Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-آمارهای فرهنگ رفتاری خانوارهای ایرانی نشانگر آن است که ایرانیان کمتر از ۱۰ دقیقه در روز کتاب های غیر درسی و غیر مذهبی و کمتر از ۳ دقیقه روزنامه می‌خوانند.

 جزئیات آمارهای فرهنگ رفتاری خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۶ که به تازگی از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده است، آمار و داده‌هایی از چگونگی کنش های فرهنگی و رفتارهای خانواده‌ های کشور عیان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آمارگیری که با مراجعه به خانوارهای شهری و روستایی نمونه، داده‌هایی درباره رفتارهای فرهنگی افراد بالای ۱۵ سال خانوارهای کشور ـ همچون مطالعه (وضعیت مطالعه کتاب و روزنامه (چاپی و الکترونیکی) و سرانه مطالعه)، تماشای سیمای جمهوری اسلامی ایران، سینما و تئاتر (وضعیت رفتن به سینما و تئاتر و شمار آنها)، ورزش (وضعیت انجام ورزش، سرانه زمان انجام ورزش و رشته‌های ورزشی)، موسیقی (وضعیت گوش کردن به موسیقی، سرانه زمان گوش دادن به موسیقی)، سرانه مصرف شیر، نوشابه، میوه، ماهی، فست‌فود، چگونگی گزینش پوشاک و دیدگاه‌ها درباره ازدواج جوانان (سن مناسب و دشواری ها) ـ گردآورده شده است.

سرانه مطالعه
نزدیک ۵۸ درصد افراد باسواد و بالای ۱۵ سال که برابر با ۳۰ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۷۲۶ تن می‌شود، کتابهای غیر درسی مطالعه می‌کرده‌اند. سرانه ماهانه مطالعه کتاب غیر درسی این افراد «۷ ساعت و ۴۱ دقیقه» است که در این میان، سرانه ماهانه خواندن قرآن و کتابهای دعا «۳ ساعت و ۷ دقیقه» بوده است و نزدیک ۸۲ درصد این افراد را در بر می‌گرفته است. به دیگر سخن، سرانه مطالعه کتابهای غیر درسی و غیر مذهبی، روزانه، «کمتر از ۱۰ دقیقه» است.

نزدیک ۳۰ درصد از این افراد باسواد و ۱۵ ساله و بیشتر که برابر با ۱۵ میلیون و ۷۹۵ هزار و ۸۴۱ تن می‌شود، روزنامه می‌خوانده‌اند و سرانه ماهانه آن نیز «۱ ساعت و ۲۷ دقیقه» بوده است که سرانه روزانه آن «کمتر از ۳ دقیقه» می‌شود.

سرانه شبکه‌های اجتماعی و سیمای جمهوری اسلامی
سرانه حضور افراد بالای ۱۵ سال در شبکه‌های اجتماعی، روزانه، «۱ ساعت و ۴ دقیقه» بوده است و شمار آنان نیز ۳۱ میلیون و ۹۷۸ هزار و ۹۱۰ تن می‌باشد که ۴۷ درصد از افراد ۱۵ ساله و بیشتر را در بر می‌گیرد. ۹۴.۵ درصد آنان عضو تلگرام، ۴۳.۱ درصد آنان عضو اینستاگرام، ۲۴.۳ درصد ایشان عضو واتس‌اپ و ۱۵.۴ درصد نیز در دیگر شبکه‌ها فعال‌اند و ۵۳ درصد پاسخگویان نیز در شبکه‌های اجتماعی حضور ندارند.

سرانه تماشای برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی ایران ازسوی افراد بالای ۱۵ سال «۴ ساعت و ۵۲ دقیقه» در روز بوده است و ۹۲ درصد از افراد بالای ۱۵ سال را که برابر با ۵۵ میلیون و ۱۳۲ هزار و ۸۶۰ تن می‌شود، در بر می‌گرفته است.

سرانه مصرف دیگر کالاهای فرهنگی
نزدیک «۱۹ درصد»، برابر با ۱۱ میلیون و ۴۱۱ هزار و ۹۷۹ هزار تن، از این افراد بالای ۱۵ سال، سال پیش از آمارگیری، به سینما رفته‌اند و بیش از «۵ درصد» آنان که برابر با ۳ میلیون و ۹۵ هزار و ۹۸۱ تن می‌شود، در سال پیش از آمارگیری، به تئاتر رفته‌اند. به دیگر سخن، بیش از ۸۱ درصد ایرانیان سالانه به سینما نمی‌روند و نزدیک ۹۵ درصد به تئاتر.

نزدیک ۷۰ درصد افراد بیش از ۱۵ سال موسیقی گوش می‌کرده‌اند و سرانه هفتگی گوش دادن به موسیقی «۲ ساعت و ۲۱ دقیقه» در روز بوده است. در این میان بیش از «۷۱ درصد» موسیقی پاپ ایرانی و نزدیک «۵۰ درصد» موسیقی سنتی و نزدیک «۳۷ درصد» نیز موسیقی محلی گوش می‌داده‌اند.

دیگر سرانه‌ها
این گزارش مرکز آمار ایران، داده‌هایی دیگر از رفتارهای خانواده‌ای در زمینه ورزش، پوشاک، خوراک و ... را نیز به دست می‌دهد که در نوع خود جالب‌اند. بیش از ۵۱ درصد افراد بالای ۱۵ سال، ۳۰ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۳۷۵ تن، ورزش می‌کنند و سرانه انجام ورزش آنها «۲۷ دقیقه» در روز است.

اولویت نزدیک «۳۵ درصد» از این افراد ۱۵ ساله و بیشتر در خرید پوشاک، پوشاک ایرانی و «۷.۶ درصد» پوشاک خارجی بوده است. برای بیشینه، «۵۸ درصد»، نیز اولویتی ویژه میان پوشاک ایرانی و خارجی وجود ندارد. نزدیک «۸۰ درصد» افراد ۱۵ ساله و بیشتر در هفته شیر مصرف کرده‌اند که سرانه هفتگی شیر آنان «۳.۷ لیوان» بوده است. از سویی دیگر، نزدیک «۵۵ درصد» این افراد در هفته نوشابه مصرف کرده‌اند که سرانه هفتگی نوشابه «۱.۷ لیوان» بوده است. سرانه مصرف ماهی افراد ۱۵ ساله و بیشتر نیز ۲.۱ بار در ماه بوده است.

۴۸ درصد بالای ۱۵ ساله‌ها نیز ۱.۴ بار در ماه فست‌فود می‌خورده‌اند.

در پایان، از نگاه این پاسخگویان، مهم‌ترین دشواری های ازدواج جوانان، نداشتن شغل دایم با ۳۳ درصد، بیکاری با حدود ۳۰ درصد، وضع نامناسب مالی سرپرست با حدود ۱۳ درصد و مشکل تهیه مسکن با حدود ۶ درصد و سپس دیگر دشواریها با ۱۵ درصد بوده است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۸۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از برنامه متفاوت رضا رشیدپور

رضا رشیدپور دز گفت‌وگو با مجله کُد(ساترا) درباره برنامه تازه‌اش «ساعت صفر» که در آینده نزیک در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود؛ عنوان نمود:ساده‌ترین نوع برنامه‌سازی گفت‌وگو و سخت‌ترین نوع آن هم گفت‌وگو است. به همین دلیل آن قدر با چهره‌های داخل ایران گفت‌وگو شده است که احساس می‌کنم بیننده از تماشای سلبریتی‌ها در برنامه‌های گفت‌وگو محور خیلی خسته شده است و سعی می‌کند دیگر این برنامه‌ها را تماشا نکند. انتخاب مهمان از بین ایرانی‌ها بسیار سخت است، اما قول می‌دهم آنهایی که از بین چهره‌های ایرانی جلو دوربین می‌آیند خیلی متفاوت باشند و ویژگی‌ خاصی داشته باشند که جذابیت برای گفت‌وگو را حتما ایجاد کنند، اما مسلما سراغ سلبریتی‌های سینما و ... خیلی کمتر خواهیم رفت.

  ماجرای من به دقتی که شما می‌گویید نیست که من شبکه نمایش خانگی را انتخاب کرده باشم؛ بیشتر فکر می‌کنم شبکه نمایش خانگی من را انتخاب کرده است تا من آن را. حتما ترجیح می‌دهم برنامه‌ها در بیگ‌مدیاهایی که وسعت و گستردگی پخش دارند، نمایش داده شوند. طبیعتا برنامه‌های این‌چنینی باید در تلویزیون ساخته شوند. وظیفه تلویزیون است که در مورد فرهنگ، گردشگری و جاذبه‌های ایران برنامه بسازد نه بخش خصوصی و شبکه نمایش خانگی. بارها این را گفته‌ام. زمانی که در تلویزیون هم برنامه داشتم توصیه می‌کردم برنامه‌ها را به این سمت ببریم. مسابقه بسازیم که چه؟ شاید حداقل ایده‌آل‌هایی که از کار فرهنگی در ذهن من وجود دارد در یک مسابقه محقق نمی‌شد. بحث «حالا خورشید» چیزی دیگری بود، اما واقعا دوست نداشتم که در یک برنامه سرگرم‌کننده حضور داشته باشم. به شدت به کاری که الان در حال تولید آن هستم علاقه‌مندم و برای انتشار آن هم راه دیگری جز شبکه نمایش خانگی ندارم.»

رشیدپور درباره‌ی فعالیت شبکه نمایش خانگی در ایران را در مقایسه با سایر کشورها نیز اینچنین گفته‌ است: «ناباورانه باید بگویم ما در حوزه تولید وی‌اودی بسیار با کیفیت‌تر، استانداردتر و قابل قبول‌تر از همه کشورهای منطقه هستیم. به همین منظور چندی پیش در جلسه‌ای پیشنهاد دادم محصولات‌تان در حوزه وی‌اودی را در سطح منطقه بفروشید یا در کشورهای دیگر نمایشگاه‌های مدیا برگزار و محصولات پلتفرم‌های ایرانی را ارائه کنید. در کشورهای حوزه عرب‌زبان به شدت نیاز به تولید محتوا وجود دارد و تولید محتوای خودشان اصلا استاندارد نیست.

دیگر خبرها

  • ببینید | مجری تلویزیون روی آنتن زنده شبکه افق: جوانان ایرانی می‌توانند عرض اسرائیل را تک‌چرخ بزنند!
  • ساعت پخش زنده بازی استقلال و شمس آذر قزوین‌ از تلویزیون + شبکه ۳ و پخش آنلاین
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • جزئیات تازه از برنامه متفاوت رضا رشیدپور
  • تلویزیون این آخر هفته چه فیلم هایی به روی آنتن خواهد برد؟
  • فیلم‌های سینمایی تلویزیون در آخرین روز‌های ماه فروردین
  • ساعت پخش زنده بازی پرسپولیس و صنعت نفت آبادان از تلویزیون + شبکه ۳ و پخش آنلاین
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم هایی پخش می کند؟
  • ماجرای جنجالی اعلام خبر فوت رضا رشیدپور
  • ساعت پخش زنده بازی سپاهان و ذوب آهن‌ از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین