Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، علی‌اکبر مهرفرد، معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزارت جهاد کشاورزی با ابراز تاسف از پخش اظهارات خلاف واقع درباره واردات گوشت قرمز در برنامه زنده تلویزیونی گفت: متاسفانه در این برنامه فردی مطلع از صنعت و واردات گوشت قرمز چه از بخش دولتی یا بخش خصوصی در این برنامه حضور نداشت و کسانی که در این برنامه زنده تلویزیونی درباره آمار و شرایط واردات گوشت اظهارنظر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچکدام حتی یک کیلوگرم تا به حال گوشت به کشور وارد نکرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه افرادی که در این برنامه حاضر بودند، در زمینه‌های صنعت روغن زیتون، صنایع بهداشتی و صنعت ساختمان فعالیت دارند، اظهار داشت: معلوم نیست صداوسیما با چه شاخصی این افراد را برای اظهارنظر درباره گوشت قرمز انتخاب کرده و چرا رسانه ملی از کسانی که درباره صنعت گوشت مطلع بوده‌اند، به این برنامه دعوت نکرده است.

معاون وزارت جهاد کشاورزی درباره ادعای طرح شده در این برنامه مبنی بر اینکه دولت گوشت را به صورت تضمینی خریداری می‌کند، تصریح کرد: گوشت از اقلام خرید تضمینی دولت نیست بلکه واردکننده گوشت را با قیمت مصوب به مباشر توزیع تحویل و مباشر نیز این کالا را در اختیار فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار قرار می‌دهد.

مهرفرد در مورد مسائل مطرح شده درباره واردات گوشت از گرجستان و همچنین وجود یک کشتارگاه رجیستر شده توسط سازمان دامپزشکی در این کشور خاطرنشان کرد: تاکنون مجوز واردات حدود ۱۵ هزار تن گوشت از گرجستان برای ۷۹ شرکت صادر و از این میزان حدود پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت به کشور وارد شده است و در کشور گرجستان، شش کشتارگاه مورد تایید سازمان دامپزشکی قرار دارد و اطلاعات طرح شده غلط است.

وی با طرح این سوال که آیا ۷۹ شرکت واردکننده گوشت از گرجستان آن طور که در برنامه پایش مطرح شد، «خاص» هستند؟ ابراز داشت: صدور مجوز واردات گوشت قرمز هیچ گونه محدودیتی ندارد اما ضابطه دارد زیرا کسی که می‌خواهد گوشت وارد کند باید اهلیت داشته باشد و براساس مصوبه دولت، وزارت جهاد کشاورزی موظف است اهلیت شرکت‌‌های متقاضی را مشخص کند تا ارز کشور به هدر نرود. همچنین شرکت متقاضی باید تعهدات قبلی خود را نیز انجام داده باشد و مسائل بهداشتی را نیز رعایت کند.

این مقام مسئول با کذب خواندن میزان ۲۶۱ هزار تن واردات گوشت و همچنین انحصاری بودن مجوزها بیان کرد: اگر منظور از عدد ۲۶۱ هزار تن واردات گوشت قرمز از گرجستان باشد که این کشور چنین ظرفیتی برای واردات ندارد و اگر منظور کل واردات گوشت قرمز باشد، هم باز عدد گفته شده غلط است چراکه از ابتدای امسال تاکنون برای واردات ۳۱۳ هزار تن گوشت قرمز مجوز صادر شده و ۹۷ شرکت برای واردات گوشت گوساله و ۱۷۰ شرکت برای گوشت گوسفندی مجوز دریافت کرده‌اند.

مهرفرد با اشاره به اینکه واردات گوشت کاری تخصصی است و هر کسی صرف داشتن کارت بازرگانی نمی‌تواند در این زمینه واردات انجام دهد، درباره ادعای طرح شده مبنی بر انحصار مجوز واردات در دست انجمن واردکنندگان گوشت یادآور شد: در صداوسیما بارها مطرح می‌شود که چرا دولت در انجام امور با بخش خصوصی مشورت نمی‌کند یا تشکل‌ها مشارکت در تصمیم‌گیری داشته باشند و دولت پشت درهای بسته تصمیم نگیرد.

وی ادامه داد: انجمن واردکنندگان گوشت یک انجمن قانونی است که توسط پارلمان بخش خصوصی یعنی اتاق بازرگانی تاسیس شده و این انجمن در کنار سازمان دامپزشکی و شرکت پشتیبانی امور دام از جمله مراجعی است که در صورت وجود ابهام، درباره اهلیت شرکت‌های متقاضی از آنها استعلام می‌شود و اختیاری برای صدور مجوز ندارد. اتفاقا به خاطر مشورت وزارت جهاد کشاورزی با تشکل‌های مرتبط در انجام امور لازم است، تشکر شود.

معاون وزارت جهاد کشاورزی با طرح این پرسش که آیا اقدام صداوسیما در دعوت و پخش زنده اظهارات افراد غیرمتخصص که هیچگونه فعالیتی در زمینه واردات گوشت نداشته‌‌اند، حرفه‌ای بوده است؟ در مورد ادعای مطرح شده در زمینه مجوزفروشی عنوان کرد: فروش مجوز از نظر فنی امکانپذیر نیست زیرا به شرکتی که مجوز داده می‌شود، به همان شرکت ارز اختصاص می‌یابد و تمام اسناد اعم از سند تولید، نظارت دامپزشک و ناظر شرعی، گواهی‌های بهداشتی خارج از کشور و بارنامه حمل باید به نام همان شرکت صادر می‌شود و همچنین اسناد گمرکی به نام شرکتی است که مجوز صادر شده و شرکت دیگر نمی‌تواند محموله آن را ترخیص کند.

مهرفرد از فردی که ادعای فروش مجوز را طرح کرده خواست که در صورت وجود چنین موردی، مدارک را به مراجع ذی صلاح ارائه کند تا برخورد قانونی صورت گیرد.

وی درخصوص ادعای طرح شده درباره اینکه قیمت تمام شده گوشت ۲۸ هزار تومان است و واردکننده آن را به قیمت ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان به پشتیبانی امور دام می‌‌‌فروشد و این شرکت گوشت را به قیمت کیلویی ۴۰ هزار تومان عرضه می‌‌کند، گفت: این اعداد هم اشکال دارد زیرا هزینه ارز گوشت گوسفندی که به کشور وارد می‌شود، ۲۸ هزار تومان است و این گوشت، هزینه‌‌های دیگری مانند هزینه حمل، هزینه بارگیری، حمل داخلی و همچنین مقداری سود واردکننده هم دارد و همه اینها را سازمان حمایت محاسبه کرده و واردکننده با قیمتی که سازمان حمایت مشخص کرده گوشت را به مباشر توزیع و مباشر به میادین میوه و تره‌‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌‌ای عرضه می‌کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه گوشت ۴۰ هزار تومانی به قیمت ۱۲۰ هزار تومان فروخته می‌شود نیز کذب محض است، اظهار  داشت: گوشت ۴۰ هزار تومانی گوشت وارداتی است و گوشت داخلی نیست و در فروشگاه‌های مشخص عرضه می‌شود و با توجه به مشکلاتی که در توزیع به وجود آمد، مقرر شد به صورت هدفمند بین گروه‌های مورد نظر توزیع شود.

مهرفرد افزود: البته قیمت ۱۲۰ هزار تومان برای گوشت داخلی نیز غلط است برای اینکه طبق سامانه حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و بانک مرکزی، قیمت گوشت گوسفندی حدود ۸۲ تا ۹۰ هزار تومان متغیر بوده و این افزایش اخیر نیز در پی مسائلی از جمله تغییرات نرخ ارز و قاچاق دام به وجود آمده و در کل، شبکه‌های توزیع گوشت‌های وارداتی و داخلی متفاوت است.

وی درباره اینکه گفته شده، گوشت هست ولی مجوز نمی‌دهند، تصریح کرد: اشکالاتی در توزیع گوشت وارداتی به وجود آمد که سیستم توزیع در حال اصلاح است.

معاون وزارت جهاد کشاورزی  با تامید بر اینکه مجوز فروشی نیست و به همه کسانی که اهلیت داشته باشند، داده می‌شود،  خاطرنشان کرد: البته به امثال این فرد که تا به حال گوشت به کشور وارد نکرده، مجوز نمی‌دهند اگر هم مجوز بدهند در تناژ پایین خواهد بود تا ثابت شود توانایی واردات گوشت و انجام تعهدات را دارد؛ ما قطعا ارز را به کسانی که کار را بلد نیستند آن را تلف می‌کنند، نخواهیم داد.

مهرفرد اضافه کرد: امثال این فرد انتظار دارند مثل شرکتی که توانایی واردات دو تا سه هزار تن گوشت به کشور را دارد و از سابقه ۵۰ ساله در واردات برخوردار است، مجوز یکسان بدهند که امکانپذیر نیست. گفتن این عبارات که «مردم! شب عید گوشت کم می‌شود، مردم! صف می‌خورید و...» در برنامه زنده تلویزیونی پایش مورخ ۲۸ بهمن ماه سال جاری از نظر من باید در مراجع صالحه بررسی و اثبات شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۶۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد فضای رقابتی و تنظیم‌گری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات

رویکرد وزارت صمت در دولت سیزدهم ایجاد فضای شفاف، رقابت و تعدیل در عرضه و تقاضای خودرو بود که این امر با سیاست‌گذاری در حوزه واردات خودرو کلید خورد و منجر به تحویل ۲۲ هزار خودرو وارداتی شد.

به گزارش مشرق، بحث واردات خودروهای خارجی که از سال ۱۳۹۷ معطل مانده بود در دولت سیزدهم با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی شد، آزادسازی خودروها با تدوین شرایط واردات و با ارائه تسهیلاتی به واردکنندگان از سال ۱۴۰۱ عملیاتی شد.

دولت سیزدهم با آزادسازی واردات خودروها به کنترل بازار خودرو و رفع نارضایتی مردم در شرایطی که بازار خودرو هر روز وضعیت نابسامانی داشت، کمک شایان کرد و منجر به کاهش فاصله در عرضه و تقاضا و تعدیل شد تا از این طریق التهاب افزایش قیمت خودرو را کمتر کند.

واردات خودروهای خارجی که بیش از چهار سال مورد غفلت در دولت گذشته شده بود در این دولت ریل گذاری شد و با سازوکارها و شرایط تسهیل در واردات در کنار افزایش تیراژ تولید خودروی داخلی ،آرامش را به بازار خودرو بازگرداند و التهاب بازار را از افزایش قیمت های خودرو به صورت صعودی و واسطه گری به سود عده ای دلال کاست.

شرایط واردات خودروهای خارجی در جهت تنظیم گری برای تعادل بخشی به عرضه و تقاضا در بازار خودرو کلید خورد در این زمینه بر اساس ضوابط و شرایطی قانونی، بحث واردات خودرو اعلام شد.

سایر دستگاه ها از جمله بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نیاز، سازمان برنامه و بودجه، سازمان بورس و وزارت کشور در کنار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفتند تا از این طریق نیاز بازار خودرو کشور تامین شود.

سامانه تخصیص خودروهای وارداتی کار خود را با ثبت نام از بیش از ۳۰ هزار نفر شروع کرد و موفق شد بخشی از ثبت نام کنندگان خودروهای خود را تحویل بگیرند و بخشی دیگر نیز در حال تحویل باشند.

تحویل ۲۲ هزار خودروی وارداتی به متقاضیان

بر اساس آخرین اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت بیش از ۶۶ هزار مورد ثبت خودروی وارداتی صورت گرفته است که از این تعداد ۲۲ هزار خودرو تحویل شده است و ارز مورد نظر برای خودروهای وارداتی اختصاص یافته است.

عباس علی آبادی در این باره گفته است که خودرو به اندازه کافی عرضه می شود در صورتی که مشکلی پیش نیاید مردم به صورت دایمی می توانند خودرو را تحویل بگیرند.

وزیر صمت بیان اینکه صادرات و واردات هوشمندانه در کنار تولید بازار خودرو را تنظیم می‌کند، گفته است که باید واردات منطقی باشد و همزمان تولید نیز مورد حمایت قرار گیرد.

به گفته وی، در کنار تولید، صادرات و واردات هوشمندانه نیز بازار را تنظیم می‌کند، تولید را رونق می‌بخشد، فناوری را ارتقا و رقابت سالم را شکل می‌دهد؛ اما رقابتی درست نه اینکه واردات بی‌رویه باشد.

اختصاص ۹۵۰ میلیون یورو به واردات خودرو

درباره تخصیص ارز به واردات خودروها، رییس سازمان توسعه تجارت گفته است که میزان ارزی که به خودروهای وارداتی تخصیص یافته در حال افزایش است ضمن اینکه در سال گذشته،۷۵۰ میلیون یورو برای خودروهای بنزینی و ۲۰۰ میلیون یورو برای خودروهای برقی تخصیص داده شده است.

به گفته مهدی ضیغمی، با همکاری بانک مرکزی شیب تامین ارز به شرکت‌های خودروساز برای واردات بالا می‌رود.

وی، میزان بودجه برای واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ را یک میلیارد یورو عنوان کرده است که بیشتر از این مبلغ نیز طبق مصوبه با همکاری دولت می‌تواند، افزایش پیدا کند.

طبق گفته ضیغمی، میزان واردات خودرو به شرکت‌های خودروساز بستگی دارد، طبق آمارهایی که از شرکت‌های واردکننده خودرو گرفته‌ شده است، ۳۰ هزار خودروی بنزینی دیگر نیز وارد کشور خواهد شد.

واردات خودروهای خارجی در کنار تولیدات داخلی شرایط انتخاب مدل‌های متنوع خودرویی را برای مردم فراهم می‌کند تا بر اساس نیاز و سلیقه خود بتوانند خودرویی مورد نظر خود را انتخاب و بر آن سوار شوند. دولت سیزدهم با واردات خودرو حق انتخاب مدل‌های مختلف خودرو را برای متقاضیان فراهم کرد که این امر به جلب رضایت مشتریان در بازار خودرو کمک شایانی می‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • توزیع گسترده گوشت منجمد و گرم وارداتی گوسفندی در بازار یزد
  • جمعیت دام سبک به ۶۵ میلیون می‌رسد
  • امسال نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم
  • ایجاد فضای رقابتی و تنظیم‌گری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات
  • کالا‌هایی که با خروج ۱۶ میلیارد دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ وارد کشور شدند/ ۲۲۹ میلیون دلار برای واردات چای علی‌رغم حواشی دبش!
  • ۱۶ میلیارد دلار کالای اساسی وارد کشور شد
  • ترخیص ۱۱ هزار و ۲۳۶ خودروی وارداتی در سال ۱۴۰۲
  • اعلام رسمی تعداد خودرو‌های وارداتی در ۱۴۰۲/ خروج بیش از ۳ میلیارد دلار از کشور برای واردات موبایل/ چینی‌ها در ۱۴۰۲ بیشترین ورود سرمایه به ایران را داشتند/ الزام ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
  • واردات ۳.۲ میلیارد دلار تلفن همراه در سال گذشته/ ۳۰ تن شمش طلا وارد کشور شد
  • در سال 1402 بیش از 14.5 میلیون موبایل وارد کشور شد