Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) و اهمیت توجه به سلامتی و تندرستی اظهار داشت: اگر عافیت نباشد انسان نمی‌تواند کاری اعم از کارهای دنیوی و اخروی انجام دهد.

وی با بیان اینکه نعمت سلامتی از نعمات بسیار مهم خداوند است، ابراز کرد: انسان تا زمانی که سالم بوده قدردان آن نیست و با توجه به بیماری‌های عجیبی که این روزها به‌وجود آمده این نعمت بیش‌ازپیش بااهمیت‌تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرجع تقلید شیعیان معده را مرکز بیماری‌ها دانست و افزود: در اخبار شنیده شد که یک‌چهارم مردم ایران اضافه‌وزن دارند که این موضوع بیشتر به‌خاطر غذاهای اضافی است و باید غذاها را کاهش داد و بیشتر آنها را بجویم.

وی استفاده از سبزیجات را بهتر از استفاده از گوشت حیوانات برشمرد و گفت: اگر در جوانی رعایت تغذیه نکنیم در مسنی با مشکل روبه‌رو می‌شویم، این داروهای شیمیایی شاید مقطعی خوب باشد ولی عوارضی هم دارد.

استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه  90 درصد دلایل بیماری‌ها استرس است، ادامه داد: ناراحتی‌های روحی و فکری سبب کاهش عمر می‌شود و کسانی که توکل به خداوند داشته‌اند بیشتر عمر کرده‌اند و توکل به خداوند تنها خلاصه به قیامت نمی‌شود و در این دنیا هم بسیار مهم است.

وی با تأکید بر در پیش بودن ایام نوروز و سال جدید، در توصیه به مردم خاطرنشان کرد: در این ایام به‌فکر خانواده‌های محروم و فقرا باشید و با کاهش هزینه می‌توان به مردمی که در فشار بوده کمک کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: مردم و دولت در این ایام تشریفات را کم کنند و به‌جای آن به‌فکر خانواده‌هایی که در فشار مضاعف هستند باشند.

وی در توصیه به رسانه‌ها برای فرهنگ‌سازی کاهش حجم سفرهای خارجی در ایام نوروز تصریح کرد: هزینه‌های زیادی در این ایام برای سفرهای خارجی می‌شود که رسانه‌ها می‌توانند مردم را به سفرهای داخلی ترغیب کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه رسانه سبزیجات قم گوشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۰۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غذا‌های دریایی مانند ساردین به جای گوشت قرمز می‌تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها منجر شود.

به گزارش مهر، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر جهانی از مصرف گوشت قرمز به مصرف برخی ماهی‌ها می‌تواند به طور چشمگیری میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد.

ماهی‌های مانند شاه ماهی، آنچوی و ساردین منبع غنی امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری هستند و همچنین از نظر زیست محیطی پایدارتر از گوشت قرمز هستند.

بر اساس یافته‌ها، جایگزینی گوشت قرمز با این نوع ماهی‌ها می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ از مرگ ۷۵۰۰۰۰ نفر و کاهش ناتوانی مرتبط با بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی جلوگیری کند.

محققان تاکید می‌کنند که این تغییر رژیم غذایی می‌تواند به‌ویژه برای کشور‌های با درآمد پایین و متوسط به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و فراوانی این ماهی‌ها در آن مناطق، مفید باشد.

محققان سناریو‌های متمایزی را برای ارزیابی اثرات جایگزینی گوشت قرمز با ماهی بر اساس روند‌های غذایی پیش بینی شده در ۱۳۷ کشور تا سال ۲۰۵۰ ایجاد کردند.

آن‌ها از یک چارچوب ارزیابی ریسک مقایسه‌ای استفاده کردند تا بررسی کنند که چگونه چنین جایگزینی می‌تواند بار جهانی بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را در بزرگسالان کاهش دهد.

در میان سناریو‌های پیشنهادی، اولویت توزیع ماهی در مناطق با مصرف کم ماهی، به ویژه در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط، بیشترین امید را در کاهش بار بیماری‌های کلی نشان داد.

تجزیه و تحلیل جامع آن‌ها نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز با ماهی می‌تواند به طور بالقوه با کاهش بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی تا سال ۲۰۵۰ بین ۵۰۰۰۰۰ تا ۷۵۰۰۰۰ زندگی را نجات دهد.

به گفته محققان، اجرای این تغییر همچنین می‌تواند به کاهش ۸ تا ۱۵ میلیون مورد زندگی با ناتوانی کمک کند، که در درجه اول به نفع کشور‌های کم درآمد و متوسط درآمد است.

محققان خاطرنشان می‌کنند که نزدیک به نیمی از مرگ و میر‌های جهانی مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به بیماری‌های مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و سرطان کولورکتال نسبت داده می‌شود.

محققان این فواید را عمدتاً به اسید‌های چرب امگا ۳ ماهی مانند EPA و DHA نسبت می‌دهند که در کاهش التهاب، فشار خون، کلسترول بد (LDL) و سطوح تری گلیسیرید موثرند.

دیگر خبرها

  • رافت: نیمکت پرسپولیس از استقلال قویتر است
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومان حوادث ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳
  • لعاب دار کردن قورمه سبزی ؛ اندازه دقیق سبزی قورمه برای یک کیلوگرم چقدر است؟ | ترفندهای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی
  • مصدومیت سالانه نیم میلیون نفر در تصادفات/کاهش ۱۴ درصدی تلفات
  • آخرین آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین تصادفات نوروزی | ثبت بیش از یک میلیون بازدید بهداشتی
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳/ فعالیت ۳۳۴۵ پایگاه اورژانس در سراسر کشور در ایام نوروز
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!
  • خداداد عزیزی: استقلالی ها به خاطر سوءظن به پرسپولیس ناراحت و نگرانند | با احترام به یحیی، تیم اوسمار واقعا بهتر است
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید