Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسماعیل حسن زاده رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، در گفت و گو با  خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان درباره اقدام های مدنظرکمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای برخورد با بیانیه نویسی باشگاه ها و فضای ملتهب ایجاد شده در فوتبال ایران بیان کرد: در هفته های اخیر و به ویژه با شروع نیم فصل دوم برخی تحرکات و رفتارهای باشگاه های لیگ برتری در راستای بیانیه نویسی و خط دادن به تماشاگران، مشکلاتی به وجود آورد که سبب شد فدراسیون به صورت جدی وارد  عمل شود و جلسات متعددی را برای برخورد با این اقدام ها انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر جلسه سه تا چهار ساعته ای با حضور مسئولان کمیته های اخلاق و انضباطی فدراسیون در اتاق مهدی تاج برگزار شد که مصوبات خوبی همراه داشت و بخشی از این مصوبات رسانه ای شد.

با تهییج غلط هواداران و تشویش اذهان عمومی طبق مقررات برخورد می کنیم

او ادامه داد: مسائل اخیر به غلط در فوتبال ایران به عنوان یک تاکتیک مرسوم شده و تیم ها با استفاده از آن به جای انجام بازی جوانمردانه در زمین، می خواهند زمینه را برای توجیه شکست احتمالی مطرح کرده و حتی  تیم داوری را بترسانند. این رفتارها را هیچکس نمی پسندد و حتی تماشاگران عادی فوتبال هم می دانند در شان سرمربی و مدیرعامل لیگ برتری نیست پیش از برگزاری بازی علیه داور صحبت شود. یک مصاحبه بازیکن، سرمربی و مدیرعامل باشگاه ها پیش یا پس از بازی می تواند سکوها را ملتهب  کند.  با تهییج غلط هواداران و تشویش اذهان عمومی طبق مقررات برخورد می کنیم.

کمیته انضباطی از این به بعد تغییر رفتار داده و به شکل جدی تری با متخلفان برخورد می کنیم

حسن زاده تصریح کرد: تا به حال با ظرفیت خاصی از تنبیهات و مجازات ها پیش می رفتیم و در 16 هفته ابتدایی لیگ برتر نزدیک به 40 مورد نیمکت نشین های تیم ها را تنبیه کردیم. هفت مورد از این برخوردها محرومیت های یک جلسه ای بوده و حدود 20 مورد هم توبیخ و جرائم نقدی برای خاطیان در نظر گرفته ایم. مواردی جرائم نقدی داشته ایم. افرادی مانند بازیکن نیمکت نشین، سرمربی، مربی و مسئولان تیم ها را هم به دلیل انجام دادن رفتارهای غیرمسئولانه جریمه کرده ایم. این تخلف ها در فوتبال ایران شایع شده است و تنها تغییری که از این به بعد اهالی فوتبال در رفتار کمیته انضباطی می بینند اینست که برخورد جدی تری با تخلف ها داریم. یعنی اگر تا روز گذشته سعی می کردیم تا حد امکان تماشاگران را محروم نکنیم، محل برگزاری بازی خانگی تیم ها را تغییر ندهیم و فردی که برای نخستین بار مرتکب تخلف شده را با جریمه چند میلیون تومانی تنبیه کنیم مطمئن باشید پس از این مجازات شدیدتری را در نظر می گیریم.

همانگونه که خاطیان را جریمه می کنیم تشویق هایی هم برای کانون هوادارانی که درصدد آرام سازی سکوها هستند در نظر می گیریم

رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال افزود: همه اعتقاد دارند کمیته انضباطی به تنهایی نمی تواند این رفتارهای نادرست را اصلاح کند اما تصمیم گرفته ایم از این به بعد به اندازه سهمی که در آرامش بخشی به سکوها داریم تنبیهات را به صورت جدی تری اعمال کنیم و شاید این قضیه برای تیم ها تا حدی نگران کننده هم باشد. با این وجود تا زمانیکه این رفتارهای غیرمسئولانه، بیانیه نویسی، اهانت ها، تهدیدها و به ویژه به به چالش کشیدن جامعه محترم داوری تداوم داشته باشد به شدت برخورد خواهیم کرد. البته همه می دانند بخش های دیگری مانند باشگاه ها و کانون هواداران آنها هم در بحث آرام و سالم سازی فضای باشگاه ها دخیل هستند. تقاضا کرده ایم دست ما را برای تشویق نیروهای موثر در آرامش سکوها هم باز بگذارند تا همانگونه که تیم ها  را جریمه نقدی می کنیم اجازه داشته باشیم برخی از کانون های هواداری و مشوقان را هم که برای ارتقای فرهنگی ورزشگاه ها تلاش می کنند از همان محل درآمدی که از جریمه ها حاصل می شود تشویق کنیم. تمام این رفتارها را برای برخورد با شرایطی که در فوتبال ایران حاکم شده است انجام می دهیم.

اگر با اشخاص حقیقی و حقوقی برخورد لازم شود میزان بیانیه نویسی ها کاهش می یابد

او  درباره اینکه آیا کمیته انضباطی مانند ناظران ویژه ای که برای بازی های حساس به ورزشگاه ها می فرستد برای جلوگیری از تکرار بیانیه نویسی تیم ها هم از ناظران ویژه استفاده می کند یا خیر، گفت: به تازگی پرونده ای درباره یکی از باشگاه های لیگ فوتسال را بررسی می کردیم که یکی از مسئولان تیم میزبان چند روز پیش از آغاز بازی، تیم مقابل و عوامل برگزاری بازی را با صدور بیانیه ای تهدید کرده بود. این مسئول حتی کمیته انضباطی را هم به تهدید و تمسخر گرفته بود. ما هم می خواهیم او را از حضور در سالن برگزاری مسابقات فوتسال محروم کنیم. شاید به صورت عملی نتوانیم از بیانیه نویسی جلوگیری کنیم اما اگر با اشخاص حقیقی و حقوقی برخورد لازم صورت بگیرد میزان این بیانیه نویسی ها که خارج از شان رفتاری جامعه ما است و نوعی تاکتیک زشت محسوب می شود کاهش می یابد.

سقف مجازات را برای بیانیه نویس ها اعمال می کنیم اما رسانه ها هم این مسائل غیر فوتبالی را پوشش ندهند

حسن زاده تصریح کرد: در روزهای اخیر بسیاری از اهالی فوتبال بیانیه نویسی یک سرمربی با سابقه 20 سال حضور در لیگ برتر و به تمسخر گرفتن ارکان برگزاری بازی را محکوم کرده اند. درست نیست یک تا چند روز پیش از برگزاری بازی نسبت به عملکرد داور پیش داوری کرده و با این روش داور را تحت تاثیر قرار بدهیم. از این به بعد سعی داریم سقف مجازات ها را برای بیانیه نویس ها صادر کنیم اما قبول کنید باشگاه ها هم سهم ویژه ای در برخورد با این مسائل دارند. از رسانه ها هم می خواهم اگر مربی ای اشتباه کرد و پیش از بازی حرف های غیر فوتبالی زد آن صحبت ها را منعکس نکنند. متاسفانه برخی از دوستان فوتبالی ما درباره مسائل اجتماعی حرف هایی می زنند که کوچک ترین اطلاعی از آن ندارند. زمانیکه رسانه ها به این مسائل نپردازند آن فرد هم عادت می کند تنها درباره فوتبال حرف بزند. متاسفانه در فضای مجازی و بخشی از رسانه ها در جاده ای یک طرفه برای شخص، تیم یا طیفی از نفرات فوتبالی که دنبال مقاصد خاصی هستند قلم می زنند. با وجود نقشی که رسانه ها در اعتلای فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی کشورمان دارند نباید بخشی از افراد به عنوان فعال های رسانه ای تنها به مسائل حاشیه ای دامن  بزنند. از رسانه ها می خواهم در کنار مسئولان فوتبال برای رشد این رشته قرار بگیرند و مراقب افرادی که می خواهند از رسانه ها برای عقده گشایی و اغراض شخصی استفاده کنند باشند.

انتساب تماشاگران به تیم ها  برای باشگاه ها مسئولیت زا است و تخلف تماشاگران هم به آنها مربوط می شود

او درباره اقدام های برخی پیشکسوتان در راستای متشنج کردن جو ورزشگاه ها به سود تیم محبوبشان گفت: مسئولیت التهاب سکوهای مربوط به یک تیم که منجر به رفتارهای ناهنجار تماشاگران می شود به صورت مستقیم با شخصیت حقوقی آن تیم است. کمیته انضباطی و اخلاق فدراسیون در پرونده های مختلف با افرادی رو به رو شده اند که با توجه به نقش آنها در ملتهب شدن فضای ورزشگاه ها بین 6 ماه تا 2 سال از حضور در ورزشگاه ها محروم شده اند. در صورت احراز هویت افراد در آینده آنها را با جرائم سنگین تری تنبیه می کنیم. هرچند باشگاه ها در اظهاراتی منطقی می گویند ورزشگاه را اجاره کرده و نمی توانند حضور تمام افراد را در آن کنترل کنند اما قوانین فیفا، AFC و آئین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال انتساب تماشاگر به آن تیم را عاملی مسئولیت زا برای تیم می دانند. به همین دلیل طبق قوانین فیفا دیگر نباید گفت تخلف تماشاگران بلکه باید بگوییم ناتوانی تیم درهدایت هواداران. یعنی اگر باشگاه میزبان یا میهمان در هدایت و کنترل طرفدارانش ناتوان باشد مسئول است.

هیچگونه ابایی از برخورد قاطعانه با متخلفان ندارم

حسن زاده ادامه داد: در این صورت باشگاه از جریمه نقدی تا محرومیت  تماشاگران از حضور در ورزشگاه و برگزاری بازی اش در ورزشگاهی به جز ورزشگاه خانگی جریمه می شود. انتظار داریم در طول یک سال تنها سه تا چهار بار تیم ها را به این شکل جریمه کنیم اما وقتی به اجبار 15 بازی یک فصل را بدون تماشاگر برگزار  کنیم از سوی رسانه ها مورد انتقاد قرار می گیریم که چرا رکن ممتاز و اصلی فوتبال را محروم می کنید. آئین نامه انضباطی تنبیهاتی را برای متخلفان در نظر گرفته است و قول می دهیم از این به بعد تا جاییکه نیاز باشد با قاطعیت رفتار کنیم. در هشت سالی که در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال فعالیت دارم همه گونه تهدید و حرکات اذیت کننده را هم تجربه کرده ایم و هیچگونه ابایی ازبرخورد قاطعانه با متخلفان نداریم.

او ادامه داد:  کسی که رفتار غیر ورزشی انجام می دهد باید محرومیت بکشد و از جیب خودش هم هزینه بدهد. درباره پیشکسوتان باید بگویم آنها جایگاه خاصی در فرهنگ ورزش و پهلوانی ایران دارند اما در فوتبال تمام افرادی که کنار تیم ها هستند از یک هوادار معمولی که برای اولین بار برای تماشای بازی تیم محبوبش به ورزشگاه آمده است تا آن پیشکسوت موسفیدی که سال ها برای تیمش زحمت کشیده است  2 حالت دارند. یا در آن تیم سمت دارند که مقام رسمی مسابقه محسوب می شوند و اگر سمتی نداشته باشند تماشاگر هستند. در بخش اول که خودشان زیر ذره بین هستند می توانیم برخورد کنیم اما در بخش دوم باشگاه باید پاسخگو باشد. اگر فردی را به عنوان متخلف شناسایی کنیم، می توانیم او را هم به صورت فردی جریمه کنیم یا اینکه از باشگاه بخواهیم او را هدایت کند. همانگونه که وقتی برخی باشگاه های شهرستانی از ما درخواست کردند مانع ورود افراد اخلالگر به ورزشگاه ها شویم مسئولیت باشگاه ها نسبت به تخفات احتمالی آنها رفع شد.

نهادهای امنیتی هم با افرادی که از حضور در ورزشگاه دنبال مقاصد شوم خود هستند برخورد می کنند

او ادامه داد: اگر فوتبال ایران را در 30 سال اخیر بررسی کنیم متوجه می شویم هیچگاه تعداد تیم های مدعی قهرمانی به اندازه این فصل نبوده است. در حال حاضر 5 تیم مدعی قهرمانی لیگ برتر هستند و 6 تیم هم در منطقه فانوس به دست های جدول قرار دارند. وقتی 11 تیم تا این اندازه درگیر سرنوشت خود هستند برخی تیم ها و مربیان به جای ربودن گوی سبقت در زمین مسابقه، به روش های خلاف عرف مانند بیانیه نویسی، تهدید، متلک انداختن به داور و اینگونه مسائل رو می آورند. فقط همین موضوع را بگویم نهادهای مختلفی که امنیت و نظم مسابقات را رصد می کنند در کنار فدراسیون فوتبال هستند و آنها هم اقدام هایی انجام می دهند تا با افرادی که از جنس فوتبال نبوده و صرفا با حضور در ورزشگاه ها دنبال مقاصد شوم خود  هستند به شدید ترین شکل ممکن برخورد شود. 

صدور رای دیدار تراکتورسازی و استقلال دست کم 8 روز زمان می خواهد

حسن زاده درباره پیگیری های کمیته انضباطی نسبت به حواشی دیدار تراکتورسازی و استقلال گفت:  آئین نامه انضباطی قبل از آذر 96 به ما اجازه می داد در کمترین زمان ممکن پس از وقوع تخلف رای صادر کنیم. گاهی اتفاق می افتاد یک بازی در روز جمعه برگزار می شد و ما شنبه حکم صادر می کردیم. با این وجود مقررات انضباطی جدید به ما فرصت تسریع در رسیدگی را نمی دهد و برای صادر کردن رای باید دست کم 5 تا 7 روز رسیدگی های لازم را انجام بدهیم. دیدار تراکتورسازی و استقلال(جمعه 26 بهمن) برگزار شد و ما باید به باشگاه ها ابلاغیه ای را صادر کرده و از آنها بخواهیم نسبت به تخلفاتشان دفاعیات خود را ارائه دهند. پس از جمع بندی این دفاعیات در صورتی که به روز تعطیل نخوریم با حضور تمام اعضای کمیته انضباطی حکم لازم صادر می شود. کمترین زمان ممکن که احتمال دارد گزارش مربوط به این بازی در اختیارمان قرار بگیرد شنبه یا یک شنبه هفته جاری بوده است و پس از صادر کردن ابلاغیه به باشگاه ها و دریافت دفاعیات طرفین دست کم یک هفته تا هشت روز زمان می برد.

آئین نامه اجازه صدور فوری رای را به کمیته انضباطی نمی دهد و ما هم اعمال قانون می کنیم

او ادامه داد: دلیل تاخیر در صدور رای ما اینست که اعمال قانون می کنیم و آئین نامه به ما اجازه صدور رای فوری را نمی دهد. با این وجود در موارد خاص با صدور دستور موقت جلوی فعالیت عوامل متخلف را می گیریم.

سرمربی یک تیم به بازیکنانش گفته بود هر زمان به داور اعتراض کردم دست کم 3 نفر از شما هم سمت داور بروید

حسن زاده درباره راه حل کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای برخورد با بازیکنانی که در طول بازی ها بیش از حد به داور اعتراض می کنند، گفت: گاهی مواقع باید با آموزش جلوی این گونه اعتراض ها را گرفت اما برخی مواقع با موارد نادری مواجه می شویم. در یکی از پرونده ها بازیکنان تیم را احضار کردیم که آنها گفتند سرمربی تیم به ما گفته است هر زمان به داور اعتراض کردم دست کم 3 نفر از شما هم سمت داور بروید و یکی از شما جسورانه تر به داور اعتراض کند و اگر او اخراج هم شود مشکلی نیست. وقتی فرهنگ غلط و شیوه نادرستی از ابتدا ساماندهی می شود و سرمربی تیم به بازیکنان می گوید چنین کاری بکنید این موضوع ریشه در ساختار آموزشی باشگاه ها دارد. بخشی از این موضوع را کمیته انضباطی باید جلویش را بگیرد اما مدیران باشگاه ها جدا از مسائل فنی یک روانشناس را جذب کرده اند تا نحوه رفتار در مواقع بحران را به بازیکنان و کادرفنی آن تیم یاد بدهد.

در بازی ایران و ژاپن پنج بازیکن ما رکن اصلی بازی را برخلاف بازیکن ژاپن رها کرده و دنبال احتمالات و اعتراض به داور بودند

او ادامه داد: دوستان باید صادقانه با این موضع برخورد می کنند. در همین بازی ایران و ژاپن پنج بازیکن تیم ما برخلاف بازیکن ژاپن اصلی ترین رکن بازی یعنی توپ را رها کرده و دنبال احتمالات و اعتراض به داور بودند. اینکه یک مربی به تیمش دستور بدهد در 10 دقیقه ابتدایی بازی روی اعصاب داور راه بروید تا علیه ما سوت نزند از رفتار جوانمردانه به دور است. امیدوارم همه باید به فکر باشند. باز هم تاکید می کنم کمیته انضباطی سعی دارد به قاطعانه ترین شکل ممکن با تخلفات برخورد کند اما در هیچ جای دنیا این کمیته انضباطی به تنهایی نمی تواند مقابل چنین مسائلی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید:

اعلام رای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال

آرای انضباطی فدراسیون فوتبال اعلام شد

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار ورزشی فدراسیون فوتبال مهدی تاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل احضار نشدن جواد نکونام به کمیته انضباطی فدراسیون مشخص شد

به گزارش خبرنگار مهر، تیم‌های فوتبال استقلال تهران و شمس آذر در هفته بیست و چهارم لیگ برتر روز جمعه ۳۱ فروردین به مصاف هم رفتند که این بازی در پایان با نتیجه ۳ بر ۲ به سود استقلال به پایان رسید تا این تیم کماکان در صدر جدول قرار بگیرد.

در پایان این بازی، فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد جواد نکونام به همراه کیانوش رحمتی (سرمربی و مربی استقلال) رفتار ناپسندی را مقابل سکوی هواداران انجام می‌دهند.

در همین حال امروز یکشنبه دو اردیبهشت، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال به مربی استقلال مهلت داد تا ظرف ۴۸ ساعت آینده دفاعیات خود را به این کمیته ارسال کند. این در حالی است که کمیته انضباطی برای سرمربی استقلال هیچ درخواستی نداشته است.

در همین حال خبرنگار مهر از مسوولان کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پیگیر و متوجه شد که جواد نکونام هیچ شاکی نداشته و فقط از مربی استقلال شکایت به کمیته انضباطی رسیده است و هیچ گزارشی هم از سوی ناظر بازی در خصوص رفتار نکونام به فدراسیون ارسال نشده است.

کد خبر 6084234

دیگر خبرها

  • فوتبالیست لیگ‌برتری که در ۷سال فقط یک‌دقیقه بازی و تمدید کرده! / چرا هیچ سرمربی و مدیرعاملی جرات حذف او را ندارد؟ / آقای تاج، فساد واضح همین است
  • جریمه نقدی و محرومیت برای سرمربی آلومینیوم اراک
  • مجتبی حسینی 100 میلیون جریمه شد
  • ستاره پرسپولیس بازی با سپاهان را از دست داد
  • دلجویی کاپیتان استقلال از نیروی انتظامی و کمیته انضباطی
  • فیلم وایرال شده و پرحاشیه هم نکونام را به کمیته انضباطی نکشاند | دلیل احضار نشدن سرمربی استقلال چیست؟
  • پس از انتشار فیلم جنجالی از نکونام؛ چرا سرمربی استقلال احضار نشد؟
  • دلیل احضار نشدن جواد نکونام به کمیته انضباطی فدراسیون
  • دلیل احضار نشدن نکونام به کمیته انضباطی
  • دلیل احضار نشدن جواد نکونام به کمیته انضباطی فدراسیون مشخص شد