Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچه می‌گذرد به بیست و یکم اسفندماه اختتامیه پنجمین جشنواره جام‌جم نزدیک می‌شویم. تلویزیون این روزها تبدیل شده به جمع‌آوری رأی نامزدها؛ یا این اتفاق از دو شبکه با برنامه «خیابان جام‌جم» می‌افتد یا در برنامه‌های زنده‌ای مثل «فرمول یک»، «نود»، «شب گشت» و برخی دیگر از برنامه‌ها به نامزدها مجالی می‌دهند تا خودشان را مطرح کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است مردم و داورها به آثار تلویزیونی رأی بدهند و این هم جشنواره است و اصولی دارد! وقتی جشنواره فیلم فجر را می‌بینیم یک مجالی برای نقد و بررسی فیلم‌ها و گفتگو با رسانه‌ها دارند و همه‌چیز به هیئت داوران واگذار می‌شود اما در جشنواره تلویزیون این اصول رعایت نمی‌شود.

چرا در هر شبکه‌ای ردی از جشنواره جام‌جم می‌بینیم؟

واقعاً برخی از تبلیغات غیراصولی تلویزیون مردم را آزرده کرده، چرا که تیزرهای جشنواره را درست وسط بعضی از برنامه‌ها گلدرشت پخش می‌کنند و واقعاً چه ضرورتی دارد که این‌همه تیزر و تبلیغات برای معرفی آثار جشنواره جام‌جم را روی آنتن داشته باشیم. در حالی که به بسیاری از همین برنامه‌ها انتقاد داریم! این همه جشنواره دیگر هم برگزار می‌شوند چنین مجالی برای معرفی آثار خود ندارند. الان در هر شبکه‌ای ردی از جشنواره جام‌جم دیده می‌شود یا برنامه‌، تیزر و یا آنونسی از معرفی برنامه‌ها و نامزدها را می‌بینیم. این همه حجم از تبلیغ خواه ناخواه به ضدتبلیغ تبدیل می‌شود.

مردم از جشنواره بیزار شده‌اند

از طرفی چطور می‌شود که با چندین خط موبایل هم می‌توان در نظرسنجی شرکت کرد؛ این اتفاق هم از عجایب روزگار است. برخی درباره این اتفاق در فضای مجازی نوشته‌اند که تلویزیون دنبال یک عدد بزرگ از میزان شرکت‌کننده‌هاست؟ یا برخی از صاحب‌نظران درباره این نکته نوشته‌اند که وقتی میزان تبلیغات درباره یک موضوع بیش از حد لازم، بالا برود طبیعتاً به ضدتبلیغ تبدیل می‌شود. حکایت تبلیغات بیش از حد شبکه‌ها برای جمع‌آوری رأی در جشنواره جام‌جم هم همین نکته است. وقتی مخاطبان منتظر تماشای سریال یا برنامه مورد علاقه خودشان هستند تلویزیون مدام آن‌ها را منتظر نگه می‌دارد و تیزر جشنواره پخش می‌کند. بیشتر از اینکه به رأی دادن ترغیب شوند از جشنواره بیزار می‌شوند.

مسابقه‌ای که هدیه خودش را کارت به کارت می‌کند

«چهل ستاره» نام مسابقه‌ای است که چند صباحی روی آنتن شبکه شماست. این مسابقه را بهمن هاشمی اجرا می‌کند اما یک اتفاق مشابه همچون مسابقه نما به نمای شبکه آی‌فیلم را در این مسابقه هم شاهد هستیم. جایی که مجری به مخاطب می‌گویند مبلغ جایزه تا 30 ثانیه دیگر به حساب شما واریز می‌شود. زیرا رسم بر این است که مسابقه‌ها اعلام می‌کنند با برنده‌ها تماس می‌گیرند و جایزه را تقدیم‌شان می‌کنند اما تازگی‌ها بعضی از مسابقه‌ها این روال را به هم ریخته‌اند. «چهل ستاره» شبکه شما جایزه فرد برنده را همان لحظه به حساب‌شان واریز می‌کند. به این صورت که بلافاصله بعد از پایان مسابقه، مجری می‌گوید که مبلغ جایزه تا 30 ثانیه بعد در حساب برنده است و او هم 30 ثانیه بعد واریز شدن پول را تأیید می‌کند. نکته جالب اینجاست که در این مسابقه پاسخ هر سوال 100 هزار تومان جایزه دارد و هر شرکت‌کننده برای پاسخ به هر سوال بیشتر از پنج ثانیه فرصت دارد و راحت می‌تواند پاسخ را سرچ‌ کند!

"حالا خورشید" تعطیل می‌شود

در فضای مجازی خبری دست به دست می‌شود؛ آخرین قسمت این برنامه پرطرفدار 22 اسفند به روی آنتن می‌رود و سری جدید "حالا خورشید"  تابستان 98 پخش می‌شود. احتمالاً قرار است از آن تاریخ به بعد منتظر ویژه برنامه نوروزی باشیم. «حالا خورشید» یک برنامه تلویزیونی صبحگاهی به تهیه‌کنندگی و اجرای رضا رشیدپور و با زمینه اجتماعی و با فضایی فعال، بانشاط و جذاب است که از شنبه تا پنجشنبه از شبکه سه سیما پخش می‌شود. «حالا خورشید» شامل بخش‌های مختلفی همچون بررسی روزنامه‌های روز کشور، گفتگو با مهمان، چراغ زرد، بورس ایده، بیلبورد و… است.

یک اتفاق عجیب در لحظه گرگ و میش

در سریال لحظه گرگ و میش که هر شب از ساعت 20:45 روی آنتن است اتفاق بسیار عجیبی افتاد. این اتفاق در فضای مجازی با واکنش‌های بسیاری همراه بود. اتفاقی که نشان از بی‌دقتی عجیب سازندگان این سریال و نیز ناظران پخش دارد. در بخشی از سریال لحظه گرگ و میش که بیست و نهم بهمن‌ماه پخش شد خواهر و مادر حامد که در سریال نقش یک اسیر را بازی می‌کنند، مشغول صحبت با یکدیگر درباره برگشتن این شخصیت هستند. این در حالی است که دقایق قبل از این سکانس نه تنها حامد به ایران برگشته است بلکه حضور او در خانه و نیز شهر کاملاً نمایش داده شده است! و در واقع این سکانس جا به جا شده و باید بسیار زودتر پخش می‌شده است!

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تلویزیون جشنواره فیلم فجر تبلیغات موبایل فضای مجازی پول رضا رشیدپور بازی ایران تلویزیون رضا رشیدپور حالا خورشید لحظه گرگ و میش جشنواره تلویزیونی جام جم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۰۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!

مهسا بهادری: تا به حال شده شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده را باز کنید و یک خبر یا اظهار نظر و تکذیبیه از جانب یکی از مدیران یا نمایندگان مجلس را در آن ببینید؟ قطعا این اتفاق رخ داده است. روزانه صدها یا شاید هزاران خبر در فضای ایکس، تلگرام و اینستاگرام دست به دست می‌شود که قطعا ده‌تا از آن اخبار مرتبط با مدیران عالی‌رتبه است. همان فضایی که برای دسترسی به آن باید با انواع پروکسی و فیلترشکن دست و پنجه نرم کرد تا بتوان برای چندین دقیقه از آن استفاده کرد، همان فضایی که از نظر مدیران مرجعیت ندارد اما برای اعلام و نشان دادن عملکرد خود از اطلاعات همین فضا استفاده می‌کنند. به طور مثال پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در رابطه با بازدید برنامه‌های پخش شده در نوروز و ماه رمضان در فضای مجازی می‌گوید: «رصد معاونت فضای مجازی ما درخصوص برنامه‌های ماه مبارک رمضان و نوروز نشان داد که ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بازدید فقط در مورد برنامه‌ها یا تقطیع برنامه‌های تولید شده در صداوسیما در همین یک ماه اخیر وجود داشته است.»

حال این سوال پیش می‌آید که آیا این باید جزو آمار به حساب بیاید یا خیر؟ و ما باید این نوع مصرف جدید را در موضوع مخاطبان صداوسیما محسوب بکنیم یا خیر؟ البته این مسئله باید علمی مطرح شود و باید بگوییم که موارد بیشتر وایرال شده خوب است یا خیر؟ برای پاسخ به این چند سوال بسیار ساده با کامبیز نوروزی، حقوقدان به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

در گام اول این پرسش پیش می‌آید که چه اتفاقی می‌افتد که یک رسانه مرجعیت خود را تا حدی از دست می‌دهد که ناچار است به رسانه‌هایی که خودش فیلتر کرده است اتکا کند؟

یکی اینکه وایرال شدن در شبکه‌های اجتماعی به معنای ارزیابی مثبت‌بینندگان نیست و بسیاری از اوقات کاربران شبکه‌های اجتماعی از این طریق اشکالات و انتقادات را بیان می‌کنند. مثلا یک سریال از تلویزیون در حال پخش است که از نگاه متخصصان بسیار مبتذل است؛ اما سکانس‌هایی از این سریال وایرال شده است. بعضی از سخنرانی‌های مذهبی که چندان با باورهای دینی مردم سازگار نیست، اما مردم این موارد را وایرال می‌کنند؛ بنابراین بازتاب برنامه‌های تلویزین در شبکه‌های اجتماعی الزاما به این معنی نیست که مخاطب ایرانی آن برنامه را پسندیده است، گاهی با آن شوخی می‌کنند، گاهی از آن انتقاد می‌کنند. اگر کسی بخواهد رسانه تلویزیون را از زاویه شبکه‌های اجتماعی بررسی کند به این معنی است که آشنایی درستی با رسانه تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی ندارد. تلویزیون قدرتمندترین رسانه است، باوجود آنکه استفاده از انواع شبکه‌های اجتماعی در پلتفرم‌های مختلف درر تمام دنیا رواج پیدا کرده، اما همچنان تلویزیون مهم‌ترین و موثرترین رسانه است. اگر یک شبکه تلویزیونی برای مخاطبان جاذبه داشته باشد، مخاطبانش از خود تلویزیون برنامه‌ها را تماشا می‌کنند نه اینکه آن را در شبکه مجازی دنبال کنند. لذا اینمه یک میلیارد و نیم دفعه بخشی از برنامه‌های تلویزیون در شبکه‌های اجتماعی دیده شده؛ از نظر من نه تنها نشان دهنده موفقیت تلویزیون نیست بلکه نشان دهنده عدم موفقیت تلویزیون ایران است.

یک طرف دیگر ماجرا را هم بررسی کنیم، شبکه‌های اجتماعی به واسطه اینکه فیلتر شده‌اند مرجعیت ندارند. چه اتفاقی رخ می‌دهد که مدیران برای بررسی ابعاد موفقیت خود از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند؟

این یک تناقض آشکار و پایان‌ناپذیر در نظام رسانه‌ای ایران است. مهم‌ترین رسانه‌ها متث واتساپ، ایکس، تلگرام و اینستاگرام در ایران فیلتر هستند. رسانه‌هایی که بسیار هم پرطرفدار هستند. مدیران این فضاها را فیلتر کرده‌ند اما در عین حال می‌بینیم که هم مردم عادی هم مقامات رسمی از این پپلتفرم‌ها استفاده می‌کنند و مدام حوزه نفوذ این پلتفرم‌ها افزایش پیدا می‌کند. بسیاری از مقام‌های رسمی کشور، اعم از وزرا و نمایندگان کشور، بسیاری از حرف‌ها و پیام‌هایشان را از طریق همین پلتفرم‌ها مثل توییتر(ایکس فعلی) و اینستاگرام منتقل می‌کنند. این یک تناقض آشکار و لاینحل است و نظام رسانه‌ای رسمی کشور هم مایل نیست این رسانه‌ها را به رسمیت بشناسد، اما به جهات مختلف نمی‌تواند و گاهی هم نمی‌خواهد که این پلتفرم‌ها را نادیده بگیرد این تناقض وجود دارد و کلی که با مسئله اینترنت و شبکه‌های اجتماعی برخورد می‌شود این تناقض و مشکل حل نخواهد شد و این روند ادامه دارد.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898314

دیگر خبرها

  • شوخی گلزار با خانواده‌ها در برنامه تلویزیونی
  • تولیدات صداوسیما را از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند نه تلویزیون/ یک‌ونیم میلیارد بازدید نشان از عدم موفقیت تلویزوین است، نه موفقیت!
  • محمدرضا گلزار و «پانتومیم» نمره قبولی می‌گیرند؟
  • دو ستاره سابق شاهد یک اتفاق عجیب!
  • بازگشت برنامه «چهارگاه» به شبکه چهار با حضور حسام‌الدین سراج، محمداسماعیل آذر و ...
  • سروش رفیعی: مگر والیبالیست های برزیل می‌گویند چرا به اندازه نیمار حقوق نمی‌گیریم؟
  • قصه یک معدن پرماجرای طلا! | آمار عجیب محبوبیت نون خ
  • اتفاق عجیب در قسمت آخر «گناه فرشته»
  • راه‌اندازی مرکز توانبخشی اعصاب
  • «جهان آرا» نظرات مختلف را به قضاوت می‌گذارد/بازنمایی عملیات موشکی