Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@13:20:44 GMT

بودجه وزارت علوم پنج درصد کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۸۶۱۲

بودجه وزارت علوم پنج درصد کاهش یافته است

بجنورد- ایرنا- معاون اداری و مالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به هزینه کرد 75 درصدی بودجه دانشگاه ها در بخش حقوق و مزایا، بودجه منظور شده برای این وزارتخانه در سال آینده پنج درصد نسبت به امسال کاهش دارد.

محمدتقی نظرپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مجموع بودجه امسال دانشگاه ها را 75 هزار میلیارد ریال ذکر و اظهار کرد: پیشنهاد ما برای این بخش از اعتبارات عمومی دانشگاه، افزون بر 130 هزار میلیارد ریال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با توجه به شرایط پیش آمده که بخشی از اعتبارات دانشگاه ها در قالب ارزی هزینه می شود و تفاوتی که در نرخ ارز به وجود می آید، ضرورت دارد این بخش از اعتبارات افزایش یابد.
نظرپور گفت: آنچه هم که در لایحه بودجه سال 98 دیده شده، حدود 85 هزار میلیارد ریال است که در مجموع دانشگاه های کشور 13.7 درصد افزایش اعتبار داشته اند.
وی افزود: این در حالی است که 70 تا 75 درصد بودجه دانشگاه در بخش هزینه ای، پرسنلی، حقوق و مزایا و موارد مشابه هزینه می شود و آنچه می ماند با درصد افزایش 13.7 درصدی حتی پنج درصد کمتر از سال جاری شده، که جای نگرانی دارد.
معاون اداری، مالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در حال حاضر حدود 30 درصد اعتبارات سراسری دانشگاه ها از محل درآمدهای اختصاصی و 70 درصد از اعتبارات دولتی است که تلاش می شود این میزان به ویژه در دانشگاه هایی که درآمد اختصاصی کمتری دارند، از محل پژوهش، آموزش و سایر موارد بیشتر شود.
نظرپور افزود: نباید فراموش کنیم وظیفه دانشگاه ها آموزش و پژوهش است و هیچ اتفاقی نباید ما را از هدف اصلی دور کند بلکه باید با حفظ وظایف اصلی، تنوع منابع درآمدی را مورد توجه قرار داد تا دانشگاه ها از این لحاظ دچار مشکل نشوند.
وی با اشاره به شرایط سخت تر سال آینده نسبت به امسال، گفت: انتظار می رود دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و پارک علم و فناوری برنامه ریزی دقیق تری در حوزه های مختلف داشته باشند.
وی افزود: در این میان شاید نتوانیم در برخی مراکز علمی درآمد جدیدی داشته باشیم ولی شاید بتوانیم در بخشی از هزینه های جاری صرفه جویی کرده و از درآمدها برای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هزینه کنیم.
به گزارش ایرنا؛ معاون اداری، مالی وزیر و مدیرکل اداری و پشتیبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سفری یکروزه به خراسان شمالی، از پروژه های در دست اجرای دانشگاه بجنورد دیدن و با روسای دانشگاه های این استان دیدار کردند.
ط/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه وزارت علوم خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۸۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

بنابر گزارش ایسنا، وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۳۴ در تذکری بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریبا پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تامین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تامین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898545

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!