Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-20@02:25:54 GMT

۲۳ اسفندماه؛ انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۷۲۷۵

۲۳ اسفندماه؛ انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب

خبرگزاری تسنیم: حمید ملانوری، دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون احزاب، ظهر امروز در نشست خبری که با حضور خبرنگاران در وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: امروز جلسه کمیسیون ماده ۱۰ به ریاست آقای عرف، معاون سیاسی وزارت کشور، برگزار شد.

وی درباره جزئیات نشست کمیسیون ماده ۱۰ گفت: در جلسه امروز چند دستورکار داشتیم و اولین آن مربوط به مجمع خانه احزاب و تعیین تکلیف احزابی است که می‌توانند به لحاظـ قانونی در انتخابات مجمع عمومی شرکت کنند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس تقاضا و اعلام شورای مرکزی خانه احزاب در ۲۳ اسفندماه انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب برگزار خواهد شد و احزابی که خود را با قانون جدید احزاب تطبیق داده اند می‌توانند هم در انتخابات مجمع به عنوان کاندیدا شرکت کنند، هم صاحب رای هستند.

ملانوری درباره دیگر مصوبات کمیسیون خاطرنشان کرد: صدور پروانه جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان به عنوان یک حزب استانی مورد تصویب قرار گرفت و گزارش مجامع عمومی دو حزب جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی و حزب مشارکت‌های مردمی گیلان تصویب شد و گزارش مجمع عمومی حزب وحدت ایران اسلامی با توجه به اینکه به عنوان حزب استانی تقاضای تاسیس و صدور پروانه کرده بود اعضای کمیسیون با تغییراتی در نام حزب مجمع عمومی آن را با عنوان حزب وحدت ایران اسلامی گیلان تایید کردند.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ درباره تمدید پروانه برخی احزاب اقلیت هم اظهار داشت: تمدید پروانه انجمن نیکوکاری ماوندادی زرتشتیان یزد، تمدید پروانه انجمن زرتشتیان الله آباد زارچ، انجمن آشوریان ارومیه و حومه که مورد تصویب واقع شدند. همچنین تمدید پروانه انجمن کلیمیان تهران و انجمن زرتشتیان کسنویه یزد هم تمدید پروانه‌اش مورد تصویب قرار گرفت. در این جلسه همچنین ترمیم هیئت مدیره شورای خلیفه‌گری ارامنه کاتولیک ایران مورد تایید واقع شد.

وی درباره اهتمام بر عمل به مفاد قانون جدید احزاب خاطرنشان کرد: براساس تبصره ذیل بند ب. ۶ ماده ۶ قانون احزاب که اعلام می‌کند، عضویت همزمان در یک حزب ملی و استانی منعی ندارد، ولی هیچ شخصیتی نمی‌تواند عضو موثر بیش از یک حزب استانی و ملی باشد. با توجه به اینکه بعضا افرادی در دو یا سه حزب ملی و استانی عضویت همزمان داشتند مصوب شد که این موضوع مورد بررسی قرار گیرد تا مورد اصلاح قرار گیرد و به افرادی که چنین عضویت‌هایی دارند، تذکر داده شود.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با بیان اینکه امروز بعد از جلسه کمیسیون نشست مشترک معاون سیاسی و رئیس‌کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و مدیران کل دفاتر سیاسی و انتخابات را با شورای مرکزی خانه احزاب داشتیم، گفت: در این جلسه در مورد تحزب و فعالیت‌های حزبی و فعالیت‌های احزاب برای مشارکت کردن در فعالیت‌های پیش رو مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی در پاسخ به سوالی در مورد یارانه احزاب سال ۹۷ اظهار داشت: ۲ میلیارد برای سال ۹۶ به خانه احزاب دادیم که در حال توزیع است و برای ۹۷ هم در حوزه معاونت توسعه منابع، مبالغی مطرح شده که در حال نهایی شدن و در مسیر تخصیص و تبادل موافقت‌نامه است. اعتبار به ما ابلاغ شود برای توزیع در اختیار خانه احزاب قرار می‌گیرد و تا همین پایان سال جاری قطعی می‌شود.

ملانوری همچنین درمورد اظهارات دبیرکل حزب منشعب از اعتمادملی درباره اعلام اسامی حزب جدید به کمیسیون ماده اظهار داشت: در این خصوص رسما به دبیرخانه چیزی ارجاع نشده است و ما هم در رسانه‌ها دیدیم.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت احزاب صنفی در قالب سیاسی گفت: هرکس بخواهد صلاحیت فعالیت حزبی داشته باشد باید پروانه خود را از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب دریافت کند. بعد از اعلام لیست نهایی احزاب تطبیق یافته با قانون جدید، قاعدتا باید فعالیت‌های حزبی به صورت قانونمند انجام شود و همه تغییرات باید به تصویب کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برسد.

منبع: فردا

کلیدواژه: انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب حمید ملانوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی آخرین وضعیت طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تشریح کرد. - اخبار سیاسی -

حسین محمدصالحی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون متبوعش، اظهار کرد: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شهریور ماه سال 1399 در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس به تصویب رسید و برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد و نمایندگان در جلسه علنی روز یکشنبه 11 آبان ماه همان سال با آن موافقت کردند.

وی یادآور شد: این طرح قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 1400، مرحله به مرحله در کمیسیون امور داخلی کشور بررسی شد و سپس به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید، شورای نگهبان نیز این طرح مجلس را تایید کرد اما در مجمع تشخیص مصلحت مباحثی پیرامون این طرح مطرح شد که نهایتا کنار گذاشته شد.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: اکنون طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرار ندارد اما اگر فرصت باقی بود و در دستور کار کمیسیون قرار گرفت مجلس تلاش خواهد کرد تا اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را نیز مانند قانون انتخابات مجلس و شوراها به سرانجام برساند.

محمدصالحی بیان کرد: به دلیل فشردگی کار کمیسیون در سال گذشته و قرار گرفتن اولویت‌هایی از جمله طرح شفافیت و ساماندهی تجمعات، لایحه برنامه هفتم و پس از آن بودجه سنواتی ،  امکان رسیدگی به این طرح در کمیسیون وجود نداشت و رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری از دستورکار کمیسیون شوراها خارج شد.

وی بیان کرد: امکان دارد که طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در سال جدید و تا قبل از پایان عمر مجلس یازدهم در دستورکار کمیسیون شوراها قرار گیرد تا این طرح نیز تعیین تکلیف شود.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه با تصویب طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری تغییراتی در شرایط نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ایجاد می‌شود،  گفت: بر اساس طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری قرار است مواردی از جمله بحث تایید صلاحیت‌ها، موضوع شرایط کاندیداها از مدرک تحصیلی تا موضوع رجل سیاسی و همچنین ایجاد شرایطی برای ثبت‌نام نامزدها اصلاح شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه
  • ابطال رأی‌های کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانونی نیست
  • ابطال آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانونی نیست
  • مخالفت مجمع تشخیص با بندی از برنامه هفتم توسعه
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید
  • مجوز احداث ۲ باب هتل در تبریز صادر شد
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید در گلستان
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟