Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@17:03:07 GMT

سوگواره عاشورایی آثار فاخری را به جامعه عرضه کرده است

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۴۷۵۲

سوگواره عاشورایی آثار فاخری را به جامعه عرضه کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی علیزاده عصر سه شنبه در آیین اختتامیه چهارمین سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان که در سالن اجتماعات حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، با بیان اینکه اگر بخواهیم عاشورا را در قالب بهترین جملات بگنجانیم، باید از این واقعه به‌عنوان صحنه هنرنمایی و عرصه تجلی متعالی‌ترین هنرهای انسانی در حوزه ایثار، اخلاق و مقاومت یاد کنیم، افزود: خوشبختانه امروز این تعاریف را می‌توان از لابلای برگزاری چنین برنامه‌هایی جست‌وجو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بی‌شک، یکی از رموز ماندگاری این حرکت تاریخی، استفاده از زبان هنر برای معرفی این حرکت سرنوشت‌ساز تاریخی است، تصریح کرد: سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان تلاش می‌کند از طریق تشویق دانشجویان به تفکر و خلق آثار فاخر در بخش‌های مختلف، در جهت تعمیق باورهای دینی و مذهبی در میان نسل آینده‌ساز کشور، گامی هرچند کوچک بردارد.

علیزاده  با یادآوری اینکه سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان در سال ۹۳ کلید خورد و بی‌تردید این سوگواره را باید یکی از برنامه‌های کلان جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی قلمداد کرد، ادامه داد: نگاه ما به سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان، فقط یک سوگواره و یک رقابت فرهنگی نیست، بلکه تلاش دارد تا جوانان ایران زمین را با زوایای مختلف عاشورا به‌عنوان یک حرکت فرهنگی آشنا کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان با تاکید بر اینکه این سوگواره بعد از برگزاری چهار سال و موفقیت‌هایی که هر سال بیشتر از سال‌های قبل به دست می‌آورد، به معنای واقعی کلمه، به میعادگاهی برای علاقه‌مندان به نهضت عاشورا تبدیل شده است، اظهار کرد: آنچه که از برگزاری این سوگواره دنبال می‌کنیم، آشنایی جوانان با زوایای مختلف این حرکت فرهنگی است؛ چرا که معتقدیم می‌توان با بهره‌گیری از خلاقیت و ذوق هنری، تشنگان آموختن این مکتب را سیراب کرد.

علیزاده با اشاره به اینکه بعد از چهار دوره برگزاری سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان به میزبانی جهاددانشگاهی زنجان، بیش از ۱۵ هزار اثر دانشجویی مرتبط با فرهنگ عاشورایی در بخش‌های مختلف تولید شده است که بسیار ارزشمند است، یادآور شد: اعتقاد راسخ به این مهم داریم که بیان فرهنگ عاشورایی به زبان هنر می‌تواند ماندگاری این حرکت عظیم را بیش از پیش محقق کند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی از انتشار چهار جلد کتاب به همراه تولید سه مجموعه نمایشگاهی و نیز انتشار مجموعه چندرسانه‌ای به واسطه برگزاری چهار دوره سوگواره ملی میعادگاه عاشورایی دانشجویان خبر داد و خاطرنشان کرد: بی‌تردید یکی از نقاط مثبت این حرکت ارزشمند، انتخاب زنجان به‌عنوان دبیرخانه دائمی این سوگواره با توجه به پیشینه‌ای که این شهر در عرصه فرهنگی به‌ویژه شهره بودن به پایتخت شور و شعور حسینی دارد، است.

کد خبر 4547224

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی سوگواره عاشورایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۴۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده ثبت جهانی آسبادهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است

به گزارش قدس آنلاین، هادی شاهوردی  افزود: خراسان جنوبی با داشتن ۳۰۷ آسباد (آسیاب بادی) پایتخت آسبادهای ایران محسوب می‌شود و پرونده آسبادها برای قرار گرفتن در فهرست آثار جهانی یونسکو ارسال شد.

وی گفت: تعداد آسبادهایی که برای ثبت جهانی در نظر گرفته شده پایین تر از آن چیزی است که در استان وجود دارد لذا در حال ارزیابی و تکمیل پرونده هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اضافه کرد: شهرستان‌های درمیان و نهبندان بیشترین تعداد آسبادهای استان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: استان ظرفیت‌های دیگری از جمله در حوزه قلعه‌ها، خانه‌ها و مساجد تاریخی دارد که قابلیت ثبت جهانی دارند لذا برخی آثار در حال پیگیری و ارزیابی است و تعداد آثار ثبت جهانی استان افزایش خواهد یافت.

شاهوردی افزود: سال گذشته ۲۰ اثر شامل ۶ محوطه باستانی، ۲ اثر طبیعی، ۶ اثر معنوی و ۶ اثر منقول تاریخی در فهرست میراث ‌ملی ثبت شد و آثار این استان در فهرست میراث ملی به هزار و ۵۴ اثر رسید.

وی اظهار کرد: خراسان جنوبی با ثبت ۹ اثر در ۶ گروه مختلف جزو استان‌های نخست کشور در ثبت آثار جهانی است و سال گذشته چهار کاروانسرای سرایان، ده‌محمد، خان و چهل پایه در پرونده کاروانسراهای ایرانی به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به ثبت جهانی ژئوپارک طبس در دولت سیزدهم گفت: این مجموعه به عنوان سومین ژئوپارک ایران سه بخش مرکزی، دیهوک و دستگردان را در بر می‌گیرد و از جاذبه‌های گردشگری کم نظیر است.

وی افزود: این ژئوپارک با مساحت ۲۲ هزار و ۷۷۱ کیلومتر مربع دارای ۳۹ ژئوسایت است که جذابیت‌های زمین‌شناختی فرهنگی و طبیعی قابل توجهی را در خود جای داده و یکی از مراکز مورد توجه خاص زمین‌شناسان ایران و جهان محسوب می‌شود.

تاکنون ۹ اثر از استان خراسان جنوبی شامل باغ و عمارت اکبریه بیرجند، بیابان لوت، قنات بلده فردوس، روستای خراشاد در حوزه صنایع دستی، ژئوپارک طبس و چهار کاروانسرا در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده و این استان دارای هزار و ۵۴ اثر ملی است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • دانشجویان رسالت بزرگی در احیای حرکت‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها دارند
  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • مجموعه‌ای فرهنگی با رنگ و بوی دفاع مقدس در یزد
  • تربیت علمی و فرهنگی دانشجویان به بهترین شکل انجام پذیرد
  • جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌های مردمی شکل می‌گیرد
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر
  • امید شاخصه بارز آثار هنری توانخواهان بهزیستی اردبیل است
  • پرونده ثبت جهانی آسبادهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است
  • دانشگاه آزاد یزد ۳۰۰ دانشجوی بورسیه در صنعت کاشی دارد
  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود