Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@11:27:30 GMT

ایران رتبه نخست تولید علم در جهان اسلام است

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۲۷۱۴

ایران رتبه نخست تولید علم در جهان اسلام است

کاشان - ایرنا - رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنان دارای رتبه نخست شاخص کمیات و تولیدات علمی بین کشورهای اسلامی و رتبه شانزدهم در جهان است.

به گزارش ایرنا، محمد جواد دهقانی روز سه شنبه در جشن چهل و پنجمین سالگرد راه اندازی دانشگاه کاشان افزود: ایران از نظر استناد به مقاله های علمی و پژوهشی دارای رتبه 28 در جهان و رتبه نخست در بین کشورهای اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعات پایگاه های بین المللی در20 سال گذشته، سهم کشورهای اسلامی در تولید انتشارات علمی از حدود 1.5 درصد به بیش از 8 درصد رسیده است.
رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اضافه کرد: این میزان در همه کشورهای اسلامی بطور میانگین از رشد سالانه 12 درصدی برخوردار بوده که برای ایران این رقم از یک درصد به بیش از 1.8 درصد و در واقع به 18 درصد در20 سال گذشته رسیده است.
دهقانی یادآور شد: هرچند رتبه ایران در بین کشورهای اسلامی و جهان خیلی خوب است اما با توجه به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر استمرار حرکت علمی کشور، هم اکنون نیز این حرکت با شتاب ادامه دارد تا شاخص های جدیدی برای توسعه علمی کشور رقم بخورد.
وی ادامه داد: نتیجه پژوهش ها و مقاله های ایران از یکهزار مورد در20 سال گذشته به افزون بر 53 هزار مورد رسیده که رشد سالانه 23 درصدی داشته و در مقایسه با سایر کشورهای اسلامی(رشد سالانه 13 درصد) نزدیک به 2 برابر و در مقایسه با سایر کشورها(رشد سالانه 4 درصد) بطور تقریبی 6 برابر شده است.
به گفته رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، نزدیک به 22 درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی از نظر کمی هم اکنون از سوی جمهوری اسلامی ایران عرضه می شود.
به گزارش ایرنا، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری(RICeST) در سال 1370 بر اساس تفاهمنامه ای بین فرهنگستان علوم جهان سوم و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف تامین مدرک های علمی مورد نیاز اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و موسسه های پژوهشی ایران و کشورهای منطقه، در شیراز راه اندازی شده است.
هم اکنون افزون بر 2 هزار و500 واحد دانشگاهی در کشور فعالیت دارند که نزدیک به سه میلیون و800 هزار نفر از جمله 55 هزار دانشجوی خارجی در انها تحصیل می کنند.
در جشن دستاوردها و افتخارهای دانشگاه کاشان به مناسبت بزرگداشت روز بین الملل این دانشگاه، همزمان با چهل و پنجمین سالگرد آن از کتاب موسوم به حیات طبیعی (تحلیلی بر شکل گیری توسعه دانشگاه کاشان)، رونمایی و از چند نفر از مسوولان و استادان این دانشگاه نیز قدردانی شد.
نزدیک به هفت هزار و 500 دانشجوی دختر و پسر در 154 رشته و گرایش دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه کاشان به تحصیل اشتغال دارند.
6136/8123/6027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي دانشگاه توليد علم ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است

آیت الله رضا استادی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب یکی از دلایل مقابله صهیونیست ها و استکبار جهانی با ایران اسلامی را تضعیف اسلام و امت اسلامی دانست و اظهار داشت: هیچ یک از قدرت های بزرگ و کوچک جهانی نمی توانند مشاهده کنند که اسلام به عنوان یک قدرت اثر گذار در جهان بشریت باشد و به همین جهت به عناوین مختلف با اسلام دشمنی می کنند.

آیت الله استادی، افزود: حال امت ، علما و اندیشمندان جهان اسلام چه وظایفی در این میان دارند؛ باید آگاهانه و با هوشیاری کامل و دقیق، وظایفی که دارند را به خوبی انجام دهند و آسیب ها را به خوبی رصد کرده و بشناسند.

عضو شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم، عنوان کرد: یکی از عوامل تضعیف مسلمین نزاع واختلاف است؛ در گذشته نیز هر گونه جنگ ، خونریزی و درگیری های لفظی و تنش آفرین ریشه در اختلاف داشته است این در حالی است که این وضعیت به نفع هیچ یک از طرفین نبوده است بلکه دشمنان سود برده اند.

وی ادامه داد: صهیونیسم بین الملل و دشمنان اسلام هیچ دلسوزی نداشته و موجودیت اهل سنت و شیعه را به ضرر خود می دانند لذا از هز راه و مسیر که بتوانند اسلام را تضعیف کنند وارد می شوند.

این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه، تصریح کرد: حکام کشورهای عربی و اسلامی منطقه توجه نمایند که مصداق آب به آسیب دشمنان ریختن شکل نگیرد و با بی توجهی موجب تضعیف اسلام و تقویت دشمان نشوند.

وی در پایان تاکید کرد: باید به آنچه که اسلام ، قرآن و پیامبر خواسته اند توجه کرد و با برادری ، الفت و دوستی در کنار یکدیگر همدلی و اخوت برقرار نماییم و از هرگونه تنازع و اختلاف و جنگ دوری کرده که در واقع امری عقلانی است زیرا که جهان اسلام با وحدت موفق خواهد بود.

 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله مؤثر با هر گونه اجحاف به کشورهای اسلامی
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • تحقق اهداف عالمانه و مدبرانه اسلام ناب توسط سازمان بین‌المللی سینوو
  • دانشگاه تهران تنها دانشگاه ایرانی دارای رتبه در «مدیریت و کسب‌وکار» و «علوم محیط زیست»
  • آمریکا حکمرانی علم را به کشورهای نوظهور می‌بازد