Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - انزلي-ايرنا- فرماندار بندرانزلي با تاکيد بر لزوم توسعه نوغانداري در اين شهرستان براي رسيدن به جايگاه گذشته در نوغانداري گفت: بندرانزلي مي تواند به عنوان قطب نوغانداري در گيلان مطرح شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا اسماعيل حيدري آزاد روز چهارشنبه در ديدار با رييس مرکز نوغانداري کشور با اشاره به قدمت صنعت ابريشم در دنيا در تمامي ادوار تاريخي براي جوامع بشري گفت: امروزه دنيا مجددا به سمت توليد و ارتقاي نوغانداري و صنعت ابريشم گام برداشته و توليد انواع صنايع دستي خصوصا فرش هاي ابريشمي دال بر توجه ويژه جوامع مختلف به اين صنعت پر بازده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به لزوم حمايت همه جانبه از نوغانداري در جهت رشد و ارتقاي صنعت ابريشم در گيلان و خصوصا بندرانزلي افزود: بندرانزلي قدمت ديرينه اي در نوغانداري و توليد ابريشم دارد و در صورت حمايت همه جانبه مي تواند به عنوان قطب نوغانداري گيلان مطرح شود .
فرماندار انزلي با اشاره به هماهنگي هاي لازم با کميته امداد و رايزني با بانک کشاورزي براي ارائه تسهيلات لازم در جهت رفع دغدغه هاي موجود و حمايت همه جانبه از مشاغل خانگي تصريح کرد: با توجه به مهاجرت جوانان از روستاها به شهرها براي کسب درآمد و تامين معيشت خانواده روستا هاي ما به سراي سالمندان تبديل شده و بايد با همکاري و هماهنگي همه جانبه در راستاي توسعه نوغانداري و رشد صنعت ابريشم با کمک دهياران و شوراهاي اسلامي شهر و روستا ، امامان جمعه و جماعات در مساجد و بسيج و آموزش و پرورش در توسعه صنعت ابريشم و نوغانداري بيش از پيش اهتمام ورزيم .
حيدري آزاد تاکيد کرد: معتقدم در صورت احياي صنعت نوغانداري و تبليغات گسترده در خصوص سود دهي اين صنعت پربازده کم هزينه ، جوانان را به پاي کار آورده و موجبات توسعه همه جانبه اين صنعت و مهاجرت معکوس روستاها را پديد مي آورد.
وي با اعلام آمادگي نسبت به حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي براي توسعه صنعت ابريشم در انزلي گفت: با توجه به اهميت نوغانداري و صنعت ابريشم بايد شرايط به گونه اي فراهم شود که روند توليد تا بهره برداري از ابريشم در استان انجام شود و پيله هاي ابريشم در گيلان به بهره برداري برسد.
حيدري آزاد با بيان اينکه استفاده از منابع و منافع در يک دوره زماني مناسب امکان پذير است افزود: بايد پس از ارائه طرح ها نشست هاي سه جانبه بانک کشاورزي و کميته و مرکز نوغانداري برگزار شده و آمادگي لازم براي حمايت هاي همه جانبه از توليد ابريشم در بندرانزلي وجود دارد .
وي با اشاره به اينکه نوغانداري علاوه بر کم هزينه بودن از دامداري و مرغداري نيز پر درآمد تر است تاکيد کرد: بايد مزارع پرورش کرم ابريشم در بندرانزلي افزايش يابد تا با احياي اين صنعت در اين شهرستان علاوه بر افزايش اشتغال در روستاها درآمد زايي مناسبي هم براي تامين معيشت مردم به وجود آيد.
اگرچه 20 استان کشور در زمينه صنعت نوغانداري فعاليت دارند اما در اين ميان گيلان قطب توليد پيله تر ابريشم و خراسان رضوي علاوه بر برخورداري از رتبه دوم توليد پيله تر با توليد 85 درصد نخ ابريشم کشور، پايتخت ابريشم کشي ايران به شمار مي آيد.
سال گذشته نوغانداران کشور بيش از 800 تن پيله تر ابريشم توليد کردند که از اين ميزان، حدود 423 تن آن سهم تلاش پيله وران استان گيلان بوده است. قابليت پرورش کرم ابريشم در مناطق مختلف کشور و مکان هاي کوچک، سهولت کار، سرمايه گذاري اندک و درآمدزا بودن اين فعاليت جانبي در بازه زماني 45 روزه و ارزش افزوده فرآورده هاي آن مثل نخ و فرش از مهمترين مزاياي پرورش کرم ابريشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود 35 کيلوگرم پيله تر ابريشم توليد مي شود. از هر سه کيلوگرم پيله تر ابريشم، پس از فرآوري يک کيلوگرم نخ ابريشم به دست مي آيد.
پرورش کرم ابريشم از اوايل فروردين ماه هر سال آغاز مي شود و پس از طي يک دوره حدود 45 روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به توليد پيله تر مي شوند.
مرکز توسعه نوغانداري کشور در رشت مستقر است.
7471/2007
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۷۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشخند فولاد مبارکه به تحریم‌ها

شجاعی از جهش ۲۳ درصدی در تولید ورق گالوانیزه خودرویی خبر داد و با اعلام رسیدن به خودکفایی، از رسیدن به نقطه پایان وابستگی خبر داد.

برای آنکه انسان بتواند به زندگی خود ا دامه دهد، لازم است از تمامی ذخایر و منابع به نحو احسن استفاده کند. اگرچه کشاورزی و صنایع غ ذایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و عمر انسان‌ها به غذا وابسته است، اما گردش اقتصادی در صنایع دیگری از جمله نفت و خودروسازی بسیار بیشتر است.

ارتباط خودرو با ۶۰ صنعت

باید بپذیریم که چرخ‌های اقتصاد جهانی وابستگی جدی به صنعت خودرو دارد. صنعت خودرو با بیش از ٦٠ صنعت دیگر ارتباط مستقیم دارد، چرخ‌های بسیاری از صنایع دیگر را به حرکت در می‌آورد و تمامی بخش‌ها به خودرو نیاز مبرم دارند. به همین دلیل از صنعت خودرو به عنوان لوکوموتیو صنایع نام می‌برند.

تنوع محصولات بکار رفته

کافی است نگاهی دقیق به خودرو بیندازیم تا متوجه شویم تا چه اندازه چرخ‌های صنعت را به حرکت در می‌آورد. در ساخت خودرو مجموعه‌ای از تکنولوژی رشته‌های مختلف صنعتی در زمینه‌های فلزی، پلاستیک شیمیایی، پارچه، عایق شیشه، الکترومکانیک برق، الکترونیک، متالوژی و... بکار رفته که البته چرخ‌های بزرگتر طراحی، مدیریت و اقتصاد را نیز به حرکت در می‌آورد. این همه وابستگی صنایع و اقتصاد به خودرو نشان می‌دهد که چرا از صنعت خودرو، به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی یاد می‌شود. این مهم زمانی بیشتر خودنمایی می‌کند که بدانیم سازمان تجارت جهانی اعلام کرد در سال ۲۰۲۲ تجارت خودرو ۱۰ درصد از تجارت جهانی به ارزش ۱، ۵۱۸ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است.

کاربرد فولاد در خودروسازی

اگرچه خودرو از تنوع قطعات بالایی برخوردار است، اما فولاد و آهن آلات، به دلیل دوام، استحکام، مقاومت بالا، مقرون به صرفه بودن و قابلیت بازیافت، جایگاه ویژه‌ای در صنعت حمل و نقل و بهبود شیوه‌های آن داشته و عمر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد. بر اساس تحقیقات منتشر شده، تقریبا ۱۶ درصد از فولاد و آهن آلات، برای نیاز‌های حمل و نقل به ویژه ساخت خودرو، استفاده می‌شود. به تعبیر دیگر، فولاد ماده اصلی در تولید خودرو است که حدود ۶۵ درصد وزن متوسط آن را به خود اختصاص می‌دهد. اما ۳۴ درصد برای ساخت اتومبیل در ساختار بدنه، چارچوب و در‌ها از فولاد است. انجمن جهانی فولاد نیز اعلام کرده، خودرو تقریبا ۱۲ درصد کل مصرف جهانی فولاد را تشکیل می‌دهد.

سهم بالای فولاد در خودرو

برای آنکه به نقش اساسی فولاد در خودرو پی ببریم، آمار اعلامی از سوی سازمان بین المللی تولیدکنندگان وسایل نقلیه موتوری می‌تواند، راهگشا باشد. این سازمان اعلام کرده ۹۵.۶ میلیون دستگاه خودرو در سال ۲۰۱۸ تولید شده که به طور متوسط در هر وسیله نقلیه، ۹۰۰ کیلوگرم فولاد استفاده می‌شود. علاوه بر اینها، صنعت حمل و نقل اعم از عمومی و خصوصی، به میزان زیادی به عرضه فولاد بستگی دارد. بدنه‌های اتوبوس به دلیل برخورداری از افزایش وزن و قدرت، اغلب از فولاد با کیفیت بالا ساخته می‌شوند تا توانایی تحمل فشار شدید در جاده را داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید:

یکه تازی فولاد مبارکه برای تامین آب مردم و صنعت  

بحران خودرو در ایران

جایگاه خودرو در ایران همچون بسیاری کالا‌ها و محصولات دیگر با دیگر نقاط جهان متفاوت است. خودرو به اندازه‌ای در ایران اهمیت یافته که می‌تواند اقتصاد را به چالش بکشاند و حتی بحران اقتصادی را رقم بزند، اتفاقی که اکنون در کشور شاهد هستیم. در حالی ارزش خودرو در بسیاری از کشور‌های جهان در قالب کالای مصرفی تعریف می‌شود و پس از گذشته ۵ سال به گورستان خودرو برای اوراق سپرده می‌شود، که یک خودرو تولید شده در ایران پس از گذشت ۲۰ سال و رسیدن به فرسودگی کامل، قیمت ده‌ها برابری پیدا می‌کند و برای همان نیز بازار سیاه وجود دارد. این در حالی است که تولید خودرو در ایران بسیار چشمگیر است به نوعی که طی سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در بین ۱۶ کشور بزرگ تولید کننده خودرو در جهان، اندونزی، هند و ایران توانستند بیشترین رشد تولید را به خود اختصاص دهد. ایران در سال ۲۰۲۲ توانسته سه کشور انگلیس، روسیه و اسلواکی را کنار بزند و در جایگاه شانزدهمین تولید کننده بزرگ خودرو جهان با سهم حدود یک درصدی و هفتم آسیا قرار گیرد.

بحران وابستگی

با وجود شرایط ویژه‌ای که ایران در زمینه تحریم‌ها دارد، واردات با ممنوعیت کامل رو به رو شده و تولید نیز نتوانسته نیاز داخل را تامین کند، شرایطی که باعث شده فروش خودرو به صورت‌های مسخره قرعه کشی، پیش خرید و... صورت بگیرد. البته این عمق فاجعه نیست، وقتی خودروسازان خودرو‌های تولید شده را به بهانه کمبود قطعه! انبار می‌کنند، تازه متوجه می‌شویم که تا چه اندازه ناتوان هستیم.

بی نیازی به فولاد

بر اساس تقسیم بندی قطعات خودرو، متوجه وابستگی خودرو به فولاد می‌شویم. سال‌ها برای آنکه فولاد به ویژه ورق مورد نیاز بدنه خودرو را تهیه کنیم، ناچار به واردات بودیم، شرایطی که اکنون از آن عبور کرده و توانسته ایم به همت فولادسازان مطرح کشور، از آن بحران عبور کنیم. اما هنوز در بخش‌هایی وابستگی وجود دارد که مدیرعامل شرکت ورق خودرو فولاد مبارکه قول داده از آن عبور خواهیم کرد. حمید شجاعی با ارایه آمار‌های چشمگیر از تولید گفت: در سال گذشته حدود ۳۱۰ هزار تن ورق گالوانیزه خودرویی تولید کردیم که جهش ۲۳ درصدی نسبت به سال قبل داشت و حدود ۳۲۰ هزار تن فروش را ثبت کردیم. مدیرعامل شرکت ورق خودرو فولاد مبارکه با اشاره به برنامه ریزی برای سال جدید گفت: برای سال ۱۴۰۳ نیز پیش بینی کرده‌ایم که گرید‌های جدید خودرویی بیشتری تولید و عرضه کنیم و عملیات اجرایی طرح توسعه‌ای شرکت را شروع کنیم تا بتوانیم برای تمام محصولات، گالوانیزه خودرویی کشور را تولید و این صنعت را برای سال‌های جاری و آینده از واردات بی نیاز کنیم.

دیگر خبرها

  • حمایت از تولید داخلی کشور را به یک قدرت اقتصادی تبدیل می‌کند
  • توزیع ۶۲ هزار اصله نهال توت در بین نوغانداران خراسان شمالی 
  • فعالیت دانش‌بنیان در استان بوشهر به‌ یک فرهنگ تبدیل شده است
  • خودروسازان از قیمت گذاری دستوری معاف می شوند؟
  • «رضی آباد پایین» روستای پایلوت برای تولید پیله کرم ابریشم است
  • حل ناترازی ها مهمترین اولویت انرژی کشور در ۱۴۰۳
  • افزایش تولید در صنعت فولاد کشور
  • کارناوال شادی و عروسکی عید نوروز در بندرانزلی برگزار شد
  • کشوری که از ویرانه اقتصادی به قطب نساجی جهان تبدیل شد
  • ریشخند فولاد مبارکه به تحریم‌ها