Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال و گرمای نسبی معاملات، برخی آگهی‌های جعلی فروش مسکن با نرخ‌های عجیب و غریب در سایت‌های فروش ملک، عرصه را برای سودجویان در این بازار فراهم کرده است.

به فاصله‌ی یک ماه تا سال ۱۳۹۸ بعضی متقاضیان از آگهی‌های فروش املاک که با میانگین بسیار بالاتر از نرخ مناطق منتشر می‌شود خبر می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی‌قلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک نیز می‌گوید هدف برخی افراد سودجو از درج آگهی در سایت‌های مجازی این است که توهم قیمتی ایجاد کنند تا بتوانند واحد‌های خود را بعضاً بالاتر از میانگین منطقه به فروش برسانند.

خسروی بیان می‌کند: هر ساله با نزدیک شدن به ایام عید نوروز شاهد افزایش جابه‌جایی خانواده‌ها هستیم و بازار فروش و اجاره مسکن مقداری گرم می‌شود. بر این اساس، بعضی فروشندگان که به دلیل کسادی بازار فروش در سال جاری و تعیین قیمت‌های بالا برای خانه‌های خود نتوانسته‌اند طی ماه‌های گذشته آن را به فروش برسانند از فرصت استفاده می‌کنند و املاک خود را در معرض فروش می‌گذارند. البته اگر اقدام از طریق اصولی انجام شود خوب است؛ چرا که معاملات، رونق اقتصادی ایجاد می‌کند، اما دیده می‌شود که با درج آگهی در سایت‌های فروش املاک و با قیمت‌های کذایی، مسیر بازار را منحرف می‌کنند.

گشتی در سایت‌های مجازی و سامانه‌های معاملات مسکن، شکاف قیمتی بین نرخ‌های پیشنهادی و نرخ‌های قطعی را تایید می‌کند. به عنوان مثال در بهمن ماه ۱۳۹۷ یک واحد ۷۵ متری نوساز در آپادانا ۵۹۰ میلیون تومان فروخته شده و این در حالی است که در سایت‌های فروش املاک قیمت‌ها بین ۷۵۰ میلیون تا ۱.۲ میلیارد تومان آگهی می‌شود که نشان‌دهنده هرج و مرج قیمتی در فضای مجازی است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک، پیش از این نیز به ایسنا گفته بود: متاسفانه یک سایت مجازی که مردم می‌توانند آگهی فروش خانه‌های خود را به صورت رایگان در آن درج کنند، بازار مسکن را به سمت قیمت‌های غیرواقعی سوق می‌دهد. سابقا بعضی دفاتر مشاور املاک قیمت واحد‌های مسکونی را پشت شیشه نصب می‌کردند که ما با آن‌ها برخورد کردیم، اما الان مرجع قیمت‌ها را سایت‌های مجازی تعیین می‌کند.

وی در تشریح مضرات این اقدام سایت مجازی فروش املاک گفت: به طور مثال، فردی که قیمت خانه اش متری ۱۰ میلیون تومان است و اصلاً قصد فروش خانه را ندارد با توجه به رایگان بودن تبلیغات در این سایت، یک آگهی منتشر و قیمت خانه خود را متری ۱۶ میلیون تومان تعیین می‌کند. فرض کنیم یک نفر هم در یک نقطه از کشور آن آگهی را می‌بیند و خانه را می‌خرد. همین ملاک قیمت‌ها می‌شود. من این هشدار را به هموطنان عزیز می‌دهم که رقم‌های درج شده در این سایت‌های مجازی به هیچ وجه مورد تایید نیست و نباید فریب آن را بخورند.

خسروی با بیان اینکه متقاضیان محترم برای خرید مطمئن به دفاتر مشاور املاک مراجعه کنند، اظهار کرد: دلال به معنای دلالت کننده و کسی که توازن را برقرار می‌کند شناخته شده است. سامانه املاک و مستغلات نیز در اختیار عموم قرار دارد که مردم می‌توانند از آن استفاده کنند و خرید مناسبی داشته باشند.

افزایش فروشنده‌ها در بازار مسکن

از سوی دیگر بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که کمبود واحد‌های کوچک متراژ در فایل‌های دفاتر املاک باعث شده تا قیمت هر متر مربع از این نوع آپارتمان‌ها نسبت به واحد‌های بزرگ متراژ، بیشتر شود. به طور مثال یک واحد ۵۰ متری نوساز در حکیمیه تهرانپارس بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شوند. در حالی که واحد‌های بالای ۸۰ متر مربع حدود ۹ تا ۱۱ میلیون تومان به فروش می‌رسند.

شرایط جدید نشان می‌دهد که سرعت رشد ماهانه قیمت به صفر نزدیک شده است. از سوی دیگر با این‌که حجم فایل‌های فروش آپارتمان در دفاتر املاک به شدت زیاد است، خانه‌های به‌قیمت سریعاً فروخته می‌شود. واسطه‌های ملکی می‌گویند فاصله‌ی عرضه تا فروش یک واحد که پایین‌تر از میانگین منطقه عرضه می‌شود به کمتر از یک هفته رسیده است. تعداد معاملات در بهمن‌ماه نیز نسبت به دی‌ماه مقداری افزایش نشان می‌دهد.

با این وجود هنوز برخی فروشندگان محتاط که با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی، چشم‌انداز روشنی برای بازار مسکن متصور نیستند نسبت به کاهش قیمت پیشنهادی، مقاومت نشان می‌دهند. اما کارشناسان معتقدند طرف تقاضا ظرفیت رشد مجدد قیمت مسکن را ندارد و به همین دلیل شاهد ثبات این بازار در ماه‌های آینده خواهیم بود. برخی دیگر نیز می‌گویند که افزایش قیمت ممکن است رخ دهد، اما پایین‌تر از نرخ تورم عمومی خواهد بود.

بر اساس اعلام بانک مرکزی در دی ماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۶۷۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۴ دهم و ۶۴.۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد. هم‌چنین در ماه مورد نظر متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیر بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران، ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته ۲.۵ درصد و ماه مشابه سال قبل ۹۰.۸ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

بوی شیطنت می‌آید!/ آگهی‌های عجیب و غریب برای فروش مسکن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت مسکن اخبار مسکن مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۱۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزارت راه : مسدود شدن بخش املاک دیوار و شیپور

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن از انسداد پلتفرم‌های دیوار و شیپور در صورت عدم افزودن وب‌سرویس احراز هویت خبر داد.   به گزارش دیجیاتو، «ابوالفضل نوروزی» با اشاره به انتشار آگهی املاک در سکو‌های دیوار و شیپور بیان کرد: «بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند، در این سکو‌ها آگهی می‌کنند.»   مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن اظهار داشت با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکو‌های اینترنتی، باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود. به عقیده او، این عمل به‌صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود.   او با تأکید بر اینکه املاکی که قرار است آگهی شود باید در سامانه املاک و اسکان باشند، تأکید کرد: «اگر این سکو‌ها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آن‌ها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.»   پلتفرم شیپور در بخش احراز هویت خود کد ملی و کد پستی را درج کرده که تاکنون پرکردن این بخش برای مخاطبان به‌صورت اختیاری بوده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • دیوار کلاهبرداری فرو ریخت
  • قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن
  • رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن
  • هشدار وزارت راه : مسدود شدن بخش املاک دیوار و شیپور