Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری بسیج، استان ایلام در غرب ایران با داشتن ظرفیت مهم دامداری یکی از اصلی ترین تولیدکندگان گوشت قرمز در کشور به شمار می رود، طبق اعلام مسئولان سالانه ۲۹ هزار تن گوشت در این استان تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای استان بخش مهمی از آن نیز به سایر مناطق کشور ارسال می شود.

استان ایلام دارای بیش از سه میلیون واحد دامی سبک و سنگین است و دامداری به عنوان یکی از مهمترین شغل های مردم و در واقع راه امرار معاش مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشت قرمز تولید شده در ایلام به دلیل وجود مراتع و طبیعت بکر ایلام یکی از باکیفت ترین گوشت قرمزهای کشور شناخته می شود،سالانه هشت هزار تن گوشت قرمز فقط توسط عشایر استان تولید و روانه بازار می شود.

عشایر استان دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام هستند و نقش مهمی در تامین نیازهای فرآورده های دامی استان از جمله گوشت دارند.

مردم استان ایلام به دلیل نوع زندگی عشیره ای از گذشته تاکنون در مصرف برخی از غذاها مثل کباب گوشت قرمز عادت دارند و حتی سرانه مصرف گوشت قرمز  در این استان بالاتر از میانگین کشوری است.

حالا اما قصه فرق کرده و در استانی که خود قطب تولید دامداری و گوشت قرمز است و مردم عادت غذایی به گوشت دارند، گرانی گوشت قرمز باعث حذف آن در سبد خانواده ها شده است.

گلایه ها از توزیع گوشت های دولتی

نحوه توزیع گوشت های دولتی نارضایتی هایی را نیز در پی داشته است، مسئله گرانی گوشت باعث شده بسیاری از خانواده های ایلامی سراغ گوشت مرغ بروند ولی این گوشت هم در استان گران شده است.

خرید نکردن گوشت توسط مردم باعث کساد شدن بازار قصابی های استان شده و بیشتر مردم استان از قصابی های غیر مجاز که قیمت کمتری دارند گوشت خریداری می کنند.

دلال ها دام های زنده استان را به دیگر مناطق کشور ارسال می کنند و شاید یکی دلایل گرانی این مسئله باشد.

این در حالی است که کیفیت گوشت های دولتی بسیار پایین است و با این حال صف های طولانی برای گوشت ها شکل می گیرد که زیبنده مردم نیست.

دست دلالان باید قطع شود

قاسم سلیمانی دشتکی‌، استاندار ایلام در گفتگو با خبرنگار ما قاچاق دام را علت گرانی و افزایش قیمت گوشت در استان ایلام نام برد و اظهار داشت: قیمت گوشت در استان ایلام افزایش یافته است و باید از خروج دام به صورت غیر قانونی توسط دلال‌ها در استان جلوگیری شود.

استاندار ایلام گفت: استان ایلام از لحاظ قاچاق دام تحت کنترل است و برنامه‌ریزی برای ممنوعیت خروج دام در استان انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام نیز‌ در ادامه مباحث استاندار ایلام علاوه بر مباحث قاچاق دام به اقدامات کنترلی قاچاق دام اشاره و اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون 6 محموله قاچاق دام به تعداد 733 راس دام زنده وسبک حین خروج از مرز استان ایلام  توسط نیروهای انتظامی ومرزبانی کشف وضبط شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام در ادامه گفت: حضور دلال‌ها در خرید و فروش دام که دام را به قیمت ارزان خریده و به قیمت گران در خارج از استان به فروش می‌رسانند، عامل گرانی قیمت گوشت قرمز در ایلام است.

جواد رسولی، عدم حمایت از دامداران را عامل گرانی گوشت در ایلام عنوان و اظهار داشت: پرداخت یارانه علوفه، مواد بهداشتی و دارویی به  دامداران موجب می‌شود، دامداران ایلامی ، دام خود را در ایلام به فروش برساند، وقتی این تسهیلات به دامدار داده نمی‌شود، دامدار مجبور است برای تامین نیاز خود دام را به قیمت بیشتر و در سایر استان‌ها به فروش برساند و این موضوع افزایش قیمت را در پی دارد.

رئیس صنف قصابان ایلام گفت: علی رغم قیمت 70 تا 75 هزارتومانی گوشت قرمز در ایلام، این قیمت نسبت به استان‌های همجوار بین 20 تا 30 هزارتومان ارزان‌تر است.

وی  کمبود گوشت منجمد در استان ایلام را مورد اشاره قرار داد و افزود: گوشت قرمز منجمد توزیع شده در ایلام کفاف نیاز شهروندان ایلامی را نمی‌کند و به این دلیل توزیع آن تاثیری در کاهش قیمت و تعادل بازار ندارد.

برخورد دستگاه های نظارتی با گرانی فروشی

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان ایلام نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: برای کنترل بازار توزیع گوشت منجمد و گوشت گرم در مناطق مختلف استان همچنان ادامه دارد.

سیعد شریفی افزود: تاکنون بیش از ۱۶۰ تن گوشت گرم و ۳۵۰ تن گوشت منجمد و ۱۲ تن گوشت مرغ منجمد توزیع شده است.

معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام در گفتگو با خبرنگار از افزایش نظارت های بر بازار گوشت استان خبر داد و گفت: تمامی بخش های بازار استان به خصوص گوشت به طور کامل رصد می شود.

مهدی شریفی افزود: در سال جاری بیش از ۵۰ هزار مورد بازدید از مراکز صنفی مختلف در استان انجام شده و بیش از دو هزار و ۶۰۰ پرونده تخلف صنفی تشکیل شده است.

مدیر کل سازمان تعزیرات حکومتی استان ایلام نیز از برخورد قاطع با متخلفان و گرانفروشان در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: چنانچه مردم موردی از تخلف یا گرانفروشی مشاهده کردند می توانند مستندات را به اداره صنعت معدن تجارت گزارش مربوطه را تحویل دهند و یا به صورت مستقیم به میز خدمت تعزیرات حکومتی مراجعه کنند.

نعمت الله بیرانوند افزود: تعزیرات استان به صورت ۲۴ ساعته گزارش های مردم را رصد می کند.

نوسان قیمت گوشت قرمز و پایین آمدن قدرت خرید مردم موضوعی است که دستگاه های ذی ربط و متولی را به تصمیم گیری جدی در این زمینه می طلبد.

با توجه به اینکه استان ایلام خود یکی از تولیدکنندگان اصلی گوشت قرمز در کشور است باید با برنامه ریزی درست از خروج دام زنده به کشور عراق نیز جلوگیری کرد.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟

مجتبی نوروزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد:« مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.»

براساس گزارش تسنیم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه گفت:« تا به امروز ۳ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت:« استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش ۴۰ درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.»

نوروزی تصریح کرد:« بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.»

سرانه ۷ کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت:«سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر ۷ کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: «هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در ۴۵ روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.»

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت:« نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است که می‌توانیم ۳۰۰ هزار تن آن را تامین کنیم.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد:«دوره‌های پرورش مرغ ۳.۶ در سال است که در صورتی که این رقم به ۴ دوره افزایش یابد ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.»

نوروزی افزود: «اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در ۶ دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.»

وی تصریح کرد: «مرغ نیمچه ۳۷ تا حداکثر ۴۰ روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پاسخ به سوال گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل ۱۳۶ هزار ۵۰۰ تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه‌ای بودن تولید مرغ در کشور آیا برنامه‌ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد:« وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.»

وی افزود:« با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.»

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت:« کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال دیگری افزود:« در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.»

وی افزود:« درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.»

tags # گوشت قرمز ، گوشت مرغ سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • قیمت گوشت قرمز امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تولید سالانه ۱۸ هزار تن گوشت قرمز در استان
  • قیمت گوشت قرمز امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • عشایر ملارد سال گذشته ۱۰۰۸ تُن گوشت قرمز تولید کرده اند
  • بازار گوشت قرمز در مسیر نجومی شدن / قیمت جدید مرغ اعلام شد
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال
  • شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد