Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@22:46:40 GMT

افزايش 30 درصدي توليد روغن زيتون در کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۲۰۵۷

افزايش 30 درصدي توليد روغن زيتون در کشور

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مجري طرح زيتون معاونت باغباني وزارت جهاد کشاورزي گفت: امسال توليد روغن زيتون در کشور نسبت به پارسال بيش از 30 درصد افزايش يافت و ‫به 7100 تن رسيد.

به گزارش سه شنبه تارنماي وزارت جهاد کشاورزي، «رحمت الله پريچهر» افزود: پارسال حدود 5300 تن روغن زيتون در کشور توليد شد‫.
وي توليد روغن زيتون را از سياست ها و برنامه هاي مهم وزارت جهاد کشاورزي براي تامين نياز کشور عنوان کرد و ادامه داد امسال در پي افزايش توليد روغن زيتون، واردات اين محصول 2 هزار تن کاهش يافت‫.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وي، همسو با سياست هاي وزارت جهاد کشاورزي، امسال باغداران به سمت افزايش توليد روغن رفتند و 45 درصد دانه زيتون توليدي کشور به روغن و بقيه به کنسرو تبديل شد‫.
** امسال 100 هزار تن ميوه زيتون توليد شد
مجري طرح زيتون وزارت جهاد کشاورزي، مهمترين هدف از اجراي طرح توسعه و اصلاحات باغ هاي زيتون را افزايش توليد روغن با کيفيت عنوان کرد‫ و افزود: امسال بيش از يکصد هزار تن ميوه زيتون توليد شد؛ در حالي که پيش بيني ما 90 هزار تن بود‫.
پريچهر اعلام کرد سرانه مصرف روغن زيتون در ايران به حدود 180 گرم براي هر نفر رسيده اما در کشورهاي اروپايي تا 11 کيلوگرم است‫.
وي اضافه کرد: روغن زيتون ايران به دليل شرايط اقليمي از کيفيت خوبي برخوردار است و 60 درصد ارقام مانند رقم زرد و رقم روغني، بومي کشور است‫.
** اقدام هاي بين المللي
پريچهر يادآوري کرد ايران در سال 2018 به طور رسمي عضو شوراي بين المللي زيتون شد و براي توسعه همکاري با اين نهاد بين المللي و انتقال دانش و تجربيات آن، امسال با حضور دو کارشناس اسپانيايي يک کارگاه آموزشي چهار روزه را در قزوين براي محققان زيتون، باغداران و مديران به صورت علمي و عملي برگزار کرد‫.
وي از معرفي آزمايشگاه موسسه ملي استاندارد، آزمايشگاه سازمان غذا و دارو و ايستگاه تحقيقات رودبار به شوراي بين المللي زيتون خبر داد و ادامه داد: آزمايشگاه ها در حال گذراندن مراحل اخذ مرجعيت بين المللي براي انجام آزمايش هاي مربوط به کنترل کيفيت روغن زيتون هستند.
«در ارزيابي حسي روغن زيتون براي تعيين کيفيت، ايستگاه تحقيقات رودبار مراحل اخذ مرجع بين المللي شدن را طي مي کند»‫.
به گزارش ايرنا، در سال 1396 به دليل سرمازدگي و تنش هاي آب و هوايي، کمتر از 85 هزارتن ميوه زيتون در سطح 55 هزار هکتار توليد شد که نسبت به سال پيش از آن 11 هزار تن کاهش داشت.
طبق آمارها در سال 95 حدود 96 هزار تن ميوه زيتون در کشور توليد و 35 تا 40 درصد آن به روغن زيتون تبديل شد.
ميانگين جهاني عملکرد توليد زيتون در هر هکتار 1700 کيلوگرم است در حالي که در بيشتر باغ هاي زيتون کشور عملکرد توليد تا 2100 کيلوگرم در هکتار برآورد مي شود.
42 کارخانه روغن کشي و هشت هزار کارگاه توليدي کنسروي در مناطق زيتون خيز کشور از جمله زنجان، قزوين و گيلان فعال است.
اکنون در 26 استان کشور زيتون کشت مي شود و بيش از 50 درصد ارقام زيتون کشت شده در ايران، روغني است؛ البته بخشي از ارقام زيتون دو منظوره است به طوري که مي توان علاوه بر استفاده از دانه، روغن آن را نيز استحصال کرد.
همچنين انتقال «ژرم پلاسم زيتون» از کلکسيون شوراي بين المللي زيتون و روغن زيتون با هدف اصلاح نژاد کيفيتي، شناسائي و طبقه بندي انواع ارقام روغن زيتون ايراني در دستور کار معاونت باغباني وزارت جهاد کشاورزي قرار دارد.
اقتصام**9186*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۲۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با بیان اینکه مشارکت مردم و تحول در تعامل دولت و تولیدکنندگان لازمه تحقق جهش تولید است گفت: اقتصاد کشور رشد نزدیک به  ۶ درصدی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، داود منظور امشب در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری شهرستان دامغان که با حضور نماینده مجلس و فرماندار این شهرستان در محل سالن جلسات مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه دامغان برگزار شد با اشاره به نام سال که نشان دهنده جایگاه تولید در اقتدار و آینده کشور است، اظهار داشت: باید بررسی شود چه کنیم که امسال جهش تولید محقق شود و مهمتر از آن چه کنیم که مشارکت مردم این جهش تولید را رقم بزند، طبیعتاً سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی غیر دولتی باید در این مسیر بیشترین نقش را ایفا کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: پشتیبانی نظام بانکی و ارزی، تسهیل گری وزارتخانه‌ها، تسهیل در فرآیندهای نظام اداری برای تولید‌کنندگان، استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، افزایش میزان نقش دانش در تولید با توجه به دانش بنیان‌ها نیز از جمله مهمترین وظایف دولت در تحقق این مهم است.

منظور گفت: فعالان عرصه تولید و سرمایه‌گذاری بهترین مشاوران دولت در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم هستند.

وی خاطرنشان کرد: شما فعالان عرصه تولید و سرمایه‌گذاری بهترین مشاوران دولت در تحقق این اهداف هستید، افق کار و این تحول را برای خلق حماسه‌ای اقتصادی که جهش تولید را ایجاد کند، شما بهتر از هرگروهی می‌توانید هدایت کنید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: اینجانب در سفر به همه استان‌ها و شهرستان‌ها نشست با فعالان اقتصاد و تولید و آشنایی از نزدیک با مسائل دغدغه‌ها و مشکلات آنها را در رئوس برنامه‌های خود قرار داده‌ام؛ به واقع نقش ما و شما مکمل یکدیگر است و با این تعامل سازنده یک مشارکت عمومی و خصوصی شکل می‌گیرد، نتیجه این همفکری، همراهی و همکاری علی رغم همه فشارهای دشمنان، تحریم‌ها و محدودیت های موجود ان‌شاالله به جهش تولید تبدیل خواهد شد.

منظور با اشاره به توفیقات دولت سیزدهم در عرصه زیربنای اقتصادی و رشد قریب به 6 درصدی اقتصاد کشورمان در سال 1402 با وجود همه تحریم‌ها و فشارها، گفت: رشد اقتصادی عربستان در سال گذشته  1.7، در پاکستان 1 درصد و عراق منفی بوده،کشورهایی مثل عربستان که نه تنها با تحریم روبرو نیستند بلکه به آنها کمک می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به بخشی از سفر امروز خود به دامغان و افتتاح کارخانه بزرگ فروسیلیس در این شهرستان، افزود: کارخانه فروآلیاژپارس نمونه ارزشمند و مهمی است که به جای صادرات مواد خام معدنی برای کشور تولید ارزش افزوده و ثروت می‌کند و ارزآور است؛ اینکه از خام‌فروشی به سمت صنایع تبدیلی اشتغالزا و ارزآور و از تولید سنتی به سمت استفاده از توان علمی و دانش بنیان‌ها پیش می‌رویم، گامی مهم در زمینه جهش تولید است.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وقتی به لطف دلاورمردان کشورمان و فناوری بومی موشک هایپرسونیک و کروز قدرتمند تولید می‌شود و گنبد آهنین را روی سر صهیونیست‌ها خراب کند حاصل همین نگاه و تفکر است و باید در حوزه‌های دیگر همچون کشاورزی ارگانیک مبتنی بر دانش روز ، سیستم‌های نوین آبیاری، معادن و فرآوری محصولات آن ، صنایع دارویی و هسته‌ای و نانو و دیگر حوزه‌ها بیش از پیش به‌کار گرفته شود.

انتهای پیام/362/

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • افزایش۴۵ درصدی تولید اکسید مولیبدن
  • حمایت از واحدهای تولیدی استان کرمان
  • اخذ استاندارد و گواهینامه‌های ملی ۷ واحد تولیدی در استان اردبیل
  • افزایش ۹ درصدی دستگیری؛ کاهش ۲۲ درصدی سرقت
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • هفت واحد تولیدی در استان اردبیل موفق به اخذ گواهینامه ملی و بین المللی شدند
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی