Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@06:21:43 GMT

بدون چربی یا پر چرب؛ مساله این است!

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۱۶۶۹۳

بدون چربی یا پر چرب؛ مساله این است!

شیر پر چرب بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفته و محبوبیت آن رو به افزایش است. در شرایطی که سال ها به مردم توصیه می شد تا به واسطه محتوای کالری زیاد و چربی اشباع از مصرف محصولاتی مانند شیر و ماست پر چرب پرهیز کنند، اما آنها در حال باز پس گرفتن اعتبار خود به عنوان گزینه هایی سالم در مقایسه با جایگزین های کم چرب و بدون چربی خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث"، به گفته فرانس لارجمن روت کارشناس تغذیه،جریان ترس از چربی در دهه 1990 موجب شد تا توصیه رایج سازمان ها و کارشناسان سلامت بر پرهیز از مصرف این ماده، از جمله کنار گذاشتن مصرف محصولات لبنی مانند شیر، استوار باشد.

همان گونه که افراد بیشتری استفاده از لبنیات کم چرب یا بدون چربی را مد نظر قرار می دادند، شرکت های تولید کننده لبنیات نیز برای بهبود عطر و طعم این قبیل محصولات افزودن قند و مواد مصنوعی دیگر به آنها را آغاز کردند. از این رو، تنها مصرف یک وعده ماست میوه ای در روز می تواند تقریبا کل مقدار مصرف توصیه شده روزانه شکر را تامین کند.

شیرهای بدون چربی و کم چرب، و ماست های طعم‌دار نه تنها به اندازه همتایان پر چرب خود در ایجاد احساس سیری و رضایت از غذا خوردن موفق نیستند، بلکه اغلب سرشار از قندهای افزوده بوده و حتی ما را از فواید سلامت لبنیات پر چرب محروم می کنند.

به طور جالب توجهی، لبنیات پر چرب ممکن است به ما در حفظ وزن سالم کمک کنند.  طی یک مطالعه که شرایط 18 هزار زن میانسال با وزن سالم را برای یک دهه دنبال کرد، مشخص شد، افرادی که شیر کامل و لبنیات پر چرب بیشتری مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که هیچ گونه لبنیات پر چربی مصرف نمی کردند، احتمال کمتری داشت با اضافه وزن یا چاقی مواجه شوند. مطالعه ای کوچک که در نشریه European Journal of Clinical Nutrition منتشر شد نیز نشان داد که مصرف روزانه شیر کامل به بهبود سطوح کلسترول خوب (HDL) در شرکت کنندگان کمک کرده است، در شرایطی که مصرف شیر بدون چربی چنین نتیجه ای به همراه نداشت.

برخی مطالعات دیگر نشان داده اند کودکانی که شیر کامل مصرف می کنند، نسبت به آنهایی که شیر کم چرب مصرف می کنند، از سطوح بالاتر ویتامین D در خون خود برخوردار هستند. پژوهشگران فکر می کنند که چربی شیر ممکن است در جذب کارآمدتر ویتامین D نقش داشته باشد زیرا این ماده مغذی محلول در چربی است.

خوشبختانه، شرایط در حال تغییر است. افراد بسیاری آگاهند که دلیلی برای هراس از چربی های سالم وجود ندارد. برخی دوستداران غذا خوردن سالم ممکن است به مصرف ماست و دیگر محصولات لبنی ساده و بدون چربی عادت کرده باشند تا از مصرف چربی های اشباع پرهیز کرده و استفاده از منابع چربی خوب مانند مغزدانه ها را در دستور کار خود قرار داده باشند. اگر شما نیز از افراد این دسته هستید، شاید بهتر باشد همچنان مصرف گاه به گاه لبنیات پر چرب را مد نظر قرار دهید.

در شرایطی که هر دو انتخاب های خوبی هستند، اما محصولات لبنی تهیه شده از شیر کامل ارگانیک فواید دیگری مانند محتوای بالای اسیدهای چرب امگا-3 و همچنین اسید لینولئیک کونژوگه که برای حفظ وزن سالم مفید بوده و ممکن است به مدیریت دیابت نوع 2 نیز کمک کند را ارائه می کند.

همانند هر گروه غذایی دیگر، مصرف بیش از حد لبنیات نیز ایده خوبی نیست. اگر به خوبی می توانید لبنیات را تحمل کنید، به مقدار مصرف توصیه شده روزانه سه وعده پایبند باشید. شیر و محصولات لبنی دیگر منبع خوبی برای کلسیم هستند و زنان به دریافت 1,000 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند.

اگر در گوارش لاکتوز، قند طبیعی موجود در شیر، با دشواری مواجه هستید می توانید محصولات لبنی بدون لاکتوز را انتخاب کنید. همچنین، ماست یونانی و پنیرهای سخت محصولاتی با لاکتوز بسیار کم هستند، از این رو، مصرف آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز معمولا مشکل آفرین نیست.

محصولات لبنی پر چرب ممکن است بهترین انتخاب برای افرادی که رژیم غذایی دش (DASH) را برای درمان پرفشاری خون دنبال می کنند، نباشند. پزشک یا کارشناس تغذیه شما ممکن است استفاده از محصولات لبنی کم چرب را در رژیم غذایی دش توصیه کند که سرشار از میوه ها، سبزی ها و لنبیات کم چرب است.

برای افراد دیگر، مصرف روزانه لبنیات پر چرب مشکل ساز نیست و در صورت دسترسی به گزینه های ارگانیک، آنها انتخاب بهتری هستند. نتایج یک بررسی شامل چندین مطالعه نشان داد که شیر تهیه شده از گاوهای ارگانیک از اسیدهای چرب چند غیر اشباع، اسیدهای چرب امگا-3، ویتامین E، آهن و اسید لینولئیک کونژوگه CLA بیشتر نسبت به شیر گاوهای دیگر برخوردار است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شیر لبنیات محصولات لبنی سلامت لاکتوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۶۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نخی سیگار، ممنوع

قیمت پایین دخانیات در ایران و سود هنگفت صنایع دخانی در شرایط مالیاتی فعلی، جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست و همچنین مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات از جمله مباحثی است که رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نسبت به آن هشدار و توضیح داد.

به گزارش ایسنا، مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار

وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد. 

قیمت پایین دخانیات در ایران

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد. 

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست

وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود. 

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوزهای اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی

وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوزهای اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوزهای اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه های فرار مالیاتی فراهم است. 

ولی‌زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات

ولی‌زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکارهای کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • برای خلاص شدن از چربی شکم از این مواد غذایی دوری کنید
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • فواید خوردن کره برای بدن