Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و اندیشه «کودکان و بازی‌های رایانه‌ای»، امروز اول اسفندماه با حضور حسن کریمی‌قدوسی مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و مهدی حق‌وردی کارشناس بازی‌های رایانه‌ای در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

حسن کریمی‌قدوسی، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به بحث کپی‌رایت گفت: در درجه اول باید نهادهای مختلف در این‌باره نظر بدهند اینکه چرا حق کپی‌رایت در کشور ما رعایت نمی‌شود از همین‌رو تمام این اتفاقات باعث دو تکه شدن بازار موبایلی و کنسولی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امور کسانی که در حوزه بازی کنسول کار می‌کنند برای بازار خارجی فعالیت دارند و همین امر می‌تواند برای بازی موبایلی هم رخ دهد. اینکه ما بازار داخلی موبایلی داریم بیشتر تکنولوژی باعث و بانی ان شده است.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در ادامه اظهار کرد: کنترل و نظارت بر روی رده‌بندی سنی در بازی‌های داخلی وجود دارد اما آن بخشی که هیچ‌گونه قانونی درباره آن وضع نشده است «دانلود رایگان بازی خارجی» است که باعث از دست دادن سهم بازار داخلی شده است. هر کار کردیم نتوانستیم جلوی این اتفاقات را بگیریم متاسفانه دانلود آن بازی‌ها همچنان وجود دارد گرچه نامه‌هایی را به مدیریت فضای مجاری و شورای عالی انقلاب فرستاده‌ایم اما هنوز جواب درستی دریافت نکردیم و به نتیجه‌ای نرسیدیم.

کریمی‌قدوسی افزود: تصمیم‌گیری‌های بنیاد به سمت فرهنگ‌سازی در حوزه بازی‌های رایانه‌ای در جامعه است، یکی از پژوهش‌ها و تحقیقات بنیاد در راستای رده‌بندی سنی و سطح خشونت بازی است که خانواده‌ها را نسبت به مسائل و خطرات آشنا می‌کند اما ما می‌بینیم با توجه به این نوع رده‌بندی‌ها و انتشار آن در سایت «اسرا» توجه مردم نسبت به رده‌بندی سنی بسیار کمتر شده است، زیرا هم سایت «اسرا» را به خوبی نشناخته‌اند و هم توجه ندارند. گرچه برچسب رده‌بندی سنی بر روی محصولات را هم درج کرده‌ایم.

برخی از نهادها در زمینه سواد بازی رایانه‌ای خواب هستند

او با اشاره به جریان راه افتاده «فهم بازی» تصریح کرد: باید به وسیله فهم بازی به خانواده‌ها، مردم، بازی‌کنندگان آموزش دهیم که بازی رایانه‌ای مجموعه‌ای از محصول فرهنگی است نه صرفا وسیله‌ای برای سرگرمی. والدین به همراه کودکان باید بازی کنند تا از آن طریق یاد بگیرند به چه شکل باید بازی کنند، باید سعی کنیم بازی را به گونه‌ای در جامعه جا بیندازیم که اثرات منفی‌اش به شدت کمتر شود.

کریمی‌قدوسی با اشاره به جلسه‌ای با معاونان صداوسیما گفت: با توجه به تبلیغ صداوسیما در حوزه بازی‌های خارجی، در جمع معاونان صداوسیما گفتم اگر بازی ایرانی را حمایت نمی‌کنید حداقل بازی خارجی را تبلیغ نکنید. اگر هم تبلیغ می‌کنید ببینید آن بازی خارجی مجوز دارد یا خیر! اگر هم مجوز بازی خارجی را چک نمی‌کنید ببینید آن بازی از خط قرمزها رد شده یا نه! متاسفانه نه تنها به بررسی و تحقیقات این بازی‌ها نمی‌پردازند بلکه اثرات منفی تبلیغات بازی‌های خارجی را از سوی صداوسیما می‌بینیم.

به گفته او، در حالیکه باید از بازی‌های رایانه‌ای حمایت کنیم اما این امر را نمی‌بینیم و عمده عدم حمایت‌های نهادها مسئله اقتصادی است. تقریبا هیچ نهادی به غیر از وزارت ارشاد هیچ کمکی در زمینه بازی‌های رایانه‌ای و ترویج این فرهنگ انجام نداده است. برخی از نهادها همچون صداوسیما و سازمان شهرداری در زمینه سواد بازی رایانه‌ای واقعا خواب هستند و ما به نوعی دست‌تنها هستیم و شاید تاثیرگذاریمان کمتر است.

کریمی‌قدوسی گفت: رده‌بندی سنی به نوعی تسهیل استفاده از بازی‌ها است تا خانواده‌ها انتخاب هوشمندی داشته باشند و کودکانشان را هوشمندانه به سمت بازی‌های رایانه‌ای پیش ببرند نه با خشونت آن‌ها را از بازی کردن منع کنند.

باید درصدد ارتقای سواد بازی‌های دیجیتال در جامعه باشیم

حق‌وردی با اشاره به آمارهای موجود درباره بازی‌های رایانه‌ای و انتشار آن توسط دایرک که هر سال باعث تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی می‌شود، گفت: ۹۳ درصد مخاطبان بازی‌های دیجیتالی کودک و نوجوان هستند که نزدیک به ۸ میلیون کودک درگیر بازی‌ها هستند، به این عدد و رقم که نگاه می‌کنیم می‌بینیم ضرورت ورود به این فضا باید ایجاد شود. با توجه به اینکه ۹۵درصد بازی‌هایی که در بازار ووجد دارند محصولات خارجی است.

او ادامه داد: با بررسی بازی‌هایی که پرمخاطب هستند می‌توانیم به صورت مصداقی به این حوزه‌ها وارد شویم و آن‌ها را نقد و بررسی کنیم. زمانی‌که به خانواده‌ها در مبحث بازی‌های رایانه‌ای ورود پیدا می‌کنیم درمی‌یابیم که برخی از آن‌ها بدبینانه و برخی هم خوشبینانه به بازی‌های رایانه‌ای نگاه می‌کنند.

این کارشناس حوزه بازی‌های رایانه‌ای اظهار کرد: باید فرصت‌ها و تهدیدیهای فضای مجازی را تومان با یکدیگر ببینیم و صفر ـ صدی به این آن نگاه نکنیم. باید به نوعی سیاست‌گذاری‌ها را به سمت تولید، توزیع و مصرف‌کننده و مجموع همه این‌ها با هم ببریم تا پیامدهایی آن رات به خوبی بررسی، نقد و مدیریت کنیم.

حق‌وردی به صورت مصداقی از آموزش‌های راهنمایی و رانندگی مثال آورد و گفت: الزاما کسی که می‌خواهد اتومبیلی را براند باید به آموزشگاه برود و تمام راهکار راهنمایی و رانندگی را فرا بگیرد اما در حوزه بازی‌های رایانه‌ای ما شاهد آموزش درست و صحیحی نیستیم، توجه به این حوزه می‌تواند مقوله استفاده از بازی‌های دیجیتال در فضای مجازی را به‌درستی آموزش دهد.

به گفته او، در جامعه باید درصدد ارتقای سواد بازی‌های دیجیتال باشیم، یکی از رویکردهایی که نتوانستیم هدفمند به بازی‌های رایانه‌ای وارد شویم خانواده‌ها به شکل سرگرمی و نهادها به شکل صنعت و... نگاه می‌کنند، اگر تمام این موارد یکی شوند قطعا بهتر خواهد بود.

کد خبر 4547855 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: بازی رایانه ای ایرانی بازی های رایانه ای بنیاد ملی بازی های رایانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال/ قلبی که با ایرانی است

به گزارش خبرنگار مهر، انتخاب سرمربی برای تیم ملی پرونده جدیدی است که در فدراسیون بسکتبال باز شده است. این موضوع از آنجایی در دستور کار قرار گرفته که قرارداد یک ساله «هاکان دمیر» به پایان رسیده و لازم است برای تعیین جایگزین او یا تمدید قراردادش، بررسی های لازم انجام شود.

به همین منظور نام مربیان داخلی و خارجی که خود هاکان دمیر هم یکی از آنها است، در فهرست گزینه های موردنظر فدراسیون بسکتبال قرار گرفته است. این فهرست و رزومه نام های مطرح در آن، در نشست شنبه گذشته کمیته فنی در اختیار اعضا قرار گرفت تا هر یک از آنها بررسی جداگانه خود را داشته باشند و آن را به منظور تصمیم گیری جمعی، ارائه دهند.

البته که در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال و صلاحیت گزینه های مطرح، ابتدا باید در مورد لزوم داخلی یا خارجی بودن او جمع بندی حاصل شود سپس مربیان کاندیدا بر اساس شاخص های موردنظر و تطابق آنها با یکدیگر، مورد ارزیابی قرار بگیرند.

اینکه در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن مجموع شرایط، مربی داخلی برای تیم ملی بسکتبال چاره ساز است یا اینکه بهتر است این مسئولیت به مربی خارجی سپرده شود، موضوعی است که در گفت و گو با علی توفیق کارشناس بسکتبال و از اعضای کمیته فنی به آن پرداخته شد. وی با تاکید بر اینکه قلبش با مربی ایرانی است، معتقد است که رویکرد فدراسیون دراین زمینه بیش از هر مسئله ای تعیین کننده است.

اتمام قرارداد هاکان دمیر، فدراسیون بسکتبال را وارد پروسه انتخاب سرمربی جدید برای تیم ملی کرده است

ابهامات پیرامون انتخاب سرمربی جدید

علی توفیق در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال، موضوعات مختلفی مطرح است. معیار انتخاب چیست؟، می خواهیم با این انتخاب به قهرمانی جهان برسیم، قهرمان آسیا شویم و یا اصلا چه جایگاهی را دنبال کنیم؟، درکل چه هدفی را دنبال می کنیم؟ و .... اینها همه پرسش هایی است که در رابطه با انتخاب سرمربی تیم ملی مطرح است. اتفاقا همه اینها و خیلی سوالات دیگر، پرسش و ابهام خود من و دیگر اعضای کمیته فنی هم بود که در نشست نخست کمیته مطرح شد.

لزوم تعیین هدف گذاری

وی با یادآوری اینکه در نشست نخست کمیته فنی فهرستی از مربیان داخلی و خارجی ارائه شد، ادامه داد: قرار شد ابتدا هدف گذاری اصلی و اینکه با در نظر گرفتن آنها مربی منتخب، داخلی باشد یا خارجی انجام شود سپس اقدامات بعدی برای ارزیابی گزین ها و انتخاب یکی از آنها انجام شود.

مهم بودن فاکتور مالی در جذب مربی خارجی

«به عنوان یک کارشناس بسکتبال و با توجه به شناختی که از وضعیت امروز تیم ملی و در کل بسکتبال ایران دارید، با مربی خارجی موافق هستید یا داخلی؟»، این پرسشی بود که علی توفیق در پاسخ به آن گفت: برای تصمیم گیری در این زمینه فدراسیون باید ابتدا بر اساس شرایط خود به خصوص به لحاظ مالی به جمع بندی برسد. قطعا و حتما در مورد مربی خارجی مسائل مالی بیش از هر فاکتوری تعیین کننده است. البته که سطح مربی خارجی هم ملاک است. در هر صورت فدراسیون ابتدا باید در مورد جذب اسپانسر، حمایت وزارت و کمیته به یک جمع بندی کلی و قابل اطمینان برسد سپس در این زمینه تصمیم گیری کند.

تنور بسکتبال با مربی داخلی داغ می شود

توفیق که خود سابقه همکاری با کادر فنی تیم ملی بسکتبال را دارد در پاسخ به تکرار این پرسش که و اینکه «خود شما با گزینه داخلی موافق هستید یا خارجی؟»، خاطرنشان کرد: من قلبا به مربیان داخلی و زحمات آنها اعتقاد دارم، این مربیان داخلی هستند که چرخه بسکتبال را به گردش در می آورند و تنور آن را داغ نگه می دارند با همه اینها در مورد انتخاب سرمربی برای تیم ملی، سیاست های فدراسیون تعیین کننده است و اینکه مربی موردنظر را برای بازه زمانی کوتاه مدت میخواهد یا بلند مدت.

مرور پروسه همکاری با یک مربی خارجی

وی در این زمینه به پروسه ای که در زمان مرحوم محمود مشحون رییس پیشین فدراسیون بسکتبال برای جذب «بائرمن» طی شد، اشاره داشت و گفت: زمانی که مرحوم مشحون بعد از مدتی دوری دوباره به ریاست فدراسیون بازگشت، قرارداد دوماهه با بائرمن امضا شد چون در آن مقطع فرصت زیادی تا مسابقات قهرمانی آسیا نبود و صرفا قرار بود برای این رقابت ها تصمیم گیری شود. بعد از آن فصل جدید از همکاری بسکتبال ایران و این مربی آغاز شد. چون رضایت خاطر از عملکرد بائرمن در مسابقات قهرمانی آسیا ایجاد شده بود، قرار داد جدیدی برای مدت چهار سال با او امضا شد. امروز هم در مورد تیم ملی و سرمربی آن باید ابتدا سیاست و رویکرد کلی مشخص شود.

عضو کمیته فنی فدراسیون باید و نبایدهایی را در مورد انتخاب سرمربی تیم ملی به خصوص از میان گزینه های خارجی مطرح می کند

قلبی که با مربی ایرانی است

مربی پیشین تیم ملی بسکتبال تاکید کرد: به عنوان یک عضو کمیته فنی قلب من با مربی ایرانی است اما بازهم می گویم مهمتر از هر مسئله ای، سیاست گذاری فدراسیون است. با لحاظ کردن این سیاست، می توان در مورد مربی خارجی یا داخلی به جمع بندی رسید سپس شاخص های لازم برای انتخاب رادر نظر گرفت و با تطابق دادن آنها با یکدیگر، از میان گزینه ها به جمع بندی رسید.

بسکتبال قادر به جذب مربی خارجی ۲ هزار دلاری نیست

توفیق در بخشی از این گفت و گو تصریح کرد: انتخاب درست نیازمند در نظر گرفتن خیلی موارد است. مثلا اینکه تیم ملی وارد پروسه پوست اندازی شده است. باید حتی این را در نظر داشت که مربی منتخب، با این روندی که آغاز شده، موافق است و می تواند آن را ادمه دهد یا نه، در عین حال باید به این موضوع توجه داشت بسکتبال ایران می تواند مربی خارجی جذب کند اما قطعا قادر به جذب مربی خارجی ۲ هزار دلاری نیست. نهایت مربی خارجی در سطح و لول مربیان خارجی قبلی باید جذب شود.

دوست ندارم جای رییس فدراسیون باشم

دبیر پیشین فدراسیون بسکتبال تاکید کرد: من جای داوری رییس فدراسیون نیستم و دوست هم ندارم باشم اما او باید این موضوع را در نظر گرفته شود که امسال تیم ملی دو پنجره انتخابی برای کاپ آسیا دارد که شاید خیلی مهم نباشند اما خودِ کاپ آسیا که سال ۲۰۲۵ برگزار می شود، خیلی مهم است. سرمربی تیم ملی باید کیفیت مسابقات را بلد باشد و به بازیکنان هم اشراف داشته باشد و خیلی مسائل دیگر؛ فقط مسائل فنی مهم نیست.

مربی نیاید که فقط به دنبال رزومه باشد

وی یادآور شد: اگر قرار به جذب مربی خارجی شد باید به این موضوع خیلی توجه شود که حضور در بسکتبال ایران تاثیرگذار باشد نه اینکه فقط فرصتی برای جمع کردن رزومه باشد.

کد خبر 6086291 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • حمایت ۲۲۰ ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی
  • ویدیو/ شاهکار پارسی در اومااویا؛ از بزرگترین پروژه خارجی ایران چه می‌دانیم؟
  • هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال/ قلبی که با ایرانی است
  • عراقچی: میدان، دیپلماسی و رسانه سه ضلعِ مهم در هر واقعه نظامی یا سیاسی هستند
  • سرمایه‌گذاری تیم‌های آسیایی خطرناک است/ فوتسال بچه سرراهی نباشد
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • (تصاویر) نگاه رسانه‌های خارجی به ایران؛ از عید نوروز تا شادی حمله به اسرائیل
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید
  • گشایش نمایشگاه دستاورد‌های دانش آموزان عشایر جرقویه
  • حداقل و حداکثر مدت حضور حجاج ایرانی در عربستان