مجهز به پابند الکترونیک بود
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند