Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@10:10:03 GMT

نقش احساس امنیت روانی در زندگی

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۲۸۲۹

نقش احساس امنیت روانی در زندگی

رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت معتقد است که احساس امنیت در کشور مهمتر از امنیت نظامی و انتظامی است و گفت: امنیت نظامی در ایران کم‌نظیر است اما احساس امنیت روانی کمتر است لذا باید در حوزه تقویت احساس امنیت روانی فعالیت کنیم.

به گزارش ایسنا، غلامعلی افروز در پنجمین کنگره ملی روانشناسی اجتماعی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷ در چهار جبهه حضور داشت گفت: در بعد سیاسی به تدریج دنیا باور کرد که ما مستقل‌ترین  کشور هستیم و در بعد اقتصادی که هنوز درگیر آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه که مهم تر است جبهه فرهنگی است.


وی با بیان اینکه در جبهه فرهنگی اصلی‌ترین سرداران جبهه روانشناسان، معلمان و والدین هستند، تاکید کرد: حضور و دفاع در این جبهه و در میدان جنگ نرم سخت ترین کار است و رسالت دانشگاهیان، فرهنگیان و روانشناسان بسیار پرخطیر است. همچنین رسالت انجمن روانشناسان اجتماعی در این مسیر معنادار می‌شود.


افروز گفت: در این جبهه بیشترین آسیب را دیدیم و می‌بینیم این جبهه روزبه‌روز فشرده‌تر می‌شود و جنگ در این جبهه بسیار جدی است. جنگ برای بی تفاوتی، احساس ناامنی برای حاکمیت نگرش های منفی و بازدارنده است. اگر از ما سوال کنند به عنوان روانشناسان، اهداف اصلی مهاجمان فرهنگی چیست؟ می‌گوییم احساس ناامنی روانی، کلافگی فکری و کوفتگی ذهنی در قشرهای مختلف به خصوص کودکان و نوجوانان یکی از اهداف مهم این حوزه است. ایجاد نگرش های منفی و منفی کردن نگرش‌های اجتماعی در صدر اهداف قرار دارند.


افروز با بیان اینکه راهبردهای ملی برای این کار بسیار نادر است، افزود: روانشناسان مجرب در این حوزه کم مشارکت کرده‌اند. اگر نگرشها نسبت به پدیده های اجتماعی و کارگزاران دولت منفی شد انگیزه تلاش به حداقل خواهد رسید و کج‌روی ها آغاز می شود.


افروز ادامه داد: اگر سری به کانون اصلاح تربیت بزنیم و نگرش های اجتماعی نوجوانان آسیب‌دیده را بسنجیم خواهیم دید که کمترین نمره را در مقیاس نگرش‌های اجتماعی خواهند آورد. این مسئله نشان می‌دهد که رابطه نگرش‌های بازدارنده و مخرب اجتماعی با آسیب پذیری اجتماعی جدی است.


 رئیس دانشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه برای توان بخشی این موضوع گام اصلی تقویت نگرش‌های اجتماعی است، خاطرنشان کرد: زمانی که نوجوانان بزهکار بر این باورند که عموماً دزد و کلاهبردارند این باور رفتارهای خصمانه و تهاجمی را مضاعف می‌کند.


 به گفته وی، نگرش‌ها و باورها بستر اصلی پدیداری رفتارها هستند، رفتارهای بزهکارانه بر بستر نگرش‌های خصمانه صورت می گیرد و نگرش‌های خصمانه در دو رکن شناخت معیوب و ناقص اجتماعی و احساس خصمانه و ناخوشایند اجتماعی است. احساس ناخوشایند اجتماعی، با شناخت ناقص اجتماعی، نگرش نادرست و غیر منطقی را شکل می‌دهد.


رئیس دانشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه در دنیا مدارس بهترین بستر برای انتقال ارزش‌های حاکمیت از طریق مدرسه به خانواده هستند گفت: حدود ۷۰۰ هزار معلم داریم که برای این معلمان باید برنامه های روان شناختی اجتماعی با نگاه تقویت نگرش های مثبت در چند میلیون دانش آموز ایجاد کنیم تا بزهکاری ها کاهش یابد، در این مسیر روانشناسان رسالت حقیقی دارند.


 افروز ادامه داد: باید راهبردی تهیه کنیم؛ عدم بهره مندی از احساس مثبت روانی و ناامنی روانی یکی دیگر از اهداف مهاجمین خطرناک است.

 وی معتقد است که احساس امنیت در کشور مهمتر از امنیت نظامی و انتظامی است؛ امنیت نظامی در ایران کم‌نظیر است اما احساس امنیت روانی کمتر است لذا باید در حوزه تقویت احساس امنیت روانی فعالیت کنیم. احساس امنیت روانی باور درونی است که برای تقویت آن باید امنیت افزایش یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امنیت روانی روانشناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۲۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۲۷ دستگاه وسیله هنجار شکن در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور گفت: طرح شبانه  ارتقای امنیت اجتماعی باهدف پاسخگویی به مطالبات شهروندان در خصوص برخورد بارانندگان و راکبین موتورسیکلت‌های هنجار شکن و برهم زنندگان آرامش روحی و روانی در این شهرستان اجرا شد.

سرهنگ حسبن احمدی افزود: طرح ارتقای امنیت اجتماعی پس از هماهنگی‌های قانونی توسط  یگان امداد، با هدف برخورد بارانندگان وراکبین  هنجارشکن که با حرکات مخاطره آمیز خود موجب سلب آسایش روحی و روانی شهروندان در محدوده تفرج گاه‌ها می‌شوند، انجام شد.

وی گفت: در این طرح، ۲۷دستگاه وسیله نقلیه (۶دستگاه خودرو، ۲۱دستگاه موتور سیکلت) بدلیل سلب آسایش روحی و روانی شهروندان، مخدوش بودن پلاک توقیف شدند.

فرمانده انتظامی شهرستان نیشابور افزود: کسب رضایت مندی عمومی همواره در دستور کار پلیس قرار دارد و در این مسیر از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهد کرد.

دیگر خبرها

  • خمس: یک لحظه هم در ایران احساس عدم امنیت نداشتم
  • خمس: یک لحظه هم در ایران احساس عدم امنیت نداشتم/غرامت نگرفتم
  • ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن ها باید «نه» بگوییم
  • ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن‌ها باید «نه» بگوییم
  • کشف ۹۰ خاور زباله از منزل یک میلیاردر روانی (+عکس)
  • کشف ۹۰ خاور زباله از منزل یک میلیاردر روانی
  • گزارش ملی رصد سالانه وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور منتشر می‌شود
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • توقیف ۲۷ دستگاه وسیله هنجار شکن در نیشابور
  • این سه کتاب را بخوانید و خودتان را بیشتر دوست داشته باشید