Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاستمدار مصری و رئیس پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از رئیس جمهوری کشورش خواست تا در خصوص اصلاحات انجام شده قانون اساسی از همتای موریتانیایی‌اش پیروی کند.

به گزارش ایسنا، محمد البرادعی، سیاستمدار مصری و رئیس پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر باید همانگونه که محمد ولد عبدالعزیز، همتای موریتانیایی‌اش با اصلاحات قانون اساسی مخالفت کرد، عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای‌الیوم، البرادعی در ادامه افزود: رئیس جمهوری مصر اگر که می‌خواهد کاملا طبق تاکیداتش مبنی بر دست به دست شدن قدرت عمل کند، باید آن را نپذیرد در مصر جایی برای دیکتاتور نیست و این یکی از دستاوردهای انقلاب، قانون اساسی و قانون است و همچنین او باید اگر که خواهان دور نگه داشتن کشور از اختلاف بیشتر است،‌ این کار را بکند.

البرادعی در دوره عدلی منصور در سال ۲۰۱۳ در پست معاون رئیس جمهوری مشغول به کار بود و یکی از مهم‌ترین چهره‌های سرشناس انقلاب ژانویه ۲۰۱۱ میلادی مصر بود.

پارلمان مصر روز پنج‌شنبه (۲۵ بهمن ماه) با اکثریت قاطع با اصلاح قانون اساسی موافقت کرد.

از جمله بندهای پیشنهادی اصلاح قانون اساسی مصر تمدید مدت ریاست جمهوری از چهار سال به شش سال است که بنا به گفته مخالفان این کشور هدف از اجرای این اصلاحات باقی ماندن عبدالفتاح سیسی، در پست ریاست جمهوری و لغو ممنوعیت نامزدی رئیس‌جمهوری کنونی برای دوره‌های جدید است.

ریاست جمهوری مصر تا روز سه‌شنبه درباره اصلاحات قانون اساسی هیچ واکنشی نشان نداد.

در اواسط ژانویه گذشته رئیس جمهور موریتانی در بیانیه‌ای خواستار توقف تمامی طرح‌های درخواست اصلاح قانون اساسی در کشورش شد.

دور دوم ریاست جمهوری ولد عبدالعزیز در اواسط ۲۰۱۹ پایان می‌یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر محمد البرادعی موريتاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۲۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پشت میله‌های زندان تا کاخ ریاست جمهوری سنگال

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از ابیجان، مای فای که فردای روز رای گیری چهل و چهارمین سالگرد تولدش را جشن گرفت، پیش از این هرگز در هیچ انتخاباتی برنده نشده بود. وی این اوج گیری یکباره را مدیون مرشد سیاسی اش عثمان سونکو، رهبر حزب مخالف پاستف، است که به دلیل رد صلاحیت، نتوانست در انتخابات نامزد شود. وی به همین علت بسیرو دیومای معاون اش در حزب را جایگزین خود کرد. سونکو در هنگام معرفی مای فای به مردم گفت: من بسیرو را که برادر کوچک من است، با تحلیل عینی و راهبردی برای نامزدی ریاست جمهوری برگزیدم. 
رئیس جمهور جدید از خانواده‌ای دهقان می‌آید، تحصیلات حقوقی دارد و از مدرسه عالی مدیریت سنگال فارغ التحصیل شده است. وی در سال ۲۰۰۷ به همراه عثمان سونکو به عنوان ممیز مالیاتی کار کرده است و در سال ۲۰۱۴ با هم حزب پاستف را راه اندازی کردند که به تدریج به اصلی‌ترین حزب مخالف کشور تبدیل شد. در ژوییه ۲۰۲۳، وی به خاطر اهانت به دستگاه قضا، زمانی که به بازداشت عثمان سونکو اعتراض کرده بود، راهی زندان شد و تنها ده روز قبل از روز رای گیری آزاد شد. بسیرو مای فای که در همان دور اول انتخابات به پیروزی رسید، آمال و آروز‌های بخش اعظم جامعه سنگال را به دوش می‌کشد که تشنه اصلاحات است. وی در شعار‌های انتخاباتی اش بر تقویت حاکمیت ملی و تقسیم عادلانه ثروت، مبارزه با فساد، اصلاح دستگاه قضایی، بازبینی در قرارداد‌های خارجی نفت و گاز، معدن و ماهیگیری، تاکید کرده است. وی در زمان انداختن رای به صندوق گفت: این انتخابات، انتخاب میان ادامه روند فعلی حاکمیت و تغییر اساسی در آن است. 
انتخاب بسیرو دیو مای فای قبل از هر چیز از غنای مردم سالاری در سنگال حکایت دارد که از معدود کشور‌های آفریقاست که هرگز رنگ کودتا به خود ندیده است.

 

دیگر خبرها

  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترکمنستانی
  • از پشت میله‌های زندان تا کاخ ریاست جمهوری سنگال
  • بیانیه مجمع زنان اصلاح‌طلب درباره «زهرا شجاعی»
  • زهرا شجاعی سیاست را زنانه می‌فهمید و سیاستمداری توانمند در دنیای مردانه سیاست بود /به شکوفه‌ها، به باران، برسان سلام ما را
  • دولت با افزایش بار مالیاتی بودجه مجلس مخالف کرد؟
  • توهین دوباره بایدن به پوتین | سومین لقب رئیس جمهور آمریکا برای همتای روسی
  • درگذشت معاون امور زنان در دولت اصلاحات
  • اصلاح قانون تاسیس کتابخانه در نوبت بررسی است
  • سامانه نظارت بر قراردادها و دعاوی دولتی راه‌اندازی می‌شود/ بخشی از مشکلات اقتصادی بدلیل فاصله گرفتن از قانون اساسی است
  • ونزوئلا در تب و تاب انتخاباتی