Web Analytics Made Easy - Statcounter

 با انتشار فهرست پایگاه اینترنتی گلوبال فایرپاور قدرتمندترین ارتش‌های جهان در سال ۲۰۱۸ مشخص شدند. در این رتبه‌بندی موقعیت ۶ قدرت اول جهان (آمریکا، روسیه، چین، هند، فرانسه و بریتانیا) نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است. اما موقعیت ایران به لحاظ نظامی ارتقا یافته و در رده‌بندی امسال با ۸ پله صعود از جایگاه بیست و یکم به رتبه سیزدهم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رتبه‌بندی کشورها در این موسسه فقط براساس تعداد کل تسلیحات انجام نمی‌شود، بلکه مولفه‌های ژئوپلیتیک و دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی فراخوانی متحدان قدرتمند نیز در نظر گرفته می‌شود.

هر سال پایگاه اینترنتی Global Firepower فهرست خود از قدرتمندترین نیروهای ارتش‌های جهان را منتشر می‌کند. آمریکا به‌طور قابل پیش‌بینی‌ای در صدر فهرست دارندگان قدرتمندترین ارتش‌ها در سال ۲۰۱۸ قرار داشت و ترکیب ۵ قدرت اول نسبت به سال گذشته (۲۰۱۷) هیچ تغییری نکرده‌است. «دیوید سیم» و «ایو واتلینگ»، گزارشگران نیوزویک در گزارش ۱۶ جولای ۲۰۱۸ نوشتند وضعیت در انتهای لیست جالب‌تر می‌شود. هر دو کره به بالای لیست آمدند اما باید دید آیا خلع‌سلاح هسته‌ای هم می‌تواند بر رتبه‌بندی این دو کشور در سال آینده (۲۰۱۹) هم تاثیر بگذارد یا خیر. مساله دیگر جایگاه ایران است. رتبه‌بندی جدید ایران در این فهرست نشان می‌دهد که تقویت بنیه نظامی از چشم این کشور دور نمانده است. در رده‌بندی امسال ایران با ۸ پله صعود از جایگاه بیست و یکم به رتبه سیزدهم ارتقا یافته است. برخی کشورها به رده‌های پایین لیست رفته‌اند اما این ضرورتا به این معنا نیست که مثلا کشورهای مالزی، شیلی و اتریش توانمندی‌های نظامی کمتری دارند یا توانمندی نظامی‌شان از سال قبل‌ کمتر شده است. رتبه‌بندی کشورها فقط براساس تعداد کل تسلیحاتی که دارند نیست. Global Firepower مولفه‌های ژئوپلیتیک و دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی فراخوانی متحدان قدرتمند را نیز در نظر گرفته است. کشور دیگری که به رده‌های پایین لیست غلتیده اتیوپی است آن هم در بحبوحه امضای اعلامیه برای پایان سال‌ها بن‌بست نظامی با همسایه‌اش اریتره. روابط دیپلماتیک میان این دو کشور پس از اینکه جنگ دو ساله میان این دو کشور در سال ۲۰۰۰ پایان یافت رو به وخامت رفت اما این دو کشور اکنون آماده برقراری دوباره روابط هستند.

Global Firepower به هر کشور یک «نمره شاخص قدرت» می‌دهد که هر چه کمتر باشد بهتر است. اعداد داخل پرانتز نشان‌دهنده رتبه سال۲۰۱۷ این کشورها است. این نمره با در نظر گرفتن بیش از ۵۰ عنصر قدرت نظامی از جمله نفرات در دسترس و تنوع تسلیحات تعیین می‌شود. در کنار «نمره شاخص قدرت»، ما وضعیت هر کشور، بودجه دفاعی، تعداد نیروهای نظامی، تعداد هواپیماها و تانک‌ها، زیردریایی‌ها و ... را نیز گنجانده‌ایم تا برداشتی جامع‌تر از ضعف و قدرت هر کشور به دست دهیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اتریش ایران جهان مالزی ارتش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دانیل نوبوآ، رییس جمهور اکوادور به‌دلیل بحران انرژی که به جیره‌بندی در این کشور واقع در آمریکای جنوبی منجر شده است، برای دومین بار وضعیت اضطراری اعلام کرد.

نوبوآ که در ماه نوامبر به کرسی ریاست جمهوری اکوادور تکیه زد، اوایل هفته جاری برای دومین بار در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. دلیل اعلام وضعیت اضطراری جدید در اکوادور بحران انرژی است و با قطعی متناوب برق در سراسر این کشور همراه خواهد بود.

به نوشته رویترز، با این حال، قطعی برق فردا به دلیل برگزاری همه‌پرسی به منظور تصویب مجموعه‌ای از تدابیر امنیتی در راستای مبارزه با خشونت در این کشور، به طور موقت تعلیق خواهد شد.

نخستین وضعیت اضطراری در ماه ژانویه با هدف کنترل جرم و جنایت افسارگسیخته در اکوادور اعلام شد و در جریان آن نیروهای ارتش و پلیس مجاز به همکاری نزدیک‌تر بودند.

نوبوآ در آخرین وضعیت اضطراری که ۶۰ روز به طول انجامید، نیروهای ارتش و پلیس را به منظور حفاظت از زیرساخت‌های انرژی به موقعیت مکانی تاسیسات اعزام کرد.

وقوع خشکسالی در اکوادور ناشی از پدیده اقلیمی «اِل‌نینو»، به کاهش سطح آب سدهای برق‌آبی منجر شد که بخش عمده برق این کشور را تامین می‌کنند.

کد خبر 6083306

دیگر خبرها

  • ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه‌بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند
  • پیامدهای اِل‌نینو؛ اعلام وضعیت اضطراری و جیره‌بندی برق در اکوادور
  • ۳۰ دانشگاه برتر در رتبه بندی ملی ISC مورد حمایت ویژه می‌شوند
  • دامنه دفاعی ایران اسلامی و درک نادرست دشمنان
  • هماهنگی نیروهای مسلح و دستگاه دیپلماسی چشمگیر و قابل تقدیر است
  • پیام حمله سپاه به اسرائیل از نگاه مرتضی نبوی /هماهنگی میان «میدان» و «دیپلماسی» شرط عقل است
  • گرامیداشت روز ارتش از سوى سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض
  • جهانگیری: رساندن مردم به این باور که فرزندان خمینی پاسدار غرور ملی مردمشان هستند عین سیاست ورزی است
  • وقوع رگبار باران در ارتفاعات/ لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات
  • تندباد و بارش های رگباری در راه است/ لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات