Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@03:04:41 GMT

نامه تهدیدآمیز لندن به برلین

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۴۹۳۷

وزیر امور خارجه انگلیس در نامه تهدیدآمیزی به همتای آلمانی خود از این کشور خواست به تحریم‌های تسلیحاتی خود علیه عربستان پایان دهد.

 دولت انگلیس انتقاد شدیدی به سیاست‌های صادرات تسلیحات آلمان به عربستان سعودی و توقف ارسال تسلیحات به این کشور از طرف آلمان وارد کرده است.

به گزارش هفته‌نامه "اشپیگل"، لندن برلین را در صورتی که به این تحریم‌ها برای پروژه‌های تسلیحاتی مشترک پایان ندهد تهدید به در پیش گرفتن عواقبی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"جرمی هانت"، وزیر امور خارجه انگلیس در نامه تهدیدآمیزی به هایکو ماس، همتای آلمانی خود این انتقاد را وارد کرده است که با سیاست‌هایش به صنعت تسلیحات انگلیس آسیب وارد می‌کند.

در این نامه آمده است، از آنجا که قطعات یدکی ساخت آلمان برای جنگنده‌ها یا موشک‌ها دیگر مجوز صدور به عربستان سعودی را ندارند، شرکت‌های بریتانیایی نمی‌توانند به سفارش‌های خود عمل کنند.

به گزارش هفته‌نامه اشپیگل این نامه دوصفحه‌ای در تاریخ ۷ فوریه نوشته شده و آغازی معمولی دارد، اما به‌سرعت به اصل ماجرا می‌پردازد و لحنی تند به خود می‌گیرد.

هانت خطاب به ماس نوشته است که "به‌طور جدی نگران است که تصمیم تسلیحاتی آلمان برای صنایع تسلیحاتی بریتانیا و اروپا پیامد‌هایی داشته باشد و قابلیت اروپا برای برآوردن تعهدات ناتورا از بین ببرد".

هانت سپس در نامه خود تصریح کرده که تصمیم برلین باعث شده که شرکت‌های اسلحه‌سازی بریتانیا نتوانند به چندین قرارداد خود با عربستان عمل کنند. او برای نمونه به جنگنده "یوروفایتر" مدل "تایفون" یا جنگنده "تورنادو" اشاره کرده است. هر دو جنگنده از قطعات یدکی ساخت آلمان استفاده می‌کنند که مشمول تحریم تسلیحاتی عربستان شده‌اند.

هانت در نامه خود به‌طور مشخص گفته است که هم‌اکنون شرکت اسلحه‌سازی بریتانیایی BAE Systems را درخواست غرامت عربستان تهدید می‌کند، زیرا این شرکت نتوانسته به تعهدات خود در قبال ریاض عمل کند. ۵۰۰ شرکت قطعات‌سازی دیگر نیز که محصولات خود را در اختیار این شرکت بریتانیایی قرار می‌دهند، با خطر مشابهی روبه‌رو هستند.

دولت آلمان در پاییز سال ۲۰۱۸ بعد از قتل وحشتناک "جمال خاشقچی"، روزنامه‌نگار منتقد آل‌سعود در کنسولگری عربستان در ترکیه تصمیم گرفت که به‌صورت موقتی صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کند. این تحریم‌ها کنار تولیدات آلمان همچنین شامل قطعات آلمانی بود که در خارج ساخته می‌شد.

وزیر امور خارجه انگلیس از همتای آلمانی خود خواست که بلافاصله در این راستا تغییر مسیر دهد. وی تأکید کرد: این مسئله ضرورت دارد که شما پروژه‌های دفاعی بزرگ اروپا مانند جنگنده‌های "یورو فایتر" و تورنادو‌ها را بلافاصله از تحریم‌های تسلیحاتی خود خارج کنید، در غیر این صورت برلین در معرض تهدید از دست دادن اعتماد بین شرکای خود قرار می‌گیرد.

پاریس نیز از منتقدان سرسخت تحریم‌های تسلیحاتی آلمان علیه عربستان است.

بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان بر سر مسئله صادرات تسلیحات به عربستان

در این شرایط روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان از بالا گرفتن مناقشات در دولت ائتلافی آلمان درباره مسئله توقف صادرات تسلیحات به عربستان سعودی خبر داده است. "اکاردت رهبرگ"، سخنگوی سیاست بودجه فراکسیون احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه عربستان مخالفت کرده و این روش‌های خاص آلمان را معتبر ندانست. وی با نگاهی به سیاست آلمان در قبال عربستان سعودی از خطر انزوای کشورش سخن گفت.

ائتلاف بزرگ در آلمان در اوایل ژانویه سال جاری میلادی در این باره توافق کرد که توقف صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را تا ۹ ماه مارس تمدید کند. اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات آلمان از آن زمان در این باره با هم اختلاف نظر دارند که آیا این تحریم‌ها بعد از این تاریخ باید برداشته شود.

رهبرگ همچنین به این مسئله اشاره کرد که دیگر کشور‌های اروپایی همچنان به تجارت‌های تسلیحاتی خود با عربستان ادامه می‌دهند. وی خواستار قواعد اروپایی واحد در سیاست تسلیحات شده گفت: اروپا در زمینه سیاست دفاعی مشترک تنها زمانی قابل اعتماد است که ما هم در زمینه تولید و هم صادرات تسلیحات به‌صورت مشترک عمل کنیم.

"توماس هیتشلر"، از سیاستمداران دفاعی حزب سوسیال دموکرات آلمان در مقابل اظهار داشته است که حزبش تلاش می‌کند تا توقف صادرات تسلیحات به عربستان را تمدید کند. وی تصریح کرد که هیچ بهبودی در شرایط یمن ایجاد نشده است. این درگیری‌ها در جنوب شبه‌جزیره عرب نباید با صادرات تسلیحات آلمان ادامه یابد.

وی همچنین خواستار شفاف‌سازی درباره توافق آلمان و فرانسه درباره صادرات تسلیحات مشترک به کشور‌های خارج از ناتو و اتحادیه اروپا شد.

روز گذشته رسانه‌ها خبر دادند که کشور‌های آلمان و فرانسه روی اولین اصول برای صادرات کالا‌های تسلیحاتی مشترک به کشور‌های خارج از اتحادیه اروپا و ناتو توافق کرده‌اند.

"استفان زایبرت"، سخنگوی دولت آلمان بدون اینکه اشاره‌ای به محتوای این توافق کند تصریح کرد که بر این اساس حالا یک توافق رسمی شکل خواهد گرفت. وی از اولین توافق سیاسی در این راستا خبر داد. وی در این باره که چه‌موقع توافق رسمی در این باره برای امضا آماده می‌شود اظهار نظری نکرده و گفت: متأسفانه من نمی‌توانم جدول زمانی دقیقی را در این باره ارائه دهم.

به‌نوشته هفته‌نامه اشپیگل، آلمان در پروژه‌های تسلیحاتی مشترک دست فرانسه را برای فروش تسلیحات به کشور‌های ثالث باز گذاشته است. هفته‌نامه اشپیگل این خبر را بر اساس یک توافق محرمانه که برلین و پاریس در ۱۴ ژانویه انجام داده‌اند منتشر کرده است، این مربوط به پروژه‌های تسلیحاتی مشترک از جمله تانک‌ها و یا هواپیما‌های جنگنده است. در توافق اخیر دوستی آخن بین آلمان و فرانسه آمده است که تنها زمانی که منافع مستقیم و یا امنیت ملی در معرض خطر قرار گیرد یکی از شرکا می‌تواند در این زمینه تردید به خود راه دهد. آلمان سیاست بسیار محدودی در زمینه صادرات تسلیحات دارد، اما فرانسه این طور نیست. ظاهراً آلمان و فرانسه می‌خواهند بر اساس این توافق قواعد صادرات تسلیحات را ملایم‌تر کنند.

در این شرایط حزب سبز اروپا خواستار یک نظارت اروپایی با امکان تحریم‌های مستقل بر روند صادرات تسلیحات از کشور‌های اروپایی شده است. رئیس سبز‌های پارلمان اروپا درخواست کرده است که صادرات تسلیحات باید به‌طرز سختگیرانه‌تری کنترل شود. وی خواستار تشکیل یک سازمان نظارت اروپایی بر روند صادرات تسلیحات زیر چتر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد.

وی هم‌زمان به توافق اخیر آلمان و فرانسه روی اصول صادرات تسلیحات مشترک به کشور‌های خارج از اتحادیه اروپا و ناتو انتقاد وارد کرده گفت: این توافق محرمانه آسیب‌های فراوانی را ایجاد کرده و یک سیاست خارجی مشترک بر مبنای حقوق بشر در اروپا را دشوار می‌کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان انگلیس آلمان عربستان سعودی لندن وزیر امور خارجه انگلیس صنعت بریتانیا قتل ترکیه دولت بودجه یمن فرانسه ناتو اتحادیه اروپا سخنگوی دولت جدول امنیت ملی مسئول سیاست خارجی حقوق بشر آلمان انگلیس ترکیه عربستان سعودی لندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۴۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متحدان هیتلر، متحدان نتانیاهو

در جنگ دوم جهانی قدرت‌های بزرگ در قالب «نیروهای محور» متشکل از آلمان،اتریش،ژاپن و ایتالیا و «نیروهای متفقین» در مقابل هم قرار گرفتند و در جنگ، تقریبا اکثر کشورهای جهان،قربانی دادند. بعد از خاتمه جنگ،متحدان هیتلر و آلمان نازی به دلیل جنایات خود،مورد سرزنش جامعه جهانی قرار گرفته و از آن ها به عنوان شرکای نسل کشی هیتلر یاد شد. دادگاه نورنبرگ (Nurnberg Tribunal) و دادگاه توکیو Tokyo Trial)) برای بررسی جنایات جنگی تشکیل گردید و غیر از عوامل آلمان نازی، ۲۸ متهم ژاپنی در دادگاه توکیو از جمله چهار نخست‌وزیر، چهار وزیر امور خارجه، پنج وزیر جنگ و شماری افراد دیگر محاکمه شدند.

امروز نتانیاهو و اسرائیل، جایگزین هیتلر و آلمان نازی شده اند. حدود شش ماه است که با انواع جنایت علیه غیرنظامیان و نسل کشی در غزه،صرفنظر از تعداد مفقودین،قریب به چهل هزار غیرنظامی،به شهادت رسیده اند.همانگونه که در جنگ دوم جهانی برخی از کشورها همچون ژاپن،اتریش و در مقطعی ایتالیا حامی و شریک جنایت هیتلر بودند امروز نیز تعدادی از کشورها از جمله آمریکا،انگلیس،فرانسه،آلمان و کانادا شریک جنایات اسرائیل بوده و این لکه ننگ بزودی از دامن آن ها پاک نخواهد شد.در این میان متاسفانه تعدادی از کشورهای مسلمان و عرب نیز مستقیم یا غیرمستقیم،با تداوم همکاری های اقتصادی و بخصوص فروش نفت، حامی رژیم اشغالگر قدس بوده و دستشان با خون مردم فلسطین آلوده است. این کشورها چنانچه شریان های اقتصادی رژیم صهیونیستی را قطع کرده و روابط خود با این رژیم را حداقل تا برقراری آتش بس دائمی و تامین شرایط حماس به حالت تعلیق درآورند،اسرائیل شکست سنگینی را متحمل خواهد شد.

امروز از ۱۲.۷ میلیارد دلار صادرات قاره آمریکای شمالی به رژیم صهیونیستی، ۱۱.۷ میلیارد دلار سهم کشور آمریکاست. صادرات ارزاق و نفت اسرائیل از این منطقه نیز عمدتا توسط کشورهای برزیل و آرژانتین صورت می گیرد. مجموع صادرات کشورهای آمریکای جنوبی به سرزمین های اشغالی حدود ۱.۴ میلیارد دلار است و شامل محصولات کشاورزی-غذایی، نفت و ذغال سنگ‌ بوده و نقش برزیل در تامین نفت اشغال‌گران قابل توجه است. گابن و آفریقای جنوبی از منابع اصلی دیگر تامین نفت رژیم صهیونیستی محسوب می‌شوند. اروپا هم حدود ۴۰% کالاهای وارداتیِ رژیم اشغال‌گر را تأمین می‌کند که عمدتا شامل محصولات کشاورزی، مواد شیمایی، ماشین آلات و وسایل حمل و نقل است.

۴۰ درصد از سبد انرژی مصرفی در اسرائیل به نفت وابسته است و در میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، رژیم صهیونیستی ۲۵ درصد از نیاز خود به نفت را از قزاقستان و از طریق بارگیری در دریای سرخ و دریای سیاه تامین می‌کند. ران ایشای، سفیر سابق اسرائیل در قزاقستان ارزش نفت صادر شده از این کشور به سرزمین‌های اشغالی را دو سال پیش سالانه ۱.۴ میلیارد دلار اعلام کرده بود. جمهوری آذربایجان نیز از مسیر خط لوله باکو- تفلیس- جیهان ، ٤٣% نفت اشغال‌گران صهیونیست را با مشارکت ترکیه تامین می کند. در مجموع دو کشور آذربایجان و قزاقستان ۲۲۰ هزار بشکه نفت در روز به اسرائیل صادر می‌کنند که تقریباً ۶۰ درصد از کل صادرات نفت به رژیم صهیونیستی را شامل می‌شود. اسرائیل همچنین کالاهای دیگری شامل گندم، مواد معدنی، پنبه و پلاستیک از قزاقستان وارد می‌کند که ارزش آن بالای ۳۶۰ میلیون دلار بوده است؛ صادرات رژیم صهیونیستی به قزاقستان نیز در سال ۲۰۲۱ ارزشی در حدود ۳۲.۵ میلیون دلار داشته که شامل صادرات محصولات نظامی هم می‌شود.

بر اساس داده‌های مجمع صادرکنندگان ترکیه، میزان صادرات ترکیه به سرزمین‌های اشغالی در سال ۲۰۲۲ ‌به ۶.۴ میلیارد دلار رسیده که یک رکورد تاریخی بوده است، اما سهم اسرائیل در کل صادرات ترکیه طی این مدت ۲.۶ درصد اعلام شده است.صنایع ترکیه در صادرات به سرزمین‌های اشغالی بیتشرین سهم را به خود اختصاص داده وصادرات فولاد و محصولات فولادی ترکیه با یک میلیارد و ۴۱۱ میلیون دلار به اسرائیل بیشترین حجم را داشته است.حجم صادرات امارات به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۲ حدود ۱.۸ میلیارد و در همین سال ارزش صادرات اسرائیل به امارات به نزدیک به ۶۷۰ میلیون دلار رسید. صادرات مصر به سرزمین‌های اشغالی در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۱۵ میلیون دلار بود و حجم مبادلات تجاری بین دو طرف نیز به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است. ارزش صادرات اردن به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ با افزایش ۸۶.۲ درصدی به ۴/۳۹۱ میلیون دلار رسیده و بحرین سالانه ۳.۵ میلیون دلار به اسرائیل صادرات دارد که حجم مبادلات تجاری بین دو طرف در سال ۲۰۲۱ ، ۲۰ میلیون دلار بوده است. مبادلات تجاری بین پادشاهی مغرب و اسرائیل در سال ۲۰۲۲ شاهد جهش قابل توجهی و سالانه ۵۰۰ میلیون دلار تخمین زده شد.

حامیان امروز اسرائیل همانند متحدان دیروز هیتلر عمل می کنند و جهان همانگونه که دیروز درمورد متحدان آلمان نازی قضاوت می کرد،فردا نیز درباره متحدان رژیم صهیونیستی قضاوت خواهد کرد.اگر نظام عادلانه ای بر جهان حاکم شود،سران کشورهای حامی اسراییل در دادگاه های مشابه نورنبرگ و توکیو محاکمه خواهند شد.امروز به حامیان سنتی اسرائیل در غرب امیدی نیست اما انتظار است کشورهای مسلمان از شراکت در جنایات اسرائیل خودداری کرده و خود را در معرض سرزنش آیندگان قرار ندهند،نقش سازمان همکاری اسلامی در این فرایند بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896183

دیگر خبرها

  • داستان «توافق نامه» سلیمانی در تئاتر چیست؟
  • نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»
  • ماجرای «توافق نامه» کوروش سلیمانی در «بسته پیشنهادی»
  • واشنگتن درحال بررسی ارسال یک میلیارد دلار تسلیحات جدید به اسرائیل است
  • امضای توافق‌نامه اقتصادی و فرهنگی میان کره شمالی و بلاروس 
  • آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه
  • متحدان هیتلر، متحدان نتانیاهو
  • همکاری راهبردی اتحادیه اروپا و ژاپن در بخش مواد پیشرفته آغاز شد
  • صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در ۱ ماه
  • سوییس به معاهده آرتمیس پیوست