Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-25@14:27:38 GMT

نردبان جنجال برانگیز در یک کلیسا

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۳۷۸۱

به گزارش پارس نیوز، 

 چند قرن پیش وقتی نردبان چوبی را در کنار یکی از دیوارهای کلیسای قیامت در قدس اشغالی قرار می دادند، به ذهن هیچ کسی نمی رسید که این نردبان تا زمانی نامعلوم در آنجا بماند. این نردبان به طور مطلق قداستی برای کلیسا ندارد، پس چرا جا به جا کردن نردبان چوبی تکیه داده شده به دیوار کلیسا اقدامی ممنوعه است؟!

جا به جا کردن نردبان باعث بروز آشوب خواهد شد و ممکن است منجر به درگیری های دینی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ ساختمان که کلیسای (مقبره مقدس) را در بر می گیرد به قرن چهارم میلادی بازمی گردد و اهمیت آن به این جهت است که مسیحیان ایمان دارند به این که کلیسای قیامت جایی است که مسیح در آنجا به صلیب کشیده شده و همچنین مکانی است که در آنجا به زندگی برانگیخته شد و این دو اتفاق در دین مسیحیت مهم و مقدس است. در طول تاریخ نزاع های فراوانی بین طوایف و گروه های مختلف مسیحی برای مالکیت شرعی این کلیسا رخ داده است.

 

در قرن هجدهم میلادی شش گروه و طوایف مسیحی به راه حل میانه ای دست یافتند. رومیان ارتدوکس، ارتدوکس های ارمنی، روم کاتولیک، قبطی های ارتودوکس، سریانی های ارتودوکس و ارتودوکس های اتیوپی به مصالحه رسیدند که مالکیت این کلیسا بین همه آنها مشترک است و براساس مصالحه هر گونه تغییر در کلیسا باید با توافق و تأیید همه گروه های مسیحی یاد شده انجام شود.

 

این توافقنامه بیش از ٢٥٠ سال تا به امروز اجرا شده است و به همین دلیل، کلیسا هر گونه ایجاد تغییر یا ترمیم را متوقف و مسئولان برای پرهیز از هر نوع تنش بین گروه ها تغییر در ساختمان کلیسا را رها کرده اند.

 

شش گروه مسیحی این کلیسا را به حال خود گذاشته و ترک کرده اند و نردبان درست مثل همان قرن هجدهم سر جایش مانده و حرکت داده نشده است و هر گونه تغییر در کلیسا حتی ساده مثل جا به جایی وسایل کوچک کلیسا منجر به جنجال و تنش بین شش گروه مسیحی خواهد شد. باید همه به این توافقنامه که هنوز لازم الاجراست پایبند باشند؛ برای مثال در سال ۲۰۰۲ میلادی یک راهب قبطی صندلی را در کلیسا جا به جا کرد تا در سایه بنشیند و از آنجا که این صندلی به شش گروه مسیحیان تعلق داشت جنگی بین راهبه ها رخ داد و چند تن از آنها آسیب دیدند.

 

در سال ۲۰۰۸ میلادی هم کشیش های ارمنی یک مراسم دینی برگزار کردند و به کشیش یونانی اجازه مشارکت ندادند؛ این اتفاق باعث آشوب و جنجال شد. در حقیقت هیچ کسی دقیق نمی داند، این نردبان چرا و توسط چه کسی در این قسمت از کلیسا قرار داده شده است، ولی برخی بر این باورند که به بیش از سیصد سال پیش بازمی گردد و در یکی از عکس های به جای مانده از سال ۱۷۲۸ میلادی هم این نردبان را می بینیم.

 

در سال ۱۹۶۴ میلادی پاپ دستور داد تا نردبان سر جایش بماند تا کلیسای کاتولیک و ارتودوکس با هم متحد شوند و این دستور یعنی اینکه کاتولیک ها امروز اجازه ندارند تا نردبان را جا به جا کنند.

 

بسیاری این نردبان چوبی را نمادی از اختلاف بین گروه های مسیحی می دانند و به آن لقب (نردبان غیر قابل حرکت) داده اند.

 

در سال ۱۹۹۷ شخصی توانسته بود با نفوذ به کلیسا و از طریق پنجره نردبان را بدزدد اما به نظر می رسد پس از گذشت چند هفته پشیمان شد و آن را به کلیسا بازگرداند. یک بار هم در سال ۲۰۰۹ نردبان برای نظافت جا به جا گردید اما دوباره به سر جایش بازگردانیده شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ذهن کلیسا مسیحیت گروه های مختلف کاتولیک دین کاتولیک کلیسا گروه های مختلف مسیحیت پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری

مغولستان که یکی از کم‌تراکم‌ترین کشورهای آسیایی با توجه به مساحتش است، در سال گذشته میلادی توانسته به درآمد ۱.۳ میلیارد دلاری از محل جذب گردشگران خارجی دست یابد.

به گزارش ایسنا، وزارت محیط زیست و گردشگری مغولستان گزارش داد این کشور به هدف درآمد یک میلیارد دلاری از گردشگری در سال ۲۰۲۳ دست یافته است.

در سال گذشته میلادی در مجموع بیش از ۶۴۴ هزار گردشگر بین‌المللی وارد مغولستان شدند، که یک رکورد تاریخی به شمار می‌آید. علاوه بر این، درآمد حاصل از این صنعت به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده است.

شمار کشورهای معاف از شرایط ویزا برای بازدید از مغولستان با افزودن ۳۴ کشور به مجموع ۶۱ کشور رسیده است که به افزایش جریان گردشگری در این کشور کمک می‌کند.

مغولستان کشوری در شرق آسیاست که از شمال با روسیه و در جنوب با چین هم‌مرز است. مغولستان نوزدهمین کشور پهناور جهان جزو کشورهای کم‌تراکم و کم‌جمعیت قاره آسیا است که، جمعیت آن، بیش از سه میلیون نفر برآورده شده است که شامل ۹۵ درصد مغول و حدود ۴ درصد از اقلیت قزاق می‌شود. بیش از ۴۵ درصد مردم این کشور نیز در شهر اولان‌باتور، پایتخت آن زندگی می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عملیاتی شدن دو پلتفرم و یک نردبان اطفاء حریق و امداد و نجات آتش‌نشانی به همت متخصصان مشهدی 
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • کشف تصویر ۱۸۰۰ساله «اسکندر مقدونی»
  • ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی مطالبه می‌کنند
  • (تصاویر) آستیپالیا؛ جزیره‌ای دیدنی در یونان با ۳ هزار نفر جمعیت
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • پست اردوغان جنجال به پا کرد/عکس
  • بحث برانگیز: لوگوی باشگاه محبوب شما چند ستاره دارد
  • پایان انتخابات چالش برانگیز؛ تیغ تیغ‌ساز بُرنده ماند
  • درآمد میلیارد دلاری مغولستان از گردشگری